Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי כזו ידנית.

כבר קנית ותתחדש. רק ארבע הערות תחזוקה:

1. שמן - בין טיפולים אני צריך להוסיף שמן. זה כנראה עניין שלעיתים קיים במנוע הזה ולעיתים לא. אני קניתי את הרכב עם 9,000 ק"מ (לא שחוט כמו שלך :lol:) וסמוך לאחר הרכישה נדלקה הנורה של מחסור בשמן. לאורך תקופה זה הדאיג אותי. הרכב מטופל במוסך של הונדה והעניין היה במעקב. אחרי דאגות ובירורים מסתבר שברכב הזה צריכה של 100 מ"ל ל 1,000 ק"מ זה תקין. והמדיד מודיע על מחסור בשמן כשיורד 650 מ"ל (כלומר אחרי כ 6000-7000 ק"מ). מאז אני ממלא בין טיפולים (15,000 ק"מ) והכל סבבה.

2. פילטר מזגן - המזגן בסדר גמור. אך לא מהמקפיאים. והפילטר נוטה להתלכלך וזה פוגע קצת ביכולת הקירור. לכן בכל טיפול אני מבקש שיבדקו ואכן מחליפים.

3. ברכב יש קודן. אני מניח שבהתקנה מקומית. פעם אחת העסק נדפק והרכב לא הניע. בעודי ממתין לגרר קיבלתי ממישהו טיפ לנתק את המצבר ולהחזיר חזרה. עבד. מאז אני עם מפתח 10 ברכב. לא נדרשתי לפעלול הזה עוד פעם.

4. מצבר - משהו ב start stop בגרסה הידנית בררן מאוד לגבי מצבר. ולכן אני מציע להחליף במוסך. אני לא יודע האם רלוונטי באוטומט. אצלי זה היה סיפור שאקדיש לו שרשור בהמשך.

מעבר לזה הרכב אמין מאוד. גם צריכת דלק טובה מאוד (לפחות בידני). 3.5 שנים ו 75,000 ק"מ. אני מטפל במוסך הונדה ונראה לי שההונדה יקרה יותר לתחזוקה מרכבים אחרים. אבל לא משהו דרמטי.

מניסיון עם כמה דגמי סיוויק לאורך הרבה שנים - לא נדרש להוסיף טיפת שמן אחת בין הטיפולים.

או שמשהו לא תקין במנוע, או שאתה נוהג תדיר מעל 5000 סל"ד.

פורסם

יש לי הונדה סיוויק 2008 עם 115000 ק"מ כבר כמעט 8 שנים.אמינות מטורפת ,הרכב מהיר שרוצים ,יפה ונראה ספורטיבי ,טיפולים בממוצע של 8 שנים בערך 800 שקלים לשנה וברור שבין לבין לא עוברים אפילו קרוב למוסכים.

הרב מגיע עם סנרוף ,מראות מתקפלות ,מסך הכולל את כל השטויות.

המחירון של הרכב הוא כ-45K שנחשב הרבה אז פעמים רבות שקלתי למכור את הרכב אבל אז אני מתיישב בתוכו ...הרכב נוסע כמו חדש ,נראה מצויין וצעיר ,שאני חושב על רכב שיתן לי שקט ויופי ל5/6 שנים הבאות אז צריך להוסיף הרבה מאוד כסף ולמה..

רכב פשוט מצויין

פורסם
אתייחס למה שרזי כתב:

1. אצלי מעולם לא הוספתי טיפה של שמן בין הטיפולים.

2. המזגן אצלי היה מקפיא יותר טוב מהיונדאי שיש לי שגם עם מזגן מקפיא. לא מכיר את העניין להחליף כל טיפול.

3. הקודנית אצלי ישבה במקום ייעודי נראה טוב ומקורי אף פעם לא הייתה בעיה.

4. באוטומט אין את המערכת הנ"ל.

לדעתי אתה יכול להיות שקט, ברכב שלי במשך 4.5 שנים ו86,000 קמ מעולם לא נפתח מכסה מנוע בין הטיפולים.

.

מניסיון עם כמה דגמי סיוויק לאורך הרבה שנים - לא נדרש להוסיף טיפת שמן אחת בין הטיפולים.

או שמשהו לא תקין במנוע, או שאתה נוהג תדיר מעל 5000 סל"ד.

לגבי השמן: ציינתי שמהבירור שעשיתי זה עניין שלא תמיד קיים במנוע הזה, אלא רק לעיתים. בשלב כלשהוא מישהו כאן בפורום גם ציין שנתקל בזה בפורומים בחו"ל.

אולי הניסוח שלי דורש הבהרה. אני לא מציע להוסיף יזום אלא שאם קורה ויש ירידה במפלס אז זה ההסבר ואין צורך להיות מוטרד. כי אני הייתי מוטרד עד שירדתי לשורש העניין. הייתי מוטרד מהסיבה שבכל הרכבים שהיו לי לפני כן מעולם הוספתי שמן.

אם היצרן מציין שצריכת שמן של 100 מ"ל ל 1000 ק"מ היא תקינה אז זה מספיק טוב בעיני. אני בטח לא עובר את ה 5,000 סל"ד בשגרה. רק לעיתים.

לגבי המזגן אולי זה יחסי. ההשוואה שלי היא לפוקוס הקודמת שלי בה המזגן היה יותר חזק. אכן בסיוויק המצב משופר בהשוואה לחלק מהרכבים. ההצעה להחליף יזום (או אולי לנקות... לא זוכר) היתה של מוסך יבואן לאור בדיקת הפילטר והבנתי מהם שזה לא נדיר שהם מציעים זאת. זרמתי עם ההצעה.

גם אצלי זו קודנית שמותקנת במקום הייעודי. זה כאמור קרה פעם אחת. יישום הטיפ של להחזיק ברכב מפתח 10 לא מכביד עלי.

דניאל, מסקרנות לעניין ה start stop, איזו שנה הרכב שלך? כי לדעתי ב 2012 היה את זה בידני ולא באוטומט. ובשלב מסויים זה השתנה. כאמר, אפתח שרשור בעניין ואני רוצה לקבל תמונה יותר מלאה.

דניאל ואיצו, אנצל את השרשור לשאלה. מעולם לא היתה לי בעיה עם נוזל קירור ברכב. אבל אני תוהה האם גם אתם מתקשים לסתייע בסימונים שעל המיכל לבדיקה האם הכל תקין?

המיכל (לא הפתח) תקוע במקום לא נגיש, שקשה להסתכל עליו והוא גם מתלכלך מאוד ואני מתקשה לראות את המפלס.

יש לכם טיפ?

פורסם

יש בזה משהו...

האמת שפעם גם שאלתי במוסך איך המהנדסים מיקמו את זה ככה. ואמרו לי משהו בסגנון "כמוסך יבואן של הונדה אני אומר לך שמודבר במערכת קירור בעייתית. אף פעם אין בה תקלות...."

פורסם

הרכב שלי היה 2013, נמכר. ולא הייתה בו את המערכת, כמה שידוע לי רק בידני יש.

לגבי המערכת קירור אני לא ממש זוכר, דרך הפקק של הרדיאטור זכור לי שבדקתי פעם שהמים מלאים עד הסוף.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...