Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אנחנו משפחה עם תינוק בן שנתיים ותאומים בדרך(אוקטובר-נובמבר). כרגע יש לנו קיה סיד 2012 רגיל(שלפי הבדיקות שלי לא תתאים כרכב ראשון) ויונדאי אלנטרה שהלך לו גיר וכנראה לא כדאי לתקן.

אנחנו גרים במודיעין, אשתי נוסעת כל יום לירושלים ואני ליהוד. זה אומר 80 ו60 ק"מ ביום בערך. בגלל הבעיה באלנטרה אני חייב לקנות רכב אחד דחוף, ויכול להיות בגלל מימון, מכירת הקיה סיד וכו' שיהיה לי כדאי כבר לקנות את שתאיהם במכה אחת.

התקציב שלי בסביבות ה80K ש"ח, זה כולל המחיר של הקיה + מימון.

אחד מהמכוניות תהיה הרכב הראשי של המשפחה כאשר נוסעים כולם ביחד, והשני רק ישמש כרכב להגיע לעבודה ונסיעות בתוך מודיעין עם הילדים, אבל לא עם שני מבוגרים, ככה שאפשר להשיב תינוק מקדימה ומיקרה הצורך, אבל בשתי המכוניות צריכים מקום לעגלת תאומים. חשוב לי אמינות ובטיחות , פחות שמירת ערך, כי כניראה זה יעזור לי לקנות מכוניות יותר חדשות היום.

לפי מה שקראתי בפורום(לא מעט), חשבתי על רנו סניק דיזל או סיטרואן C4 פיקאסו(רק הדגם החדש) כרכב ראשי ופיג'ו 301, או פוקוס דור 2 כרכב שני, אבל לא ניראה לי שנכנסים בתקציב שלי.

אשמח לעצות.

תודה לכולם מראש וסליחה על הסיפור הארוך.

פורסם

לפני שתשקיע 80K חושב שיש פה נושא קצת לא ברור.

למה קיה סיד לא תתאים כרכב ראשון? באיזה סיד מדובר סטיישן? או 5 דלתות?

ותאמין לי שתיקון הגיר של האלנטרה לא יעלה חצי עשירית מה80K שאתה מתכוון להשקיע, אז לא כדאי לך לתקן את האלנטרה?

זה מה שאני הייתי עושה לו הייתי במכומך.

פורסם

כדאי שתבדוק כסאות בטיחות, יש כסאות מספיק צרים שיתאימו גם למושב האחורי של הסיד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסיד , רגילה, לא סטיישן. אני מעוד מרוצה מימנה, קניתי אותה לפני שנה וחצי ומבסוט עד הגג, אבל עם שתי כיסאות נגד כיוון הנסיעה, אני פשוט לא נכנס במושב הנהג(ואני לא גבוהה, 1.74מ). גם בדקתי במגרש פלואנס ומגן סטיישן, וגם קשה לי להיכנס, זאת הסיבה שהלכתי לכיוון של מיני וואן.

לגבי האלנטרה, חשבתי על לתקן אותו בכל מיקרה, אבל אני גם צריך לעשות לה ברקסים ויש קורוזיה ברדיאטור, ככה שאצטרך להשקיע הרבה כסף על מכונית שבכל מיקרה אני חייב להחליף בחצי שנה הקרובה אם לא לפני.

פורסם

אז אכן ה301 יכולה להיות אופציה טובה לאחת מ2 הרכבים היא מאוד מרווחת,

האמת אצלי היא משמשת כרכב עיקרי, אני 1.81 יושב בלי בעיה מקדימה עם 2 כסאות ובוסטר מאחורה שלא מפריעים לכסא הנהג, אפילו יש לי עוד הרבה מקום לחזור אחורה אך לא צריך.

כרכב שני לא עדיף להביא איזה מיני חסכונית לתוך העיר?

פורסם

הבעיה שלי רק כשהכיסא נגד כיוון הנסיעה.

אשמח למיני חסכונית, אבל צריך מקום לעגלת תאומים, יש חיה כזאת?

פורסם

למה לא להשאיר את הסיד כרכב שני כאשר אחד מהסלקלים יעבור למושב הנוסע?

זה ישאיר לך תקציב מכובד לרכב העיקרי בו תסעו כל המשפחה יחד - עם 80K תוכלו לחפש רנו סניק או סטיישן מרווחת במיוחד או בכלל ספורטאז' יד שנייה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

התקציב של 80K ש"ח הוא ל-2 המכוניות(כנראה שאצטרך למתוח אותו קצת). זה כולל את המחיר של הסיד, שהערך שלו הוא גבוהה בשבילי כרכב שני ולא משאיר לי מספיק כסף לרכב הראשי.

פורסם

קטונתי מלהיכנס לשיקול הזה אבל נזרום איתו. אז ככה:

נתחיל מהקל - רכב משני שיתאים ל-3 ילדים: מיצובישי לנסר משנתון 2009-2010 עם מנוע 1.5 תהיה די זולה, אמינה ומרווחת.

הייתי ממליץ על פוקוס משנתונים אלה אבל אין לה ביטול כרית אוויר מקדימה.

אפשרויות נוספת זו השברולט קרוז עם מנוע 1.6 לאחר מתיחת פנים (2011, 2012), פיג'ו 301.

כולם יעלו לכם פחות מ-30 והלנסר/פוקוס משנתון 2009 ישאירו לכם לא מעט אלפים נוספים ביד.

לרכב הראשי - אני לא מומחה לרנו סניק III אבל נראה לי שהתקציב יספיק לכם לשנתון 2011 עם מנוע דיזל.

אפשר גם לבדוק רכבי סטיישן נפוצים אם הם מספיקים לכם בגודל. יש לי 2 חברים במצב דומה לכם שמסתדרים עם קיה סיד סטיישן או i30cw.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

הייתי ממליץ להישאר עם הקיה,למכורא את היונדאי שעשתה את שלה ולהחליף אותה ברכב אחר (השאלה מה התקציב לרכב נוסף בנפרד ללא הקיה).

אם מדובר על סביבות ה 20-30,000 אז אפשר לקנות טויוטה קורולה/מאזדה 3/הונדה סיויק.

מיצובישי 1.5 זה רכב שתיין ועצל.

אם רוצים לצאת מהקופסה אז לחפש גם ניסאן טידה/ניסאן נוט- אלו 2 רכבים מצויינים שלא מוערכים מספיק בשוק אבל מספקים את מה שצריך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

גם אני חושב שמיותר למכור את קיה, כאשר מרוצים ממנה ובכל מקרה צריכים שני רכבים. החלפה כזאת תגרום להפסד כספי מיותר.

מה התקציב לרכב נוסף, במידה ומשאירים את הסיד?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
הבעיה שלי רק כשהכיסא נגד כיוון הנסיעה.

אשמח למיני חסכונית, אבל צריך מקום לעגלת תאומים, יש חיה כזאת?

אולי ה301 מוגדרת כמשפחתית קטנה, אבל אני מציע לך אפילו לנסוע לאיזה מגרש ולבדוק, אם אני לא טועה היתה מתיחה קטנה בשנת 2015 שהאוטו גם התארך בכ2 ס"מ (אך לא בטוח יכול להיות שזה בכלל הגובה לא זוכר), פעם קראתי את זה איפשהו לא זוכ ראיפה בדיוק, בכל מקרה האוטו ממש ארוך ומרווח ולא חושב שתהיה בעיה אפילו אם תשים את הכסאות הפוך, לגבי הבגאג', אני הכנסתי שם 2 עגלות אחת ליד השניה, בסופו של דבר מדובר בבגאג' של 507 ליטר.

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם
הייתי ממליץ להישאר עם הקיה,למכורא את היונדאי שעשתה את שלה ולהחליף אותה ברכב אחר (השאלה מה התקציב לרכב נוסף בנפרד ללא הקיה).

אם מדובר על סביבות ה 20-30,000 אז אפשר לקנות טויוטה קורולה/מאזדה 3/הונדה סיויק.

מיצובישי 1.5 זה רכב שתיין ועצל.

אם רוצים לצאת מהקופסה אז לחפש גם ניסאן טידה/ניסאן נוט- אלו 2 רכבים מצויינים שלא מוערכים מספיק בשוק אבל מספקים את מה שצריך.

מיצובישי 1.5 נכון שהוא עצל אבל לא מאוד שתיין. מנסיון של 3 שנות ליסינג אצלי צרך 1 ל11.5

דומה לקורולה 2014 שהחליפה אותו.

גם אני כבעלים של ניסאן נוט חשבתי להציע אבל אני לא בטוח האם עגלת תאומים תכנס בנוחות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי תודה על כל תגובות. אחרי סיבוב בכמה מקומות ובירור לגבי טרייד אין ומחירים ביד 2, הבנתי שיהיה לי קשה לקבל משהו קרוב למחירון ובאמת יכול להיות ככדאי להשאיר את הCEED ולקנות אוטו ראשי.

התחלתי לחפש בעיקר סיטרואן C4 פיקאסו מהצורה החדשה, אבל קשה למצוא משהו עם ק"מ נורמלי. מצאתי דגם 2014 בנזין עם 60K ק"מ אבל לא בטוח לגבי הבדיקה שלו, אני מצרף בדיקה.

test.jpegWhatsApp Image 2017-09-03 at 19.00.51.jpegWhatsApp Image 2017-09-03 at 19.01.41.jpegWhatsApp Image 2017-09-03 at 19.02.22.jpeg

• תוכן חדש...