Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה בעצם יונדאי גטס 2010 לא עלתה עד עכשיו? יש לה מחירון מגוחך של 18.5 לדגם המפואר ביותר, מה הקאץ'?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגירים רובוטיים הגיר והמצמד אמינים מאוד. שאר הרכיבים יש להם אמינות דיי גבוהה, ברמה של הגה חשמלי למשל.

כאשר גיר עם 4 הילוכים אז במישור, זה יהיה לא מורגש. ברגע שתעבור להררי, תבלה בין הילוך שני על 6000 לשלישי על 4500 כל העלייה. לא נעים.

זה היה השיקול העיקרי שלי כשקנינו את היאריס. אני חושב שזו הייתה קניה מעולה, ולא, אני לא מוכר.

פורסם

כאשר גיר עם 4 הילוכים אז במישור, זה יהיה לא מורגש. ברגע שתעבור להררי, תבלה בין הילוך שני על 6000 לשלישי על 4500 כל העלייה. לא נעים.

גיר עם יותר הילוכים עדיף מבחינת ניצול כוח מנוע וחסכון בדלק, אין על זה שום מחלוקת.

יחד עם זאת, בתיבת 4 הילוכים אוטומטית 6000 סל"ד בהילוך שני שווים בערך ל 100 קמ"ש, ודי נדיר שמגעים למהירות כזאת בעליה שדורשת שימוש בהילוך שני. חוץ מזה ממיר מומנט מחפה במידה מסויימת על חוסר בהילוכים נוספים.

פורסם

זו בדיוק הנקודה שרציתי להדגיש בפני פות''ש, שלא יחשוב שרובוטי זה רע, נטו. יש לו כמובן גם יתרונות והבחירה צריכה להיות מושכלת.

אני מתכוון בדיוק לעליות הארוכות האלו, שבהילוך שלישי על 85-90 קמ''ש הרכב מאבד מהירות לאט לאט ו'מפסיק לסחוב', ואז מורידים לשני והמנוע צורח.

פורסם
זו בדיוק הנקודה שרציתי להדגיש בפני פות''ש, שלא יחשוב שרובוטי זה רע, נטו. יש לו כמובן גם יתרונות והבחירה צריכה להיות מושכלת.

אני מתכוון בדיוק לעליות הארוכות האלו, שבהילוך שלישי על 85-90 קמ''ש הרכב מאבד מהירות לאט לאט ו'מפסיק לסחוב', ואז מורידים לשני והמנוע צורח.

זה תלוי מאוד באיזה רכב מדובר, אצלי בעליות בכביש בינעירוני, המקסימום שקרה לי עד עכשיו זה שעליות ממש תלולות הרכב התקשה להישאר על 100 קמ"ש בהילוך חמישי, ומה שצריך זה רק להוריד מחמישי לרביעי, זה כבר מספק כל בכדי לתת לרכב לחזור בחזרה ל100 קמ"ש להישאר שם, וכך ולסגור את העליה ללא מאמץ נוסף, ובסוף זה יחזור לבד לחמישי כאשר בוחרים בAUTO.

פורסם
Drsubaru

מהניסיון שלי, עם 4 רכבים עם גיר רובוטי חד מצמדי, אני פשוט מאוד לא יודע על מה אתה מדבר, איזה תקלות איזה יקר? אולי בפיאט אך עם הגיר של טויוטה ופיג'ו פשוט לא מכיר.

אשמח שתסביר ותראה לי עובדות, כי עד עכשיו עם ניסיון כולל של יותר מ250 אלף ק'מ עם גיר רובוטי חד מצמדי מדובר באמינות מופתית, למעט בלאי אחד של החלפת מצמד ששבק חיים לקראת ה110k ק'מ בערך, שעלה בסביבות ה2000 שקלים תיקון.

באיזה רכב עלתה לך החלפת קלאץ בגיר רובוטי 2000 שקל? ובאיזה מוסך?

פורסם
באיזה רכב עלתה לך החלפת קלאץ בגיר רובוטי 2000 שקל? ובאיזה מוסך?

קורולה 2008, יכול להיות שזה היה אפילו יותר בכיוון 2500, לא זוכר בדיוק, כי זה היה לפני 7 שנים בערך, התיקון בוצע במוסך טויוטה מת"ם חיפה.

פורסם

^כנראה שהמחיר הזה כבר לא רלוונטי להיום.

מי שבונה על לחסוך על הוצאות דלק כמו שאני עשיתי, וקנה אקזמפלר שחוט או שהקלאץ' הספיק לצבור קילומטראג' שלא יופתע לגלות שאחרי X זמן הוא יצטרך להוציא כ-3000/4000 ש"ח על החלפץ קלאץ' ואז כל מה שחסך על הדלק באותה תקופה בטל בשישים...

בגלל זה אני לא ממליץ על חד-מצמדי אלא אם כן, הקלאץ' הוחלף בסמוך למועד הרכישה/מחיר הרכישה קוזז לטובת ההחלפה.

פורסם

אוקיי, אני לא אומר שלא.

אבל אפשר לעשות הכל בצורה יותר מושכלת ולבדוק לפני. (כמובן שאין שום ערובה בחיים לכלום, אבל אפשר לנסות לצמצם נזקים והוצאות עתידיות...)

פורסם

זה תלוי ביחס הספק/משקל של הרכב ובעקומות הספק ומומנט של המנוע.

מכוניות עם מנוע לא חזק במיחוד ביחס למשקל, גם עם גיר 6 הילוכים יסעו בעליה בסל"ד גבוה, לדוגמא בהילוך 3 מתוך 6 ו 5000 סל"ד על 100 קמ"ש בערך (זה מה שמחשב גיר בוחר) במקום בו מכוניוות עם מנוע חזק יותר ביחס למשקל ו 4 הילוכים מסתדרות עם הילוך 3 מתוך 4 וסל"ד באיזור 4000. מכונית עם מנוע טורבו ומומנט יותר גבוה באותו מקום עולה בהילוך 5 מתוך 5 ו 2500 סל"ד.

תיבת הילוכים היא רק פרמטר אחד בבחירת רכב, לדבר על תיבת הילוכים בלבד בלי להתייחס למנוע ולמשקל זה די חסר משמעות.

פורסם
ואם קנית דו מצמדי או פלנטרי והלכו מצמדים, מכטרוניק או גיר?

חלאס. מי שקונה משומשת לוקח בחשבון עלויות של רכיבים נשחקים.

אני חושב שמי שקונה רכב דו מצמדי ללא אחריות, משחק ברולטה רוסית.

• תוכן חדש...