Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*זה ככל הנראה פוסט מרמור ללא פתרון, אשמח לשמוע דעות *

אהלן,

אני 5 שנים עם הסיוויק, והחלטתי להתחדש.

עשיתי בדיקה באתרי היבאונות השונות, מתוך מחשבה שאין לי שום כיוון לרכב הבא שלי, רק חשוב לי שימשיך להיות ידני מהנה, יותר חזק, 5 דלתות, והכי חשוב - חדש.

לגבי המחיר? לא היה לי תקציב בראש, אבל סביב האלף שקל לפי הלוואה/מימון אחר.

מה שבעצם משאיר לי רכבים סביב ה120-140 אלף שקל.

האמת? לא מצאתי שום דבר, בלית ברירה מוחלט עשיתי נסיעת מבחן על הסיוויק החדשה 1.0 טורבו הידנית, חשבתי שהטורבו יפצה.

הרכב פשוט חלש, עצל, אחיזה נוראית עם זריקות ישבן, הנוכחית שלי טובה ממנה (ככה מרגיש לי) וחזקה ממנה- לא מדבר על מערכות העזר הביטחותיות, שם אין ספק.

כל קשר בין ידני, לבין הרכב הזה - מקרי לגמרי, הידני פה הוא פשוט לואוקוסט עלוב עם מנוע קטנטן.

- חשבתי שהונדה יביאו את ה1.5 טורבו ידנית, ומאד מאד בניתי עליו , אבל אין שום סיכוי ממה שהבנתי.

הבנתי שכל הרכבים העממיים בתקציב הזה, פשוט ישעממו אותי וזו בעצם תהיה ירידת מדרגה, לא "מייצרים ידני כמו פעם", ובשביל באמת להשתדרג - צריך לזרוק כ200 אלף שקל - מה שפשוט לא הגיוני לי בשום צורה.

ואני לא מעוניין ברכב יד2, עם כל הטרחה של לנסוע לבדוק להסתכל ולחשוד בכל דבר.

מה שמייאש אותי, וגורם לי לפזול לכיוון הליסינגטומטיות- לא רואה את עצמי נוהג באוטו', חזקות ככל שיהיו - זה פשוט לא זה, נהגתי על כמה , אז נכון - עולה המחשבה שזה מאד קל , זה מאד פשוט, ואז מתחיל השכנוע עצמי "מה אתה צריך התעסקות עם ההלוכים, אתה תתרגל לזה, זה לא מעייף, יאללה מחר אזמין רכב ליסינג אוטו' זול ונהנה מאוטו חדש בלי כאבי ראש"

* לא עובד ובתוך תוכי לא מעוניין*

מה הפתרון?

איך מחליפים את הסיוויק, למשהו חדש וטוב יותר ושישאר ידני? אין כלום!

*זה ככל הנראה פוסט מרמור ללא פתרון, אשמח לשמוע דעות *

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מבין אותך.

מה עם הלאון? שם יש מנועים חזקים עם גיר ידני.

או אולי לחלופין איזו הוט האצ' כמו 208 GTI או קורסה OPC אם אפשר להוריד אותם במחיר (הם כבר הספיקו למכור חדשה במחיר נמוך).

חבל שלא מביאים יותר פוקוס אקובוסט.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

המבחר בהחלט מדכא, תגיע האיביזה EVO אולי היא תגיע במרכב של 5 דלתות ושמה מדובר במנוע 1.5 עם 150 כוח סוס ידני.

בנוסף,

יש את הפיאט טיפו 1.4 טורבו עם גיר ידני.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

הלאון והטיפו אכן הכי קרובות למה שאתה מבקש.

רק לא ברור לי העניין של יד 2 - בתקציב כזה תוכל למצוא ג'ולייטה 1.4 170 די חדשה. קצת טרחה, אבל אם זה מה שאתה מחפש לדעתי זה שווה, בטח אם הפשרה האוטומטית כל כך כואבת. לא שווה לבזבז יום או יומיים בשביל להנות אח"כ במשך כמה שנים?

נזכרתי: יש גם כזו: http://yad2.co.il/s/c/iprvly

אבל זה כבר עולם אחר, גם (כנראה) בעלויות תחזוקה, דלק, והסיכוי לאובדן רישיון.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

דיזל ידני, יש לך את הסיד שיש לה אחלה כוח , לגבי אבזור תוכל לעשות הזמנה מיוחדת ויקח קצת יותר זמן לרכב להגיע, אבל המחיר די משתלם (איזור ה125-130 אאלט)

אם אתה לא בקטע של דיזל באמת אין יותר מדי מבחר, עצוב.

פורסם

יכול להיות שזה שטויות במיץ, אבל לא בא לי על הרפתקאות לא מוכרות כמו הוולוו או הפיאט.

אם לא באמינות, אז במכירה שלאחר מכן.

כך שטובה יותר, זה לא רק פיזית, אלא כל פרמטר הנלווה למשפט "אחזקת רכב בישראל".

הנוכחית שלי אמינה מאד ושומרת על מחירון מצוין, ותכלס לא הייתי מוכר בכלל אם לא הייתי רוצה להתפנק ולהתחדש, אני אפילו מקלקל קונים פוטנציאליים בטלפון עם מחיר גבוה וחוסר יחס.

פורסם

הייתי בקפריסין עם קורולה 2016 ידנית - אני פשוט הייתי צריך לקרוא ולא להאמין שברכב הנ״ל מגיע עם יותר מ 130 כ״ס.

הרכב עצל, ההילוכים קצרים באופן מחרפן וצריך לבחוש בהם בלי סוף כדי לקבל ממנה מעט כוח בסלד גבוהה - אכזבה גדולה(בארץ את העצלות של הקורולה האשמתי את הגיר הרציף - שמה לא היה את התירוץ הזה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כשחפשתי רכב חדש בסוכנויות היו מבצעים מפתים על הידניות כנראה מתקשים למכור. הבנתי מנציגי מכירות שיש בעיה למכור ידני כמשומש בגלל שהיום רבים מוציאים רשיון ישר על אוטומט ולא על ידני . מה דעתכם בענין?

פורסם

מה שבעצם משאיר לי רכבים סביב ה120-140 אלף שקל.

פיג׳ו 208GTI נכנסת בתקציב, וכנראה חלק מהמתחרות שלה (רנו, פולקסווגן).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

חוץ מפוקוס אני לא יודע מה תוכל למצוא. וולוו זה לא הימור, אלו רכבים מעולים.

עריכה - אין פוקוס ידנית??

המשך

אין סיכוי שפות''ש מחפש דיזל. אתה לא עובר מהונדה vtec לדיזל כשאתה מחפש הנאה מנהיגה.

אולי לחץ על יענקלה שחר שיביא את ה1.5 יעבוד.

הלאון פשוט לא מספיק טובה דינמית, אבל בהחלט חבילה מצויינת.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
יכול להיות שזה שטויות במיץ, אבל לא בא לי על הרפתקאות לא מוכרות כמו הוולוו או הפיאט.

אם לא באמינות, אז במכירה שלאחר מכן.

כך שטובה יותר, זה לא רק פיזית, אלא כל פרמטר הנלווה למשפט "אחזקת רכב בישראל".

הנוכחית שלי אמינה מאד ושומרת על מחירון מצוין, ותכלס לא הייתי מוכר בכלל אם לא הייתי רוצה להתפנק ולהתחדש, אני אפילו מקלקל קונים פוטנציאליים בטלפון עם מחיר גבוה וחוסר יחס.

זה שטויות במיץ באופן חלקי.

קשה לדעת אם תצליח למכור בקלות וולוו ידנית. אבל אם אתה רוצה להנות, צריך לקחת טיפה סיכון מדי פעם.

אי אפשר תמיד למצוא שדרוג בכל הפרמטרים. צריך להחליט מה הפרמטרים החשובים לך, ולהתפשר על האחרים.

אופציה נוספת שאני יכול לחשוב עליה היא סוזוקי קרוסאובר - (כנראה) אמין, סחיר, (קצת) יותר חזק מההונדה, ידני, ו-5 דלתות. לא בטוח שגם מהנה לנהיגה, לא ניסיתי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא הקרוסאובר ולא הקורולה מהנים לנהיגה.

שני מקררים עם זוויות גלגול מורגשות כשהקרוסאובר מוסיף תנודות קלות ומיותרות בנסיעה מנהלתית.

פורסם

הטיפו הידנית היא לא הרכב שהוא מחפש... היא רכב עם כיול "אמריקאי" של נוחות וניתוק. היא נעימה מאוד לנהיגה אבל לא מהנה לנהיגה.

• תוכן חדש...