Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי לראות היום רכב, נאמר לי במפורש וגם נכתב במודעה באינטרנט שלא עבר שום תאונה.

בבדיקה נמצא שלא רק שהייתה תאונה, גם הייתה פגיעה בשלדה והוחלפו חלקים.

הרכב יד ראשונה ככה שאין סיכוי שהבעלים לא ידע.

בקיצור, לא רצה לשלם על הבדיקה ורק לאחר וויכוח ארוך הסכים לשלם.

איך נמנעים ממצב כזה בעתיד? יש איזה טופס סטנדרטי שאפשר להחתים?

ראיתי שיש טופס גילוי נאות אבל נראה שהוא מתייחס רק לסוחרי רכב וכדומה.

תודה!

פורסם

תחפש בגוגל יש הרבה טפסים רלוונטיים.. זיכרון דברים וכדומה..

מספי' שאתה מנסח בצורה יפה בכתב את מהות העניין ושניכם חותמים זה תקף בבית משפט.

פורסם

מקרה שקרה לי ואני הייתי המוכר,

מכרתי רכב שנתיים הכביש, אני הוצאתי את הרכב מהסוכנות, רכב שמור עם ק"מ נמוך, כמו חדש.

בעת המכירה התחייבתי לשלם על הבדיקה במידה ויהיו תקלות במנוע, גיר או שילדה, התחייבתי שאפילו לא הייתה תאונה.

הגיעה רוכשת, סטודנטית צעירה ונחמדה, בחרה מכון בדיקה באופן אקראי באזור תעשייה סגולה בפ"ת.

המכון שחט לי את הרכב, הוחלפו חלקי פח, רביעיית הבולמים גמורים, תקלה חמורה במנוע ועוד....

אני והרוכשת היינו בהלם, היא ביקשה שאשלם לה את עלות הבדיקה כפי שהתחייבתי.

לא ידעתי מה לעשות, מצד אחד לא נעים והתחייבתי ומצד שני אני יודע בוודאות שאין כלום לרכב.

הצעתי לה ללכת למכון בדיקה אחר, היא לא הסכימה, ביקשה שאחזיר לה את התשלום.

לא הסכמתי, נסעתי ישירות למוסך המרכזי שמטפל בי ברכב מהיום שיצא מהסוכנות עם צילום של טופס הבדיקה ודרשתי הסברים.

ההורים שלה צילצלו אלי, אמרו שיפנו למשטרה ושיתבעו אותי, איך אני לא מתבייש וכו....

הסברתי להורים שלה שאני לא רמאי, הופתעתי מתוצאות הבדיקה והרכב שלי כרגע נמצא במוסך המרכזי לבדיקה מקיפה.

אמרתי להם שהם מוזמנים לפנות לכל גורם וזה זכותם אך אני עומד על דעתי שאין בעיה ברכב ואוכיח להם זאת רק שימתינו יומיים.

במוסך דחו את כל הבעיות שמכון הבדיקה ציין והוציאו על כך מכתב רשמי.

באותו הרגע שיצאתי מהמוסך צילצל אדם שביקש לקנות את הרכב והוא מוכן כרגע לבוא ולבדוק, במידה והכל בסדר הוא רוכש במקום.

נסעתי איתו למכון בדיקה אחר שהוא ביקש, הבדיקה יצאה תקינה לגמרי, הכל היה תקין והבוחן אמר לרוכש שזה רכב חדש.

כעבור שעתיים עשינו העברת בעלות, העברתי להורים של הסטודנטית את חוות דעת המוסך כולל בדיקת קנייה במכון אחר ואמרתי להם שיפנו למכון הבדיקה שבדק את הרכב שלי ויתן להם תשובות, אני לא מוכן לשלם שקל עבור בדיקה רשלנית, הבת שלהם בחרה את המכון על דעת עצמה ושתיקח אחריות שבחרה מכון בדיקה רשלני.

מסקנה שלי, לא להתחייב על כלום גם עם הרכב הכי שמור בעולם, לכו תדעו על איזה מכון בדיקה תיפלו.

למי שיש רכב תקין ושמור, הוא ימכר במחיר טוב גם בלי התחייבות, רק צריך סבלנות.

פורסם

אם היא הייתה מעוניינת להמשיך בעסקה אפילו אחרי הבדיקה הגרועה, הייתי אומר שיש קומבינה בינה לבין מכון הבדיקה. כנראה רצו להוציא ממך את הרכב במחיר מופחת אחרי שתיבהל מהבדיקה. שמעתי על סיפורים כאלה כבר.

אם לא הייתה מעוניינת אז בכ''מ הייתי יכל לפנות למכון הבדיקה עם צירוף הבדיקה השנייה ואולי אפילו מוסיף שלישית. אבל שוב זה רק אם היו לך הרבה כוחות נפשיים וטיפה משעמם בחיים.

לפותח השרשור חפש טופס זיכרון דברים הדפס, כתוב מלל המקובל עלייך ועל המוכר וחתמו שניכם. עם שוק היד שנייה של היום ואם זה רכב לא כ''כ נדיר ומבוקש, המוכר כנראה יסכים לזה בלי יותר מדיי בעיות.

פורסם

כמוכר, אני לא מתחייב לכלום. אני מתחייב לומר כל מה שאני יודע על הרכב ולא להסתיר שום פרט. זה הכל.

כשאני קונה, אני לא מבקש חתימה על התחייבות של 'מנוע-גיר-שלדה', כי בפועל אי אפשר לעשות עם זה דבר.

אני כמובן שואל את המוכר אם הוא מתחייב וכד', אבל ברור לי שאם המנוע לא תקין, או שיש תאונת שלדה, מבחינתי קיבלתי את התמורה הכי טובה לכסף ששלימתי עבור הבדיקה. אח"כ לך תריב עם אנשים אם "הוחלפה קורת רוחב עם ברגים / ריתוך" במשמעות נמוכה, זה שלדה או לא. אני עובר הלאה. מתקדם עם החיים שלי. בלא מעט מקרים הבדיקה היחידה שאני עושה לרכב היא בדיקת מרכב/שלדה בלבד. לא מנוע ולא גיר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...