ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
לזוג + 2 - איזה רכב עדיף טיוטה יאריס או הונדה גאז ?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש לקנות 3008 דיזל חדשה 0 ק"מ . אין בנמצא. אם מישהו מבין מה הסיפור אשמח לשמוע....
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברים יקרים ומנוסים אני באה מעולם האופנועים והתאהבתי ב b3 2.0 (2000 ולא 1500 כותבת כי לפעמים מפספסים). אבל מוצאת רק b3 2.0 ב 30k. חבר שהוא מוכר רכבים אומר שכבר עדיף i20 שנת 2014. א. לא בא לי. ב. האם זה פרקטי? נוסעת פעמיים בשבוע תל אביב חיפה.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוב שלום, בהמשך לפוסטים קודמים, ממשיך לחפש רכב לקנייה. בדקתי 208 1.6 אוט' וראיתי שטווח המחירים הנדרשים הוא גדול מאוד. רכבים עם נתונים מאוד דומים מפורסמים ב40 אש"ח ועד 60. אז מה המחיר הסביר לשלם על רכב מהדגם הנ"ל נגיד שנת 2014?
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה רכב מומלץ יות מבחינת נוחות , מנוע וכו' סקודה אוקטביה 2012 1.4 טורבו פולקסווגן גטה 2010 1.4 טורבו (160 כ"ס)
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי חברים, אז בת הזוג הפתיעה (או שמא..) במעבר טסט ראשון על ידני והגיע הזמן לרכוש את רכבה הראשון. עדיפות לידני על אוטומט, ושניהם רלוונטיים. הרכב ישמש אותה לנסיעות בינעירוניות בעיקר, מהבית לעבודה, עד משהו באזור ה-40 ק"מ ביום שהם הלוך וחזור. בתור חבר פורום ותיק, ניגשנו ישירות לחפש יונדאי גטס שאינה GLF כדי שלא אעבור היתוך חומרים פרונטלי עם פלסטיק קוריאני בשלב כלשהו. מצאנו גטס אוטומטית ופרטית מודל 2006 ברמת גימור GLS המאובזרת, עם 138 אלף ק"מ יד 02, ללא תאונות ובמצב שנראה בתמונות נהדר. הבעלים בחור חביב שמתחייב על הכל בבדיקה. אממה, מעיון ברישיון הרכב, הסתבר שמדובר עדיין במנוע ה-1350 סמ"ק G4EA הנודע לשמצה. הייתי בטוח שבשנתון הנ"ל הגיעו רק 1400 סמ"ק המעודכנים.. …
הודעה אחרונה מאת Scort, -
-
הורדת קמ לרכב
מאת Gearx- 8 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
איך אני יכול לדעת אם הקמ המוצג ברכב באמת אמיתי ולא הורידו אותו? האם בבדיקה במכון הם יכולים לזהות? תודה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
סליחה על שאלת התם, חיפשתי ברשת מידע בלתי תלוי ולא מצאתי הסבר לשאלה הפשוטה הזו. מה היתרונות חסרונות של יבוא מקבל? למה, בתור קונה רכב יד שנייה, יש הפחתה במחיר על רכב ביבוא מקבל? האם זה מקשה על מכירתו לאחר שנה שנתיים כמו רכב מליסינג? זה "כתם"?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
היי, שאלה לי אליכם המומחים: לפני שנתיים רכשתי רכב חדש מהניילונים. סקודה פאביה ספייס. הוא עלה בסביבות 110,000ש"ח. קניתי אותו בעסקת הלוואת בלון שלאחר שלוש שנים אני מחזיר את ההלוואה ע"י מכירת הרכב. עם היתרה אני אתגלגל שוב לרכב אחר. העניין הוא שעכשיו לאחר שנתיים בדקתי כמה שווה הרכב כדי לראות איפה אני עומד. גיליתי לתדהמתי ששווי הרכב כיום הוא בסביבות 67,000!!! איך יכול להיות שתהיה ירידת ערך כזו דרסטית? מישהו יכול להסביר את זה? וגם, איזה רכב אפשר לקנות בסביבות ה- 30,000 ש"ח? משהו נורמלי שלא יכנס למוסך כל הזמן.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 692 צפיות
מחפש רכב מרווח (אני 1.95) לא יקר במיוחד שיהיה אמין בלי יכולות מיוחדות. המליצו לי על שברולט קרוז 2011 או מאזדה 3 בין השנתונים 2007-2008 אשמח לעזרה. נוטה קצת לקרוז...
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 577 צפיות
תודה,
הודעה אחרונה מאת arik1950, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בתור אדם שמעולם לא קנה רכב, אני קצת מפחד מהתהליך. (מתרמיות ונוכליות) חיפשתי צ'קליסט כזה ברשת והגעתי לכל מיני כתבות צהובות. מישהו מנוסה יכול למנות את כל הדברים שעליי לעשות ביום הקנייה? הייתי משלם למישהו שיבוא איתי כמה שעות לדואר, למכון בדיקה וכל זה.. בחיי
הודעה אחרונה מאת Escre1, -
- 2 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום חברים בהמשך לדיון קודם שפתחתי לפני זמן מה בפורום הכללי שלא זכה להרבה מענה, מנסה את מזלי פה. אני מתעניין בעלויות האחזקה של מיני קופר 2, דגם ה 2 ליטר. מלבד ירידת הערך והביטוח שזאת אני יכול לבדוק בעצמי אני מתעניין בעיקר בעלויות טיפולים ובלת"מים (והאם יש מחלות ידועות יקרות לרכב?) מוזמנים גם להציע חלופות, הרוכש העתידי מחפש רכב קטן (3 דל') וספורטיבי עם דגש על איכות הרכבה ואיכות חומרים, למיטב הבנתי אין הרבה אופציות מלבד המיני?
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי התקציב לרכישה הוא 35 אש"ח. הדרישה: רכב משפחתי אמין אוט' (משפחתי=בטיחותי ככל הניתן + מקום ל2 כסאות ועגלה בבאגז') איך הגעתי דווקא לספורטבק והאסטרה? Value for mony או פח לשקל אם תרצו. רכבים שמתרסקים חזק במחירון וניתן בתקציב שלי לקבל רכב מ2011 עם קילומטרז סביר. על המיצובישי קראתי כאן בפורום לא מעט. מכיר את נושא הגיר הרציף, תצרוכת הדלק והרעש בנסיעה. את הברלינה אני מכיר פחות וקצת מפחד מאלמנט הטורבו. אשמח לשמוע מה דעתכם. כמובן שרעיונות לרכישות אחרות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 999 צפיות
שלום חברים, אני מעוניין להחליף את הסוזוקי איגניס 2003 שכרגע ברשותי למשהו חדש. אני לא חזק בענייני רכב אז אשמח להמלצות לרכב יחסית קומפקטי שמיועד בעיקר לנסיעות קצרות בין עירוניות. מולטימדיה ושטויות כאלה יהיו נחמדים. דברים שראיתי ואהבתי הם פג'ו 208, 2008, קליאו. אשמח אם תפתחו את עיני לדברים אחרים תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום ומנהלו, אנחנו משפחה צעירה ועד עכשיו לא החזיקנו ברכב בשל מצב כלכלי. כעת עם שתי תינוקות לא מסתדרים בלי. מחפשים רכב אמין, חסכוני ובטיחותי לנסיעות עירוניות, בתקציב של עד 20000 ₪. מאוד נשמח להמלצות (רלוונטי סופר מיני מספיק מרווחת או משפחתית). תודה רבה! איתי. נ.ב- רכבים שראיתי וניסיתי לבדוק לגביהם מידע ויצאתי מבולבל: הונדה סיויק 2006, דייהטסו סריון 2007, יונדאי גטס 2008 srx, פורד פוקוס.
הודעה אחרונה מאת Menro, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 836 צפיות
מחפש רכב עם לוק ספורטיבי נוח ואמין כמה שיותר משנת 2009 ומעלה מה אתם מציעים?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 780 צפיות
שלום רב, נכנסתי למגרש וביקשתי לבצע טרייד אין על הפוקוס 2010 שלי ובמקומה לקחת סיאט איביזה. הוצע לי מודל 2015 AM5 מליסינג עם 79000 ק"מ. לפי כל הנתונים שלהם הכל נראה כמובן ורוד אך בוודאי שאקח לבדיקה. מה המחיר שלדעתכם רצוי לי להוסיף כדי לקחת אותה אם הכל יעבור חלק? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
היי, באופן כללי רציתי לציין לפי ההתייעצות שהיינו מאוד מרוצים מהאוריס - המרחב הכללי, תא המטען, האמינות, צריכת הדלק (כשלא לוחצים על הגז יתר על המידה). עכשיו, משנסתיימה תקופת הליסינג, אני עומד בפני בחירה מחודשת ואלה האפשרויות שהגעתי אליהן אחרי בדיקה : אוריס TS Hybrid מתיחת פנים - ככל שידוע לי איננה שונה באופן מהותי מהאוריס הנוכחית, על יתרונותיה וחסרונותיה יונדאי איוניק - לקחתי רכב של חבר לסופ"ש; מה שבעיקר מושך ביונדאי הן מערכות הבטיחות המתקדמות בה באופן כללי ובפרט בקרת השיוט האדפטיבית והשמירה על נתיב סקודה אוקטביה סטיישן - בגלל נוחות הנסיעה והמרחב שהיא מספקת, למרות שמבין שלוש האופציות היא היקרה ביותר בליסינג אשמח למידע מאנשים שמחזיקים את האיוניק ו…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום אני צריך להחליט על רכב חדש מהעבודה הצורך הוא למשפחה עם 3 ילדים ( כסא תינוק ושני בוסטרים ) כיום יש לי סקודה ראפיד ואני מרוצה מאוד אולם לאחרונה המחיר שלה מול חברתה ההשכרה גבוה מדי , ויש לי אפשרות לקחת את הסיאט איביזה בגדול נתוני המנוע שלהם מאוד דומים השאלה הגדולה היא המרווח מאחור לילדים אני לא מצליח לראות נתונים מדויקים של גודל המושב האחורי מניסיון שלכם האם האיביזה מספיק רחבה , האם מהמושב האחורי גדול יותר משל הראפיד תודה רבה
הודעה אחרונה מאת hemiamira, -
- 3 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום, האם ניתן להעביר בעלות רכב ביום שישי ואם כן היכן. למיטב זכרוני ישנו סניף דואר בנתבג, האם אפשרי להעביר שם בכל זמן? תודה.
הודעה אחרונה מאת Piero, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש יונדאי I30 שנת 2013 (דגם שמצאתי ביד 2) 105,000 ק"מ יד שניה INSPIRE 1.6 אוט' במחיר של 58,000 שח שווה או לא? ואם לא איזה תחליף אתם מציעים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ההורים של אשתי מעוניינים להחליף את השברולט סוניק RS שלהם. סיבת ההחלפה היא הרצון לעבור לרכב גבוה יותר - ג'יפון (מלבד זאת, הם מרוצים מאוד ממנו). הפרמטר החשוב ביותר הוא נוחות כניסה ויציאה מהרכב שכיום הוא יוצר להם קושי לא קטן. לאחריו - אמינות, הרכב אמור לשרת אותם לפחות 5 שנים. שאר האלמנטים הוגדרו כ"לא פחות מהרכב הקיים" (נוחות נסיעה, כוח, אבזור, בטיחות). נוסעים בערך 15K בשנה, עיקר הנסועה באיזור חיפה ההררי, הרכב משמש אותם (זוג מבוגר) ולהסעת נכדים מגיל 0 עד 9. התקציב הוא בסביבות ה-130K, גמיש במקצת. הם ביקרו בסוכנות שברולט כדי לבדוק את הטראקס, בהתרשמות סטטית די התלהבו ממנו ומהאבזור אך התאכזבו מהצעת הטרייד אין ומחוסר הגמישות במחיר/תוספות. בשיחה ראשונית איתם, …
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמעט כל הנסיעות קצרות ובתוך העיר. כיום אני מחזיק מציבושי כריזמה אייר ששותה מחוץ לעיר 1/14 ובתוך העיר (עמוסה ופקוקה כל הזמן) פי 2 ויותר בגלל המשקל שלה והאצות ללא הפסקה בעיר העמוסה. במחיר הזה אני אולי יכול לחסוך 50% בעלויות הדלק ולקנות משהו חדש יותר וחסכוני יותר. רכב מיני לא מתאים לי כי אני צריך תא מטען נורמלי. חשבתי על דיזל ישן, אפילו שאני נוסע רק 900 ק"מ בחודש ורוב הנסיעות לא יותר מ 7-8 דקות. האם זה נכון לקנות סיטרואן ברלינגו או פאביה כשרוב הנסיעות שלי 7-8 דקות דבר שלא בריא לטורבו או שיש לכם רעיון למשהו אחר במחיר הזה חסכוני ואמין? תודה לכם על האתר המיוחד! פשוט ממכר!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
פורד קוגה חדשה
מאת nepet- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר טוב מתעניין ברכב שבכותרת חדש מהניילון. רק הרכב הזה . עכשיו לשאלה , לא מזמן היה פה שרשור על מנועי אקובוסט . איזהשהו חלק במנוע שעולה 400 - 500 שח (היה יותר קל אם הייתי מוצא את השרשור על המסכן שהלך לו מנוע בגלל החלק הזה, וכמה הוא רדף אחרי היבואן כי זה קרה טיפה אחרי האחריות וזה גרם לו להשבית את הרכב המון זמן ולהוצאה של כמה אלפי שקלים. אבל אני לא מוצא) ואז הרבה כתבו שזה כשל ידוע במנועים האלה ובשביל סכום כזה שווה להקדים תרופה למכה ולהחליף את החלק כדי שלא יילך מנוע. האם בשנתון 2017 במנועי אקובוסט (בין היתר של פורד קוגה) החלק הזה הוחלף או שעדיין הבעייה קיימת ואם הוא קונה רכב כזה אז כדאי בשלב ראשון לבצע החלפה של החלק על חשבונו?
הודעה אחרונה מאת nepet, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אז אחרי שהצלחתי למכור את הפיאסטה 2013 הידנית שלי, אני מחפש להתקדם למשפחתית האצ׳בק יד-שניה נחמדה ושימושית, כזו שיהיה כיף לנהוג בה, ושתהיה מאובזרת במידה הנכונה בכל הדברים שחסרים בסופרמיני ידנית. בסיוויק מושך אותי בעיקר השימושיות (קיפול מושבים מיוחד), מוניטין בשוק (סחירות), ואמינות של מנוע וגיר ותיקים שיודעים לעשות את העבודה. ב308 אני נמשך בעיקר לעיצוב, לחדשנות, לאבזור לנוחות ולתגובת המנוע בסל"ד נמוך. אשמח לשמוע דעותיכם, מה עדיף? איזה עסקה תהיה טובה יותר בהתחשב בנושא הסחירות? ואיפה ההוצאות השוטפות גבוהות יותר(דלק, ביטוח, טיפולים)? (אני מניח שלא אקבל משהו שדומה לפיאסטה מבחינה הזו אבל מעדיף ככל האפשר)
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
מהי ירידת הערך? אני מדבר על רכישת רכב די חדש (2017) באיזור 60,000-90,000 ש"ח. וגם: האם יש שם רשמי ל"ליסינג 0 ק"מ"? זה נשמע קצת כמו כינוי שנתפס בלשון העם חזק.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שואל בשביל חבר שלא נמצא בקבוצה ומעוניין לקנות טנדר חדש. נתקלתי בכתבה שפורסמה בynet לגבי טנדרים של דודג', פורד ושברולט סילברדו וההשוואה שעשו לגביהם. הוא מחפש טנדר שישרת אותו היטב מבחינת חיסכון בדלק וביצועים וכמובן שייתן עבודה כמו שרק טנדר אמריקאי נותן עם עוצמה. לאחר קריאת הכתבה קצת לא ברור עם הדודג' שהוא היה נעול עליו נותן מענה על כך? אשמח לשמוע את דעת המומחים בקבוצה איזה טנדר יותר עדיף או שבכלל עדיף ללכת לכיוון של היפאניות? מבחינת תקציב אין לו בעיה לדעתי, ותודה מראש לעונים..
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי ! צריכה עצה טובה ... מחפשת רכב בעל נפח מנוע קצת יותר גדול , עם קצת יותר כ"ס. חשבתי על אלפא מיטו 2015 - הבעיה העיקרית איתם לדעתי היא ירידת הערך הנוראית / מיני קופר - לא מכירה מספיק את הרכב / אאודי A1 - חלש ביחס למתחרות בקטגוריה (125 כ"ס לעומת 170 באלפא) באותו המחיר כמובן שאשמח לכל טיפ , לא נעולה על שלושת הרכבים האלה... מחפשת משהו מעניין
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 1 תגובות
- 743 צפיות
הי אשמח לעזרה בפענוח בדיקת רכב מדובר ביונדאי I10 שנת 2012
הודעה אחרונה מאת markb205,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)