Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי ספלאש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום בטרייד אין סוזוקי,

הציעו לי סוזוקי ספלאש אוטומטית 2014 מליסינג (נהג יחיד), המחיר יחסית טוב 44K.

הרכב נראה חיצונית חדש, ויש בדיקה מטעם החברה שמראה שהוא פנימית גם במצב טוב (כמובן שאני אקח לבדיקה חיציונית אם אחליט לקנות).

הבעייה היא שהרכב עשה 100,000 ק"מ ואני קצת חושש מעניין זה.

עד כמה עניין זה באמת צריך להדאיג אותי?

אנחנו מחפשים רכב קטן, אמין וחסכוני והבנתי שסוזוקי ספלאש אכן עונה על ציפיות אלו.

פורסם

סוזוקי ספלאש עונה על הקריטריונים אך עדיף לחפש אחת באופן פרטי.

ב44 אלף שח ניתן למצוא רכב באותו שנתון, פרטי ועם קמ סביר.

פורסם

מה הנסועה הצפויה שלך? אם היא לא גבוהה אז הק"מ לא כ"כ עקרוני זה יתאזן עם השנים, בכל מקרה הסוזוקי אמינה מאוד מרווחת יחסית (תא מטען קטן), וחסכונית.

פורסם

האם יש מסמך חתום על נהג יחיד? או שזה ״הנציג מבטיח לך״, הוא סיפר לך על נהג ההייטק הסופר רגוע שנהג רק מהמשרד המפונפן שלו הביתה וחזרה?.

הנהג יחיד הזה זה השקר הכי גדול שפגשתי בחיים שלי - היה לי רכב ליסינג שעבר בין 4 עובדים(שבאו לחברה או עזבו) וכל אחד מהם נהג יחיד בזמנו - אבל לקונה סיפרו שהרכב הוא מנהג יחיד.

בכל מקרה - הייתי מוותר, כמו שכתבו לך פה תוכל למצוא רכב פרטי שמור באותו מחיר אבל תיאלץ לוותר על סוחר מעונב שיכין לך קפה עם חיוך ואחריות פקטיבית ותנאי מימון מדהימים שכל חברת מימון תיתן לך גם בלי שתקנה דרכו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הנהג יחיד הזה זה השקר הכי גדול שפגשתי בחיים שלי - היה לי רכב ליסינג שעבר בין 4 עובדים(שבאו לחברה או עזבו) וכל אחד מהם נהג יחיד בזמנו - אבל לקונה סיפרו שהרכב הוא מנהג יחיד.

זה עדיין תחת הגדרה "נהג יחיד". רכב צמוד שמשמש רק בן אדם אחד. אם לאורך התקופה הרכב עבר לנהג אחר והפך להיות רכב צמוד שלו - זה לא משנה כ"כ.

רכב "מרובה נהגים" זה רכב שכל יום נהוג בו מישהו אחר, רכב שרות, רכב תפעולי, רכב שעושה משימות שונות בשעות היום אצל נהגים שונים.

פורסם

אם הייתי מוכר לך רכב שנתיים וחצי יד רביעית? היית מתרחק ככל הנראה או לפחות מבקש הורדה במחיר המכירה,

מדוע חברת הליסינג יכולה לא להתייחס לזה?(מה ההבדל בין רכב יד רביעית לרכב ליסינג שעבר בין 4 נהגים שונים?)

לכן לדעתי גם יש חשיבות רבה לזה שרכב ״נהג יחיד״ שהוצמד לכמה נהגים במהלך תקופת הליסינג יצויין שהוא לא היה צמוד לנהג יחיד(או לציין שזה לא נהג אחד) - מצטער, לדעתי זה הטעיה.

פורסם

לא הסברתי את עצמי אולי, מה שאתה מתאר לא נכלל בהגדרה "מרובה נהגים".

לא יודע איך אפשר להתייחס לזה. זה לא נהג יחיד אבל גם לא רכב שכל יום עשה משמרות אצל מישהו אחר בחברת שמירה. בכל זאת יש הבדל.

פורסם

לא, אנחנו מבחינת מושגים מדברים לגמרי על אותו גל.

הדבר היחיד שאני טוען זה שלדעתי המושג ״נהג יחיד״ הוא מבלבל בכוונת תחילה(הרי, ניתן להסיק שמדובר בנהג אחד שנהג לאורך כל תקופת הליסינג מה שפשוט לא חייב להיות נכון) - זה שזה לא שווה ערך לרכב שירות מרובה נהגים? מסכים - אבל לדעתי זה גם בעיה לקונה אין דרך להבדיל בין רכב ליסינג שעבר 5 נהגים יחידים לבין אחד שעבר נהג יחיד לאורך כל תקופת הליסינג, אבל היי! לחברות הנ״ל דרוש מרחב חירטוט.

פורסם

ספלאש אוטו טוב,חפש לך אוטו אחר עם פחות ק״מ,לא ליסינג רק יד פרטית.

לכל אלה עם תגובות 100000קמ זה לא הרבה זה יתאזן לך,תעשו לי טובה ואל תמליצו על משהו שאפילו אתם לא מאמינים בו.

פורסם

הבעיה היא שהמחירון של הרכב מעט גבוה ולכן חשבתי על קניה מליסינג. בשוק הפרטי אני יכול להביא שנת 2012 ואולי 2013 אם הבן אדם לחוץ.

עזבו את עניין הליסינג נניח וזה היה יד ראשונה פרטית עם 100k קמ. בבדיקה יוצא פיקס לא קונים?

פורסם

100,000 קילומטר לרכב בן שלוש אומר נסועה של 33,000 ק"מ בשנה, זה כפול מהממוצע לרכב פרטי.

44K גם בכלל לא נשמע לי מחיר טוב לרכב כזה, זה אפילו נשמע לי על גבול המופקע :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה אכן כפול מהממוצע לרכב פרטי אבל ממוצע לגמרי לרכב ליסינג.

אם נהגו בו סביר ועשו טיפולים בזמן, 100 אלף ק"מ זה לא הרבה והאוטו יכול להיות במצב טוב.

מחיר צריך לשקף את הק"מ ולהיות אטרקטיבי, כלומר נמוך באיזה 20%-30% ממחיר של רכב פרטי מאותה שנה עם 40-50 אלף ק"מ.

או לרדת שנה - שנתיים במודל ולחפש אחת פרטית עם פחות ק"מ באותו מחיר.

פורסם
אם הייתי מוכר לך רכב שנתיים וחצי יד רביעית? היית מתרחק ככל הנראה או לפחות מבקש הורדה במחיר המכירה,

מדוע חברת הליסינג יכולה לא להתייחס לזה?(מה ההבדל בין רכב יד רביעית לרכב ליסינג שעבר בין 4 נהגים שונים?)

לכן לדעתי גם יש חשיבות רבה לזה שרכב ״נהג יחיד״ שהוצמד לכמה נהגים במהלך תקופת הליסינג יצויין שהוא לא היה צמוד לנהג יחיד(או לציין שזה לא נהג אחד) - מצטער, לדעתי זה הטעיה.

כמעט אף רכב ליסינג (ובכלל) אינו רכב נהג יחיד לדוגמא - בכל רכבי הליסינג שהיו ברשותי (ונשמרו בקפידה) נהגו אני, אשתי, הבת שלי, חמי, גיסתי וקולגה שמדי פעם היה לוקח את הרכב. מבחינת חברת הליסינג - זה רכב "נהג יחיד".

גם החשיבות הלא מוסברת של מס' הידיים - כשאני רוכש רכב מעניין אותי מצבו הנוכחי - מעניין את זקנתי מי נהג בו קודם.

ראיתי כלי רכב מ"יד ראשונה" שלא הייתי נוגע בהם במקל, ואחרים עם הסטוריה של הרבה בעלים שהייתי רוכש בשמחה.

לסיום - 100000 ק"מ בשלוש שנים שננהגו בתוואי שרובו בינעירוני, עדיפים בעיניי בהרבה מ30000 ק"מ שננהגו בעיקר בפקקים של גוש דן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני לא חושב שעירבוב נושאים נוספים(ברור שיש רכבים שנהג יחיד גרזן אותם או רכבים ש100 נהגים נהגו עליהם בעדינות, אבל זה לא נתון שהתייחסתי אליו אלא רק ספציפית לנושא של הנהגים) לגבי נהגים מרובים ברכב צמוד - תלוי, לרוב החברות מגדירות שמי שמורשה לנהוג ברכב הצמוד זה העבודה אישתו והילדים, לא הגיסים ולא הסבתא.

נכון, שגם עובדי חברה אחרים רשאים להשתמש ברכב בחוזה - אבל לרוב זה לא יהיה בדרך קבע.

וכן, הייתי רוצה לדעת אם שאני מעוניין לקנות עבר בתקופת הליסינג 5 עובדי חברה שחתמו אליו או שהוא היה מוצמד לעובד יחיד - וזה מה שהמושג "נהג יחיד" עלול להטעות.

• תוכן חדש...