ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
פיאסטה 10-12
מאת red1-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 545 צפיות
אז לא יודע כמה מכם זוכרים אבל בשבוע הקודם התייעצתי פה עם חברי הפורום, ואחד הרכבים שהציעו הינו הפיאסטה. יש לי עדיין התלבטות בין הפיאסטה לבראבו אבל ככל הנראה אלך על הפיאסטה כי אני מודה פיאט קצת מפחידה אותי במיוחד מנוע טורבו באוטו שהוא כבר 5-7 שנים על הכביש. קצת על אופי הנהיגה שלי: אני אוהב לנהוג רגוע כמו כל נהג אחר אני כן אוהב שיש לאוטו כח, אבל אני רוצה להישאר ריאלי במסגרת התקציב שלי ולקנות קנייה חכמה. בכל מקרה אלה השאלות שלי בנוגע לפיאסטה 10-12. החשש הגדול שלי זה המנוע והגיר שלפי הבנתי הינו בעל 4 הילוכים. 1. איך האוטו מתמודד עם עליות? 2. אני לא צפוי לעשות נסיעות ארוכות כדרך קבע אבל מדי פעם יהיו נסיעות ארוכות איך המנוע מתמודד עם נסיעות ארוכות? 3. בגלל ש…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 714 צפיות
שלום לכולם, ברשותי קיה סרטו 2008, עקב ההתיישנות היחסית והופעת תקלות בזמן האחרון, אנחנו חושבים להשתדרג מעט, אנחנו משפחה עם שלושה ילדים ב"ה 2 כסאות ובוסטר, כך שהרכב צריך להיות די מרווח וכמובן תא מטען מכובד, העדפות שלי ברכב הן כאמור מרווח מספיק למשפחה, אף שוודאי יהיה צפוף מאחור אבל...כמה שאפשר.. אמינות חשובה מאוד, חסר לי זמן, כסף וכח להתעסק בתיקונים כל שני וחמישי. כמובן כולם רוצים שהרכב שלהם יהיה חסכוני אבל הנסועה שלנו די מעטה , פחות מ10000ק"מ בשנה אז זה לא דיל ברייקר. ביקרתי באחת מחברות הליסינג לצורך טרייד אין עם מימון עקב קשרים שיש למשפחה עם מנהלת הסניף (כמובן בתקווה לאמינות ומחיר טוב). הוצעו לי שם מס' רכבים ורציתי לשתף אתכם לשמוע מה דעתכם ולהחכים. הוצעו הרב…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי מתלבט ברכישת רכב כיום יש לי הונדה סיוויק 2013 אצבק 1800 מנוע אני מעוניין להחליף אותה מחפש איזה רכב לקנות תאמת חשבתי על וולו S60 T 4 אבל הרבה אומרים שאם אני נופל למוסך אכלתי אותה ואז חשבתי על אופל אבל אומרים שהשוק שלה חלש וגם לזה חלקים יקרים אז אמרתי אני ישמח שמישהו יעזור לי לבחור רכב (אני פחות מעוניין ביפניות וקוריאניות) תודה!
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר מחפש כזאת בין השנתונים 2006-2007, עם המנוע של האיבו. זכור לי שראיתי פה בזמנו פרסום. יש דרך לדעת אם עדיין רלוונטי? אם זהו לא הפורום המתאים אבקש ממנהל הפורום להעביר לפורום המתאים. תודה מראש. Sent from my Le X820 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 627 צפיות
אני מתחבט בין כל הרכבים הללו. איזו מביניהם תהיה הכי אמינה וחסכונית? התקציב שלי עכשיו עד 30k. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, מכרתי את הרכב שהיה לי 5 וחצי שנים (גולף הייליין 2009), ואני בלי רכב היום ומחפש חדש הסיבות שבגללן מחליף את הרכב: 1) עלויות אחזקה - גולף בן 8 שנים 2) מרווח (בעיקר בתא המטען) 3) 5 וחצי שנים עם אותו רכב זה באמת מספיק אישית אני חושב שהיה לי הרכב הכי טוב שיכלתי להרשות לעצמי לקנות אז ונהניתי מכל רגע בנהיגה ברכב, הרכב חזק מאוד, מערכת סאונד מדהימה, מפנק, איבזור עשיר ויחד עם זה הכי בטיחותי שיש! היום יש לי 3 אופציות שההתלבטות ביניהן לא קשורה רק בטיב הרכב, בצורך שלי ברכב אלא גם בעלויות ובשמירת ערך: 1) האופציה הראשונה היא לממש את החלום הקטן ולקנות רכב מסוכנות ולא סתם רכב אלא המותג שאני הכי אוהב VW ורכב חדש ומפנק מאוד הטיגואן בגרסתו הבסיסית שתעלה לי כ172 …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
שלום, ברצוני לשתף את הניסיון הלא כ"כ טוב מול המגרש המדובר. הם פרסמו רכב בדיוק מה שחיפשתי .דגם ה 120 כ"ס ידני . דגם שיחסית נדיר בארץ. תיאמתי הגעה. הגעתי ממרכז הארץ. לפני שהגעתי ביקשתי לראות היסטוריית טיפולים במוסך מורשה של היבואן. נאמר לי שאבוא לראות את הרכב ובמידה ורלוונטי , זאת לא תיהיה הבעיה - שולחים פקס ומקבלים. את האוטו לא קניתי בסוף : כשביקשתי לראות רישיון , הסתבר לי שמדובר על דגם של 90 כ"ס - דגם אחר לגמרי מבחינת כח, הדגם הלא מבוקש. ניסו להסביר זאת בכך שביד 2 זו האופצייה היחידה שקיימת ואין את הדגם המדובר ביד 2.. כמובן שזה שטויות והראיתי לו מייד שנמכרים לא מעט רכבים עם ה 90 כ"ס. אח"כ ניסה לשכנע אותי שאין בכלל בארץ את ה 120 כ"ס , כך שהיי…
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 834 צפיות
בס"ד שלום לכולם אשמח לעזרה אני קצת הלכתי לאיבוד יש לי כרגע 320 2008 מנוע 2000 156 כוח סוס שעל פניו זה יפה סה"כ אני ממש אוהב אותה והחלטתי ללכת על רכב אחר הרבה יותר חזק וזריז אני רוצה להחליף לאוטו זריז יותר אז יש כמה שיקולים הלאון 1.8 טורבו גיר רגיל 2013 או 530 2010 בערך התקציב הוא עד 80000 אני בספק אם אני אמצא 530 אבל שמעתי שיש קצת אופציות אני מחפש ברכב זריזות ואמינות כל השאר פחות מעניין אני שמעת על הסיאט שיש בעיות של הבוכנות וצריכת שמן ושמעתי שהיה גם ריקול השאלה בשנת 2013 יש עדיין את התקלה ? אגב נכון שזה שני קצוות שונים רכב מנהלים מול רכב משפחתי אבל ללאון יש את האופציה של השיפורים מה הייתם עושים ?
הודעה אחרונה מאת hondalover2045, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 961 צפיות
שלום לכולם! לפני כשנה וחצי כמעט קצת יותר,קניתי את ההונדה סיוויק האצ'בק שנת 2016. בזמן האחרון שאני מדליק את המזגן היא מרגישה לי מעט חלשה. חשבתי להשתדרג ולהתקדם לרכב קצת יותר טוב עם מנוע טורבו מהיר וכמובן כמה שיותר חסכוני בדלק. יש לי כמה רכבים שאני מתלבט עליהם והם: סיאט לאון-אחלה רכב שיש בו כמעט הכל לצעירים,גם מהיר גם ספורטיבי ויפה- רק אני פוחד מהתיבה שלו שאמרו לי שאם הרכב לא באחריות עדיף לא לגעת בו. עוד רכב שחשבתי הוא פיג'ו 2008-גי'פון חמוד שאמרו לי גם לא להתקרב לפיג'ו כי אם אני ירצה למכור את הרכב,יהיה לי קשה מאוד. פיג'ו בעייתית מבחינת השם שנוצר לה בארץ. ועוד רכב שאני מתלבט הוא אאודי A1 או A3 אם אצליח למצוא בתקציב הזה את הרכב. מבין כל הרכבים איזה רכב נר…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. פתחתי פה הודעה לא מזמן לגבי רכב עד 60k. במסגרת החיפושים לא ממש מצאתי רכב שאני מרגיש שאני לא לוקח הימור משמעותי לגבי (טויוטה או מאזדה לרוב שמצאתי היו עם קילומטראז גבוה בלי שהבעלים יכלו להראות שטיפלו ברכב כמו שצריך שלדעתי הופכת את ההשקעה ללא כל כך משתלמת). לכן אני הולך בכיוון מעט שונה ולכן פתחתי הודעה חדשה. מעוניין ברכב עד ל80k אמין וחסכוני עד כמה שאפשר בדגמים האלה. רצוי שיהיה מרווח ומאובזר אבל פה כנראה תהיה פשרה. הרכב יסע פחות או יותר ממוצע שרובו זה נסיעות בין עירוניות. אולי אני טועה אבל מאוד חשוב לי לדעת שלרכב הסטוריית טיפולים מסודרת שהיא מעבר לתחזוקת שבר ולכן התמקדתי ברכבים בשנתון של 2014 (בהנחה שבשנות האחריות טופלו לפי הספר). מחי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה מחפה רכב עד ה 30,000. הנסיעה בעיקר בין עירוני. מה שחשוב לי שיהיה בטיחותי, אמין חסכוני בדלק\תחזוקה ככל שאפשר. עדיפות לאוטומוט אני כרגע רק בודק כיוונים אז אשמח לשמוע חוות דעת שלכם, כמובן שאחרי שתתנו לי כיוון אני אמשיך ואבדוק ואקרא חוות דעת על כל רכב ורכב. רכבים שמצאו חן בעייני. - אשמח לשמוע מה דעתכם ואולי לתת לכם תמונה של מה אני אוהב. קיה פיקנטו ממה שראיתי ביד 2 האוטומט רק מתחילות להיסחר באזור ה 30,000 אז אולי עדיף לי לוותר עליהן. (אני אישית ממש מחבב את הרכב הנ"ל ואת הריו החדשה) וקראתי את הביקורת המפרגנת באתר. מאזדה 2 לא ממש מכיר את הרכב, אבל ידוע שהיא לא חסכונית. פיאט 500\בראבו לא סוד שהפיאט בארצנו בעלות מוניטין רע אבל שתי הדגמים הנ"ל מא…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז אחרי שבזכותכם קניתי את הטויוטה ספייס ורסו שלי, ואני מאוד מרוצה, הגיע הזמן גם לאוטו לאישתי. התקציב הפעם 20K+- כשהמטרה היא מינימום הוצאות בסך הכל הכללי, כלומר, אם רכב ב23K יגרום לנו להוציא פחות על טיפולים\דלק בטווח הארוך [3 שנים קדימה] אז נעדיף אותו.. הנסיעות בעיקר יהיו נסיעות כל יום לרכבת וחזור [עד 20 דקות נסיעה] ופעם בשבוע אולי נסיעה ארוכה יותר[עד 40 דקות]. יש העדפה לאוטומט אלא אם כן, יש סיבה ממש טובה למה לא כרגע חשבנו על יונדאי I10 או על סוזוקי קטנה [אלטו, סוויפט] או סיריון נשמח לעוד רעיונות
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מנסה לעזור לאח. שני הרכבים משנת 2014, ההבדל במחיר בין השניים הוא כ-15000 שקל. מחפש סיבה למה לא להתאמץ קצת לכיוון ה-CT, ראיתי שעלויות הטיפולים לא שונה מאוד. יש הבדל משמעותי במחירי הביטוח ? איזה קאץ' ? היינו די נעולים על קרוס 2X4 ופתאום צץ הרכב המפתה הזה, מה אתם הייתם עושים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב, אני מחפש רכב לנהגת חדשה (ממש חדשה, רישיון בן שבוע) אבל לא צעירה. מחיר המטרה הוא כמצויין בכותרת, עם גמישות מאוד קלה כלפי מעלה. מכיון שכל העסק די טרי, לא לגמרי ברור מה תהיה הנסועה השנתית ו/או מה יהיה האופי שלה. אפשר להמר שלא מדובר בנסועה מאוד גבוהה (נניח, עד 15 לשנה מקס') ושחלק לא קטן ממנה יהיה עירוני או לפחות פרברי, אבל עם אפשרות לגיחות ארוכות יותר מדי פעם. מה שכן ברור הוא שאין שום דרישה להוביל הרבה נוסעים ו/או מטען באופן קבוע או אפילו מזדמן, ולכן אין צורך במרחב כזה או אחר, כמו גם שידני זו לא אופציה (רישיון לאוט' בלבד, לצערי). ניסיתי להגדיר סדרי עדיפויות, למרות אי הוודאות. זה מה שיצא לי: בטיחות - בתקציב הזה כמובן שמדובר בבטיחות פאסיבית בלבד, חש…
הודעה אחרונה מאת bsd, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום מחפש לקנות רכב משפחתי. הכי חשוב לי רכב אמין, שלא אוכל יותר מדי דלק ולא צפוף מדי. לא אכפת לי ביצועים מיוחדים או גאדג'טים. עד עכשיו נוסע בפוקוס סדאן 2008 ואם לא הייתי שומע חוות דעת לא טובות על הפוקוס בדגמים חדשים הייתי לוקח שוב למרות שהוא קצת עגלה. בבדיקות בסוכנויות רכב מצאתי סביב סדר גודל של התקציב שלי (כ70-75 אלף) קורולה 2014 עם כ80,000 ק"מ או סיוויק סדאן 2014 עם כ40,000 ק"מ. מתלבט מה עדיף. כאופציה נוספת שוקל גם קיה ceed 2014 אשמח לשמוע חוות דעת
הודעה אחרונה מאת raniAA, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני זקוק לרכב שני למשפחה לנסיעה יומית של כ90 ק"מ ביום. רצוי כמובן להכניס בתקציב רכב בטיחותי וחסכוני ככל האפשר. כרגע אני מסתכל על דגמים ידניים, אבל באופן כללי תיבת ההילוכים לא מפחידה אותי (הכל אופציונלי, גם רובוטיות). אופציות ששקלתי (מתוך מה שראיתי בשרשורים קודמים): פיאסטה ידנית, פיאט פונטו (לא סגור על הדגם הספציפי), פיאט בראבו, סוזוקי ספלאש, פיז'ו 107, פנדה... יש למישהו דרך לכוון אותי לרכב ספציפי יותר? זה לא פשוט בין כל האופציות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
שלום חברים, מתלבט בין 2 דגמים : 1. שנת 2011, טיטאניום, 2.3 ליטר, 110000 ק"מ - מבקשים 62000 ש"ח 2. שנת 2012 טרנד, 2.0 ליטר, 81000 ק"מ - מבקשים 94000 (עשיריה מעל מחירון) אני מבין שיש הבדל במפרט הטכני שגורם לקפיצת מדרגה, בשל מנוע אקו בוסט, אבל אני לא בטוח האם ההפרש מצדיק את המחיר. אני אשמח לשמוע את דעתכם / נסיונכם. אני מוכן למתוח את התקציב שלי אם אני מקבל אוטו אמין/איכותי יותר. צריכת דלק היא שיקול, אבל לא מכריע. אני נוסע כ20000 ק"מ בשנה. תודה איל
הודעה אחרונה מאת save, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני ניצב בפני רכישה בפעם הראשונה של רכב יד שנייה תקציב לא גבוה עד 30 אלף. קראתי את האשכול שמסביר איך לגשת לרכישה מה להכין מה לשאול. השאלה שלי איך אתם בוחרים למי להתקשר, אני מסתכל בלוח של יד 2, ועכשיו אני רואה כאלה שמוכרים ב20- ואפילו מתחת לזה, לעומת כאלה שמוכרים ב 30. אני מבין שיש כאלה נואשים לכסף אז חותכים במחיר או כאלה שמכירים את מצב השוק ומוכרים במחירים נמוכים יותר. השאלה איך להחליט למי להתקשר, כמו שכתוב באשכול כבדהו וחשדהו אין לי זמן לעבור אחד אחד ולהגיע לכל אדם שמוכר. קיצר אשמח לשמוע איך אלה שכבר רכשו רכב יד 2 יוכלו לתת עצות בנושא. לצורך העניין, אני כרגע חושב על לקנות או פיאט בראבו או פורד פיאסטה עדיין לא החלטתי וייתכן שאני אשנה את דעתי לאחר שאסי…
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
ליסינג מהעבודה 1 2
מאת ldnz-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מקבל רכב ליסינג ממקום העבודה ז"א שאני לא משלם אחזקה ודלק. פתחתי נושא ישן בעבר אך רשימת הרכבים חודשה ויש כמה שלא רלוונטים והרשימה הצטמטמה אז רציתי לשמוע חוות דעת מחודשת. בקשות: שלא יהיה רכב משעמם לנהיגה, שיהיה יחסית נוח מרווח, לא חלש, פח שירגיש כבד ומגן, שדה ראייה טוב, שיהיה בעל אבזור ולא יראה מצועצע או לא מושקע מבחינת תא הנוסעים, שיראה מעט בעל "פוזה" חיצונית, בעל ביצועים מרשימים יחסית למשפחתית, רכב עם כמה שיותר מקסימום ביצועים לקטגוריה. בגאז' לא כלכך משחק תפקיד, זה רכב פרטי ולא משפחתי, מקרים נדירות בו יסעו ברכב 4 5 אנשים. יש לי כמה אופציות מענייניות ורציתי לדעת מה אתם חושבים.. 1 שברולט קרוז 1.4 טורבו דגם Premier 2 מאזדה 3 2000 דגם Comfort 3 טויוטה …
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- 7 תגובות
- 966 צפיות
שלום, הרכב הראשון הוא פאסאט 2016. הרכב השני ישמש 50/50 עירוני ובינעירוני ההתלבטות כרגע בין שני רכבים - רכב סאלון - מונדאו 2010, לא יודע אם בגלל ההתרגלות לרכב גדול ונוח או בגלל התמורה למחיר אך החשש הוא מהאמינות ואחזקה יקרה - ללכת על "בטוח" ולבחור מאזדה 3 2010, היו לנו במשפחה הרבה מאזדות שעבדו קשה והזדקנו בכבוד. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, אני מתבלט איזה רכב לקחת ליום יום שיכלול גם FUN בתוכו. עד עכשיו עלו הרכבים הבאים - Seat leon 2015 1.2 Mazda 3 2015 2.0 (hatchback) Alfa giulietta 2013 1.4 כל רכב שונה מהשני, ובמקרה של ג'ולייטה גם השנה. אשמח לשמוע המלצות נוספות עבור רכב ליום יום עם מספיק כוח שיוכל לספק לי גם קצת כיף בסוף שבוע. תודה
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב סופר מיני(בגלל שרכבי המיני עם 3 צילינדרים ומעט כ"ס - מלבד פיקנטו וI10 שאני עוקב ומחפש שנתון 13). מדובר על רכב שני שיעשה בין 10 ל12 אלף בשנה, רצוי שיהיה אוטומט - אבל לא פוסל דגמים מוצלחים בידני. מה שאני יודע זה שהסוויפט והיאריס מובילות בקטגוריה , ובמחיר הזה אני יכול למצוא שנתון 11, במקרה הטוב שנתון 12 שהיה ליסינג/הרבה קילומטראז. i20 גם אופציה מעניינת אבל ממה שהבנתי פחות מוצלחת בשנתונים האלה וזוללת דלק. רציתי לדעת אם יש אופציה אחרת וטובה שהיא לא יפנית ואז אוכל לעלות בשנתונים ל 13-14? מה עם פורד פיאסטה שנתון 13-14 עם הגיר הרובוטי שעבר ריקול, האם הבעיה טופלה? האם האחריות שהוארכה שווה משהו? *מעדיף להתרחק מDSG בשנתונים האלה(ניסיון עבר עם ג…
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כיום יש לנו סיוויק 2009 סדאן אוטומט. רציתי רכב יותר מיוחד ועדיין עם 4 או 5 דלתות שיספיק למשפחה. האופציות שחשבתי עליהן: אלפא ג'ולייטה 1.4 TCT ,סיאט ליאון FR ,גולף GTI, ב.מ.וו סדרה 1 או 3 ,סקודה ייטי ,סובארו XV ,ניסן קשקאי או ג'וק,רנו קפצ'ור, אולי אלפא 159. התקציב סביב 65K-70K ,הסיוויק שווה היום סביב 45K. כמובן אם יש עוד רכבים שלא מוזכרים פה אני אשמח. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
-
- 3 תגובות
- 914 צפיות
שלום לכולם, עשיתי בדיקה לרכב שאני מעוניין לרכוש, הרכב הוא יונדאי טוסון 2009 עם 147000 ק"מ. בבדיקה נאמר לי שהליקוי העיקרי הוא צינור גומי במערכת הקירור שהתחיל להיאכל כנראה כתוצאה מחומצה של מצבר ישן ושיש להחליפו במידית ואולי גם להחליף את הרדיאטור - אוכל לדעת בוודאות לאחר בדיקה במוסך. הנושא הזה ייסגר מול המוכר עוד בטרם המכירה, אני מצרף תמונה של הליקויים האחרים בטופס הבדיקה, על כולם למעט מערכת הקירור נאמר לי שזה לא עניין בטיחותי או מהותי מדי (גומיות יבשות במתלים של הסרן (עניין של נוחות), בולמי זעזועים חלשים (מתאים לשנתון ולק"מ), צמיגים (לא מדאיג אותי כי קל להחליף), כיוון גלגלים(לא מדאיג אותי כי קל לבצע), הקורוזיה והחלודה בתא המצבר מתקשר לאותו סיפור של מערכת הקירור. …
הודעה אחרונה מאת עודדס, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הלכתי לראות היום רכב, נאמר לי במפורש וגם נכתב במודעה באינטרנט שלא עבר שום תאונה. בבדיקה נמצא שלא רק שהייתה תאונה, גם הייתה פגיעה בשלדה והוחלפו חלקים. הרכב יד ראשונה ככה שאין סיכוי שהבעלים לא ידע. בקיצור, לא רצה לשלם על הבדיקה ורק לאחר וויכוח ארוך הסכים לשלם. איך נמנעים ממצב כזה בעתיד? יש איזה טופס סטנדרטי שאפשר להחתים? ראיתי שיש טופס גילוי נאות אבל נראה שהוא מתייחס רק לסוחרי רכב וכדומה. תודה!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 895 צפיות
שלום רב, מחפש רכב לשנים רבות (לפחות 5 שנים). בעיקר נסיעה לעבודה בערך 50-60 ק״מ בינעירוני ופעם-פעמיים בשנה נסיעות ארוכות (חיפה - אילת) דברים שמחפש זה כמובן בטיחות, תחזוקה לא יקרה, אמינות וצריכת דלק. לפי מה שאני קראתי בפורומים טויוטה יאריס עונה על ההגדרות האלו אך מבחר שלה לא גדול במיוחד (אני מחפש עם גיר ידני), לכן אני רוצה אולי קצת להרחיב את המעגל החיפושים. על מה אתם יכולים להמליץ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
אני לא בטוח ששתי המשפחתיות התוססות האלה פונות בדיוק לאותו קהל, אבל הן די קרובות זו לזו במאפיינים. לשתיהן מנועים מוגדשים, אומנם שונים בנפח, אבל משיגים הספק כמעט זהה : כ-180 כ"ס. לשתיהן משודך גיר אוטומטי שנחשב למצטיין בהפקת המיטב מהמנוע, אם כי בטכנולוגיות שונות לחלוטין - DSG מול CVT. מבחינת מומנט וביצועים למאה קמ"ש נראה שלסיאט יש יתרון קל. מעט יותר מומנט, ומגיעה ל-100 קמ"ש ב-7 שניות. הונדה, למרות פרסום "רשמי" של 8.2 שניות, ת'כלס ניתן למצוא סרטונים שהיא יורדת מ-7.5 שניות. הנאה מנהיגה ונוחות - מהמבחנים בחו"ל נראה שההונדה מקבלת יותר שבחים. אבזור - יתרון בולט להונדה, במיוחד בתחום בטיחות. בגלל מדיניות היבואנים בארץ. אז מי לדעתכם עדיפה? שתיהן "זאב בעור זאב…
הודעה אחרונה מאת שמואל, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 847 צפיות
שלום רב. אבקש המלצה על רכב משפחתי, התקציב הינו עד 25k. רצוי מכונית כמה שיותר אמינה, חסכונית ונוחה. בחיפוש מתמקד במכונית יפנית. יש לי כמה אופציות, קורולה בשנים 06-07, מיצובישי לנסר, מאזדה 3. אבקש חוות דעת על אמינותם והחסכוניות.
-
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אני זכאי לרכב בהטבה של ביטוח לאומי, כרגע מתלבט בין מספר רכבים כאשר ההחלטה שלי כנראה תתבסס על ירידת העלויות של הרכבים, אז השאלה איזה רכב כנראה ישמור על העלות שלו בצורה הטובה ביותר: טויוטה ורסו, או טויוטה אוונסיס, או הונדה CVR 4X4
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לקבל את חוות דעת הקהל על רכישת רכב יד2 מהליסנג של לובינסקי. מה הם נותנים (אחריות, טיפולים) האם הרכבים שלהם מתוחזקים כמו שצריך? מה כדאי לבדוק? לקחת לבדיקה מטעמי או שאפשר להסתמך על הבדיקה שלהם?
הודעה אחרונה מאת vitalyi, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 395 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- gpro
- AmitGo
- NickName1
- hgilad123
- דובצע
- Shmelov
- Mech Morphix
- garicho
- yoav911gt2
- Stav132
- MOTIOZ
- Aviady001