ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,522 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לאחר התייעצויות פה בפורום, סקר שוק וקריאה מרובה הגעתי ל4 מועמדים סופיים,גרסאות הסדאן שנת 2012 מינימום, לרכב משפחתי אוטומט. התקציב הוא עד 40,000 . כרגע בלי ילדים, הם יבואו במשך הזמן. יצא לי לנסוע על פורטה וריו ו בסה"כ לא מצאתי שום דבר רע. תעזרו לי להחליט מה עדיף? מבחינת בטיחות, עלות, יוקר תחזוקה הם פחות או יותר אותו הדבר. חיצונית אני נוטה ללנסר יותר. אישתי תנהג בתור נהגת חדשה אך לא צעירה (עלות ביטוח). הנסיעות הם כ70/30 בעיר. על מה אתם הייתם הולכים ולמה?
הודעה אחרונה מאת asan24, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום למקצוענים היקרים ! צריכה את עזרתכם אנחנו מחפשים רכב משפחתי 5 מקומות מנוע 1,600 נכון לשנה הקרובה השימוש העיקרי ברכב : בעיקר לקחת 2 ילדים לגנים כל יום ובחזרה אין לנו נסיעות ארוכות או בינעירוניות למעט פעמיים בשנה טיול לצפון... אז חסכון בדלק לא יודעת אם הפרמטר הכי משמעותי כאן..חשוב אבל לא העיקרי.. חשבנו על: טויוטה קורולה כי יש עליו ביקורות טובות שהוא רכב אמין, מרווח, חוסך בדלק והערך שלו לא יורד כ"כ מהר.. הצלחנו להגיע לתקציב של 40,000 ש"ח הדרישה כמובן למודל 2010 ומעלה (אם נצליח למצוא) לא משנה בעלות פרטית /ליסינג. העיקר ק"מ נמוך (עד 150,000) יד שניה גג השאלה אם התקציב הגיוני ? הדרישות שלנו הגיוניות ? או שעדיף בכלל בסכום הזה שהקצבנו לחפש …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מחפש רכב חדש קצת גמיש במחיר ולא יודע כל כך מה עדיף בין הרכבים האלה מבחינת עלויות אחזקה, ביטוח וכו'.. אודי A3 1.8T שנת 2010 3 דלתות רמת גימור SHARP עם 75,000 ק"מ (65 אלף) יונדאי I30 שנת 2013 PREMIUM עם 50K ק"מ יד 1 (70 אלף) פולו 2013 1.2 יד 1 עם 50K ק"מ (55 אלף) מיועד בכללי לנסיעות בת"א ונסיעות מתל אביב לצפון מה דעתכם על שלושתם ומה הכי פרקטי מביניהם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, מחפש לקנות רכב משפחתי אוטומט חובה עם תקציב של בין 30 ל 50 אלף, כאשר החמישים אלף אני מוכן להוציא אם הרכב יחסית חדש(2014+ ), מחפש רכב שיחזיק ל 3 שנים ומעלה, רכב אמין חסכוני מאוד בצריכת דלק ובטיחותי. חשבתי על הרכבים הבאים: יונדאי I25 2011-2013 פיג'ו 2008 2014+ קיה ריו תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
איזה רכב יותר מומלץ מבחינת אמינות טיפולים וכו... תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, מתלבט בין יונדאי I30CW 2012 עם 110K ק"מ יד 2 (ראשונה ליסינג), לבין קורולה 08 רובוטית יד 1 עם 41K ק"מ (!!). מה עדיף? בגדול צריך משפחתית, אין מהותיות לגבי הסטיישן.
הודעה אחרונה מאת Omer Peugeot 205, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סליחה על הכפילות - לא הצלחתי לערוך כותרת... אני בדרך לראות רכב. בעל הרכב אמר שיארגן את היסטוריית הטיפולים מהמוסך אבל עכשיו אומר שאין לו. כמה זה קריטי? מדובר על רכב חדש יחסית (2014) עם קילומטראז' 46000. יד ראשונה.
הודעה אחרונה מאת Omer Peugeot 205, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 705 צפיות
נסיעה בעיקר בעיר מתלבט בין לאנטיס 1600 או 1800 האם יש כזה הבדל!?!? ועד איזה קילומטראג כדי לקנות תודה לווזריפ
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 510 צפיות
היי חברים, אשמח לעזרתכם בניתוח הטופס. היילקס 2013, 4*4, אוטומט, 160,000 ק"מ. שנה טובה דור. עריכה: לא מצליח לצרף את הטופס מהסמארטפון
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני שואל כי יש רכב כזה שאני מתכנן לקנות. מבחינת הנתונים היבשים (יד, ק"מ וכו') הוא הכי טוב שמצאתי וכנראה גם שאוכל למצוא. הרכב נראה ונוסע מעולה, טיפולים בזמן במוסכי החברה וללא שיפורים כלל. העניין הוא איך בכל זאת רכב שבן פחות מ6 שנים ושטופל היטב עובר שיפוץ לראש? מה הסיבה בכלל שרכב צריך שיפוץ ראש? ולדעתכם, מה עלולות להיות הבעיות ברכב טורבו מזדקן? לגבי חיפוש אקזמפלר אחר, מדובר ברכב נדיר שאני מחפש המון זמן, ככה שאין ממש מצב
הודעה אחרונה מאת Menro, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 717 צפיות
שלום רב, לקחתי לבדיקה רכב יונדאי i25 דגם פרמיום - מודל ינואר 2016 שברצוני לקנות. הרכב עשה בערך 18,000 ק"מ. אני מתכנן על הרכב להרבה שנים קדימה. בבדיקה עלו הבעיות הבאות: 1. "הזעת שמן". מצורף צילום. 2. פגוש קדמי שמאלי שבור. 3. שפשופים בתחתית הרכב. אינני מבין בתחום הרכב ואשמח לדעת האם אחת הבעיות הנ"ל (ובמיוחד "הזעת השמן") יכולה להיות בעיה בעתיד? האם נכון יהיה לפסול את רכישת הרכב בגלל זה? בכמה הבעיות הנ"ל מורידות את ערך הרכב. מחירו במחירון יצחק לוי הוא 83,000 ש"ח. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת twentyf, -
-
- 4 תגובות
- 677 צפיות
וגם - האם אחרי בדיקת רכב - בשאיפה שהיא תצא טובה - אני יכול להיות רגוע לגבי כלל הפרטים ברכב כולל רמת תחזוקה, טיפולים וכו' או שיש דברים שעלולים שלא לבוא לידי ביטוי בבדיקה?
הודעה אחרונה מאת moshe128, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני שם לב שיש הרבה שנמכרים יד שנייה, האם השוק מוצף בכאלה? אם אקנה כזה יהיה לי קשה למכור בעתיד? השערות?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מחפש רכב לאחי, אמינות וסחירות גבוהים, נסועה עד 10 בשנה מקס, מתכוננן להחזיק את הרכב 6 שנים לפחות ואולי יותר, הוא לא ממהר להחליף. כמו בכותרת, 2014 מינימום , לא רכבי מיני...אולי סופר מיני אבל עדיפות למשפחתי רגיל פלוס. הראתי לו ניסאן ג'וק, טען שאין לה שוק, מה אומרים המומחים? דיברתי על וולסטר יונדאי, מה אומרים המומחים. אין דרישה להנאה מנהיגה, רק שיהיה אמין סחיר ונוח. עדיפות לבנזין עד 75 אלף. הבחור רווק (30) ואין לו ממש צורך להסיע יותר מ3 מבוגרים פעם בחודש, נוסע רגוע מאוד ולא מעלה סלד לתחומים של 3500 ומעלה, אלה, נוהג רגוע, מחושב ומתנהל לאט ועדין בדרך כלל. תודה לעוזרים, הבחור קצת קשה ואין לי הרבה מה להציע לו...אשמח ליעוץ וכיוון.
הודעה אחרונה מאת Monzylo, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתלבט בין קניית שני רכבים: 1. מרצדס c class coupe, שנת 2008, קימוטראז' בסביבות ה-145K. 2. אלפא רומיאו מיטו, שנת 2011, קילומטראז' באזור ה- 110K. אני עושה נסיעות בינעירוניות לרב, ת''א-אשקלון, ת''א ירושלים ועוד, כ-3 פעמים בשבוע. עושה בשבוע כ-400-500 ק''מ. נוסע לרב לבד. אין צורך בתא מטען גדול. השיקולים העיקריים הם אמינות, צריכת דלק, חווית נהיגה נוחה וכמובן נראות (אני באופן אישי נוטה יותר למרצדס). אנא חוו דעתכם... תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אני קצין בקבע רוצה לקנות רכב בתקציב של סביבות ה80,000 בגדול הנסיעות שאעשה אתו הם מטבריה לירושלים פעמיים - שלוש בשבוע, ונסיעות בתוך ירושלים הרכב הולך לשמש רק אותי, לרוב נסיעות לבד. הדרישות שלי מהרכב הן: אמין, נוח, בעל כח (שלא ירגיש אנמי בכבישים המהירים), עדיפות לרכב 3 דלתות. אשמח לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
שלום לכולם, אני צעיר עם מעט כסף וזקוק לרכב, אבא שלי הציע לי שהוא ישלם את הפיקדון הראשוני (7000 שח) ואז אני משלם תשלום חודשי על הרכב 700 ש"ח על קיה פיקנטו חדשה 2017 למשך 3 שנים. לאחר 3 שנים יש אופציית רכישה או החזרת רכב (כנראה לא ארכוש) . טיפולים עליי כל השאר באחריות. אני נדחף לכיוון הזה כי אבאבא שלי טוען שיש הרבה פחות כאב ראש, אני נהנה מרכב חדש ולא צריך לשבור את הראש עם תקלות של רכב משומש. אני קצת חושש כי אני לא מבין מספיק בנושא. ניסיתי לעשות מחקר ואני פשוט לא יודע אם כדאי לי לקחת רכב משומש (יש גם אפשרות לעשות את הליסינג על קיה פיקנטו 2014 לדוגמא ואז ההחזר החודשי טיפה יותר נמוך משהו כמו 550 אבל אני לא בטוח אם זה שווה את ההפרש). בכל אופן מה דעתכם? האם מדובר בעסקה טובה או ש…
הודעה אחרונה מאת Yotam Rosenshein, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום, האם יש הבדל משמעותי בין המנוע 1.2 ל1.4 בשנתונים 2012-2014? כי רוב הרכבים שעומדים למכירה הם 1200. האם יש חסרון משמעותי במנוע הזה?
הודעה אחרונה מאת mavric, -
-
טויוטה אייגו 1 2
מאת netanelh85-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לפורום הנכבד, חשבתי רבות האם לקנות את הטויוטה אייגו במחיר של 70k. בהתחשב בנקודות הבאות: 1. זה התקציב שעומד לרשותי 2. מחפש רכב מיני בדגש על חסכוני בדלק, השאר זה רק צופר 3. מעדיף חדש מהסוכנות 4. המסלול שלי הוא מישובי השומרון (אזור בית אריה) לרמלה, סהכ 70 קילומטרים כל יום. בהמשך לסעיף האחרון, הנסיעות לרוב הם בינעירוניות ולא רק בשטח מישורי אלא מעט גם הררי (עליות). לכן האם לדעתכן המכונית תענה על הדרישות שכתבתי. מציין שאני לא מאלה שמחפשים לעבור את ה 120... ממש מעריך! זה חשוב לי לשמוע את דעתכם. כמובן שאם יש משהו אחר שעולה לכם בראש אשמח לשמוע[emoji4] נתנאל Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
אופל ברלינה
מאת alexkite- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים. קיבלתי הצעה לרכוש רכב אופל ברלינה שנת 2013 מליסינג עם קילומטראז' מצחיק 71000 ק"מ וגם המחיר מפתה מאוד. עשיתי נסיעת מבחן על האוטו אחר עם קילומטראז גבוה פי 2 והוא היה נפלא. גם מגיב מצוין ללחיצה על גז, גם יושב טוב על הכביש וגם נוח. מאוד מתלבט האם ללכת על העסקה. חשבתי אולי גם על דגם 2014. האם יש הבדל בין שנתונים? איך האמינות של הרכב ומה "המחלות" שלו? תעזבו רגע בצד את חוסר הסחירות ואובדן הערך כי זה לא מעניין כרגע. אשמח לקבל חוות הדעת שלכם , במיוחד מאלה שהתנסו עם הרכב.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
צפויות לי בשנה הקרובה נסיעות של 3 פעמים בשבוע למרחק של כ 250 ק''מ, ז''א בשנה כ 36 אלף ק''מ (בפועל יצא פחות). חובה מזגן, חובה נק' פתיחה אמינות טובה, צריכת דלק בבין עירוני סביב 16 ק''מ לליטר. הנסיעה כולה בכביש בין עירוני לרוב ללא פקקים אך עם עליות כבדות במקטעים מסויימים. חובה החזקה זולה וחלקים זמינים. עדיפות לבטיחות סבירה (כמובן ביחס לשנתון של הרכב). חשבתי על כמה רכבים דייהטסו שרייד פג'ו 106 מהדגמים האחרונים טויוטה סטארלט גטס נכנסת בתקציב? מה עוד? הכוונה להחזיק שנה את הרכב ואח''כ מצידי שילך לפח. Sent from my PRO 6 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
דיברתי עם בעל רכב, הוא יד ראשונה. אומר שלא היתה תאונות מלבד תאונת חניה בה הוא בתעקש שהחברה תחליף רכב ולא תתקן. זה סימן לבעיה? ובבדיקה יוכלו להגיד אם זה פחחות וזהו או שהיתה תאונה של ממש?
הודעה אחרונה מאת Monzylo, -
-
אוטוסנטר
מאת Shay Rosilio- 3 תגובות
- 998 צפיות
שלום, רציתי לבדוק האם הייתם ממליצים לרכוש הונדה מאוטוסנטר, לפי מה שהם אמרים הם הטרייד-הרשמי של קבוצת מאיר יבואנית הונדה בישראל. האם הייתם סומכים על כך ?
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני צריך ייעוץ איזה רכב לקנות לאישה לנסיעות קטנות, פיזור הילדים לגן ולעבודה, הרכב לא אמור לעשות הרבה קילומטרים ביום וזה הייעוד שלו. שמעתי כבר על יונדאי I20, סיאט איביזה וקיה פיקנטו אני לא מחפש משהו יקר מכיוון שהוא הולך להיות רכב שני תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רב לכולם, אשמח לעזרה בנושא קניית רכב שני עד סכום של 9000 שקלים במצב טוב לשנים הקרובות. לאחרונה קבלתי שתי הצעות של הרכבים הבאים 1. שברולט אבאו - שנת 2006, יד ראשונה אוטומט, 60 אלף קילומטר עם טסט ותיק טיפולים מחיר:9000 שקלים 2.רנו סניק - שנת 2005, יד שניה, אוטומט, 78 אלף קילומטר בלי טסט ועבר טיפול של פילטרים לאחרונה מחיר:4800 ואשמח לקבל הצעות לעוד רעיונות של רכבים + הערות והארות של המומחים בנושא הרכבים שכתבתי למעלה. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, כפי שכתוב בכותרת , מחפש רכב חדש למשפחה (אישתי תהיה הנהגת העיקרית ברכב ) התקציב הוא עד 200K (אולי מעט גמישות כלפי מעלה , אבל מעדיף להוציא פחות אם אפשר) הדרישה העיקרית היא שברכב יהיו מערכות בטיחות מתקדמות אקטיביות (ולא מובילאיי ) ורצוי גם כמה שפחות התקנות מקומיות . וכמובן אוטומטי , אישתי לא מוכנה לנהוג על ידני חשבתי על מספר רכבים Audi Q2 Beat + assistance Package , Ford kuga titanuim , Honda HRV ואני פוזל גם קצת לעבר Mercedes A180 , אשמח לדעות או לרעיונות לרכבים נוספים באיזור. בתודה ירון
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים, המשפחה מתרחבת ויש צורך ברכב 7 מקומות. מבירור קצר עם אנשים שעברו תהליך דומה - הבנתי שהאאוטלנדר נותן את התמורה הטובה ביותר מבחינת מחיר, צריכת דלק ושוק. מה שמפריע לי זה שבמצב שהמושבים האחורים פתוחים (4 ילדים בע"ה - לפחות אחד תמיד יהיה פתוח) אז אין באמת מקום להכניס אפילו מזוודה או שניים - קל וחומר לעגלה ביחד עם המזוודות. אשמח לדעת, מניסיון של מי שיש לו את הרכב הזה, איך הוא מעמיס את הדברים ברכב (2 מזוודות בינוניות + עגלה + כמה דברים נוספים כאשר נוסעים לטיול או שבת)? האם יש למישהו המלצה לרכב אלטרנטיבי אחר (7 מקומות כמובן)? תודה מראש לכל העוזרים, ליאב
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, מכר של אשתי מהעבודה הציע למכור לנו את הרכב שלו - סיטרואן c4 פיקאסו 7 מקומות - מודל 2011, 91000 ק"מ ב- 25K. הוא החליף מנוע לא מזמן (אמר שלא היה שם שמן/מים למנוע וכנראה בגלל זה הלך לו המנוע). אשמח לדעת: איך נשמע לכם? האם שווה? האם כדאי בכלל לקנות סיטרואן? הבנתי שיש הרבה בעיות עם הרכבים הצרפתיים ושמומלץ להתרחק מהם. שאלה נוספת בהקשר הזה, האם ללכת על אוטו כזה (באיזור ה- 25K-30K בתור רכב 7 מקומות שהבנתי שהוא יחסית מרווח) או ללכת על אאוטלנדר די מתקדם (2014-2015) באזור ה- 115K-120K? אני יודע שיש פער גבוה במחיר אבל זו שאלה כללית האם כדאי ללכת על רכב יותר ישן ומרווח (בן 5-6 שנים) או רכב יותר חדש אך יותר צפוף? תודה מראש לכל העוזרים, לי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 682 צפיות
אני מחפש מאזדה 3 2014 בצבע שחור, כחול כהה מטאלי, אדום מטאלי. 1. האם לדעתכם אפשר למצוא עד 70 אלף את הדגם קומפורט בלי מכות ותאונות עם לא הרבה ק"מ? הזוי שאין הרבה שמוכרים כי הרכב הזה ממש פופולארי. 2. לגבי מערכת המולטימדיה של הרכב. אפשר להתחבר דרך בלוטות ולשמוע מוזיקה נכון? 3. איך האקוסטיקה ברכב? שומעים טוב? יש מקום לשים רמקולים ומערכת טובה? 4. האם הרכב הזה גניב? כדאי לעשות מקיף בשנה הראשונה? 5. אמין וחסכוני? 6. אם יש הצעות לרכב אחר באותו סכום שהוא אמין יפה וחסכוני אשמח אם תציעו אשמח לעזרה. תודה
הודעה אחרונה מאת motorishta, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו פה יצא לו לקנות רכב מביטון מוטורס? ואם אפשר חוות דעת ? אני רוצה לעשות טרייד אין על רנו קליאו 2014 1.2 טורבו לרכב ידני או טריפטוניק.. כדאי לי ?
הודעה אחרונה מאת noknok,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 311 אורחים (הצג רשימה מלאה)