ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,524 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אמינות, צריכת דלק, תחזוקה, ביצועים, ושורה תחתונה מה כדאי לקחת? האם המבצע של ה72,000 כדאי ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני צריך את עזרתכם בחיפוש רכב עד 40000 שח משפחתי אוטמטי הגעתי לשני אופציות האחד זה יונדאי i25 שנה 2013 102000 קמ רשום השכרה השני זה סקודה ראפיד עם 120000 קמ ליסינג שנת 2014.. איזהו רכב נחשב בטיחותי יותר ? ואמין יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 917 צפיות
בדיקה מקומפיוטסט. 115 אלף ק"מ. יד שניה מפרטי, היה ליסינג. מה דעתכם? בשילדה יש "משמעות נמוכה" בלבד..? קורת רוחב זה משמעות נמוכה?
הודעה אחרונה מאת EndlessWave, -
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
בבקשה מי שיש לו ניסיון על רעבים אילו שיתן חוות דעת אני כבר אובד עיצות
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש הבדל בינהם מעבר לכוח סוס שאני מבין שזה רק תוכנה? הרי שניהם 1600 סמ"ק
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 583 צפיות
שלום ,אני בן 20 וסוף סוף הגעתי לסכום שרציתי להשקיע על אוטו. הצורך הוא לזוג ,נסיעות בעיר ביום יום לעבודה ובסופשים בין עירוני ושיהיה ידני, שנתון 2011-2015. יש לי להשקיע בין 35-40k וההתלבטות שלי היא בין fr ל1.6 כמובן שחוץ מהביצועים מאוד חשוב לי האיבזור והמראה. כמובן שאני מעדיף 4דלתות אבל לא חובה ,אשמח לחוות דעת והסבר על השוני בין שני הסוגים וכמובן מה אתם ממליצים. תודה רבה. Sent from my LG-K430 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת newplayer99, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לי מאזדה 3 שנת 2010 דגם ספורט ספיריט יד 2 ה1 מליסינג שעשתה 170 אלף מחר אני הולך לעשות החלפה ראש בראש ללא תוספת כסף עם פלסווגאן פאסט שנת 2010 יד 3 עם 93 אלף קילומטר דגם קומפלשיין 1800 טורבו בנזין דיברתי עם הבחור והוא טוען שלא הורידו קמ באוטו בשביל זה שתינו עושים בדיקה מה אתם אומרים עסקה משתלמת או לא להתקרב?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 2 תגובות
- 576 צפיות
היי, מה דעתכם על שברולט קרוז 2012 בכלליות? אני יודע שכולם אוהבים יונדאי / טויטה/ קיה / מיצובישי וכו'. וכולם שונאים צרפתיות. מה דעתכם על שברולט קרוז 2012, בדיקה סבבה, טסט לעוד 5 חודשים? תיקונים יקרים / זולים?
- 5 תגובות
- 882 צפיות
שלום, אנחנו מחפשים משפחתית אוטו' וקיבלנו מספר הצעות. כרגע מתלבטים בין: 1. יונדאי i25, שנת 2013, 99,500 ק"מ, יד 1 היתה ליסינג פרטי, יד 2 פרטי. 45,000 ש"ח. 2. קורולה, שנת 2010, 135,000 ק"מ, יד 1 היתה ליסינג חברה, יד 2 פרטי. 44,000 ש"ח (עם אפשרות לרדת עוד קצת). 3. רנו פלואנס, שנת 2010, מנוע 1600, 108,000 ק"מ, יד 1 היתה ליסינג חברה, יד 2 פרטי. 30,000 ש"ח. 4. לנסר, שנת 2011, מנוע 1500, 126,000 ק"מ, יד 1 היתה פרטית, 41,000 ש"ח.מה שחשוב לנו ברכב זה בטיחות, אמינות ומקום מאחור לשתי כיסאות תינוק + בוסטר. תודה!
- 6 תגובות
- 985 צפיות
אנחנו מעונינם לרכוש רכב אוטומטי סופר מיני (מנוע +1400 )בתקציב של 38K בשנתון של 2012 ומעלה. ראיתי שיש דיי הרבה אופל קורסה שעונות לתקציב ואפילו יחסית עם קילומטראז נמוך (70-80 אלף) הבעיה היא שיש איזשהי שמועה או תחושה שקיבלתי מדיי הרבה אנשים (שלא מבינים ברכבים) שלא מתקרבים לאופל ואני רציתי לדעת האם באמת יש סיבה לעניין זה. האם הרכב סובל מבעיה כלשהי אשר מאחוריה יש את השמועות? הסתכלתי גם פה בפורום ולא ראיתי מישהי שממליץ על אופל למרות שיש יחסית היצע גבוה של רכבים במחירים טובים חשוב לציין שזה שאין שוק לאופל לא כל כך מפריע לי. חשוב לי לדעת על אמינות הרכב, עלות הטיפולים ודברין מסוג זה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 851 צפיות
היי, מחפש מכונית שכיף לשבת בה ולנהוג לעבודה. תקציב עד 80K, העדפה לרכב מ- 2014 ומעלה. חובה גג פנורמי / נפתח. חשבתי על האסטרא GTC או היונדאי ולוסטר - אשמח לשמוע את דעתכם / רעיונות אחרים. תודה, ל.
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בעזרת פתרון מימון בסוף אנחנו כנראה הולכים על דגם חדש, 0 קילומטראז׳. לא הצלחתי למצוא ביקורות על שנתון 2017. האם יש שוני בעיצוב לעומת השנים 2011-2016 ? הבנתי שיש במנוע משהו שנקרא cvvt, האם זו תוספת שתגרום ביקורים במוסך?, מה זה עושה? תודה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מתכנן לרכוש רכב חדש בקרוב, רנו קליאו 2014 הדגם עם המנוע 0.9 קיבלתי מהם את הבדיקה של המגרש והם טוענים שהם סידרו את כל הליקויים של הרכב שהיו רשומים, אבל נראלי מוזר שיש קורוזיה ובעיות במערכת ההנעה והגלגלים ברכב ש3 שנים על הכביש. בנוסף במעמד הקנייה כמובן שאקח את הרכב לבדיקה מטעמי ואצטרך עזרה שלכם בהמלצה על מכון בדיקה לרכב בחיפה. הטופס שקיבלתי מטעמם
הודעה אחרונה מאת raz2058, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 559 צפיות
היום ראיתי רכב שהעברת הבעלות האחרונה עליו נעשתה לפני חודשיים. מצד שני הבעלים הנוכחי רשום במוסך המורשה של היבואן כמטפל של הרכב מיום הייצור של הרכב. לטענתו הרכב היה של אבא שלו והוא טיפל בו אבל האבא ירד מהארץ ולכן עשה לו העברת בעלות. זה נראה לי חשוד. האם יש לכם הסבר אחר לצירוף של העברת בעלות לפני חודשיים ומצד שני שהוא זה שטיפל כל הזמן מול המוסך?
הודעה אחרונה מאת דור--, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מישהו מכיר ? ממליץ ? יש לה דגם קטן יפה מאובזר - מנוע 1.6
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתעניין ברכב כאופציה. מצאתי אחת יד ראשונה מרופא מה שנקרא, 112 אלף ק''מ. לטענתו טופלה שנתיים ראשונות במורשה סקודה, לאחר מכן במוסך מורשה רגיל. הבנתי שבדגמים האלו היה ריקול לשרשרת טיימינג ומשאבת מים? זה יופיע בהיסטוריה? התא מטען מעט קטן לי אך לא קריטי, מה שיותר קריטי זה האם יהיה מספיק מקום בין הכסא האחורי לקדמי בצורת ישיבה סבירה מקדימה (לא להצמד לשמשה) ושישאר מקום לרגליים של הילדה שיושבת מאחורה על כסא בטיחות? מבחינת אבזור הבסיסי נשמע לא רע, חיפשתי פתחי מזגן אחורה ולא מוותר על סאן-רוף. מה שבאמת מכריע כמו שכתבתי זה המרווח בין הכסא האחורי לבין הכסא הקדמי במצב סביר. בעיות מיוחדות? תקלות? מה כדאי לבדוק לעומק? איך הסחירות שלו? טובה? גרועה? מתחת למחיר…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 תגובות
- 479 צפיות
האם יובאו לארץ פיז'ו 308 סטיישן ידני בנזין בשנים 2010-2014? חבר מחפש משהו בסגנון או אם יש לכם לחילופין הצעות דומות מוזמנים להמליץ
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 27.3 אלף צפיות
אני מנסה להבין את המחירון של יצחק לוי. אני חדש בתחום. הטבלאות של דגמי הרכב מציגות ירידת ערך משנה לשנה. האם כשאני רוצה לחשב בכמה ירד ערך הרכב אם אמכור אותו בעוד נניח שנה אני צריך לקחת בחשבון את ירידת הערך המופיעה בטבלה (לדוגמא: 17- 90,000, 16- 79,000) (כלומר 11,000) או שאני צריך להוסיף לזה ירידת ערך באחוזים של עוד "יד" כפי שמציינת טבלת "הפחתת/העלאת ערך ב% מערך הערכב בגין מס' בעלויות (בעמ' 5 של המחירון)? ירידת הערך היא שכלול של שניהם?
הודעה אחרונה מאת danezeq, -
- 0 תגובות
- 711 צפיות
אשמח לסופר מיני אמין ששומר על ערך. 2012 ומעלה
הודעה אחרונה מאת gilad835, -
- 0 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חברים מה דעתכם על שברולט סוניק 2012? ראיתי אותו היום והוא נראה סבבה לגמריי.. הייתי שמח לדעת האם הוא אמין ומה צריכת הדלק שלו. ובכללי לשמוע מאנשים בעלי ניסיון מה דעתם על הרעב. התקציב הוא 30k ואולי בכלל יש רכב אחר ששוה את התקציב..
הודעה אחרונה מאת oshri_t1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. אחי בצבא, משתחרר בעוד 7 חודשים, פעם היה לו רכב (שאבא שלי היה מחזיק אותו בשבילו, ונוסע בו) עד שהרכב הושבת. אבי עבר לאוטו אחר, ואח שלי נשאר בלי אוטו. אז אמא שלי רוצה לקנות לו רכב, שיחזיר אחרי הצבא את הכסף. אז התקציב הוא 8-10 אלף בערך, עדיף כמה שפחות. אני מחפש משהו חסכוני (מנוע 1400 יהיה עדיף) קילומטראז' נמוך, פחות ממאה אלף. ומשהו אמין. הרכב ישמש לנסיעות רק בסופי שבוע, וגם לא ליותר מדי מקומות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן אנשים.. אני מעוניין ברכב הנ"ל.. מה אתם יודעים עליו? האם יש לו "מחלות"? האם הוא ברמה טובה בקטגוריה שלו ביחס למחיר שהוא מציע או שיש רכב אחר שיותר שווה?? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת oshri_t1, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 923 צפיות
שלום לכולם, אחרי סקירת רכבי הסופר מיני החלטתי ללכת על טיוטה יאירס. לאחר בדיקה ראיתי שיש יאירס היברידית ויאריס רגילה. אשמח לדעת מכאלה שרכשו את הגרסא ההיברידת או התלבטו ורכשו לבסוף את הרגילה לגבי נקודות חיוב ולשלילה. הן מבחינת המנוע,ביצועים,צריכת דלק והן מבחינת האיבזור השונה. תודה!
הודעה אחרונה מאת zorg, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפשת רכב אמין, כזה שקונים לכמה שנים טובות ומחזיק מעמד יפה. עדיפות למשפחתי (2 ילדות) אבל שוקלת גם אופציה של מיני משפחתי. נוסעת הרבה, גם באיזורים הררים, כ 40,000 ק"מ בשנה ואשמח לצריכת דלק הגיונית, מנוע 1.6 ורכב עמיד ואמין. בנתיים מתלבטת בין I30 cw ל I30, אשמח לשמוע את דעתכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 929 צפיות
שלום לכולם, אני נוהג 5 שנים על פיאסטה 2001, ידנית בסוף ימיה, הנהיגה בה לא הכי נעימה אבל אני מאד מסתדר איתה ועם רכבים קטנים בכלל כך שכל רכב שאקנה יהיה שדרוג גדול עבורי. העדפותי: רכב שירגיש כמו חדש בן עד 4-5 שנים (2013 ואילך). שעבר פחות מ40אלף ק"מ. אני טיפוס של בערך 7000 ק"מ בשנה. 15 דק' נסיעה לאוניברסיטה או חצי שעה לעבודה. מעדיף אוטומט אבל לא אכפת לי להמשיך עם ידני. והדברים הרגילים של חסכון בדלק והוצאות אחזקה נמוכות ככל הניתן. מהחיפושים ביד2, ענו על הדרישות בעיקר C1, אלטו, ספארק , 107. בנוסף ראיתי i10 בודדת ומעט פיקנטו ידניות. אני לא מצליח לבחור ולכן היעוץ שאני צריך הוא, *מי מבין הדגמים הכי מומלץ? *האם אני מחפש נכון? או שאולי עדיף לי לרדת …
הודעה אחרונה מאת tepic, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, יש לי שתי הצעות לקניית רכב: יונדאי i30cw, שנת 2010, עומד על 127 אלף ק"מ, יד שניה, ליסינג, אין לרכב טסט, יעבירו לי אותו טסט על חשבונם, וכך יהיה טסט לשנה שלמה ויתקנו מה שצריך.. מול יש פורד פוקוס סטיישן, שנת 2012, עומד על 119 אלף ק"מ, יד שניה, ליסינג, טסט בדצמבר. שניהם סביב 29 אלף ש"ח אחרי משא ומתן. מצורף שתי הבדיקות של שני הרכבים ממכוני רישוי. שני הרכבים מסוכנויות רכב מוכרות וגדולות מאוד(טרייד מוביל, avis, אלדן, אלבר וכו'). מה דעתכם? אשמח לטיפים והכוונה. הבדיקה של היונדאי: הבדיקה של הפורד: תודה!
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 715 צפיות
מאמין שיש עוד נושאים בנושא זה ואכן חיפשתי, אך אני אהיה ספציפי במקרה שלי. אני נכנס לקבע עוד 4 חודשים אך התחלתי את התפקיד שלי עכשיו בסדיר. התפקיד דורש הרבה התניידות ואני חייב רכב כדי להקל על עצמי. כרגע אין לי את הכסף לקנות אותו, אך כשאכנס לקבע כמובן שיהיה משום שאין לי הוצאות. שקלתי לקחת הלוואה בסך 10,000 בערך ולקנות רכב. יש לי רישיון ידני אך מעדיף אוטומט. מקריאה קצרה וניסיון הבנתי שגיר אוטומט לרכב ישן עולה כמחצית מהסכום שלו אז עדיף ידני גם בכלל החיסכון לדלק. מבחינת המרחק שאבצע זה מפתח תקווה עד צריפין - כ-25 ק״מ לכיוון ליום. זאת אומרת יחסית הרבה, משמע אני אצטרך גם רכב חסכוני. כרגע אני לא מחפש שופוני, או רכב חתיך כי אין לי כסף לזה אבל אם יש אופציה - לא…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום רב, עדיין לא סגור על הרכב אבל קיבלתי הצעה מעניינת ואשמח לשמוע את דעתכם: Seat Leon 1.4 150HP Style צבע חיצוני - מטאלי (אפור פלדה) מובילאיי +איתורן + עלוקה כולל אגרת רישוי. 122K מה דעתכם? לאחר הביקור הייתי בסוכנות של פולקסווגן, הגולף מרגישה יותר איכותית אבל המחיר גבוה משמעותית אפילו לגירסה של ה125HP בלי סאנרוף. השאלה האם באמת יש פער משמעותי באיכות החומרים? תודה רבה מראש, דניאל
הודעה אחרונה מאת Escre1, -
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לקנות הונדה סיויק האצ'בק בגימור ספורט שנת 2008 עם 190 אלף ק"מ. ממה שהצלחתי לקרוא, לרכב יש 140 כ"ס מאובזר בגג פנורמי בקרת שיוט והצריכת דלק שלו היא בסביבות ה1:13. בגדול התקציב שלו הוא עד 34 אלף הדילמה שלי היא בין ההונדה הזאת למאזדה 2 DY עם 70 אלף ק"מ למאזדה 3 2008 2000 עם 160 אלף ק"מ מה דעתכם על הרכב הזה ? אמינות ? עלות טיפולים ? רצועת טיימינג בשרשרת או רצועה שמחליפים ב120 ? וכול מחלה או דבר אחר. תודה רבה לכול העוזרים ,
הודעה אחרונה מאת mazda3s, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש בימים אלו רכב ויש לי התלבטות. מצד אחד, לקנות רכב מפרטי זה טוב כי אפשר להכיר את מי שנהג על הרכב (בהנחה שזו לא יד גבוהה). אפשר להניח שטיפולו ברכב בצורה טובה. מצד שני, אי אפשר באמת לדעת מה מצב הרכב עד שלוקחים לבדיקה. וכבר יצא שרכב מאישה נחמדה שנשמעת כנה ואמיתית והבטיחה שטיפלה ברכב היטב יצא בבדיקה לא טוב. מצד שני, רכב מסוכנות כמו טריידמוביל, אוטוסנטר, אלבר, וכו' מגיע עם בדיקה ממכון בדיקה של הרכב. נכון, אי אפשר להסתמך על זה, ותמיד כדאי לבדוק לבד, אבל זה בהחלט נותן אינדיקציה ראשונית על הרכב. הרבה פעמים הבדיקות דווקא לא "מחמיאות" לרכבים של הסוכנויות ולכן אני מאמין שהן כן אמיתיות ולא מזויפות. יש יתרון גדול לראות בדיקה של רכב בסוכנות ולהתרשם באמ…
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -