Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי מזה כשנתיים פיג'ו 5008 שנת 2010 (אוק') 110,000 ק"מ עם 7 מקומות ישיבה.

לאחרונה החלו בעיות שבסיכומן יצאתי בנזק של החלפת טורבו + מצבר + שונות..

גם הטיימינג הוחלף בחינם (פעם ראשונה ששמעתי על המילה "מדגם"), כנראה בשביל להקל עלי להסכים לטיפול היקר :-).

כרגע הרכב במצב טוב.

הרכב אוכל המון דלק ואוהב גם הרבה שמן.

אני מאוד מרוצה מנוחות הנסיעה שלו והוא מאוד מרווח לטעמי.

אני שוקל להחליף לרכב קצת יותר אמין/זול/לא דורש תחזוקה יקרה.

האם יש מיניוואן כזה במחיר דומה או קרוב?

האם לסמוך על זה שהרכב לא "יחלה" שוב בשנים הקרובות ברמה כזאת וכדאי להישאר איתו?

תודה!

פורסם

החלפת כרגע את כל האלמנטים הידועים כבעייתיים בדגם. במחיר דומה או קרוב תקבל מחלות של מישהו אחר. אם אתה מסוגל לעמוד בהוצאה, אולי כדאי לך לשקול להחליף ל-C4 פיקאסו ולקבל מחירון + 7% על ה-5008 קח בחשבון שמחיר השוק של הרכב שלך הוא כ-75000 ש"ח במקרה הטוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם החלפת את החלקים האמורים במוסך מורשה, אז אמורה להיות לך אחריות עליהם. חוצמזה, אם לשפוט לפי הניסיון שלי, אז אכן החלפת את כל מה שעושה בעיות וצפוי לך עכשיו שקט להרבה זמן. ה- C4 טורבו שלי (גם 2010) כבר מעל 30 אלף ק"מ אחרי אותן הצרות וטפו-טפו אין בעיות. ואם יהיו - זה יתקזז עם העובדה שכבר אין כמעט אובדן ערך והרכב נוסע מצוין.

לגבי השמן - לא בטוח שהמנוע אוכל שמן - אני חושב שבשנתון שלנו רוב השמן עף דרך צינור נשם. תסתכל אם המנוע רטוב מלמעלה. זה בסך הכל אומר להוסיף שמן מדי פעם וזהו. לא סיפור.

תעשה לעצמך טובה ואל תתקרב שוב לרכבי לובינסקי. את הצרה עם הטיימינג הם מכירים היטב אבל מעדיפים לשבת בצד ולהמתין שיילך לך הקיט ו/או מנוע. עוד כסף לקופה עכשיו, ופחות לקוח לעתיד. זו המדיניות. לא מגיע להם פרס על זה.

פורסם

הרכב עוד רחוק ממצב של "כמעט ואין אובדן ערך". "כמעט ואין אובדן ערך" יגיע ביחד עם מחיר שוק חד ספרתי, וזה יגיע הרבה יותר מהר ממה שאתה מסוגל לדמיין.

תפטר מהנבלה כמה שיותר מהר כל עוד אתה יכול. הערך של הרכבים הללו ימשיך לצלול בשנתיים הקרובות ויכול להתחרות רק בנפילה החופשית של רנו סניק 2 ו C4 פיקאסו.

(אלא אם אתה בכיוון של להישאר איתו ולהנות ממה שאפשר להנות עוד כמה שנים טובות קדימה, בידיעה שאם תצליח למכור זה יהיה בגרושים והרבה הרבה פחות מהמחירון שלו ועוד פחות משל רכבים מקבילים לו).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

oferal אמרת לו יפה מאד מה הוא לא צריך לעשות. בא נניח שהוא ימכור את הרכב ב-75000 ש"ח - היית ממליץ לו לעשות? לקנות נבלה אחרת בתקציב? לקנות חדש ב-170000 ש"ח ולהשאר עוד פעם עם 70000 ש"ח בעוד חמש שנים?

לי לפחות ברור שכלכלית שווה לו כנראה להשאר עם הרכב הזה עוד 5 שנים גם אם אז ערכו ירד ל-20000 ש"ח, כי האלטרנטיבות לא הרבה יותר טובות (למעט אולי טויוטה פריוס+ שתחייב אותו להוסיף יותר מ-1000000 ש"ח מהכיס)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

החלפת את הריכיבים הבעייתיים בטיפול 100 אלף. כל אלה אמורים לסחוב עוד 100K ללא בעיות אם יטופלו נכון. לכן אין הגיון למכור . אין תחליפים ראויים ברמת המחיר והנוחות כיום. תצטרך להוסיף הרבה כסף לפריוס+ עם נוחות בינונית אבל צריכת דלק נפלאה.

הרכב לא אמור לאכול דלק ושמן. צריכת דלק בנסיעה מנהלתית 1:10 זה נורמלי למשקל הרכב וסוג המנוע . שמן : צריך להוסיף כוסית וודקה כל 5000 קמ. רק לידיעה במדריך של גולף כתוב שליטר שמן ל 1000 קמ זה נורמלי לחלוטין. מה שקורה אצלך זה חוסר אבחון או הזנחה עם שילוב מנוע גרמני בעייתי. תרשה לי להמר פה בענק: צריכת דלק מוגברת עקב פיצוי דלק מהמחשב שנגרם עקב סלונואיד שתם זמנו ואינו מווסת אויר כנדרש או חמור מכך : משאבת דלק לקראת המוות. צריכת שמן מוגברת עקב אטמים ישנים או בית פילטר שמן שדולף . אלה רכיבים ששורדים בממוצע 100k . נותר רק שהטרמוסטט יתפגר ( עוד 786₪ ). אל תוותר על הבעיות הקטנות . כבר הייתי במוסך יבואן שאמר לי : "ככה זה". הם פשוט לא מבינים וחבל.

בקיצור : תחליף מוסך כי נראה לי שמי שמטפל בך לא ממש מקצועי.

אני מקווה שאתה מטפל כל 15000 קמ . כל התיקונים עדיין יעלו פחות מהחלפת רכב.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לפותח השרשור -

אתה בבעיה. ה-5008 הוא מיניוואן נהדר שאת היתרונות שלו יהיה לך קשה מאוד למצוא אצל המתחרים. יצא לי לנהוג לא מעט ברכב הזה, אני מסכים מאוד עם מה שאתה כותב. זה רכב נוח, מרווח, סוחב נהדר. אבל גם חובב דלק ושמן ברמות קשות. וכמות התקלות? אללא יוסטור ובניו.

אבל בוא נחשוב רגע על האלטרנטיבות שלך. אתה יכול למכור את ה-5008 ולקנות סיטרואן C4 פיקאסו. מה תעשה בזה? אותו מנוע 1.6 ליטר טורבו-בעייתי, אותה תדמית בעייתית (ואפילו יותר) לצד גיר רובוטי פחות טוב מהגיר שיש לך כרגע.

אתה יכול למכור את ה-5008 ולקנות רנו סניק דיזל, כנראה תצטרך להוסיף קצת כסף אבל מהר מאוד תחסוך את זה בעלויות הדלק. לסניק דיזל יש אחלה מנוע וגיר טוב ואמין, אבל יש חוגים מסויימים בחברה הישראלית שיחרימו אותך אם תגיד שקנית רנו :wink:

טויוטה ורסו - דורש פחות תחזוקה, יותר אמין, אבל די נדיר בתקציב שלך וקטן משמעותית.

מאזדה 5 - דורש פחות תחזוקה, יותר אמין, לא יותר חסכוני בדלק וקטן משמעותית.

אולי תמצא איזה פורד S-Max משומש, אבל אני לא בטוח שמבחינת דלק ותחזוקה הוא יהיה זול משמעותית.

שברולט אורלנדו - ע"ע רנו סניק דיזל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

האמת שצביקה פיק צודק. רנו גראנד סניק דיזל הינה תחליף ראוי. הם הגעת לנקודת שבירה אז זו ההחלפה המושכלת ביותר שתוכל לבצע.הבעייה: אין הרבה כאלה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

חשבתי על הסניק דיזל כי במקרה השבוע שמעתי על כזאת למכירה. יד ראשונה פרטית עם קילומטראז׳ נמוך. מחירון 95 אלף ₪, רצו עליה 89 אלף ₪.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הוא צריך להוסיף 25-30 אלף שקל בשביל זה ... 5008 2010 נמכרת בשוק ב 50-55 אני קניתי לאחותי בשבוע שעבר 2012 נובמבר ב 76 כאשר הרכב 97 במחירון עם 60,000 ....

פורסם

zvit זה בדיוק מה שאמרתי לו (בסוגריים בסוף).

זה מאד תלוי באופי שלו. אם הוא יישאר עם הרכב וזה כל הזמן יציק לו ויינקר לו בראש במשך 5 שנים חבל על הבריאות שלו.

אם הוא טיפוס שיכול לקבל החלטה כזו בלב שלם ולחיות עם רכב שימשיך להתקלק לו והוא יתקן אותו בכיף כל פעם מחדש (והרכבים האלה בסיכוי מאד גבוה ימשיכו להתקלקל על ימין ושמאל. אכן הצרות הכבדות כבר מאחוריו, אבל יהיו עוד צרות קטנות כאלה ואחרות, וייתכן שגם אחת הצרות הגדולות תחזור ותפתיע פתאום)

כתבתי את מה שכתבתי כי נראה לי לפי דבריו שיותר מתאים לו "לחתוך הפסדים", לרשום את זה בתור שכר לימוד, ולהמשיך הלאה בראש נקי, במקום להמשיך ולהכנס פם בחצי שנה ולהשכיב עוד כמה אלפים בלובינסקי.

אני מכיר באופן אישי את הבחור שקניתי ממנו את הרנו סניק שלי לפני 5 שנים, שאחרי שקנה את הרכב במזומן בסוכנות ב 180 אלף שקל, המשיך לקנות אותו בתשלומים עוד 7 שנים במוסכים הנחמדים של קרסו. אם הוא היה יודע מראש שהרכב עולה 260 אלף שקל (180 במזומן ו 80 בתשלומים) הוא כנראה היה בוחר לקנות רכב אחר. זה גם מה שעלול לקרות בסדר גודל קטן יותר לפותח השרשור, בייחוד אם הוא טיפוס ש"לא מבין בזה", ועל כל בעיה נכנס ומשאיר את המפתחות בלובינסקי שיתקנו.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

תודה על התגובות,

האמת שאני נוטה להישאר עם הרכב לפחות בחצי שנה-שנה ההקרובה בגלל שסיכוי סביר שעכשיו הוא יהיה בסדר..

לגבי ההמשך:

אני עושה כ10K-12K בשנה אז אפילו צריכת מוגברת של 7.5 קמ/ליטר לא כל כך משמעותית (90% עירוני).

אני גם מעוניין להישאר ברכב נוח.

א ב ל, אין לי זמן לסיבובים מיותרים במוסכים, וכמובן גם לא כסף מיותר.

ראש שקט מאוד חשוב לי.

אם ראש שקט יעלה לי ב10-15% יותר אז ברור שזה משתלם.

ממש מהר זה יהיה ההפרש על התקלות...

טוב,

השכלתי, תודה, אחזור בעוד כמה חודשים לבדוק מה מצב השוק :-)

פורסם

הי

עכשיו סיימתי את הסשיין הזה של מה לרכוש,

הסניק דיזל כמעט אין למצוא רק שנתונים חדשים יותר שמבקשים עליהם 100+ (וכל אלו שיקפצו ויגידו מה אני קונה בחצי, רכבים טובים קלומטרג נמוך, מפרטי נמכרים בקרוב למחירון) פיגו וסיטרואן 2012 נמכרות באיזור ה70+ מליסינג, האורלנדו בערך ב90, אורלנדו בנזין 2014 אפשר להוציא מיליסינג בערך ב100.

בנסועה נמוכה כשלו הייתי נשאר עם הרכב ומתפלל.

• תוכן חדש...