ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,519 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מסתבר שלא פשוט למצוא סיטרואן c4 פיקאסו מנוע דיזל עם נתונים טובים... שתי אופציות רלוונטיות במסגרת התקציב הן שני רכבים משנת 2014- דיזל עם 7 מושבים. 1. יד ראשונה, מליסינג, שעבר 80,000 ק"מ 2. יד ראשונה פרטית, 120,000 ק"מ כך או כך מדובר על רכבים בני 3-3.5 שנסעו לא מעט.. אבל ככה זה דיזלים,אז לצפות להרבה יותר טוב מזה זה קשה. קיימת גם אופציה שלישית רנו גרנד סניק יד ראשונה מליסינג שנת 2015 שנסעה 113,000 ק"מ, פחות או יותר באותו מחיר, אבל משום מה אני נוטה יותר לסיטרואן, לא יודע אם בצדק או לא... מחיר הסגירה לשני (ובעצם שלושת) הרכבים הוא כמעט זהה כך שהמחיר הוא לא פקטור בהחלטה. אני מתלבט איזה מהם להעדיף (אם בכלל? וכמובן כפוף לבדיקה מטעמי...) אודה לדעותיכם
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצאתי רכב Honda civic LS 1.6 שנת 2006 עם קילומטרז' נמוך (120,000), לא יודע מה מצב מכני (חיצונית לא נראה משהו). מאוד מתלבט לגבי רכישה. מה שיכריע, זה הבנה של עלות האחזקה: צריכת דלק, אמינות ועלות חלפים. האם יש למישהו כאן מידע לגבי נתונים אלו ובמיוחד לגבי נתוני צריכת דלק? תודה, איתי נ.ב.- קיבלתי אינפורמציה סותרת מבעלי מקצוע! (מכונאי אחד טען שהרכב חסכוני, מכונאי אחר טען שצריכת דלק של הסיווק אינה חסכונית אלא רגילה- פחות טובה מהקורולה והמאזדה3,אבל טובה יותר מהרבה דגמים אחרים. מי צודק?)
הודעה אחרונה מאת Itai Tz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למה הישראלים מעדיפים באופן גורף יפניות ומתנגדים כל כך לאירופיות? אל תגידו לי אמינות, כי יש מספיק דגמים ורכבים יפניים גרועים עם אמינות עמוק מתחת לאדמה ומספיק דגמים ורכבים אירופיים סבירים ומעלה. אז למה ההתנגדות? ולמה 90% ממי שאני מתייעצת ממני מזהיר אותי להתרחק מאירופאיות במצב טוב לכאורה ונתונים הרבה יותר טובים ומחיר נמוך משמעותית מיפניות מקבילות? באמת שאשמח להבין.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקרוא את תגובותיכם על הרכב הנ"ל. Sent from my LG-H990 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 891 צפיות
שלום, בודק בשביל חבר. לחבר שלי יש אקסנט 2001 והוא רוצה להשתדרג. הוא מטפל ברכב במוסך בבאר שבע ובעל המוסך שהוא טוען שהוא סומך עליו המליץ לו על סוכן רכבים בבאר שבע בשם יוסי לוי מקאר ליס טרייד אין. החבר ניגש לסוכן והסוכן הציע לו דיאטסו סיריאון 2008 עם 168,000 ק"מ (אם אני לא טועה), יד 2, שהיתה שתי ידים בליסינג. המוכר ציין שברכב יש צבע חדש!. המוכר אמר שהרכב שווה 20 אלף והוא מוכן לקבל את הרכב הישן ולהוריד 2000, כלומר יש להוסיף 18000. אבקש חוות דעת על הענין.
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
סיאט איביזה VS טויוטה יאריס היברידית VS יונדאי I20 (כמובן דגמי 2017) חוות דעת לגבי כל רכב בבקשה מבחינת אמינות . דלק . בטיחות . ומבחינת מכירת הרכב לאחר נגיד 4 שנים . תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ראיתי מכוניות שנמכרות ב 33% הנחה זאת באמת הנחה אמיתית או שהם נותנים "הנחה " על מחיר שבפועל לא קיים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 683 צפיות
מה דעתכם? כדאי לקנות יונדאי איוניק מאתרי ה-0 ק״מ? לפי החשבון שלי, ההנחה היא בהיקף של כ-11 אלף ש״ח (לעומת מבצע סוף שנה של היבואן) http://www.motodeal.co.il/deals/יונדאי_איוניק
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, יצאתי מהכפר ועברתי לעיר הגדולה והיום 95% מהנסועה שלי היא באוטובוס. אני משתמש באוטו בסופ"ש כדי לחזור הביתה להורים ופעם בכמה זמן (לא מספיק) טיולים, בתקווה גם למסלול כשמזג האוויר ישתפר. החלטתי שאחרי שנתיים וקצת עם המיטו הגיע הזמן להחליף, החיים קצרים מדי בשביל להישאר עם רכב אחד כל החיים. מאחר והרכב משמש מעט מאוד, ואם צריך לסחוב קניות מאיקאה אני יכול לקחת את האוטו של ההורים, הדרישה המרכזית שלי היא רכב מהנה עם פחות דגש על פרקטי, התקציב בכותרת הוא עד 90K אבל אני אשמח למצוא משהו יותר זול (נניח 80K, 70 או 60), בכל מקרה מדובר בכסף שצריך לחסוך וזאת שאלה של האם לקנות עכשיו או עוד חודשיים-שלושה. אני תמיד שומע על איך שרק לרכבים של פעם היה הגה עם תחשות ושלדה שמרג…
הודעה אחרונה מאת bigbosf, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, יש לי האופציה לקחת את אחד הרכבים הנ"ל אשמח לשמוע מכם על שני הרכבים האלה מבחינת אחזקה וטיפולים. כרגע שניהם על הכוונת שלי ואני רוצה לדעת כמה שיותר פרטים גם על הרכבים עצמם. תודה.
הודעה אחרונה מאת dimblaster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי חברים, לא אותה קטגוריה כמובן אבל שניהם באזור ה 60000₪ שזה התקציב. מיועד כרכב שני, נסיעות קצרות, שני ילדים... מדי פעם נסיעות קצת ארוכות ולכן שוקל סופר מיני יותר חזקה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני חייב לעסק רכב מסחרי סגור מה מומלץ מבחינת אמינות? פיאט דוקטו איווקו דיליי הוואנה המחיר המקסימלי שיש לי 40000 ראיתי שאני עומד על רכב עד 2010 מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת גיא127, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לפורום המכובד עד עכשיו הייתי עם טימקס ועכשיו מכל מיני סיבות צריך לעבור לרכב קטן. בגדול, אני עושה כל יום נסיעות מאזור עלי זהב (שומרון) לרמלה, כאשר כל כיוון הוא 35 קמ (סהכ 70 ליום). התקציב סביב ה 50k. מחפש רכב חסכוני בדלק ככל האפשר ואין לי שום כיוון כרגע. אשמח להמלצתכם המקצועית! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם! אני חדשה בתחום הרכב. עד היום רכבתי על אופנוע. הבנתי שבמסגרת התקציב שלי (20+-), סובארו 2.0 היא אחלה דבר. המכוניות הקטנות מרגישות לי חלשות. מצאתי סובארו 2.0 ידנית אחת שהיא יד 5 160,000 קמ, והרבה 2.0 אוטומטיות בידיים פחות מרובות (קילומטראז' משתנה). מה דעתכם? האם ארגיש משמעותית בפער? האם שווה לקחת את האוטו למרות היד הגבוהה? אשמח לשמוע חוויות, דעות, טיפים, כל מה שיש למבינים לומר. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Moran V Berman, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש רכב מנהלים/משפחתי ומתלבט בין מאזדה 6 פולקסווגן ג'טה סקודה אוקטביה אשמח לקבל המלצות במיוחד במה שקשור לגביי אמינות,ירידת ערך,צריכת דלק ,או בכלל לרכב אחר באותה הרמה. תודה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- 5 תגובות
- 949 צפיות
שלום אני בזמן האחרון מבקש הרבה חוות דעת כי כל פעם יש שינוי במה שאני רוצה ובתקציב מסיבות שונות. רציתי לדעת איך הרכב הונדה סיוויק האצבק החדשה שנת 2010 עברה 90 אלף . מטופלת מוסך מורשה. מבחינת אמינות. חסכון בדלק. וטיפולים אם יקר. אם תוכלו תגידו הכל על הרכב הזה
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים, מתעניין בשני הרכבים האלה ורוצה לשמוע מה הייתם ממליצים מבין שניהם? הונדה סיוויק האצ'בק 2014 או מאזדה 3 מנוע 1500 2014 אני נוסע כ90 קילומטר ביום כך שעניין חסכון בדלק חשוב לי אבל לא דיל ברייקר, חשובה לי אמינות ובגלל שאעשה 2 טיפולים בשנה ככל הנראה אז גם עלות אחזקה משחקת פה תפקיד. כרגע אני עם לנסר אז חשוב לי זריזות מה שחסר בלנסר מאוד! אשמח לשמוע חוות דעת אישיות והמלצות.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בבואי לקנות רכב יד שנייה מצאתי שכתוב במודעה שמדובר ברכב שנקנה בייבוא מקביל ולא יבוא רשמי. יש לזה השפעה על המחיר?
הודעה אחרונה מאת danezeq, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 600 צפיות
מה קורה אני בן 17 יש לי רישיון ידני על רכב ואני מחפש רכב ראשון אז אני מתלבט בין גולף 2009 10 tsi 122hp או אלפא מיטו 135/120/155 מה שחשוב לי ברכב זה כוח יופי שזה הכי חשוב לדעתי כי זה פוזה של גיל 17 אחזקה לא בעיה אז מה אומרים על מה כדאי לי ללכת?
הודעה אחרונה מאת Daniel Itscovich, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אודה לקבלת חוות דעת על תוצאות בדיקת רכב לפני קנייה:
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב לנסיעות שברוב המקרים יתמקדו בערים: חולון,תל אביב,יבנה,רחובות,ראשון. נסיעות פאנן בסופ"ש פעם בכמה זמן לצפון או דרום. אני חיפשתי כל מיני דגמים: טיוטה - אואריס, יאריס הונדה- סיוויק סוזוקי- אלטו, סוויפט מיצובישי- ספייס סטאר קיה- פיקנטו, ריו סיאט- איביזה מאזדה- מאזדה 2 פורד- פיאסטה יונדאי -I20 דייהטסו- סיריון הרכב שאני צריך זה, זה רכב שיהיה נוח לנסיעה, לא זולל דלק ושיהיה לו קצת כוח לעקוף במידת הצורך. אני יודע שהבאתי מספר דגמים שלא בהכרח נופלים על אוטו קטגוריה של גודל הרכב, אבל מה שבאמת יתאים לי זה בגדול של מאזדה 2 נגיד. אני אשמח לשמוע את דעתכם ואם יש רכב אחר שאתם חושבים שאפשר לקחת בחשבון אז תרשמו, כי באמת לא יודע מה לבחור
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 57 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
שלום, אני כרגע בהתלבטות די ענקית בין בחירה בין שני רכבים ברמת אבזור די זהה במחיר: סיאט אטקה באבזור אקסלנס מחיר מחירון 166~. אל מול פגו 3008 מנוע דיזל ברמת אבזור פרימיום, מחיר מחירון 165~. אשמח אם תוכלו לסייע לי לזהות את היתרונות והחסרונות של כל אחד, האם הבחירה בדיזל בפגו עדיפה על הבנזין? הנסועה השנתית היא פחותה מ-10k. הרכב מיועד לרווק, ללא משפחה ל-3 שנים הקרובות.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
איך השברולט RS שנת 2014 נסיעות לטכניון (גר בקריות) ולרוב נסיעות עירוניות
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום למישהו יש מושג איך האיביזה 2017? מבחינת צריכת דלק . מנוע . טיפולים. אמינות. הבנתי שיש לה מנוע 1000. וגיר רובוטי שאני לא כזה אוהב אבל אם אפשר חוות דעת ומחיר אם מישהי יודע
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש רכב ידני בתקציב דל אך לא ישן מידי לנסיעות בית-עבודה 30 ק"מ ביום ועלתה בדעתי הרכישה של פיאסטה 2012 אשמח לקבל חוו"ד על הרכב עצמו ועל אמינותו
הודעה אחרונה מאת Shay Rosilio, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבלת ייעוץ בהקדם. מכרנו את הרכב משפחתי שלנו לפני שבוע ויש לנו תקציב של 40K לרכישת רכב משפחתי יד שניה עבור משפחה עם 3 ילדים קטנים (7,5,2). ראינו 3 דגמים שעומדים במחירים הללו - פורד פוקוס סטיישן 2014 - עם קילומטרג' נמוך יד 1\2, קיה פורטה 2012 יד 2 עם קילומטרג' ממוצע של 120 אלף, וטויוטה קורורלה 2010-2011 יד 2-3 עם קלומטרג גבוה יותר 140-180 אלף... על מה ללכת???? אנחנו לא מצליחים לקבל החלטה. מצד אחד פורד פוקוס 2014 נראה מאוד שווה וחדש אבל יש לו את הגיר הרובוטי, פחות מרווח מבפנים ונסיעה כבדה...הקיה פורטה נראית בסדר, המושבים שלה בפנים מאחורה גם קצת צפופים...הקורולה - אחלה רווח נוסע חלק אבל שנתון יותר נמוך וקילומטרג' גבוה ויד 2\3.... ממש ממש …
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 614 צפיות
שלום, מתלבט לגבי רכישה של רכב יד שנייה לזוג + אחד, כאשר הפרמטרים החשובים הם בסדר הבא: 1. בטיחות 2. חסכוני 3. אמינות לא חשובים לי איכות נסיעה/ ביצועים/ נראות וכו. רוב הנסיעות הן עירוניות, אך הרבה נסיעות ביום, לכן חשבתי שהיברידי יתאים. לפי מבחן ה- NCAP, טויוטה אוריס 2013 קיבלה ציון מצוין, אני מניח שהדגמים של 2014-15 רק השתפרו (הנחה נכונה?), כך שכרגע נראה שזהו הכיוון. האם יש למישהו רעיון לרכב מתאים יותר? תודה מראש לכל העונים. ענר
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש את הרכב יונדאי I25 שנת 2014. רוצה לשמוע פרטים נוספים על הרכב כגון: צריכת דלק, נוחות וכו'. פתוח לשמוע על רכבים נוספים עד 50 אלף ש"ח(לא רכב קטן). תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לחוות דעתכם על הבדיקה המצורפת. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת tomerc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שוקלים לרכוש לנהגת צעירה את הרכב שבכותרת גיר אוטו׳. הרכב מדליק. מתאים לצרכים ולרצונות שלה. מתאים לנו בתקציב. החשש הוא אמינות ועלויות האחזקה השוטפת? לפי הבנתי מדובר במנוע שפותח בשיתוף פעולה עם פיז׳ו. מנוע שהיו שמועות על בעיות אמינות ותקלות של חבלי לידה. חיפשתי שירשורים רלבנטיים ולא מצאתי. אשמח למידע בנושאים שהעליתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -