Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בסוף נבחרה ההונדה HR-V בגרסת Executive הכוללת את מערכות הבטיחות.

האאודי הייתה נמוכה מדי לאישתי ,

הקוגה סבלה מטורק סטייר בזינוק מעט זריז

ב 3008 המושבים האחוריים לא היו נוחים מספיק

ובטיוטה C-HR הכניסה למושב האחורי הפגישה אותנו עם חרכי ירי שמשום מה נציג המכירות התעקש לקרוא לו חלון אחורי.

תודה לכל המגיבים בשרשור ומחוצה לו.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לא יודע מאיפה הדיבור על מערכות בוסר. לאישתי עם ספורטאג חדשה קפץ ילד עם אופניים חשמליות לכביש, היא סיפרה לי שהיא בקושי הספיקה לראות אותו והרכב נתן ברקס מטורף לבד, ישר התקשרה לספר לי איזה מזל שקניתי לה את הרכב הזה.

גם ברכב שלי הבקרת שיוט אקטיבית עובדת מעולה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אולי ל-HR-V יש את כל מערכות הבטיחות שאתם חיפשתם אך:

א. זה לא אומר שהן מתפקדות כראוי, ועד שה-IIHS לא יבחנו אותן אני אישית לא אסתמך עליהן.

ב. במבחני הריסוק הוא לא הצטיין, הוא בסדר אבל יש טובים ממנו.

לדוגמא, הספורטז' הוא בחירה הרבה יותר בטיחותית מה-HRV, גם מבחינת מערכות הבטיחות וגם מבחינת מבחני הריסוק, ובנוסף הוא גם מרווח יותר.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/kia/sportage-4-door-suv

אני מניח שבחרתם ב-HRV בעיקר בגלל העיצוב וזה בסדר גמור (מי רוצה לנסוע ברכב מכוער או בכזה שלא תזהו במגרש החניה..) אבל זה בא על חשבון הבטיחות במידה מסויימת.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/hr-v-4-door-suv

לגבי בערכות הבטיחות, אני אישית לא מבין את הבחירה ב-HRV כאשר הדגש הוא על מערכות בטיחות..

ל-HRV יש מערכת בלימה אוטונומית הכי עלובה שיצא לי לראות, אשר פועלת רק במהירות של 5-30 קמ"ש, כלומר בעיקר נועדה להגן על תאונות פגוש בחניות או פקקים. בשום מקום לא מצויין שהיא מזהה הולכי רגל (שזה לא מובן מאליו).

וגם אם היא תזהה הולך רגל (מה שכנראה היא לא) היא לא תבלום אם זה יהיה במהירות עירונית של 45 קמ"ש למשל..

ומה לגבי תאונות דרכים בנסיעה בינעירונית של עד 90 קמ"ש נגיד, נאדה!

הלאה, נעבור לדגם האקזקוטיב ונבדוק מה יש לו להציע.. אה בערך כלום מבחינת מערכות בטיחות..

הוא מציע זיהוי תמרורים, התראה על שמירת מרחק וסטיה מנתיב והכל ע"י מופע אור-קולי, נשמע לי מוכר, אה כן, מוביילאיי!

אותה מערכת שאתה ציינת שאתה לא מעוניין בה, אך כאשר היא מוטמעת ברכב מהיצרן אתה כן מוכן לזה?

בסופו של דבר ה-HRV ברמת הגימור אקזקוטיב נשמעת לי כמו עסקה ממש לא משהו, בטח כאשר לוקחים בחשבון שהפרמטר הכי חשוב לך היתה הבטיחות האקטיבית.

לצורך העיניין, באותו התקציב (160K, כבר לא 200K לפי הבנתי) ניתן לרכוש רכבים הרבה יותר בטיחותיים וגם אופנתיים כגון:

1. 3008 פרימיום

2. אטקה בגירסה הבחירה

3. טיגואן בגירסת הבסיס (ואם התקציב עדיין נשאר 200 אז גם הבחירה).

4. מאזדה CX5

5. מאזדה CX3

6. ניסאן קשקאי החדשה

אני בטוח שאם תחפש תמצא עוד אפשרויות.

אגב אני לא מבין איך אפשר לטעון שהמושב האחורי של ה-3008 לא נוח לילדים בוגרים אך זה של ה-HRV כן נוח, באמת שלא.

פורסם

אשתדל לענות לכל השאלות , לא מבטיח שיהיה לי כול להכל.

1. אם יש בחינה של EuroNcap , זה לא בסדר , חייב את המכון האמריקאי ?

2. הספורטז גדול מדי לטעמי.

3. דווקא למשל הטויטה נראתה טוב יותר , וגם בטוחה יותר , אבל החלונות האחוריים פשוט זוועה. ומבחינת אישתי זה היה deal breaker

4. התקציב אכן היה 200K , זה לא אומר שחייבים לבזבז את הכל. אפשר בהחלט לקנות רכב אחר אם עומד בדרישות ובתקציב

5. מעניין שאתה קוטל את ההונדה אבל ממליץ למשל על mazda cx-3 , (מודה שלא חשבתי עליה , היכן היית שבוע שעבר ? ) שיש לה גם מערכת בלימה עד 30 קמ"ש.

6. את ה 3008 בחנו בגרסת הפרימיום ולא הגרסה הרגילה עם ההתקנה המקומית של מובילאיי , והכסאות מאחור לא היו נוחים לנו (משענת הגב במיוחד) כפי שאמרתי קודם. אז ממש אין טעם לציין זאת שוב.

7. אין לי שום בעיה עם מערכת של מובליאיי , אני חושב שהן מערכות טובות , במיוחד שמשולבות במערכות הבלימה וההגוי של הרכב. לעומת זאת יש לי בהחלט בעיה עם התקנות מקומיות ששם אתה יכול לקבל התקנה טובה לעיתים אבל לעיתים הרבה יותר קרובות תקבל התקנה גרועה עם חיבורי איזולירבנד שיפתחו אחרי תקופה מסוימת ואז תתחיל לרוץ אחרי תקלות חשמל. ועצם העובדה שהיבואנים מעדיפים להביא רכבים מופשטים ולהתקין בהתקנה מקומית במקום להביא מערכות מקוריות. (מזכיר לי את התקופה בעבר שהתקינו מזגנים בארץ במקום להביא רכבים עם מזגנים מקוריים לשמחתי העידן הזה עבר ) למשל פיזו 2008 שמשווקת בחול עם מערכות אקטיביות מגיעה לארץ ערומה ומותקנת בה מערכת מובילאיי . ועוד הנציג באולם התצוגה טוען שאין רכבים כאלו בחו"ל עם מערכות אקטיביות.

ושוב תודה על ההצעות האחרות , אבל החיפוש הסתיים. ובוצעה רכישה כאמור

אני לא מושך דברים כאלו על פני שבועות.

פורסם

בכיף, ותתחדשו.

אני לא "קוטל" את הרכב, יש אותו לחמי וזה רכב נחמד מאוד.

אבל הוא לא בדיוק עונה להגדרה הראשונה שלך של דגש על מערכות בטיחות.

עדיין אני בטוח שאשתך תהנה ממנו.

לגבי ה-CX3, אכן הבלימה האוטונומית מאכזבת גם במקרה זה (למה בכלל צריך את זה, לפגושים יש ביטוח לחיים קצת יותר בעייתי).

יש לה גם התראה על רכב בשטח מת אך ללא תיקון סטיה מנתיב וחבל.

על פני ההונדה יש לה ביצועים טובים (אם זה מעניין אתכם) ובגירסת ה-Pure white היא נראית מאוד טוב מבפנים.

בכל מקרה תתחדשו!

אגב עשיתם נסיעת מבחן על ה-3008 פרימיום?

אני שוקל את הרכב ולא שמעתי עד כה שהמושב האחורי לא נוח (לצערי בסוכנויות בצפון יש רק את האקטיב).

אתה יכול להסביר בבקשה למה הכוונה, מה ההבדל בנוחות המושב של הפרימיום לעומת האקטיב?

פורסם

תודה ,

אישתי לא מוכנה לשמוע על ריפוד לבן. זה יתלכלך. ושוב היות שזה ישמש כרכב שלה בעיקר , אז היא הקובעת.

לגבי ביצועים , לא כל כך התרשמתי מההונדה , אבל שוב , לא החלטה שלי.

נסענו למיטב זכרוני על 3008 פרמיום , כאשר נהגנו שנינו ובדרך התחלפנו ובן הזוג השני ישב מאחור , לבדוק גם את המושב מאחור.

והמושב לא מלהיב מבחינתי . ולא היה נוח לאישתי לא נסענו בשני הדגמים כך שלא אוכל להגיד מה ההבדל בין הדגמים.

פורסם

אין בעיה במושב האחורי ב3008. אמא שלי מסיעה את הנכדים כל הזמן ולא שומעת תלונות. אני ישבתי מאחור בנסיעה ארוכה יותר בשבוע שעבר, והיה לי נוח (אני 1.90 אם זה משנה).

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...