Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

על אף שהזכרתי את זה בעבר, התקדמתי קצת והמשכתי לברר ואני מתלבט בעיקר בין הקיה פיקנטו לבין המיצובישי ספייס סטאר. התקציב הוא עד 80k (מעדיף חדש).

כאמור השיקול הכי חשוב שלי היה דלק מאחר ואני נוסע כל יום בממוצע 70 ק״מ אם לא יותר. הנסיעות שלי כמו שאמרתי בעבר הם מהשומרון (כביש 5 / 465) שהם כבישים עם עליות חדות, אשר מזכירים קצת את ירושלים.

הוצע לי בעבר את טויוטה אייגו ו סיטרואן אבל הרכבים שלהם לצערי לא עונים לי על הדרישות מאחר והן לא מצליחות ממש להתמודד עם העליות.

האמת היא שאת הקיה החדשה מאוד אהבתי בעיקר בגלל האבזור הפנימי אבל מבחינת תצרוכת דלק הבנתי שהיא קצת מאכזבת (סביב ה 13-14). לעומת זאת גם מיצובישי לא בהרבה אחריה (סביב ה 15).

לכן אני חייב בבקשה לשמוע את עצתכם כי אני רוצה להתקדם הלאה. ממש מודה לכם על העזרה!!

גמר חתימה טובה,

נתנאל

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

מבחינת צריכת דלק הספייס עדיפה אבל אישית הייתי מוסיף עוד קצת בשביל האיגניס.

היא חזקה יותר וגם חיסכונית, היא נוחה משניהם, מרווחת יותר ועם איבזור טוב.

היא עולה כ 84 אלף.

אם אתה מחפש ידנית תוכל לקנות אותה ב75 אלף או את הסוויפט הידנית במחיר די דומה.

אם 84 זה יקר אז הייתי שוקל דווקא את גירסת הסטייל של הספייס שעולה 72 אלף, כאשר ההבדל בינה לפרימיום ב80 זה איבזור.

אבל קח בחשבון שבעליות היא רועשת.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תראה מבחינת תצרוכת דלק זה גם תלוי בסגנון נסיעה של הנהג בהרבה פעמים, אם אהבת את הפיקנטו תנסה אולי לעשות עליה נסיעת מבחן ולראות איך היא מתמודדת בכביש. אם אתה רוצה רכב יותר חסכוני זה רק רכבים עם מנוע היברידי או סגנון דיזל אבל הם בהרבה יותר יקרים. מבחינת כוח לדעתי הפיקנטו יותר חזקה מהספייס סטאר.

פורסם

הספייס הייתה מעט יותר זריזה מהפיקנטו הקודמת, כיוון שהחדשה כבדה יותר מהפיקנטו הקודמת היא לא תהיה זריזה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תראו, אני לא אדם שמשתולל על הכביש ובאמת נוסע בצורה ממוצעת. חשוב לי קצת נושא העליות שלא אגרר כמו אומלל על הכביש והרכב יחנק לי באמצע העלייה. תחשבו שזה עליות דומות כמו בירושלים.

השאלה גם אם ההבדל בצריכת הדלק בין המיצובישי ספייס לפיקנטו היא משמעותית או שלא...

תודה לכולכם :)

פורסם

מה זה תיגרר כמו אומלל על הכביש? כן המנועים של הספייס סטאר והפיקנטו לא הכי עוצמתיים ובעלייה הם צריכים לעבוד קצת קשה יותר , אבל לא יקרה להם כלום ואתה תשמור על קצב סביר עם שאר התנועה.

אחד שנסע על ספייס סטאר וI10 דור קודם עם מנוע 1.2 וממשיך לנהוג בירושלים על בסיס יומיומי , על עליותה ה"מאיימות" כביכול.

פורסם

מעולה! כיף לשמוע. סלחו לי על ההגדרות הלא מקצועיות שלי.

בכל מקרה, ראיתי את האיגניס של סוזוקי, נראית מרשימה עם נתונים לא רעים בכלל, עומדת על תצרוכת דלק של 1/16 מול הפיקנטו 1/14. העניין הוא שההפרש בניהן הוא 10,000. שזה משמעותי בשבילי.

פורסם

לכן אני חושב שאני נשאר בהתלבטות בין הפיקנטו לבין הספייס סטאר.

מבחינת עיצוב אהבתי יותר את הפיקנטו.

מבחינת נתוני מנוי ודלק, היתרון של ספייס. השאלה האם זה משמעותי?

פורסם

לאף אחד מהרכבים שהוזכרו בשרשור

לא קיימת בעיה בנסיעה בעליות בכבישי שציינת.

הספקי המנוע והמומנט מאפשרים זאת ללא קושי.

זה לא דומה לרכבים של פעם ששאלו -

"הרכב עולה את הקסטל".

פורסם

רכב דיזל מאד יתאים לפרופיל השימושים שלך. יש כאן סיטרואן קקטוס דיזל שמתאימה בדיוק לדרישות שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני עושה עם הפיקנטו בסביבות 1 ל-15 בנסיעה משולבת. הכל תלוי בסוף בצורת הנהיגה שלך.

נכון, יש מצב שהצריכה של הספייס סטאר תהיה טיפה טובה יותר, אבל אם מסתכלים על התמונה השלמה שלוקחת בחשבון את כל הפרמטרים - הפיקנטו עדיפה בהרבה.

פורסם

אני גם מתחיל לחשוב בחיוב על הפיקנטו. יש גם מבצע על הפיקנטו המאובזרת דרך מקום עבודה של חבר ב 75 שזה נחמד...

פורסם
אני גם מתחיל לחשוב בחיוב על הפיקנטו. יש גם מבצע על הפיקנטו המאובזרת דרך מקום עבודה של חבר ב 75 שזה נחמד...

בימי מכירות היא אפילו יורדת ל-74K ומגיעה עם עוד כמה פינוקים.

• תוכן חדש...