Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהי ירידת הערך?

אני מדבר על רכישת רכב די חדש (2017) באיזור 60,000-90,000 ש"ח.

וגם: האם יש שם רשמי ל"ליסינג 0 ק"מ"? זה נשמע קצת כמו כינוי שנתפס בלשון העם חזק.

www.allset.co.il אול-סט - שילוט. הכוונה. הסברה.

פורסם

על פי מחירום יצחק לוי ירידת ערך של 14 אחוז.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ובהמשך לדעת קודמי,בפועל- אם תמכור לאחר פחות מ 4-5 שנים תתכונן לכך,שתצטרך להוריד יותר קרוב ל 20-25% כדי להצליח לעמוד בתחרות מול חברות הליסינג ולמכור את הרכב (כי לא תוכל להציע: השבחה,מימון,תשלומים ואחריות).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
שתצטרך להוריד יותר קרוב ל 20-25% כדי להצליח לעמוד בתחרות מול חברות הליסינג ולמכור את הרכב (כי לא תוכל להציע: השבחה,מימון,תשלומים ואחריות).

לפי הלוגיקה הזו, זה חל גם על מוכר פרטי יד 00 שקנה ישירות מיבואן, גם הוא לא יכול להציע את הדברים האלו, מה שאומר שגם הוא יצטרך לרדת 25% במחיר, לא כך?

בפועל, יש לא מעט אנישים (אני בינהם) שבכלל לא יסתכלו על רכב שהיה בליסינג ולא משנה המחיר. תמיד יש אנשים שיעדיפו בעלות פרטית.

אחרי 3-4 שנים, רכב שנרכש בשיטת 0 ק"מ (שהוא רכב פרטי בפועל), נמכר ביותר זול ב 10-15% מרכב פרטי יד 00 וקצת יותר יקר מרכב שהיה בליסינג בפועל - עסקה לא רעה.

פורסם
לפי הלוגיקה הזו, זה חל גם על מוכר פרטי יד 00 שקנה ישירות מיבואן, גם הוא לא יכול להציע את הדברים האלו, מה שאומר שגם הוא יצטרך לרדת 25% במחיר, לא כך?

בפועל, יש לא מעט אנישים (אני בינהם) שבכלל לא יסתכלו על רכב שהיה בליסינג ולא משנה המחיר. תמיד יש אנשים שיעדיפו בעלות פרטית.

אחרי 3-4 שנים, רכב שנרכש בשיטת 0 ק"מ (שהוא רכב פרטי בפועל), נמכר ביותר זול ב 10-15% מרכב פרטי יד 00 וקצת יותר יקר מרכב שהיה בליסינג בפועל - עסקה לא רעה.

אתה חושב,שמשתלם לקנות 0 ק"מ בן 3 (בלי קשר לבעלות קודמת,להיות יד 2 אחרי 3 שנים או שכבר עדיף לרכוש רכב ישירות מחברת הליסינג) ? -אנחנו מדברים כאן על מספר ידיים .

ההערכה שלי ב % לא וודאית אבל אם רכב פרטי נמכר בפחות ממחירון אז יותר קשה למכור ליסינג ועוד יותר קשה למכור 0 ק"מ בן שנה-3 שנים.

אם קונים 0 ק"מ זה משתלם ל 5-6 שנים כי אז התחרות שלך מול חברות הליסינג פוחתת.

פורסם

1. לא קונה מכוניות מליסינג (אלא אם זה היה רכב שלי או של מישהו שאני מכיר), לכן לא מעניין אותי כמה הן עולות.

2. אם יש רכב פרטי יד 00 במחיר 50.000 עם 50.000 ק"מ ורכב פרטי שנקנה בשיטת 0 ק"מ שרשום יד 01 אבל בפועל הוא יד ראשונה, עם 50.000 ק"מ במחיר 42.000 ש"ח אז ברור שעדיף את השני.

פורסם (נערך)
1. לא קונה מכוניות מליסינג (אלא אם זה היה רכב שלי או של מישהו שאני מכיר), לכן לא מעניין אותי כמה הן עולות.

2. אם יש רכב פרטי יד 00 במחיר 50.000 עם 50.000 ק"מ ורכב פרטי שנקנה בשיטת 0 ק"מ שרשום יד 01 אבל בפועל הוא יד ראשונה, עם 50.000 ק"מ במחיר 42.000 ש"ח אז ברור שעדיף את השני.

לגבי סעיף 2- תלוי כמה זמן אתה עומד להחזיק את הרכב- אם אתה קונה אותו ל 3 שנים אתה יד 3 והיד הבאה יד 4 אתה באמת חושב,שיהיה קל למכור כזה רכב בלי לרדת חזק במחיר..

לא סתם אני מצטט מלוי יצחק "נהג שמח פעמיים גם כשהוא קונה וגם כשהוא מוכר..."

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

אני כבר ניהלתי דיון כזה פה לא מזמן. נאמר לי שהשוק "עובד אחרת" ודעה שלי לא רלוונטית. אולי.

אני לא בא לייצג את כל השוק אלא רק את עצמי.

בהקצנה, אם יש רכב שמכל מיני סיבות רשום יד ראשונה השכרה, יד שניה לימוד נהיגה, יד שלישית משטרה, יד רבעית קיבוץ ויד חמישית ליסינג מרובה נהגים, אבל יש הוכחה חד משמעית שלמרות הרישום הרכב היה כל הזמן בשימוש פרטי אצל אותם בעלים, הרכב מטופל ותקין - אין לי בעיה לקונות אותו בהנחה מסויימת (הגיונית) כי אני קונה רכב ולא מה שכתוב ברישיון.

את ההוכחה החד משמעית על אופי שימוש שעבר הרכב אני אעביר גם לקונה הבא.

יהיה לי קשה למכור? אולי. זה כבר בעיה שלי.

פורסם

אני לגמרי מסכים עם בוקי.

בקניית רכב יש הרבה שיקולים, המכירה שלו היא אמנם אחד מהם, אבל לא היחידי ואפילו לא תמיד העיקרי.

עם כל הכבוד ללוי יצחק, הוא שמאי, ומנקודת המבט שלו קניה ומכירה הן המשמעותיות, לא השימוש ברכב.

אני אישית, ואני מניח שיש עוד כמה כמוני, מבין שני רכבים זהים שההבדל ביניהם רישומי בלבד ואחד מהם זול יותר משמעותית, אעדיף את הרכב הזול יותר. בטח ובטח שבתור קונה של רכב בן 3 - לדעתי ההבדל במכירה של רכב כזה, כשיהיה בן 6, בין יד 2 ליד 3 יהיה זניח. אם כבר ההבדל במחיר ינבע בעיקר מהתחזוקה והנסועה, ולא מרישום בעלים קודמים. ככל שהרכב מזדקן רישום הבעלים ישפיע עוד פחות, כך שאני מניח שמי שיקנה את הרכב עוד 3 שנים ממני בכלל לא ידאג לגבי רישום הבעלים הקודמים במכירה העתידית.

אבל זו דעתי. מי שמעדיף לשלם עוד אלפי (או עשרות אלפי) שקלים כדי לראות מס' נמוך יותר ברישיון רכב - שיהיה לו בהצלחה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא רק תלוי בנהג,

ברכב ליסינג יש לך פחות פיקוח על עם איזה חלפים ואיפה הרכב טופל - ורוב חברות הליסינג אוהבות לחסוך פה.

יותר מזה, הקליאו שלי לדוגמא לפי המלצת יצרן צריכה לעבור טיפול כל 30 אלף קילומטר - חברת הליסינג מאמצת את ההמלצה בשמחה, אני כלקוח פרטי לא הייתי מאמץ המלצה זאת(ויש לקוחות פרטיים אחרים שגם לא היו מאמצים וגם מהם לא הייתי רוצה לקנות).

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יש הרבה סיבות למה לא לקנות מכוניות מליסינג, אבל אם זה היה רכב שלי שאני נהגתי עליו כל התקופה או של מישהו שני מכיר - לא הייתי פוסל.

בכל מקרה זה נושא לשירשור אחר.

פורסם

אם יש יותר מדי ידיים בפחות מדי זמן. גם אם בפועל היה נהג אחד זה עדיין שיקול ענק ברכישה.

יש הבדל בין רכב עם סחירות נמוכה לבין רכב לא סחיר בכלל.

במקרה פה, 0ק"מ זה כולה עוד יד ואם טתה מתכוון להחזיק ברכב עוד שלוש ארבע שנים לפחות זה כנראה משתלם.

שים לב לחסרונות הנוספים של קניה מליסינג מעבר להוספת יד.

פורסם

אחרי שראיתי איך מטפלים, או יותר נכון לא מטפלים בליסינג פרטי, אני בחיים לא אקנה רכב מליסינג.

לאחי יש הונדה CRV, נדלקו לו כל המנורות בלוח המחוונים. הוא מייד דומם מנוע והתקשר לחברת הליסינג. החברה שאלה אותו "הרכב מניע? אם כן, תבוא מתישהו למוסך". בנוסף הוא היה צריך לעשות טיפול 10,000, הוא התקשר לחברה שיבואו לקחת את האוטו לטיפול. הוא מחכה כבר 4 חודשים שיקחו אותו לטיפול.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

יש פה קצת סלט בשירשור הזה.

תפרידו בין רכב ששימש ליסינג - כלומר נהג בו מישהו שלא שילם עליו ולא מעניין אותו כלום

לבין רכב שנרכש 0 ק"מ מליסינג - פה מדובר דווקא באנשים פרטיים.

שימו לב שזה רעיון של היבואנים לרשום את הרכב בתור יד ראשונה על חברת הלינסיג במקרה של מכירת 0 ק"מ.

חברות הליסינג מתנגדות ומצאו דרך לרשום את הרכב על חברת המימון כך שברכבים 0 ק"מ לא רשום החכר/השכרה.

השר ישראל כץ ניסה בזמנו להעביר תקנה שבמקרה של 0 ק"מ הרכב ירשם יד ראשונה על הקונה, היבואנים התנגדו

וניצחו חלקי (כי עדיין יש הבדל בין רישום ליסינג אמתי לבין רישום 0 ק"מ ).

נקודה שנייה:

הרוב פה רשמו שאם אתה מתכוון להחזיק את הרכב מעל 3 שנים אז עדיף לך 0 ק"מ מליסינג כי ההנחה עכשיו משמעותית גדולה יותר מאז ההפחתה אחר כך..

זה מקובל.

אבל נסו לחשוב על מכירת רכב אחרי שנה או שנה וחצי..

אם קנית רכב מהיבואן ותנסה למכור אחרי שנה וחצי לפי מחירון (שזה בערך 15-20 אחזו ירידה)

תמצא את עצמך מנסה למכור רכב יד 2 עם 20 אלף ק"מ במחיר זהה לרכב זהה חדש לחלוטין 0 ק"מ מליסינג.

במידה ומדובר בדיוק באותו רכב ואותה רמת גימור אני ממש לא רואה תסריט שעדיף לרכוש מהיבואן.

• תוכן חדש...