Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קשור בדיוק לשרשור, אבל בפיז׳ו 3008 לא יהיה רדיו אינטרנטי למי שזה מעניין אותו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חביב למדי. אם כי את הרוב אני מוצא כגימיק, חוץ אולי מהנושא של פלייליסטים מוכנים, וישומוני חנייה.

אבל גם להם יש מספיק אפליקציות בשוק אייפון / אנדרואיד.

מעניין באמת מה צפוי עם אבזור בטיחות, ותאורת לד לילה.

עד כמה יצליחו בלובינסקי להתקרב לרמה של הונדה.

ב-C3 החדשה למשל, יש כמה שיפורים מפתיעים אבל זה עדיין לא זה.

השמועה אומרת ש (שמועה זה נציג לובינסקי) יש תכנון להביא את כלל הגרסאות עד לגרסה הבחירה GT (לא GTI) יחד עם מנועי הדיזל הבכירים.

בנוסף, ככול הנראה הרכבים יגיעו עם 5 שנות אחריות.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם (נערך)

הגיר הרציף של הסיויק מדמה הילוכים ולא ''נתקע'' בהאצות.

בטיחותית עם שלל מערכות, מהנה לנהיגה, מאובזרת,איכותית. ואמרת אמינות? היא תענה יותר טוב לדרישות שלך.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם (נערך)

5:10

לא נהגתי עדיין אבל היא מתנהגת קרוב לפלנטרית בזכות ממיר מומנט, חוץ מזה תשים לב שהמבחני דרכים פה זה למנוע 1.0.

ב1.5 ההתנהגות טובה משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

לא נהגתי עדיין אבל היא מתנהגת קרוב לפלנטרית בזכות ממיר מומנט, חוץ מזה תשים לב שהמבחני דרכים פה זה למנוע 1.0.

ואיך הצריכת דלק של הגרסא 1.5 לעומת ה 1.0 ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם (נערך)

באותו מבחן גם הצביעו על איכות חומרים בסיוויק נחותה ביחס לאירופאיות, ואפילו ליקויי נוחות מהותיים.

כמו למשל...

"

ברך ימין נחה על הדופן של הקונסולה המרכזית הקשה ולי אישית זה הציק עד כדי קיפול חתיכת בד לחציצה בינה לבין הרגל שלי. ההגה מעוצב, אבל המגע שלו פלסטי ופשוט, כזה שכבר מזמן שמחנו לשכוח שבכלל קיים. ימי המבחן החמים הפכו מפגש איתו אחרי עמידה בשמש לחוויה לא נעימה"

אאוצ'... :?

בנוסף, במבחנים של הסיוויק בחו"ל ראו לנכון לציין ליקויים בהנדסת אנוש, כגון תפעול וירטואלי של ה-FAN של המזגן, וליקויים בפקדים הפיזיים על ההגה מבחינת תגובה ונגישות.

חשוב מאד, ואף משפיע על בטיחות!

לעומת זאת, בכל מבחן אפשרי של VAG, במיוחד גולף, יש רק שבחים גם על האיכות, וגם על הנדסת האנוש.

כמו כן, מעניינת ההשוואה מבחינת נוחות נסיעה בין ה-3.

הסיוויק מוערכת כרכה ב"אופן מפתיע" (לפחות בגרסת ה-1.0), הגולף רכה במידה ("מרוסנת"), והלאון כבר קשיחה.

סיוויק ולאון מהנות לנהיגה, גולף נתפסת קצת כמשעממת.

גולף ולאון מקבלות שבחים על נוחות המושבים.

בקיצור - מסקרן מאד מבחן ראש בראש בין הגרסאות הבכירות של ה-3!

גרמניה/ספרד vs יפן.

טוב, נו.. גם צרפת .. ( 308 )

כתבי רכב - ראו אותגרתם! :-)

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

אתה טועה חבר, בגרסת הליטר של הסיויק איכות הגימור נחותה אפילו די משמעותית מה1.5 ששם אתה מקבל דיפוני עור במשענות יד, ועוד משטחים איכותיים יותר.

פורסם

מה שמרתיע רבים וגם אותי לפחות בגולף זה הגיר , אנשים לא רוצים אטרקציות במוסכים , עד עכשיו הסיוויק 1.5 נראית מאוד מעניינת , נחכה למבחן דרכים , ואיך היא לעומת לאון , 308 , וגולף נחכה לבוחן שלא ממומן ע"י אחד מהחברות לבדוק את העניין.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם (נערך)

עדכון מאולם התצוגה של הונדה, רעננה.

מציגים שם גם את סיוויק 1.0 ב-"לבן ליסינג", וגם את 1.5 טורבו ב-"כחול מירוצים".

תהנו מהתמונות של 1.5! סקירה "חופרת" בהמשך...

20170704_175104.jpg 20170704_175120.jpg 20170704_175135.jpg 20170704_175956.jpg 20170704_175545.jpg 20170704_175444.jpg20170704_175114.jpg 20170704_175127.jpg

קצת לגבי ההבדלים בין 1.0 ל-1.5.

אם ננסה להתעלם לרגע מהכחול המרהיב של 1.5 מול הלבן הבנאלי של 1.0...

לפחות ויזואלית, קשה להרגיש בהבדלים בין השתיים.

חיצונית - יש כמה שיפורים קוסמטיים, חצאית, קצת קישוטי ניקל ממש בקטנה.

בגלגלים כבר יותר השקיעו - מישלן נמוכי חתך 235/45 R17 עם ג'נטים יפים ב-1.5.

פנימית -

בדיוק אותם חומרי דיפון כמו ב-1.0, פלסטיק מעט נוקשה וצבע אפור שלא מחמיא לו בלשון המעטה.

עושה רושם עמיד, אך לא איכותי. בטח לא ביחס לתוצרת האירופאית כמו גולף או 308. אולי משתווה רק ללאון.

גם תפעול הפקדים המכניים לא איכותי, במיוחד על ההגה:

כפתורי פלסטיק קשיחים קטנים שעושים "קליק" כמו בווקמן של פעם.

מעלה קצת חששות לגבי התגובתיות שלהם ועמידותם לאורך זמן.

לעומת זאת, מערכת המדיה במסך הראשי היא מקורית ב-1.5 והתקנה מקומית ב-1.0.

לא הפעילו לי את המסך, אבל אפשר להניח שיש כאן הבדלים משמעותיים (מקווה שלטובת המקורי...)

חוץ מזה אין הבדלים מהותיים, שני הדגמים מאד מאובזרים, במיוחד בבטיחות אקטיבית,

וה-1.5 מאובזר מעט יותר.

ההבדל העיקרי הוא במנוע. לאחר נהיגת מבחן נהיה יותר חכמים לגבי השילוב של 1.5 על 182 סוסיו עם ה-CVT החדש.

פלוסים בולטים -

אבזור בטיחותי עם ציון 7 מ-8, כולל מערכות מקוריות ובקרת סטייה מנתיב אקטיבית.

פני לד מלא חזקים, יפים ומאד איכותיים. (בלאון גם כלול, בגולף - בתוספת של 12,000 ש"ח...)

מצלמת רוורס מקורית, וחיישנים מקוריים כלולים קדימה/אחורה (בגולף+לאון תשכחו מזה..).

תנוחת נהיגה מצויינת, עם הרבה אפשרויות כיוון של המושב וההגה. הגה עור (רק ב-1.5). כיוונון חשמלי של תמיכה לגב (רק 1.5), תאי אחסון אומנם מעטים אבל פרקטיים וגדולים.

תא מטען ענקי, כולל גם פטנט מגניב של מדף נגלל הצידה. דוושות אלומיניום (רק ב-1.5. בגולף - רק GTI).

פאולים נוספים שנתקלתי - הזזת כיסאות קדמיים אחורה די מוגבלת. עלול להפריע לגדולי מידות, או סתם

לנהג שרוצה לחרוף באיזו תחנת דלק, ולקחת את הכיסא עד הסוף אחורה.

אין אפשרות להגביה משענת יד מרכזית (די נמוכה).

מתחת למכסה המנוע, אני מודה שאני לא מבין הרבה ממה שרואים שם. רק דבר אחד שקצת בלט לעין,

זה חיווטים שנראים לא הכי איכותיים. חוטי חשמל דקים חשופים בקצוות, נראה קצת כמו חיווט של מנורה בבית. (ניתן לראות בתמונות)

לגבי נוחות - זוג שנהג ב-1.0 אכן אימת את מה שנכתב במבחנים - מאד התרשמו מהנוחות, בעיר ומחוצה לה.

ה-1.5 עדיין טעונת הוכחה, בגלל צמיגים גדולים יותר וכיול מתלים שונה.

בכל אופן, המושבים עצמם רכים במידה, ונותנים תמיכה מצויינת! כולל גם מושב אחורי.

שאלות?? 8)

פורסם

הסיויק בהחלט מגלה נופך ספורטיבי, אבל הגימור הפנימי מאד מאכזב ורחוק שנות אור מגולף (וגם הלאון ללא ספק עדיפה).

פורסם (נערך)
הסיויק בהחלט מגלה נופך ספורטיבי, אבל הגימור הפנימי מאד מאכזב ורחוק שנות אור מגולף (וגם הלאון ללא ספק עדיפה).

לגבי הגולף - לגמרי מסכים עם קביעתך!

לאון - אני לא בטוח שאיכות הפלסטיקים והדיפונים הפנימיים באיכות גבוהה יותר. אולי רק רושם מטעה, בגלל ששחור (לאון) נראה יותר "איכותי" מאפור (סיוויק).

מבחינת פקדים מכניים והנדסת אנוש, נראה שכאן יש יתרון ברור ללאון.

בקיצור, אם צ'מפיון היו מוסיפים ללאון את כל האבזור של הסיוויק מבלי "להשתולל" במחיר (נגיד גג 160),

יש מצב לפייט רציני בין השתיים, ופחות או יותר על אותו קהל מטרה! :2gunfire:

אני מעריך שהיה מוכרע במבחן הביצועים, היגוי והנאה מנהיגה. ולא נוק-אאוט, בנקודות...

פורסם

כפי שזה נראה הסיוויק (1.5) מציע חבילה הרבה יותר מגובשת וטובה.

מה גם שמבחינת אמינות בכלל אין מה להשוואת.

בתור בעלים לשעבר של לאון FR, אני יכל להגיד שאיכות החומרים רחוקה שנות אור מלהיות טובה יותר מאשר בסיוויק.

2017 Type R

פורסם (נערך)

הייתי פוסל את הסיויק רק בגלל ה4 כוכבי בטיחות המבישים שהיא קיבלה ב-NCAP על בטיחות פסיבית לקויה.

ב2017 לא מתקבל על הדעת ללכת על רכב עם פחות מ5 כוכבים.

מערכות עזר אקטיביות זה הכל טוב ויפה אבל מה שבאמת מציל חיים בסופו של יום זה הבטיחות הפסיבית ועל זה לא הייתי מתפשר, במיוחד כשמדובר בבטיחות פסיבית לילדים .

https://www.euroncap.com/en/results/honda/civic/27441

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...