Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית לא הייתי מתקרב לרכב שפתחו לו מנוע, לצערי נתקלתי בהרבה עבודה חאפרית בשיפוץ מנועים / ראשי מנוע בארץ. מתחיל במקרים של נזילות שמן אחרי כמה חודשים, וכלה בפריצת אטם תקופה קצרה אחרי השיפוץ.

ומן הסתם הרכב לא יחזור להיות כפי שיצא מהמפעל.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם
כמה לדעתכם אמורה להיות ההפחתה במחירון במקרה כזה?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

הרכב מאוד נדיר.

מחירון פחות משחק תפקיד אלא רק נקודת פתיחה למשא ומתן מעליו או מתחתיו.

אין הפחתה רשמית במקרה הנ"ל.

אני במקומך הייתי שם בצד בסביבות ה10 אלף לחירום.

פורסם

העמדה שלי היא שההחלטה צריכה להתקבל לפי הסיבה לשיפוץ. לדוגמא, הרכב של אשתי עבר שיפוץ ראש לאחר תקופה דומה, מאחר והייתה הצטברות פיח על השסתומים, ולכן הראש פורק, נוקה והוחזר למקומו. מאחר ועשו את העבודה במוסך מורשה איכותי והנושא הינו מוכר, לא ראיתי סיבה להמנע מהרכישה.

במקרה שלך, אני מתקשה להאמין למוכר שמדובר בטיפול שגרתי. הקבלה מצביעה על כך שהוחלפו כל השסתומים במנוע. החלפת שסתומים יכולה לנבוע או מקריעה או קפיצה של טיימינג, שמביאה למפגש בוכנות בשסתומים והתכופפותם. מדובר בטראומה רצינית למנוע שגם יכולה לגרום לעיוות קל בראש המנוע שלא תמיד עולים עליו בבדיקה. אפשרות נוספת הינה שריפת שסתומים - לא יודע אם במצב כזה מוחלפים כל או חלק מהשסתומים וכן יכולות להיות לו סיבות רבות, בהן שיפורים שבוצעו שלא במקצועיות.

אמנם יש אנשים שמאבדים אמון ברכב לאחר תיקון משמעותי ומוכרים אותו, אבל מאחר ומדובר ברכב נדיר שאינו מוחזק על ידי מישהו שאינו מבין, יתכן שיש סיבה שהוא ממהר להפטר ממנו.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חברים הרכב חזר להיות רלוונטי עבורי.

בזמן הזה הספקתי ממש להתחבר עם המוכר (בן כ50, עולה חדש מקנדה) כשמוסך גדול ניסה (לדעתי) לעקוץ אותו, אבל זה כבר סיפור אחר וכנראה אפתח על זה שרשור בנפרד...

לגבי העניין של שיפוץ הראש מנוע, אז כשדיברתי איתו על זה, לא ממש הבנתי אותו.

הפעם פתחנו שיחה על הנושא והוא סיפר לי שיום אחד הוא יצא מהבית, נסע כמה דקות והרכב נתקע,

אחרי כמה דקות שהוא עמד הוא ניסה להניע שוב, נסע עוד קצת ושוב נתקע.

מכאן הוא לא הצליח להניע יותר, הזמין גרר ישר למוסך, ובמוסך עשו את כל התיקון הזה שעלה לו באזור ה18K ש"ח.

מה יכול להיות הנזק שנגרם לו? האם זה שהוא ניסה להמשיך בנסיעה דפק את העניינים שם לגמרי?

הרכב הזה באמת מיוחד ומעניין אותי. הסיבה היחידה שאפסול אותו תהיה אם זה רכב שהוא "בור ללא תחתית".

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

אני מניח שהוא כבר נסע כמעט שנה מאז המקרה והתיקון. בשנה הזאת היו בעיות מיוחדות?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני מניח שהוא כבר נסע כמעט שנה מאז המקרה והתיקון. בשנה הזאת היו בעיות מיוחדות?
ממה שהבנתי ממנו במשך כל הזמן הזה, הכל תקין מבחינת המנוע.

Mazda 6 2.0L 2008

פורסם

נראה לי זה מספיק טוב כדי לרכוש את הרכב למרות מה שעבר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
נראה לי זה מספיק טוב כדי לרכוש את הרכב למרות מה שעבר.
השאלה אם לא מוסתר ממני משהו כל עוד אני קונה פוטנציאלי...

Mazda 6 2.0L 2008

• תוכן חדש...