Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לחיפוש רכב שני לנסיעה של 30 אלף ק''מ בשנה נתקלתי בכמה רכבים עם המנוע הנ''ל בשידוך לתיבה ידנית.

לא ראיתי מידע ספציפי עליו חוץ מבכמה מקומות את האימרה ''יקר להחזקה'', רציתי לדעת מה רמת האמינות שלו לנסועה של 30 אלף ומעלה בשנה? מה עלויות ההחזקה שלו?

הרכבים שנתקלתי נעים בין 60 אלף ק''מ עד 100 אלף ק''מ.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא קיבלתי פה מענה אז אעדכן.

לאחר התיעצות עם מוסך מומחה פיאט/לנצ'יה/אלפא הומלץ לי להתרחק מהמנוע, אמינות לא בשמיים ועלויות החזקה מטורפות, מלא חיישנים מתוסבכים וכו'.

כשירות לציבור אציין שהייתי בקשר עם שני מוכרים, שניהם רוצים 30 אלף על רכב שנת 2012, אחת לבנה פנינה והשניה אדומה, שתיהן עם 60-80 אלף ק''מ ונשמעות מעולה.

הבעלים של הלבנה אפילו שלח לי בדיקה שבוצעה לרכב ונראת מעולה!

בכל מקרה לא מוכן לקחת ריזיקה שהדברים שם יתחילו להתחרבש והעלויות יהיו בהתאם. מחפש משהו אמין יותר וזול יותר להחזקה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני מאמין שיש דוגמאות כמוך ואפילו הרבה אבל ממה שהבנתי לא סתם קטלו אותו, במיוחד כאשר מדובר ברכישה מיד שניה. ביום אחר אולי הייתי מנסה את זה, היום כשאני מחפש משהו עם אמינות גבוהה ואחזקה זולה זה דיי בעייתי. הרי תקלה קטנה שם תהיה כנראה בהרבה יותר יקרה מתקלה במנוע 1.2 - 1.4.

מבחינתי מעט מבאס כי הרמת גימור של 0.9 בהרבה יותר גבוהה מאשר של 1.2.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בוודאי שעלויות אחזקה של מנוע עם טורבו וחיישנים יהיו גבוהות יותר ממנוע פשוט כמו ה-1.2.

אם אתה מחפש אמינות ופשטות, הכי טוב עבורך ללכת עם 1.2 ידני - אפס תקלות של גיר רובוטי ומנוע אמין שרץ בפיאט כבר מהימים של הפונטו ספייס ועבר עדכונים ושיפורים.

ה-0.9 על משקל כזה זה חיה רעה, אבל גם ה-1.2 היה מזיז את הפנדה שהייתה לי היטב, הרכב היה מאוד זריז ומהנה - להרגשתי היה יותר זריז מהפיקנטו שיש לי כיום.

פורסם

שמתי עין על כזאת. מזל שהתרעת.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אני מאמין שיש דוגמאות כמוך ואפילו הרבה אבל ממה שהבנתי לא סתם קטלו אותו, במיוחד כאשר מדובר ברכישה מיד שניה. ביום אחר אולי הייתי מנסה את זה, היום כשאני מחפש משהו עם אמינות גבוהה ואחזקה זולה זה דיי בעייתי. הרי תקלה קטנה שם תהיה כנראה בהרבה יותר יקרה מתקלה במנוע 1.2 - 1.4.

מבחינתי מעט מבאס כי הרמת גימור של 0.9 בהרבה יותר גבוהה מאשר של 1.2.

סתם למען סיפוקה של סקרנות, מה זו בדיוק ההבנה הזו שלא "סתם קטלו אותו". הרי מכוניות עם מנוע כזה נמכרו כאן פחות מאשר פיקנטו בירוחם, אז מאיפה בדיוק אספו המוסכניקים שלך מספיק ממצאים ( ובהנחה שאלו שסיפרו לך מטפלים בפועל במנועים כאלו ) בכדי ל"קבור" אותו. וחיישנים וטורבו יש במרבית המנועים המודרניים, אז זהו ? לא לגעת במנוע עם דברים כאלו ? כל זה אגב לעומת העדות היחידה כאן מחבר פורום שהמנוע אצלו ( באפסילון לזכרוני ) גילה אמינות טובה, אז נכון שעדות אחת זה כלום, אבל הנה יש מנוע אחד כזה לפחות שלא יושב עם האוטו שלו במוסכים כל היום, אז יש סיכוי. בקיצור מאותו היום שבו המוסכניקים צעקו "תברח" כששאלו אותם מה הם אומרים על אוטו צרפתי, למדתי שהכי טוב זה לעשות גוגל קטן בכדי לבדוק מה אומרים ברשת על אמינות של מכללים שכאלו ולנסות להסיק משהו משם, גם לא ממש רציני, אבל בטח טוב יותר ממוסכניקים.

פורסם

הייתה לי פנדה 2012 עם מנוע 0.9. החזקתי אותה במשך כמעט 3 שנים בתור משומשת, 0 תקלות, לא חיישנים ולא סיבוכים.

מעבר לטיפול שנתי לא הוצאתי מאום על אחזקה.

הפנדה היה אחלה רכב והמנוע 0.9 הזיז אותו יופי יופי.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

לא מסכים איתך.

מנוע 1.2 fire של פיאט הוא אמין מאוד והוא גם עבר כמה שדרוגים במהלך השנים.

מנוע 0.9 רק בתחילת דרכו כרגע הוא יושב כבר על לפחות כמה דגמים של הקונצרן.

אני מאמין שתוך כמה שנים הם יגיעו לאמינות יחסית גובהה(אולי לא לרמה של הfire)אבל מספיק כדאי להחזיק 200 אלף לפחות עם תחזוקה רגילה ולא פדנטית.

אל תשכח ש0.9 אמור להיות חלק מהתחדשות של קונצרן פיאט בנושא המנועים.

פורסם

ביום אחר אולי הייתי לוקח צ'אנס של 50/50 ומנסה על בשרי את אמינות המנוע, היום הוא לא היום כי זה אמור להיות רכב שני שיסע קילומטראז' גבוה בתקופה קצרה.

מי שראה את שמו של ברוך בתגובות וגם עם גיא התיעצתי טלפונית... תאמין לי שהם רואים הרבה רכבים כאלה, מאמין שמפיאט 500 הם רואים בעיקר את האברת' אך כנראה גם לא מעט 900 סמ''ק טורבו.

מעבר לכך מכונאי פוגש רכב כשיש מה לתקן ולסדר או לטפל ולא כשהוא נוסע באמינות.

תחפש מוסך אוטואיטליה ותבין למה אני הולך אחרי החו''ד שלהם. לי בכל מקרה זה הספיק, מי שרוצה לנסות על בשרו מוזמן לרשום רשמים אח''כ.

אם כבר לחפש פיאט 500 חזקה שתזוז עדיף מנוע 1.4 אוטמוספרי ואמין עם 100 כ''ס (אבל יש מעט מהם).

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא אמרתי את זה, מה שנאמר שמנוע קטן מוגדש עם טכנולוגיה, יהיה פחות אמין לא לא אמין.

מנועי ה1.2 ליטר הישנים והפשוטים ללא טורבו אכן אמינים.

פורסם

ברור שיכול להיות אמין אבל כל הטכנולוגיות החדישות האלו הורסות לנו. הרי רכב קטן וחסכוני אמור להיות גם אמין וזול להחזקה, ברגע שזה לא ככה זה מאבד את כל האפקט. מה הטעם לכסוך בדלק עם ביצועים סבירים ואז לקבל מכה של 10 אלף ש''ח במוסך שזה כמו תשלום על דלק שנה קדימה בנסועה גבוהה

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...