Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

מחפש למשפחה רכב משפחתי גדול/ מנהלים שיהיה מקום מאחורה גם לאנשים גדולים ולא ילדים.

הרכב יחליף מאזדה 3 שנת 2005 ששירת אותנו נאמנה עד היום והגיע הזמן להיפרד ממנו ולהתקדם.

דרישות חשובות:

אמינות - המאזדה אצלנו 9 שנים גילתה אמינות מופלאה למעט טיפולים ובלאי טבעי.

בטיחות - חשוב מאוד

כוח סחיבה - אנחנו גרים בירושלים, רוב הנסיעה עירונית בעליות קשות צריך רכב שיוכל לסחוב כמו שצריך את העליות האלה (סבלנו מאוד מהמאזדה בחלק הזה)

צריכת דלק ממוצעת - מודע לעניין שאם אני מחפש רכב עם כוח לרוב זה יפגום בצריכת הדלק, מה שגם המאזדה הייתה שותה דלק לא קטנה בכלל. לכן 1:10 ומעלה בנסיעה עירונית נשמע לי סביר מאוד, מתחת זה כבר כבד יותר.

אורך ורוחב - כמו שציינתי חשוב שיהיה מקום לאנשים מבוגרים לשבת מאחורה אבל מכיוון שאמא שלי גם צריכה לנהוג ברכב חשוב שהרכב לא יהיה ארוך מדי.

חשבתי על מספר אופציות אשר נפסלו:

B4 - לא מתחבר לרכבי סובארו

קאמרי- ענקית מדי

אקורד - הייתה לאבא שלי בעבר בגירסא 2.4L, הרכב ללא ספק חזק מאוד אבל היה שותה בהתאם.

אוקטביה ופאסט - מפחיד אותי הקטע של האמינות המפוקפקת והאחזקה היקרה יחסית.

לאחר כל הפסילות האלו נשארתי עם טויוטה אוונסיס שנתונים 2011-2013 שנכנס לי בתקציב ועומד בכל הדרישות די יפה.

אחריה הייתי אולי הולך על הפאסט אם לא הייתי חושש מאמינות ואחזקה יקרה.

אשמח לשמוע חוות דעת או רכבים מתאימים שאולי פיספסתי. (אולי כיוון הג'יפונים?)

תודה.

Toyota Yaris TS

פורסם

אם אני לא טועה אוונסיס מגיע עם גיר רציף-וריאטור. גיר אוטומט רגיל יותר אמין ממנו ולכן אישית הייתי שוקל אפשרויות אחרות כמו: אקורד, קאמרי, מזדה 6, קיה אופטימה.

פורסם (נערך)

אף רכב מהקבוצה הזאת, עם מנוע בנזין, לא ייתן לך צריכת דלק עירונית של 1:10, ועוד בירושלים . 1:7-1:8 נתון ריאלי. רק רכבי דיזל או היברידיים יהיו חסכוניים ( עדיפות להיברידי בעיר ). היברידיים לא מרגישים חזקים בעליות.

אם אתם נוסעים 10-15 אלף קילומטרים בשנה, הייתי מוריד מרשימת הדרישות חיסכון בדלק ומתמקד במציאת מזדה 6, רצוי עם מנוע 2.5.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכם.

משום מה שכחתי לרשום על המאזדה 6, היא באמת גם נכללת באופציות שאני לוקח בחשבון.

היא מעט ארוכה אבל יחסית די עומדת בדרישות.

לגבי צריכת הדלק - המאזדה 3 לוקחת בתוך העיר 1:9 בדר"כ ותלוי כמה אתה לוחץ עליה.

כמו שאמרתי לוקח את זה בחשבון ומודע לכך שברכבים האלו הצריכה היא יותר מהממוצע ומנסה להגיע למשהו סביר.

דיזל והייבריד פחות מעניין אותנו.

Toyota Yaris TS

פורסם

רשמת שצריך מקום מאחורה לאנשים בוגרים. מדובר ב 5 נוסעים או 4?

אני רוצה להגיד לך, שמזדה 3 צפופה מאחורה גם יחסית לרכבים משפחתיים אחרים. קורולה, למשל, הרבה יותר מרווחת מאחורה, ובדגם החדש מציעה מרחב פנים כמעט כמו באוונסיס. נכון שמדובר במנוע 1.6, ואותה בעיית כוח בעליות נשארת, אבל מדובר ברכב יותר מרווח ויותר חסכוני.

גם הונדה סיוויק נותנת מרחב פנים עדיף על מזדה 3 מאחורה, אמינות גבוהה ומנוע 1.8 עדיף ( בשילוב גיר אוטומטי פלנטרי).

אגב, אוונסיס יותר חסכונית מאשר מזדה 6.

עכשיו לגבי הגיר הרציף של טויוטה - לפחות בקורולה הוא אמין בדיוק באותה המידה כמו גיר אוטומטי של מזדה. וזה מניסיון של מאות אלפי קילומטרים ברכבי המשטרה. כך שלדעתי אל תוריד את אוונסיס מהרשימה. וגיר רציף מעולה לנסיעות עירוניות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אם אתה עם ראש פתוח, לנצ'יה דלתא עם מנוע טורבו 1.8 ליטר ו 200 כ"ס תתן תמורה מעולה והרבה מרווח. היא לא ארוכה. 5 דלתות. ועיצוב מיוחד ולא שגרתי...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

כן, אך עם צריכת דלק גבוהה. בעיר עם עליות אל תצפה לפחות מ 1 ל 7
פורסם

ההצעות על מאזדה 6 או טויוטה אוונסיס מצויינות.

אם רוצים אופציה אקזוטית יותר, אפשר לשקול שברולט מאליבו שנת 2013 או אופל אינסיגניה 5 דלתות (שיהיה קצר יחסית) מאותו שנתון.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
אם אני לא טועה אוונסיס מגיע עם גיר רציף-וריאטור. גיר אוטומט רגיל יותר אמין ממנו ולכן אישית הייתי שוקל אפשרויות אחרות כמו: אקורד, קאמרי, מזדה 6, קיה אופטימה.

אשמח ברשותך לתימוכין לטענה בדבר אמינות הגיר.

לפות״ש לנו בבית יש אוואנסיס 2011 מזה כשנתיים ולפי הדרישות שלך הוא נשמע אידאלי עבורך.

פורסם

תוכל אולי למצוא קיה אופטימה דיזל. תקבל צריכת דלק טובה יחסית, מרווח גדול ואפילו מראה טוב. כמו כן - טויוטה פריוס תוכל להתאים. היא לא ארוכה מדי אבל מרווחת וחסכונית חפש את דגם ה1.8 שלא מרגיש עצלן.

פורסם

למה לא מונדיאו ? יש לך אחלה תקציב לטיטניום 13 , שבעליות אתה לא תשלוט במהירות של הרכב , מספיק מרווחת בטיחותית והכי חזקה בסגמנט.

תיסע רגועה ותקבל צריכה יפה, הרבה יותר טובה מכל מנוע אטמוספרי.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

1. מניסיון מנהלים בתוך עיר זה 7.3 ק"מ לליטר.

2. הייתי במצב כמו שלך ובחרתי מנהלים יד ראשונה בתקציב דומה לשלך - בדיעבד אני חצוי עם הבחירה:

מבחינת היגוי, כוח, נוחות ואבזור פנים מדובר על רמה מעל המשפחתי/ג'יפון. יוצא לי לנהוג ברכבי השכרה קטנים ולמשל את פרמטר חדות ההיגוי אי אפשר שלא לפספס. כנ"ל בידוד רעשים ונוחות כללית.

מנגד בגלל שאופי הנסיעות שלי השתנה ועכשיו זה רק עירוני, אז אני לא כ"כ מרוויח מפרמטרי נוחות ונסיעה שקטה (זה משמעותי בנסיעה בין עירונית של שעתיים שאתה פותח את הדלת ויוצא רענן), וסופג בדברים הידועים: צריכת דלק, קושי לתמרן, חניה וכו'. כמו גם עלות החזקה מטורפת.

אם הייתי צריך להמליץ - עדיף משפחתית שמצטיינת במרווח. בעיקר כי תופתע מעלות ההחזקה הגבוהה של מנהלים. היה לך מזדה 2005, רכב דומה 2014 לרוב חזק יותר במנוע ולא צריכה להיות בעיה עם עליות.

פורסם

שבוע טוב ותודה לכל העוזרים.

אם אתה עם ראש פתוח, לנצ'יה דלתא עם מנוע טורבו 1.8 ליטר ו 200 כ"ס תתן תמורה מעולה והרבה מרווח. היא לא ארוכה. 5 דלתות. ועיצוב מיוחד ולא שגרתי...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פחות מתחבר ללנצ'יה, מאליבו, פריוס - רכבים יחסית "פשוטים" למה שאני מצפה בתקציב הזה, חוץ מהמאליבו שהיא לא אמינה, ארוכה וזוללת דלק.

רשמת שצריך מקום מאחורה לאנשים בוגרים. מדובר ב 5 נוסעים או 4?

אני רוצה להגיד לך, שמזדה 3 צפופה מאחורה גם יחסית לרכבים משפחתיים אחרים. קורולה, למשל, הרבה יותר מרווחת מאחורה, ובדגם החדש מציעה מרחב פנים כמעט כמו באוונסיס. נכון שמדובר במנוע 1.6, ואותה בעיית כוח בעליות נשארת, אבל מדובר ברכב יותר מרווח ויותר חסכוני.

גם הונדה סיוויק נותנת מרחב פנים עדיף על מזדה 3 מאחורה, אמינות גבוהה ומנוע 1.8 עדיף ( בשילוב גיר אוטומטי פלנטרי).

אגב, אוונסיס יותר חסכונית מאשר מזדה 6.

עכשיו לגבי הגיר הרציף של טויוטה - לפחות בקורולה הוא אמין בדיוק באותה המידה כמו גיר אוטומטי של מזדה. וזה מניסיון של מאות אלפי קילומטרים ברכבי המשטרה. כך שלדעתי אל תוריד את אוונסיס מהרשימה. וגיר רציף מעולה לנסיעות עירוניות.

אני אסביר את עצמי יותר טוב, לאבא ולי יש רכב משלנו.

הרכב המוחלף ישמש את אמא שלי ואחי הקטן ביום יום, ולנסיעות של רכב מלא כשנצטרך ושלא יהיה צפוף.

הקורולה והסיוויק נלקחו בחשבון בהתחלה אבל חשבנו שאם כבר מחליפים עדיף לעלות טיפה בקטגוריה "ולהתפנק" קצת יותר.

לגבי הגיר הרציף באוונסיס - בהתחלה קצת פחדתי ממנו אבל מחיפושים שונים באינטרנט לא מצאתי עליו בעיות ותלונות מיוחדות.

אם יש למישהו תלונות וכדו' לגבי הגיר הנ"ל אשמח לשמוע.

אשמח ברשותך לתימוכין לטענה בדבר אמינות הגיר.

לפות״ש לנו בבית יש אוואנסיס 2011 מזה כשנתיים ולפי הדרישות שלך הוא נשמע אידאלי עבורך.

תודה, באמת חשוב לי לשמוע מאנשים שמחזיקים את הרכב כי אני לצערי לא מכיר מישהו כזה.

למה לא מונדיאו ? יש לך אחלה תקציב לטיטניום 13 , שבעליות אתה לא תשלוט במהירות של הרכב , מספיק מרווחת בטיחותית והכי חזקה בסגמנט.

תיסע רגועה ותקבל צריכה יפה, הרבה יותר טובה מכל מנוע אטמוספרי.

המונדאו אופציה שלא חשבתי עליה.

לא תהיה יקרה לאחזקה? צריכת דלק משוגעת?

1. מניסיון מנהלים בתוך עיר זה 7.3 ק"מ לליטר.

2. הייתי במצב כמו שלך ובחרתי מנהלים יד ראשונה בתקציב דומה לשלך - בדיעבד אני חצוי עם הבחירה:

מבחינת היגוי, כוח, נוחות ואבזור פנים מדובר על רמה מעל המשפחתי/ג'יפון. יוצא לי לנהוג ברכבי השכרה קטנים ולמשל את פרמטר חדות ההיגוי אי אפשר שלא לפספס. כנ"ל בידוד רעשים ונוחות כללית.

מנגד בגלל שאופי הנסיעות שלי השתנה ועכשיו זה רק עירוני, אז אני לא כ"כ מרוויח מפרמטרי נוחות ונסיעה שקטה (זה משמעותי בנסיעה בין עירונית של שעתיים שאתה פותח את הדלת ויוצא רענן), וסופג בדברים הידועים: צריכת דלק, קושי לתמרן, חניה וכו'. כמו גם עלות החזקה מטורפת.

אם הייתי צריך להמליץ - עדיף משפחתית שמצטיינת במרווח. בעיקר כי תופתע מעלות ההחזקה הגבוהה של מנהלים. היה לך מזדה 2005, רכב דומה 2014 לרוב חזק יותר במנוע ולא צריכה להיות בעיה עם עליות.

באיזה רכב אתה בחרת?

אני מודע לעלויות האחזקה שיעלו, היה לאבא שלי בעבר רכבי מנהלים או ג'יפונים עם אחזקה יקרה

הוא החליף אותם ברכב עבודה ולכן אנחנו מחפשים עכשיו אחד לאמא כדי שיהיה רכב אחד מרווח במשפחה.

שוב לגבי המשפחתיות נסעתי על מאזדה 3 החדשה והיא עדין מתקשה בעליות, על הקורולה והסיוויק לא יצא לי לעלות אך אני מאמין שעם רכב מלא הם גם יגמגמו לנו.

לכן ההחלטה היא ללכת על משהו נוח וחזק יחסית.

Toyota Yaris TS

פורסם

אצלי משולב 1/11 בתוואי שטח מאוד משולב ואני נהנה מהרכב מאוד, חבר שלי עם רכב זהה נוסע כמו זקנה מגיע לצריכה משוגעת של 1.13 ומעלה, מתדלק 98 כמובן.

אחזקה מעט יקרה יותר כי יש החלפת שמן גיר אחת ל 3 שנים שעולה 1200 שח, חוץ מזה טיפולים רגילים של הרכב.

אבל, אתה מקבל חווית נהיגה מטורפת, מקום בשפע לכל המשפחה פלוס בגאז ענק, אם מדובר בגרסת 5 דלתות או סטיישן אתה תוכל להוביל דירה בפנים.

עליות שמרגישות כמו ירידות - כי מה לעשות שיש לך מנוע 2.0 טורבו עם 200- 240 כ"ס טרנד או טיטניום קשה למצוא איזה מתחרה שתתחרה בזה. במיוחד שהמונדאו עולה כלום כסף למה שהיא נותנת.

תחפש ביד 2 ותנסע על אחת ותראה בעיניים, אחרי זה תחליט, להשוות לקורולה או מזדה 3 זה פשוט לא ריאלי.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...