Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כי שמעתי דברים רעים על רובוטי, שמאוד לא נוח וכו'. אשמח לשמוע דעה אחרת...

יש חשש סביר לפקקים או התגלגלות איטית, גם בתוך העיר וגם בנסיעה הארוכה לפרדס חנה וחזרה.

פורסם
כי שמעתי דברים רעים על רובוטי, שמאוד לא נוח וכו'. אשמח לשמוע דעה אחרת...

יש חשש סביר לפקקים או התגלגלות איטית, גם בתוך העיר וגם בנסיעה הארוכה לפרדס חנה וחזרה.

אני מציע לך לנסות לפני שתחליט, ברור לך שהרבה אנשים כולל אותי נוהגים על רכבים עם גיר ונהנים איתו,

אך הגיר הזה מתאים יותר לנסיעות בוגרות ומנהלתיות ולא להתגרזנות.

תעשה נסיעת מבחן, מה יש לך להפסיד, מקסימום תתעב ותמשיך הלאה לחפש, או שתרוויח גיר אוטומטי עם חסרון שהוא לא חלק כמו אוטומט פלנטרי, ודורש טיפה זמן להסתגלות, אך היתרונות שלו שהוא די אמין, חסכוני מאוד בדלק, ולא דורש שום טיפול למעט החלפת מצמד שבדר"כ דורש החלפה באזור ה100K.

פורסם

תעשה עליו נסיעת מבחן.

אני הבנתי שבמשולב מקבלים צריכת דלק בסביבות ה 1/14 ק"מ לליטר.

אם אתה שואל את דעתי, אין הצדקה לתיבה הרובוטית עם כזו צריכת דלק.

אני מעולם לא נהגתי עליה אבל בנסיון עם חד-מצמדי (פג'ו 107) הגיר פחות נעים לשימוש בפקקים/עיר.

פורסם

היתרון בגיר רובוטי הוא הילוך גבוה, שלא היה נפוץ בתיבות אוטומטיות מהתקופה שאתה מציין. דבר שגורם לצריכת דלק מצויינת.

יתרון נוסף הוא פעולה אוטומטית של העברת ההילוכים.

החיסרון - קופצנות מסוימת של הגיר, מצריך הבנה של איך לנהוג. לכן לא התאים בישראל מרובת נהגי הגז-ברקס של הליסינג.

מן הסתם, בנסועה בין עירונית, בלי הרבה פקקים, הגיר הרובוטי מתפקד היטב. אבל בנסועה עירונית או בפקקים הוא לא נוח.

פורסם
היתרון בגיר רובוטי הוא הילוך גבוה, שלא היה נפוץ בתיבות אוטומטיות מהתקופה שאתה מציין. דבר שגורם לצריכת דלק מצויינת.

זה לא תמיד נכון.

יחס העברה של ההילוך הרביעי בתיבה אוטומוית 4 הילוכים יכול להיות זהה ליחס העברה של ההילוך החמישי בתיבה רובוטית (או ידנית) 5 הילוכים.

שאלה שצריך לשאול - באיזה סל"ד משייטת פונטו רובוטית ב 100 קמ"ש ובאיזה סל"ד משייטת מאזדה 2.

לא בטוח בכלל שבפונטו הסל"ד יותר נמוך.

פורסם

אני הייתי פוסל רובוטי בתקציב כזה, כי אם הוא מתקלקל עולה ים כסף לתקן אותו.

אנחנו מדברים על רכבים שכבר התגלגלו ברחבי הארץ לא מעט, כשקונים בתקציב כזה - ויש סיכוי יותר מסביר שדווקא במשמרת שלו יהיה איזה קלקול מרגיז ויקר.

ראיתי כבר תקלות מאוד מעצבנות בגירים האלה - כאשר עיקר העצבים הוא תמחור יקר במיוחד של רכיבים - יקר ברמה כ"כ מופרכת, שלפעמים יותר זול לקחת טיסה לאירופה, לרכוש את החלק, להסתובב, לבלות, לאכול טוב - לחזור ולהתקין את החלק ברכב - ועוד יישאר עודף.

פורסם

Drsubaru

מהניסיון שלי, עם 4 רכבים עם גיר רובוטי חד מצמדי, אני פשוט מאוד לא יודע על מה אתה מדבר, איזה תקלות איזה יקר? אולי בפיאט אך עם הגיר של טויוטה ופיג'ו פשוט לא מכיר.

אשמח שתסביר ותראה לי עובדות, כי עד עכשיו עם ניסיון כולל של יותר מ250 אלף ק'מ עם גיר רובוטי חד מצמדי מדובר באמינות מופתית, למעט בלאי אחד של החלפת מצמד ששבק חיים לקראת ה110k ק'מ בערך, שעלה בסביבות ה2000 שקלים תיקון.

פורסם

פג'ו 107 החלפת קלאץ במוסך לא מורשה עולה כ3000 שח.

מחיר דומה גם החלפת קלאץ לפיאט.

אם עושים חיפוש בפורום הרובוט של הגרנדה עשה להרבה אנשים צרות. יש טענות שבאיבו הגיע גיר משופר ואמין יותר.

בכל מקרה אני חוזר על הטענה שלי, בשביל 1/14 קמל לא חושב שיש הצדקה לגיר כזה...

פורסם

ניתן להשיג במחיר הזה פיאסטה 2010 (27 אלף במחירון יד2 ).

בשנתון הזה היא עדיין עם גיר אוטומטי פלנטרי רגיל ואמין, מנוע 1400.

הרבה יותר נעימה לנסיעות ארוכות טווח מאשר אלטו/פיקנטו.

פורסם
פג'ו 107 החלפת קלאץ במוסך לא מורשה עולה כ3000 שח.

מחיר דומה גם החלפת קלאץ לפיאט.

אם עושים חיפוש בפורום הרובוט של הגרנדה עשה להרבה אנשים צרות. יש טענות שבאיבו הגיע גיר משופר ואמין יותר.

בכל מקרה אני חוזר על הטענה שלי, בשביל 1/14 קמל לא חושב שיש הצדקה לגיר כזה...

לגבי 1/14, זה מה שהרכב עושה גם אצלי בתוך העיר, מחוץ לעיר זה 1/17, זה אכן מאכזב בעיקר בגלל שזה מאוד רחוק ממה שהיצרן מצהיר, היצרן מצהיר במקרה של ה1.2 רובוטי על 1/25 מחוץ לעיר ו1/20 בתוך העיר, ניפוח מיותר ושקרי.

אצלי זה 3000 סל"ד על 100 קמ"ש

אך זה בדיוק מה שהיה לי גם בקורולה 2008 1.6 רובוטית.

פורסם

זה אולי אוף טופיק אבל הרצתי חיפוש ולא מצאתי תשובה טובה.

אני מעוניין בעסקת טרייד אין (יש לי רכב זול ואין לי כח להתעסק במכירה שלו) - אבל קשה למצוא ולחפש אונליין רכבים מסוכנויות טרייד, כל אתר יותר שבור מהשני, חלק לא מעודכנים כשאני מתקשר, לא מראים מחירים. איפה אתם מחפשים? או רק מפרטי ביד2?

פורסם

1/20 אף רכב מיני לא יעשה בעיר.

אפשר להשיג ב 107 צריכה של 1/20 ויותר אך זה צריך להיות בשיוט.

בבין עירוני הרכב יכול לעשות כ 1/18 גם,תלוי במסלול וצורת נהיגה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...