ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,524 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם בעקבות התרחבות המשפחה אנו מעוניינים להשתדרג לרכב 7 מקומות: תקציב של עד 60K ( אשמח מאוד לפחות). אמין (כמובן בהנחה שמטפלים בו כראוי ואני לא חוסך בטיפולים) לא גדול מדי שאפשר להתנייד ולחנות בנוחות (הג'מפי לדעתי גדול מדי) כל נושא האבזור, עיצוב ודומיהם מבחינתי זה בונוס. הרכב מיועד בעיקר לנסיעות עירוניות של 6 נפשות (4 ילדים קטנים) ובערך פעם בשבועיים נסיעה בין עירונית. במקביל כמה שאלות ממוקדות בעקבות בדיקות שעשיתי, בהנחה שאופציות ריאליות יהיו רכבים עם קרוב ל10 שנים על הכביש: 1. C3 פיקסו - מאוד קסם לי לקנות בזול רכב חדש יחסית ומפנק אבל שמעתי יותר מדי ביקורות שליליות עד לרמה של מכר שקנה רכב מהנייילונים (בערך שנת 2013) ובילה הרבה ב…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מלובינסקי טרייד. הראו לי פה הרבה בדיקות של רכבים. הרבה מהן לא טובות. זו בדיקה ממש ממש טובה, לכן אני מאמין שזה אמין מאוד, כי רוב הבדיקות דווקא לא מדהימות.. אז סיטרואן c4, שנת 2013, עומד על 136 אלף קמ, בגאז ענק, יד שניה, יד ראשונה ליסינג. 25 אלף שח מחיר סופי, בדיקה מדהימה. מקבלה על הרכב הכנה, השבחה ושנתיים אחריות על הרבה מכלולים. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים מבצע חבר התחיל והם מציעים את השברולט קפטיבה במחיר של 160,000 שח במקום 220,000 (60 אלף שח הנחה !) מדובר ברכב יד 1 אפס קמ על פניו נשמע כמו עסקה טובה לאור זאת שנותנים הנחה גדולה כל כך דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אנחנו רוצים לקנות רכב קטן בעיקר עירוני, האם מיצובישי ספייס סטאר כדאי יחסית ליונדאי i10 או פיקנטו ?
הודעה אחרונה מאת daniel204, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
מעונין ברכב עד 43K ידני, שיחסוך כמה שיותר בדלק, ישמש אותי נסיעות בתוך אילת מהמגורים למלון, עד 15K ק"מ ביום, נסיעה אחת הלוך ושוב לחודש/חודשיים מאילת לצפת. שיהיה מזגן טוב בגלל החום.
הודעה אחרונה מאת Yair Hanya, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , חדשה באתר .. מעוניינת לקנות ג'יפון חדש עד 160K מעדיפה נפח מנוע 1400 מינימום אשמח לשמוע הצעות והבדלים או נסיונות עבר שלכם עם הרכבים הללו. תודה
הודעה אחרונה מאת crazyj, -
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
אהלן אנשים, אנחנו משפחה של 3 נפשות, כרגע עם סוזוקי ליאנה שנת 2006 שכבר עשתה את שלה. מחפשים רכב בתקציב של 40 - 45K. הכיוון הוא ללכת על רכב קטן - בינוני ולא משפחתי כי נראה לנו מיותר ללכת על משפחתי. דברים חשובים: * חייב להיות אוטומט. * בטיחותי. * חסכני יחסית בדלק. * אמין. * אם אפשרי, רכב ששומר יחסית על הערך שלו. חשבתי על טיוטה יאריס / דהייטסו סיריון, אשמח לדעת מה אתם חושבים. בכללי אין לנו נסיעות ארוכות יותר מידי, בעיקר משתמשים ברכב בסופי שבוע. ומידי פעם נסיעות קצרות של 10-20 דק באמצע שבוע. אני אשמח גם לשמוע בכללי טיפים למי שלא מבין בכלום בכל מה שקשור לקנייה של רכב ולמה צריך לשים לב וכו' (לא אני, לא אחותי ולא אמא שלי מבינים בזה והעסק נפ…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 660 צפיות
שלום חברים אני מעונין לקנות רכב מיד ראשונה מחברת ליסינג. בבדיקה שהציגו לי יש סעיף של: "שלדת מרכב -ליקויים בעליי משמעות גבוהה" "תיקון תאונה מימין תיקונים בעמוד וסף מילויי חומר" שאלה אם בכלל כדי לקנות רכב כזה גם מבחינה בטיחותית וגם מבחינת הבעיתיות בלמכור אותו אח"כ כמו כן כמה ירידת ערך יש לרכב כזה? תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 644 צפיות
אהלן, 1. אנחנו מחפשים רכב משפחתי כשהפרמטרים החשובים מבחינתנו: א. מקום בספסל האחורי לסלקל + כסא בטיחות + בוסטר עם גב ב. רכב בטיחותי ג. אמין ד. חסכוני ה. תא מטען סביר ו. נשמח לעמוד בתקציב של עד 40 אלש"ח. המלצות? 2. האם יש המלצות או דיס-המלצות לקניית רכב מליסינג (כאלה שסיימו את חלקם בתור רכבי חברה. לא רכבי השכרה)? משום מה יש לנו תחושה שנמצא רכב בפחות כאב ראש דרך צורת הקניה הזו, במקום לפגוש הרבה רכבים דרך יד2, לבזבז זמן ולהתאכזב.. האם הרכבים שמורים בדר"כ? עוברים טיפולים בזמן? שיקולים אחרים שיש לקחת בחשבון כשקונים מליסינג? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
היי, יש לי כרגע אוטו הונדה סיוויק 2008 לרב רק אני משתמשת בו הרכב מעולה 0 תקלות טפו טופו אני מחפשת רכב יותר קטן ויותר חסכוני וכך הגעתי לאלפא רומיאו אשמח לקבל את עצתכם לגבי הרכב, לפי מה שקראתי ושמעתי יש את אלו שממש מרוצים ואוהבים ויש אלו שאומרים לא להתקרב רכב עם תקלות במיוחד תקלות חשמליות, רכב בעייתי לי חשוב רכב חסכוני, אמין, ספורטיבי. איזה דגם כדאי, איזה שנה אני מחפשת עד 50,000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 973 צפיות
פיגו' 308 שנת 2014 מנוע 1.2 טורבו וסיטרואן C4 שנת 2015 מנוע 1.2 טורבו האם יש הבדל בין הרכבים? ומה לגבי האמינות שלהם במנוע והגיע הזה? סובל מאותם בעיות כמו הקודמים? והאם יש מחלות ידועות במרכבים האלה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
התלבטות קשה... אין מספיק מידע לגביי אמינות הדגם החדש של הפיקאסו וכמה (באלפים) תהיה ירידת הערך שלו ביחס לורסו?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
האם אחראיות לרכב חדש כוללת משהו מעבר לגיר ומנוע? האם זה גדר האחראיות שונה בין החברות? תודה אני ער לכך שיש הבדלים ובמשך אחראיות החל משנתיים וכלה בשבע שנים עם סייגים, תלוי רכב
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
היי חברים, ראיתי כמה רכבים במחיר סביב 25 אלף ש"ח כולם (25 זה התקציב המקסימלי שלי). כולם יד שניה, כשהיד הראשונה הייתה ליסינג.. הציעו לי סיטרואן C4, שנת 2013 נראית יפה מאוד, 136 אלף ק"מ. בנוסף, פג'ו 301, שנת 2013, נראית טוב, 123 אלף ק"מ. וגם יונדאי 2009 i30CW עם 123 אלף ק"מ. אני יודע שיש כמה מאזדות 2008 שאפשר לראות גם סביב המחיר הזה. השאלה - מה עדיף? צרפתיות בשנתון גבוה או יונדאי/מאזדה בשנתון הרבה יותר נמוך? *נניח שהבדיקות של כולם לא רעות (כמובן שאם לרכב יש בדיקה רעה - לא אקח אותו).
הודעה אחרונה מאת EndlessWave, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפש רכב שני למשפחה, אופי הנסיעות הוא רק בסופי שבוע ויום בשבוע לקניות. הרכב אמור להיות מרווח עם מקום ל- 2 בוסטרים מאחור. מכוון לסדאן או האצב'ק משפחתי (לא סטיישן) התקציב הוא 30-35K~ מחפש בשנתונים 2009 ומעלה ככל שאני יותר מתעמק בבדיקת רכבים בתקציב הנ"ל אני מוצא את עצמי יותר אבוד. שברלוט קרוז - אני מאוד אוהב את העיצוב, אבל הדעות החלוקות של המתיחת פנים אחרי 2011 והסטיגמות חזקות מדיי. פגו 301 - השנתונים המתקדמים מפתים, אבל הביקורות על הטכנולוגיה המיושנת מורידים לי. ניסן טידה - הביקורות טובות, לא מתחבר לעיצוב ה"מבוגר" הזה. דגמי היונדאי I30, I25 - כבר חורגים מהתקציב הנ"ל. ואם קיים אז רק רכבי השכרה / קילומטראז' גבוה. הונדה אינסייט - בשנתונים האל…
הודעה אחרונה מאת adir10, -
-
- 3 תגובות
- 783 צפיות
היי, אני מחפש משפחתית וכרגע יש לי 3 אופציות שאני מתלבט ביניהם. 1. פורד פוקוס 2013 יד ראשונה מלסיניג, 90 אלף קילומטר - מחיר 40 אלף 2. יונדאי I25 יד ראשונה מלסיניג, 120 אלף קילומטר - מחיר 41 אלף 3. הונדה סיויק סדאן יד ראשונה פרטיתן, 66 אלף קילומטר -38 אלף. מה אתםםםםם הייתם עושים??
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, להלן בדיקה של רכב יונדאי i30cw, שנת 2011, עם 154 אלף ק"מ, מסוכנות בינונית (בלו סקאיי). הבדיקה לכאורה נראית נהדרת, אבל נעשתה בסוף מרץ. הק"מ גבוה מדי לשנתון. הרכב בסוכנות כבר כמעט 5 חודשים ולא נמכר... דעתכם חברים?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לנו התלבטות בין יונדאי I25 שנת 2011, או סוזוקי SX4 שנת 2010 ארבע דלתות. ויש לנו התלבטות נוספת על קיה פורטה 2011, אבל זה בסימן שאלה איך הם מבחינת צריכת דלק ואמינות לטווח ארוך? ומה הייתם לוקחים שורה תחתונה?
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 921 צפיות
היי חברים, אשמח להמלצות על רכבים משפחתיים גדולים. עדיפות לסטיישן. יונדאי i30cw קיה סיד פורד פוקוס שנים סביב 2012 זה גיר רובוטי ולכן אני מעדיף להתרחק. יש עוד המלצות? (אם אתם מוכרים או מכירים מי שמוכר - שלחו לי הודעה פרטית! תודה )
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש נהגת חדשה במשפחה אז אלו הם הדרישות : חסכוני בדלק אמין עלות אחזקה נמוכה אוטומט בלבד תודה רבה
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי לרשותי תקציב של עד 25 אלף ש"ח לקניית רכב משומש /אופציה להוסיף עוד טיפה הרכב הולך לשמש אותי בעיקר לנסיעות בתוך אילת לכן חשוב מזגן שמקרר טוב אני רוצה רכב כמה שיותר חסכוני הרכב אולי יעשה נסיעה אחת למספר חודשים לצפון לצפת חשבתי על פיגו 107 תנו את דעתכם בבקשה על הרכב כמובן שאני רוצה רק רכב ידני כדי לחסוך כמה שיותר דלק
הודעה אחרונה מאת שמואל, -
-
ערב טוב חברים, לקחתי ב.מ.וו z4 לבדיקה, ואשמח לדעתכם לגבי תוצאותיה. קודם כל הרכב שנת 2004 מנוע 3.0 אוטומט . הרג'קטים שעלו בבדיקה: מנוע: נזילות שמן-יש לבצע החלפת מחזירי שמן ע"פ הבוחן +מנוע שורף שמן, מכסה מצנן פגום סרן קדמי: לתקן ולכוון בולמים קדמיים: חלשים בלמים: שחיקה בצלחות וברפידות גג חשמלי: לא עובד חלונות חשמליים: חלון ימני לא עובד גיר: נזילת שמן תיבת הילוכים, חופשים ונקישות בהחלפת הילוכים, קופלונג גל הינע פגום, רעידות בתאוצה. שילדה: הרכב עבר תאונה מקדימה אבל אין שסי.הוחלף פח קדמי והיו תיקונים בתא המנוע. בגדול לא נפלתי מהבדיקה כי בשנתון כזה ברכב הזה ציפיתי לרג'קטים בסגנון הזה. איך הייתם מתייחסים לבדיקה כזאת? האם שווה בכלל להכנס לעניין גם …
הודעה אחרונה מאת אופירוש, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי אז בהמשך לשרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?629786-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%AA כשהשיקולים היו רכב חדש אבל לא ארוך מדי (להבדיל ממשפחתיות קורולה לנטרה וכו'), בחרתי את ה C4 picasso הגרסת 5 מקומות. סוכן מסוים אמר לי שהרכב לא סחיר. מישהו יודע להתייחס לזה? ובפרט האם מצב של רכב של חברה מסויימת תקף גם לגבי דגמים חדשים יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בהמשך לבא לי להתפנק יש לי אופציה של טרייד אין של הרנו מגאן שלי לטובת הבי 4 לקצ'רי מנוע 2500 ובעצם הרמת גימור הגבוהה. הבנתי את סדר גודל צריכת הדלק ואשקול הסבה לגז. הרכב עם 90 אלף ק''מ יד ראשונה, טופל במורשה כל חייו. מחלות או בעיות נפוצות של הרכב? החסרון היחידי שאני מזהה זה התא מטען של 470 ליטר לעומת הסטיישן שלי שהוא 500 וקצת וסף הטענה נוח. מהות השדרוג להרוויח מרווח פנים, עוד נוחות ופינוק, אולי מעט שופוני למרות שזה לא ממש מדבר אליי. Sent from my PRO 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים, בבדיקה שנעשתה לרכב שרציתי לקנות התגלתה "קורוזיה בראש מנוע". רכב שנת 2011. האם זה משהו נוראי ולהתרחק מהרכב, או משהו שנרשם כמעט בכל בדיקה לרכב ישן?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האם ניתן להתמקח בחנות היבואן הרשמי לגבי מחיר הרכב? אם כן - לאיזו הנחה באחוזים ניתן לצפות? בנוסף: האם לקראת סוף השנה מחירי הרכבים החדשים קצת יורדים?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זה רכב שבדקתי היום. הבעלים טוען שהוא "לא זוכר אם עבר תאונה". הצבע של מכסה המנוע והטמבון שונים בבירור מהצבע של הכנף. שני הטמבונים מחוזקים בברגים. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום. מתעניין בשביל חבר ברכב הזה, בעל מנוע 1.6 משנת 2013, ראיתי שמוכרים אותו בכ 20-25K לשנת 2013 עם 80K ק"מ. ביצעתי חיפוש בפורום, אך אין כל כך מידע על המנוע הזה רק על 1.2 עם גיר רובוטי - כך שזה לא רלוונטי. חשוב בראש ובראשונה אמינות, נוחות (מזגן כסאות וכו'), צריכת דלק, כמה הילוכים יש ואיזה גיר זה, מחלות ידועות. כל מידע רלוונטי יעזור. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן. אני מחפש להשתדרג מההונדה ג'אז 2003 שלי לרכב באיזור שנתון 2010 עם תקציב 35,000 (רק אוטומט). אני עושה את רוב הנסיעות שלי כפר סבא - הרצליה(הג'אז עושה 11 קילומטר לליטר בממוצע לנסיעות האלה). אני חושב על משפחתית (כי בקרוב חתונה והקמת משפחה =)) אבל לא פוסל גם מיני. אני די סגור על יפניות, אבל אני מבין שבמחירים האלה הונדות וטויוטות הן ממש מחוץ לתמונה. מחפש משהו אמין, שלא יזלול דלק (כמו מאזדה, לפי מה שראיתי), שלא יראה יותר מדי מוסך ושיחזיק לכמה שנים טובות. קיבלתי שתי הצעות לטרייד אין: מאזדה 3 צורה חדשה שנתון 2009 עם 133,000 ק"מ תמורת 25000 והג'אז שלי. האם צריכת הדלק הנוראית של המאזדה תהיה כל כך מורגשת בנסיעות האלה? מיצובישי לנסר 2010 ספורטבק מנוע…
הודעה אחרונה מאת Timor Surkiss, -
-
סיאט סיגנו
מאת slang- 0 תגובות
- 474 צפיות
אחה"צ, בחמישי הולך לבדוק רכב מסוג סיאט סיגנו שנת 04, 1400 מנוע, עם 130 אלף קילומטר, אוטומט 75 כוחות סוס. המחיר שלו 13,500. התקציב שלי ממש דל (סטודנט). הייתי שמח לשמוע חוות דעת על הרכב לפני, כיוון שאני לא מבין גדול ברכבים וזה הולך להיות הרכב הראשון שלי. כמו למשל האם הרכב שווה את המחיר, האם הדגם הזה אמין וכו'. בברכה, רוני
הודעה אחרונה מאת slang,