Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אז ככה, בעוד כשבועיים אני מתחיל עבודה כ-85 ק"מ ממני, 6 פעמים בשבוע הלוך ושוב.

אני נהג לא רגוע שלא מרפה מהגז יותר מידי, הנסיעה ברובה הגדול תהיה בכבישים מהירים ולא פקוקים.

אני מעוניין ברכב מהיר אבל מצד שני גם חסכוני יחסית.

תחשבו שאם אני נוסע כ-4000 ק"מ לחודש, ומחיר הדלק 6 ש"ח, ההפרש בין ליטר ל-15 ק"מ לבין ליטר ל-10 ק"מ הוא 800 ש"ח (2400-1600)!!

אין לי כסף בצד ובין אם אקנה חדש או יד 2 אני חושב על הלוואת בלון (נראה לי שככה קוראים לזה...) שבה אשלם 60% ב-60 תשלומים ,(כולה 1000 שח לחודש...) והיתרה בסוף התקופה ללא מקדמה, בתקווה שאוכל לכסות את ה-40% ע"י מכירת הרכב בסוף התקופה.

ההתלבטות שלי היא:

האם לקנות סופר-מיני חדשה (מתלבט עדיין בין C3 לאיביזה) שהצריכת דלק שלה על הנייר מאוד נמוכה, בערך 1 ל-20 בממוצע, 3 שנים לא אצטרך לעשות טסט, ביטוח לא גבוהה ובכללית ראש שקט,

או,

מכיוון שאני נוסע לא רגוע, הצריכת דלק תהיה רחוקה מהצריכת דלק ע"פ היצרן ואולי כדאי לי לקנות רכב יד 2 עם מנוע שיותר מתאים לאופי הנסיעה שלי... חשבתי על אוקטביה או לאון בנפח 1400 או 1800, או אפילו ג'ולייטה... (אולי זו סתם משאלת לב במסווה של חסכון בכסף... :?:oops: )

במילים אחרות,

האם אחסוך כסף בקניית סופר-מיני חדשה על דלק או שאגיע לאותה צריכה/ צריכה גבוהה יותר משל רכב בעל מנוע חזק יותר?

והאם לדעתכם רכב אחרי 5 שנות נסיעה יהיה שווה ל-40% מערך הקנייה שלו?

ומה עם רכב יד שניה כמו אוקטביה 2015? מה הירידת ערך הצפויה שלו?

תרגישו חופשי לערער על כל האקסיומות/הנחות שלי, בשביל זה אני פה.... :wink:

תודה רבה לעונים,

דרור.

עריכה אחרונה על ידי dror1
פורסם

בנהיגה אגרסיבית צריכת הדלק שלך לא תהיה 1/20, אלא יותר קרוב ל 1/16.

לכזאת נסועה הייתי לוקח דיזל.

למשל 208 דיזל ידנית שתהיה נוחה לנסיעה וכיוון שאתה נוסע הרבה זה קריטי וכמו כן זריזה וחיסכונית.

היא עולה באזור ה90 אלף.

או שיש לך את הדאציה, שמתחילה מ75 לסטפוואי דיזל ידני.

אם אתה מחפש אוטומט דיזל, יש את לוגן mcv עם גיר רובוטי, נוחה,חזקה וחיסכונית.

כבונוס תקבל רכב עם תא מטען גדול.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

קח בחשבון:

1. מבחינה כלכלית לא מדובר רק בדלק. אל תשכח את ירידת הערך שצפויה להיות משמעותית מאוד בגלל הנסועה הגבוהה. באופן דומה יש ביטוח וטיפולים. גם כאן תיתכן שונות בין כלי רכב.

2. אמינות. קשה יותר להערכה. מדובר ברכב שאמור לשרת אותך באופן יומיומי. פרמטר חשוב.

3. מעבר לעלויות (ירידת ערך, דלק, טיפולים שוטפים, ביטוח, תקלות), אל תשכח את הנוחות. כאן הנושא סובייקטיבי לחלוטין. הטוב ביותר לבצע נסיעות מבחן. לפני קניה הייתי שוקל לשכור רכב זהה ליומיים - שלושה כדי להתרשם מהנוחות. בעסה לקנות רכב ולגלות שיש לך כאבי גב מהמושב...

אני מבין שאין לך כסף נזיל ובכוונתך לממן את הרכב בהלוואת בלון, כשהתשלום השוטף מכוסה ע"י המשכורת והתשלום האחרון ע"י מכירת הרכב.

להערכתי ומבלי להיכנס לפרטי ההלוואה הספציפית, הנסועה הגבוהה שלך תביא לכך שערך הרכב בתום תקופת ההלוואה יהיה נמוך מהסכום לפרעון ההלוואה.

אולי רכישת רכב דיזל תשפר את המצב.

מבחינת ניהול סיכונים - מה קורה אם אתה לא מסתדר בעבודה החדשה ואחרי חצי שנה אתה עוזב? אתה תקוע עם רכב יקר שאתה לא צריך וחוטף מכה כלכלית.

אולי עדיף לך לרכוש רכב זול יותר (מיני ידנית משומשת מבעלות פרטית עם נסועה נמוכה)? אומנם יהיה לך "פחות אוטו" אבל הסיכון שלך קטן משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי Top Geek

106GTI - Deus ex machina

פורסם

4,000 ק"מ בחודש זה 48,000 ק"מ בשנה.

רכב בן 5 עם 240,000 ק"מ יהיה שווה, במקרה הטוב, 10,000₪ אם בכלל.

אין שום סיכוי שתוציא 1:20 מאיזשהו רכב בנסיעה חזקה. מדיזל ידני קטן כמו ה-208 תקבל משהו דומה בנהיגה סבירה, במקרה הטוב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

קודם כל תודה למגיבים.

חייב לחדד כמה נקודות:

א. חייב אוטומטי בלבד

ב. ה-logan mcv עם 90 כ"ס בלבד... אני מחפש רכב שיסע!!

ג. בעוד שנה אני עובר דירה למקום קרוב הרבה יותר כך שאסע כ-20 ק"מ כל צד... כך שהקילומטרז' יהיה סביר...

האם רכב שעל הנייר עושה 1 ל-20 ייעשה 1 ל-16 בנסיעה אגרסיבית? וכמה יעשה, נניח, לאון 1.4 עם 150 כ"ס בנהיגה מהירה?

הועלה ראיון של דיזל ושל יד שניה,

יש רכב דיזל עם מנוע חזק מומלץ? אולי היברידי?...

אני מתחיל להתפזר...:|

פורסם

הדאציה היא טורבו דיזל, לכן הדבר האחרון שחסר שם זה כוח, אבל גש לסוכנות לבצע נסיעת מבחן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הדאציה היא טורבו דיזל, לכן הדבר האחרון שחסר שם זה כוח, אבל גש לסוכנות לבצע נסיעת מבחן.

אז כנראה שיש דברים שאני ממש לא מבין... 90 כ"ס 12.1 מ-0 ל-100, נכון שיש 22.4 קג"מ, אבל איך זה מתבטא?...

פורסם
קודם כל תודה למגיבים.

חייב לחדד כמה נקודות:

א. חייב אוטומטי בלבד

ב. ה-logan mcv עם 90 כ"ס בלבד... אני מחפש רכב שיסע!!

ג. בעוד שנה אני עובר דירה למקום קרוב הרבה יותר כך שאסע כ-20 ק"מ כל צד... כך שהקילומטרז' יהיה סביר...

האם רכב שעל הנייר עושה 1 ל-20 ייעשה 1 ל-16 בנסיעה אגרסיבית? וכמה יעשה, נניח, לאון 1.4 עם 150 כ"ס בנהיגה מהירה?

הועלה ראיון של דיזל ושל יד שניה,

יש רכב דיזל עם מנוע חזק מומלץ? אולי היברידי?...

אני מתחיל להתפזר...:|

אתה מתכנן לעשות נסועה מאוד גבוהה, בלי תקציב ראשוני ובדרך להלוואת בלון שלא תקל עליך כלכלית - ממליצים לך על רכבי לאו-קוסט סופר חסכוניים כי זה הקהל יעד שלך - לקנות לאון 150 כ״ס זה רעיון רע כי הגיר שלה ידוע כבעייתי(ובנסועה כזאת עם נהיגה לא רגועה התקלות יגיעו), מנועי הטורבו הקטנים האלו ידועים בחסכוניות שלהם שנוהגים בהם רגוע, תנהג ״ברכב שיסע!!״ עם אחת כזאת ואתה תצא לצריכת דלק של 1-11 בקלילות.

אני מבין ש״כוח״ ו״פוזה״ זה חשוב - ה״אין תקציב״ + הנהיגה הלא חסכונית(אולי, למען הכיס שלך תנהג יותר רגוע? תוכל לחסוך אלפי שקלים בחודש בנסועה כזאת לא פחות מלקנות רכב חסכוני) אומרים שכדאי לך רכב כמו הדאצ׳יה גם אם אין לה את הסקסאפיל והכוח של הלאון.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אז כנראה שיש דברים שאני ממש לא מבין... 90 כ"ס 12.1 מ-0 ל-100, נכון שיש 22.4 קג"מ, אבל איך זה מתבטא?...

כי יש לה מומנט גבוה בסלד נמוך ולכן הרכב מרגיש זריז, האם הוא יספק אותך? מציע שתיגש לסוכנות ותבצע נסיעת מבחן.

פורסם

אני רואה שאף אחד לא ענה לך במפורש לגבי העניין אז אעשה זאת בעצמי בתקוה שלא תיעלב.

אל תהיה ילד, "רוצה רכב שיסע" "לא מרפה מהגז יותר מדי"

יחסית לבחור שמתחשבן על כל שקל (שזה בסדר גמור אגב, אף אחד לא נכנס לך לכיס) מוטב שתרגיע גם את עצמך.

נסיעה אגרסיבית זה נחמד מדי פעם למי שאוהב, אבל לכמות נסועה כזאת כדאי שץסץכל על מד הטורים והדלק ותוכל לחסוך לעצמך מאות שקלים בכל חודש על דלק.

אתה בעצמך חישבת את ההפרש בצריכת הדלק, אז בוא ותעזור לעצמך להיות חסכוני.

מצא לך רכב דיזל או סופר מיני כמו הסי 3, שים בקרת שיוט ותחסוך ים של כסף (על הדרך תפחית סיכון לתאונות) .

מקוה שעזרתי קצת

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

שוב תודה למגיבים,

חייב לציין שאמנם השרשור מדבר על חסכון בעיקר, אבל כאדם שעבד מאוד קשה על הלימודים שלו, וסוף סוף הגעתי ליעד שלי וקיבלתי את העבודה שאני רוצה, אני כן מרשה לעצמי להוציאקצת יותר על רכב שיהיה לי גם נחמד בו, ולא רק שיביא אותי מנקודה א' לנקודה ב' במינימום כסף.

זה שאני סופר כל שקל, כי ככה אני בנוי, איש של מספרים...

על השאלה העיקרית שלי אף אחד לא ענה לי, כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון:

ניקח 2 מכוניות, אחת סופר-מיני שהיא חזקה יחסית לקטגוריה שלה, ואחת משפחתית אבל חזקה יותר, שים בהם נהג שנוסע יחסית לא רגוע בכבישים מהירים, מה יהיו נתוני הדלק? האם זה נכון שמי שנוהג לא רגוע עדיף שלא יקח קטן מודגש, אלא משהו חזק יותר שיגיע לאותם ביצועים בהרבה פחות מאמץ ?

עריכה אחרונה על ידי dror1
פורסם

בהתחלה דיברת על חיסכון בדלק ולכן קיבלת המלצות בכיוון.

בתכלס אתה אומר עכשיו שהנראות והכח חשובים לך לא פחות מהחיסכון בדלק.

אם תיתן דגמים ספציפיים שמתאימים לך מבחינת הנראות והכח - יהיה לכולנו יותר להתייחס לצריכת הדלק הצפויה, לירידת הערך, ולעלויות אחזקה / אמינות.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
בהתחלה דיברת על חיסכון בדלק ולכן קיבלת המלצות בכיוון.

בתכלס אתה אומר עכשיו שהנראות והכח חשובים לך לא פחות מהחיסכון בדלק.

אם תיתן דגמים ספציפיים שמתאימים לך מבחינת הנראות והכח - יהיה לכולנו יותר להתייחס לצריכת הדלק הצפויה, לירידת הערך, ולעלויות אחזקה / אמינות.

בסופו של דבר אני יותר בכוון של יד שניה (הרגש גבר על השכל...).

דגמים שאני חושב כרגע, כולם שנת 2014 בערך:

סקודה אוקטביה

סיאט לאון

אלפא רומאו ג'ולייטה

כולם בסיבבות שנת 2014.

זה שהם נוסעות סבבה, אני יודע, אבל יש בעיות ידועות של אחזקה או משהו?

חוץ מכסף על קנייה דלק וביטוח, מה עם טיפולים שוטפים? אחת מהם יקרה משמעותית?

ומה עם צריכת דלק?

תודה רבה לעונים!

• תוכן חדש...