ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,524 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 854 צפיות
https://www.grouponisrael.co.il/deal/1005718/chevrolet-spark-lt-1.4-2017-new-car/?affiliate_id=2&utm_term=1_704_9&iTrack=FkrLJ4drNJy8Bb5_3MPsDGAXEhcKZCt_TsFkrLJ4drNJy8Bb5tS מישהו יכול להסביר לי את זה? מה ההבדל בין זה ללקנות מהחברה?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 723 צפיות
קיים דבר כזה עם מנוע דיזל? Sent from my SM-N910T using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, בגלל קושי רגשי להפרד מהקורולה (2006) שלנו, אנחנו עדיין איתה... לאחרונה ראיתי ברחוב סיוויק סטיישן והיא נכנסה לסל השיקולים שלנו (יחד עם הקיה סיד שחשבנו לרכוש או מיד 1 פרטי, רכב בן 3). עדיין לא מדדנו אותה - לא נסענו ברכב כזה ואפילו לא ניגשנו לאולם מכירות. יש פער במחיר, גם אם קונים את שתיהן מליסינג 0 ק"מ, ואני תוהה אם הפער מוצדק. מה חשוב לנו: בטיחות, מרחב פנימי (השאיפה שאחד הכלבים ישב מאחור בתא המטען, יחד עם הדברים שלנו), יכולת סחיבה טובה בעליות. יש לנו 2 ילדים, הנאה מנסיעות לא תהיה בשנים הקרובות... ילדים: בוסטר+כסא ילדים. נסועה: 12K ק"מ, הרוב עירוני (חיפה). נחזיק את האוטו כנראה 6-7 שנים. מה דעתכם? להכניס אותה לסל השיקולים?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 688 צפיות
היי, ההתלבטות היא בקניית רכב חדש: סוויפט ידנית או פינקטו ברמת אבזור LX אוטומטית (בגלל צמיגים קטנים וזולים משמעותית). ידוע לי כי משתלם בדרך כלל לקנות רכבים יד2, אבל משום שמדובר ברכבים זולים עם ירידת ערך קטנה יחסית, ושניהם דור חדש, חשבתי שכדאי להשקיע בקניית רכב חדש. הדרישות מהחשוב ביותר לפחות (דגש עיקרי על שלוש הראשונות): עלויות אחזקה זולות עבור נסיעות של כ~15-18 ק"מ בשנה. לרוב בינעירוני, כולל פקקים של נתניה בבוקר. סחירות עתידית. בטיחות הנוסעים + מערכות בטיחות מתקדמות. הנאה - כמה שאפשר. נוחות ופרקטיות (סוויפט משמעותית גדולה יותר?). פתוח להצעות נוספות כמובן, אבל חשוב להתחשב בשלוש הדרישות המודגשות, כך שאותם רכבים לא יהיו יותר יקרים לאחז…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 605 צפיות
האם אני זוכר נכון שיש רכבי ליסינג שמטופלים במוסך היבואן? האם זה חריג או שזה נפוץ? האם זו מדיניות של חברת ליסינג או שגם בין רכבי חברת ליסינג מסויימת יש כאלו וכאלו?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ראיתי שיש כמה דגים עם מנוע חזק יותר 1.25 ויש הרבה דגמים עם המנוע החלש יותר 1.0 יש המלצה לתתי דגם מסוימים שאדע לחפש ? תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
איביזה קופרה 1 2
מאת David Elle- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני רוצה רכב ספורט ידני וחשבתי על איביזה קופרה 2017, 137,000 מהיבואן. חלק אומרים שהוא מרגיש קצת זול חלק אומרים שההיגוי לוקה בחסר. חלק אומרים לי ללכת על GTI, רציתי לשמוע את עצתכם על שני הרכבים ואולי המלצות נוספות. יש לציין שקופרה זה החלום הרטוב שלי עוד לפני שעשיתי תיאוריה.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני כבר הרבה זמן מעוניין בפולסווגן גולף שנת 2000-2005 כזה הצורה הישנה מנוע 2.0 מה אתם אומרים הרכב אמין? לא חשוב לי דלק העיקר הביצועים והחוזק של האוטו אני יסע איתו בערך 20 קמ ביום עצות לגבי מה חשוב לבדוק ברכב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי כולם מחפש לקנות/להשכיר רכב גדול (סגנון איווקו,בוקסר,דובלו) עם ארגז לעבודות הגברה יעוד הרכב הוא ניסעות מחיפה למרכז וחזרה עמוס מלא בציוד הגברה בין 3-5 פעמים בשבוע חייב שהאוטו יהיה רשיון ב (עד 3,500) יד 2 ,לא חדש ,2010 + אבל לא חדש מידי עדיפות לגיר רגיל ומנוע דיזל (מטעמי חיסכון) האם קיים רכב בגדלים האלו שיכול להתאים ? עדיפויות: אמינות שמירת ערך (במידה וקונה) נוחות צריכת דלק שבת שלום לכולם Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מודל 2016 מנוע 1.6, יד שנייה תקציב 160 אלף מה דעתכם על הרכב? מבחינת עלות תחזוקה, אמינות, ספורטיביות, שוק תודה רבה, דור
הודעה אחרונה מאת giliav, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום רב החלטתי לפנק את אשתי לכבוד יום ההולדת ולקנות רכב חדיש עבורה. מזה שנתיים אני עוקב אחר סקודה ייטי ומצאתי אותו מתאים לצרכיי ( בטיחות, אמינות, תצרוכת דלק, מרווח פנימי). לאחרונה צדה את עייני דציה דאסטר נראה שזולה משמעותית ובעלת תכונות זהות ללייטי. האמנם? מישהו יכול לשפוך אור על הדצ'יה? ההבדלים? היתרונות מול החסרונות? יש לי סקודה על הכוונת עם נתונים טובים ובמחיר בהחלט טוב ( נובמבר 2013 יד ראשונה 58000 ק"מ ללא תאונות על פי הבעלים לוקח לבדיקה). אשמח לשמוע חוות דעת לפני שעושה צעד קדימה תודה
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מעוניין לקנות טוסון שנת 2016 עם 33א' קמ במחיר של 114א' (מחירון סביב ה 130) אשמח לחוות דעתכם בנוגע לשאלות מטה 1. בהנחה שמתכנן להחזיק את הרכב ל 5-7 האם כדאי? 2. האם כדאי לבדוק שנה נמוכה יותר ולחסוך 10א שקל (אמור להתקזז במכירה עתידית) תודה
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
Audi a6 2.4
מאת tomy669-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מחפש רכב שני עיקרי במשפחה שיעשה 30 ק"מ ביום עם קצת פקקים ( המשני הוא אוקטביה דיזל 2008 ). נסיעות למשפחה כ150 לכל כיוון אחת לחודש. חשוב לנו בטיחות, נוחות ומרווח רגלים, בגאז׳ גדול ואמינות. אני מודע לכך שהחלקים והטיפולים יקרים אשמח לדעת מה הסדר גודל ביחס לאוקטביה. איזה מבין הדגמי האאודי a6 הם המוצלחים ביותר מבחינת אמינות במנוע וגיר? הבנתי שהגיר הרציף שלהם הוא די מוצלח. ראיתי שנכנס לי לתקציב דגמי 2005-2008 מנוע בנזין 2.4 ליטר ולכן אשמח לשמוע את דעתכם על הדגם הנ"ל, דברים שכדאי לדעת ולהתכונן טרם הרכישה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 452 צפיות
שלום,אני זקוק לרכב חזק ואמין ולא באר של דלק,המון זמן רציתי לפנק את עצמי ברכב גרמני והתקציב שלי הוא 30 אלף,מצאתי רכב עם 120 אלף ק''מ יד רביעית בצבע שמפניה על פניו נראה מרשים ושמור מבחוץ ומבפנים. בתור אחד שהחזיק יפניות עד היום אני שואל האם מומלץ לי להתעסק עם הרכב הנ''ל מבחינת אמינות,דלק ומחירי טיפולים במידת הצורך..תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ofiriza9, -
- 2 תגובות
- 650 צפיות
מחפש רכב מסחרי קטן, סגנון הקנגו ברלינגו ושות. עד 20,000. ראיתי שיש פיורינו שנתונים גבוהים קילמטראז נמוך ביחס לקנגו וברלינגו. יש סיבה מיוחדת. המלצות נוספות?
הודעה אחרונה מאת fish fish, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן לכל המבינים והמבינות בפורום, ברשותי תקציב של 27 אלף גג, מכיוון שלכל חברי יש מאזדות והונדות וגם לאחי יש מאזדה (ולכל עם ישראל חח..) החלטתי לגוון בחיפושיי אחרי רכב שמשתווה או יותר טוב ממאזדה 3 מהשנתונים הלגטימיים לתקציב שלי. אז שמתי עין על המיצובישי לאנסר שנת 2008, מנוע 1.8 (לא אתפשר על ה1.5) אני לא מבין גדול ברכבים (בגלל זה אני פונה אליכם) אבל מה שאני כן יודע שהמנוע כמובן 1.8 ל', 143 כ''ס, 5 הילוכים וגיר רציף. הצריכה היא רגילה, דומה לכל אוטו בשנתונים האלו.. אם אני לא טועה. יש באיזור שלי (השרון) בחור שמוכר את הדגם הספצפי הזה ב25 אלף שקל, יד שלישית עברה 150 אלף. הוא לא סיפק יותר פרטים אבל רשם "פרטים בטלפון". ראיתי את המודעה לפני שבועיים והיא עדיין …
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רוצה לקנות רכב חדש ולא יודעת איפה להתחיל בכלל. יש לי דעה טובה על חברת קיה אבל אני לא מכירה בכלל את שוק המכוניות ועד היום נסעתי בקיה שנת 96 (קילומטרז' נמוך, שנוסע עד היום בלי בעיות). מה חשוב לי: 1. שיהיה יפה ויעשה שואו קטן (אני אומרת את זה דבר ראשון לא בגלל שיטחיות אלא בגלל שיש לי מקצוע ייצוגי ומסתכלים על איזה מכונית אתה נוסע...העולם שיטחי...) 2. הכי בטיחותי שיש (מישהו אמר לי שהוא מחפש רכב יציב, נראה לי שכל רכב צריך להיות יציב, לא?) 3. שישרת אותי בשנים הקרובות (שיוכלו לפחות שני ילדים להכנס מאחורה, שעגלה תוכל להכנס בבגז בלי בעיה 4. חשבתי על היברידי - האם מסוכן מבחינת קרינה? במיוחד אם ילדים יושבים במושב האחורי? 5. וכמובן על הדברים שקשורים בכסף - מחיר טוב (אי…
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכלום אני חושב על לקנות פורד פיאסטה 2013 או סיאט איביזה 2013 אך קראתי שיש המון בעיות עם הגיר הרובוטי בעל המצמד הכפול. האם הבעיה באמת כזאת נפוצה? האם כדאי להתרחק מהגיר הזה בשנתון הזה וללכת על סוזוקי סוויפט? (פחות מעדיף בגלל גודל בגז') מה עלות הטיפול בתקלת גיר רובוטי שכזה (סדרי גודל)? האם יש לכם עוד המלצות על סופרמיני במחירים של הדגמים הנ"ל (50000 ש"ח)?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי לכולם, מחפש למשפחה רכב משפחתי גדול/ מנהלים שיהיה מקום מאחורה גם לאנשים גדולים ולא ילדים. הרכב יחליף מאזדה 3 שנת 2005 ששירת אותנו נאמנה עד היום והגיע הזמן להיפרד ממנו ולהתקדם. דרישות חשובות: אמינות - המאזדה אצלנו 9 שנים גילתה אמינות מופלאה למעט טיפולים ובלאי טבעי. בטיחות - חשוב מאוד כוח סחיבה - אנחנו גרים בירושלים, רוב הנסיעה עירונית בעליות קשות צריך רכב שיוכל לסחוב כמו שצריך את העליות האלה (סבלנו מאוד מהמאזדה בחלק הזה) צריכת דלק ממוצעת - מודע לעניין שאם אני מחפש רכב עם כוח לרוב זה יפגום בצריכת הדלק, מה שגם המאזדה הייתה שותה דלק לא קטנה בכלל. לכן 1:10 ומעלה בנסיעה עירונית נשמע לי סביר מאוד, מתחת זה כבר כבד יותר. אורך ורוחב - כמו שציינתי חשוב ש…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אנחנו חושבים לרכוש הונדה ג'ז כרכב שני. הרכב ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות (עושה 1:15 בדקתי בפועל). אכפת לנו מאוד מאמינות ובטיחות. חוץ מזה נראה שהוא ממש מאובזר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, סוף סוף קבלתי החלטה שאני הולך על הct200h . הרכישה תתבצע דרך לקסוס סלקט, וזאת בגלל האחריות המורחבת ורמת ההשבחה. הבעיה היא ששני הדגמים שאני מצאתי בתקציב שלי עומדים על 100 אלף קמ. שני הרכבים בשנתונים 13/14 שניהם יד ראשונה. נכון שהרכב מאוד אמין, ונכון שיש אחריות, השאלה היא, האם לדעתכם אמורה להיות בעיה ברכב שעשה ק"מ כזה? חשוב לציין הרכבים כולם טופלו במורשה בלבד. כמות הנסיעה שלי תהיה סביב 20 אלף קמ בשנה. המחיר שנדרש אגב הוא מחירון.
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חדש בעולם הרכב וזה הרכב הראשון שאני רוכש. אני מחפש רכב שיעבור בערך 90 ק"מ ביום. הרוב המוחלט של הנסיעה על כביש מהיר. מבחינת מרחק לשנה זה ייצא בערך 25K-30K מבחינת עלות אני מוכן להשקיע עד 60K (אם זה מהותי אפשר אולי מעט יותר אבל זה הסדר גודל). מאוד חשוב לי בטיחות של הרכב. אשמח לקבל המלצות על רכבים שיתאימו למתואר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מעוניין לקנות את הדגם הנ"ל אפשר חוות דעת ,צריכה עובר מהונדה סיוויק 12 ידנית. תודה בכללי מעוניין ברכב עם מראה ספורטיבי אפילו חשבת על פיגו 208GTI
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעוניין לדעת מה אתם חושבים קיבלתי הצעת מחיר יונדאי i30cw עליה לכביש 5/14 60000 קמ אחרי טסט טיפול ו 4 צמיגים עדיין לא לקחתי לבדיקה. מחירון 80000 הנחה 15 אחוז מחיר סופי 68000 האם המחיר כדאי? מתחייבים לתקן ליקויים היה של נהג יחיד עם מכתב שמאשר זאת.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכול המבינים והממליצים. אני מחפש כבר כמה חודשים רכב שיהיה מהנה לנהיגה בתקציב של 20K ומטה. הרכב יהיה משני במשפחה אבל עדיין צפוי לנסיעות של 1200 ק"מ בחודש. חשוב לי שיהיה ידני וייתן חווית נהיגה וחווית האצה טובה, אמין יחסית, ולא רכב קטן מידי (אני בגובה 1.9 אשמח לא להיראות כמו ליצן יוצא מרכב מיני ) הרכבים שהסתכלתי אליהם עד כה: מאזדה mx3 1993 - מאוד אוהב את המראה והוא די מהנה הבעיה שהוא יחסית נדיר יאריס TS - סה"כ נהתי איתו בנסיעת מבחן איך הוא מרגיש לי קצת קטן ודי מכוער (על טעם והריח) ומה שכן לא נראה שיש למכירה בתקציב שלי הונדות 2000 ומטה למיניהם הסתכלתי על סיאטים למיניהם מבלי שראיתי משהו שהתאהבתי וגם די התבלבלתי עם ריבוי מודלי ה"ספורט" אשמח להמלצ…
הודעה אחרונה מאת mib12, -
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
אני מחפש אוטו ואני מתלבט בין כמה אפשרויות לאון fr איביזה קופרה ורנו מגאן מה אתם אומרים הכי טוב לתקציב שלי ועם איזה אוטו אני יותר יהנה
הודעה אחרונה מאת noamrajuan, -
אהלן חברים, התקציב שלי עומד כעיקרון על 95-100K לרכב ראשון. הקטע הוא שלפי מה שאני זוכר הDSG מאוד בעייתי ולכן חשבתי יותר על הידנית1.4 בשנתון 15/16 מאשר 1.8 עם ה DSG בשנתון 14 אשמח לקבל המלצות ודעות לגבי שתי המנועים האלה מבחינת, אמינות, "מחלות" וכל מה שצריך לקחת בחשבון בשביל להשוות ביניהם.. תודה רבה וסופש של הרבה גז
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 810 צפיות
שבת שלום חברים יש לכם המלצה בשבילי לגבי רכב מיני עד 25 אלף שקלים רצוי רכב עם מנוע 1.4 או 1.6 אמין אוטומטי (לא חובה) שיהיה חסכוני. רוב הנסיעות שלי הם 12 קילומטר הלוך 12 חזור ( כביש הסרגל עפולה) אשמח לשמוע המלצות
-
- 0 תגובות
- 453 צפיות
אהלן חברים, התקציב שלי עומד כעיקרון על 95-100K לרכב ראשון. הקטע הוא שלפי מה שאני זוכר הDSG מאוד בעייתי ולכן חשבתי יותר על הידנית1.4 בשנתון 15/16 מאשר 1.8 עם ה DSG בשנתון 14 אשמח לקבל המלצות ודעות לגבי שתי המנועים האלה מבחינת, אמינות, "מחלות" וכל מה שצריך לקחת בחשבון בשביל להשוות ביניהם.. תודה רבה וסופש של הרבה גז
הודעה אחרונה מאת Orelamira, -
- 6 תגובות
- 7 אלף צפיות
אהלן, מבקש יעוץ\חוות דעת,חבר מחפש רכב ,התאהב בולוסטר. מדובר במודל 2016 גיר אוטומט,מנוע 1.6 140כ''ס. כל מה שאני יודע על הרכב זה ש''לא שופטים ספר על פי הכריכה'',אני יודע שהמראה מטעה ולא מדובר ברכב ספורט,אשמח לשמוע מה דעתכם על הרכב,חסרונות שלו? בנוסף,אם מישהו יודע להסביר מה ההבדלים בין מודל 2011 והדגמים שבאמצע,לבין 2016. אולי אני מפספס משהו אבל אני חושב שאולי העיצוב בסלון קצת השתנה? דורשים על הרכב 90K,רכב עם 23ק''מ ועדיין באחריות. תודה ליועצים.
הודעה אחרונה מאת tepic,