Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים נכבדים,

כיום אני נוהג על קיה נירו חדשה שקיבלתי לפני שבוע ממקום העבודה, ובשבתות וחגים הרכב מושבת מטעמי דת של המעסיק.

אישתי נוהגת על גטס 2008 1.6 GLS - הדגם המאובזר, שמורה ונדירה ביותר.

עקב המניעה בנסיעה בשבת ברכב העבודה, אנו שוקלים להחליף את רכבה של אשתי, למודרני, בטיחותי ונוח יותר, על מנת שישרת אותנו בשבתות.

אני אתן פה מס' דגמים שחשבתי עליהם, כמובן שאין קשר ביניהם אבל אשמח לחידוד וכל מה שתעלו פה יעזור למקד בסופו של דבר.

הרכב חייב להיות אוטומט (לצערי ולדרישת אישתי), עד 100,000, בעל ביקוש כיד שנייה.

אשמח באם תתייחסו ל:

1. צריכת דלק.

2. למערכות הבטיחות באם קיימות ברכבים הללו.

3. בעיות ידועות?

4. בידוד רעשים, נוחות נסיעה.

5. אופציית קנייה כיד ראשונה 0 ק"מ.

6.מינימום שנתון 2014.

7. אמינות.

הדגמים שחשבתי (ולא נסעתי) עליהם:

1. סיטרואן קקטוס 1.2 - מעיון בשרשורים פה, כנראה שהרכב חלק מפלאי תבל ומועמד די חזק ומה גם הבנתי שיש לו שוק יד שנייה סביר פלוס??

2. סיטרואן C3 החדשה - רכב מעניין, יפה לטעמי מודרני ומאובזר.

3. מאזדה 3 האצ'בק מנוע 2000 מודל 2014-2015 - אחת המכוניות היפות לטעמי אי פעם, אמינה מהנה לנהיגה, שוק חזק.

4. מאזדה CX3- אופציה חלשה מאוד עקב מחיר קנייה גבוה.

5. סוזוקי ויטרה יד שנייה או מבצע "חבר" 4X4 - ערך מוסף בטיולי שטח קלים עד בינוניים.

6. סוזוקי סוויפט ספורט - להבנתי לא תגיע ארצה (יש חדש?)

הדגמים שחשבתי (ונסעתי) עליהם:

1. דאצ'יה דאסטר אוטומט - תמורה מלאה למחיר ותו לא! משהוצג דגם חדש אין עניין בישן/נוכחי.

עשיתי קצת סלט, אני יודע.

אשמח להצעות נוספות, ללא שילוב DSG+TSI.

תודה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

מישהו נסע גם על הC3 החדשה וגם על הקקטוס ויכול לחוות דעה?

תודה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

הc3 אחת הנוחות הקטגוריה, מאובזרת טוב, זריזה אך לא בין המרווחת בקבוצה מאחור.

הגיר יפני בעל 6 הילוכים אך לא תמיד היציאה מהמקום הייתה חלקה ולפעמים היו רעידות.

לדעתי אחת הטובות בקבוצה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היום שוב נהגתי על הC3 וגם היה לי למה להשוות (בקטגוריה שלה) .

יתרונות - נוחה ,כנראה הכי בקטגוריה שלה, בעיקר בבין עירוני. המושבים שלה למעט זה שהם מעט קצרים , פשוט נוחים ותענוג לשבת בהם גם לנסיעות ארוכות.

5 שנים אחריות ,שילוב מנוע וגיר דיי זריז , בידוד רעשים דיי טוב והמזגן גם סבבה.

חסרונות- ב120 יש רעשי רוח מאזור המראות , משענת היד הכי מגוחכת שנתקלתי בה איי פעם , יש רעידות לפעמים בסלד סרק שנובעות מהשילוב עם תיבת ההילוכים האוטומטית (בקקטוס ידני למשל לא הרגשתי אותן ).

שונות - אוטו לנסיעה רגועה ולא דינאמית , יש כמה ידיות ומתגים שסוגרים אוטוטו עשור והייתי שמח לראות את הקונצרן ממשיך הלאה ומשחרר מהם.

פורסם

תודה יואב,

איך היא בהשוואה לקקטוס בעיניך?

ועל איזה ידיות מותגים אתה מדבר?

פורסם

ברשותי סיטרואן סי 3 חדשה מזה כחודש.

חייב לציין שמדובר ברכב נוח מאוד, חזק ושקט.

גם מאוד חסכוני בדלק, אני על צריכה משולבת של בערך 15 קילומטר לליטר והרכב בקושי עשה 1000 קילומטר.

בבינעירוני מדדתי 18 לליטר.

אכן יש רעידות קטנות אבל זה מאוד בשוליים והרכב זריז וחזק.

נסענו שבוע שעבר מאשדוד לירושלים והרכב בכלל לא מתאמץ בעליה, היה מאוד מהנה.

לגבי המשענת - לי יש את גרסת השיין (ולא השיין פק הבכירה) והוספתי משענת שהיא שונה מהמשענת שמגיע בגרסא המאובזרת, מדובר במשענת של ה 208, מטסיבית, גדולה משמעותית וגם מוסיף תא אחסון.

אם משווים לקקטוס (מבחינת המנוע אם אני לא טועה זה זהה) מבחינה פנימית זה שמים וארץ, הקקטוס מרגישה פשוטה יותר לעומת הסי 3.

צא לנסיעת מבחן ותתרשם, לדעתי תאהב.

אגב, בזמנו הסי 3 היה הרכב הראשון שעשיתי עליו נסיעת מבחן, גם אני כמוך לא ידעתי מה אני רוצה וקפצתי בין הסגמנטים (עשיתי עוד כמה וכמה נסיעות מבחן על הדרך) ובסוף חזרתי דווקט לרכב הראשון שניסיתי. פשוט כי ה VFM של הסי 3 היה הכי טוב לטעמי.

בהצלחה!

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תודה יובל.

קודם כל תתחדש וסע בדרכים בטוחות.

איזה שילוב צבעים לקחת?

האם שווה להוסיף קצת ולקחת את הגרסה הבכירה?

פורסם

אני הצלחתי לעשות עסקה טובה מאוד על הגרסה הפחות בכירה, לכן לקחתי.

ההבדלים ביניהם לא גדולים וכוללים: התראה על שטח מת במראות, גנטים 17 במקום 16, הנעה ללא מפתח ומצלמת דרך.

כיום הייתי כנראה הולך על הגרסה הבכירה יותר.

מצד שני, כשיש הנעה ללא מפתח, כפתור ההנעה תופס מקום של תא אחסון ואז אין ממש איפה להניח את הנייד...ככה שרק בגלל זה כדאי לקחת את הגרסה הפחות בכירה לטעמי.

לקחתי רכב לבן עם גג אדום

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
תודה יואב,

איך היא בהשוואה לקקטוס בעיניך?

ועל איזה ידיות מותגים אתה מדבר?

ידיות מתגים.

הידית של הבקרת שיוט שלא ממש משתלבת בעיצוב הפנים והמתגים של החלונות , שכיכבו עוד ב307 מ2002 . (לא הייתה בקרת שיוט בארץ אבל זו אותה ידית מאז).

מבפנים הם דיי דומים וכמובן הקקטוס מרווח יותר וגבוה יותר, לנהיגה שניהם דיי נוחים אבל אני חושב (עד כמה שאני זוכר) שהקקטוס מטפל בשיבושים הקטנים קצת יותר טוב מהC3.

אישית יש פריטים אבזוריים שהייתי רוצה בקקטוס ואין שם, לפחות לא כסטנדרט. כמו מערכות בטיחות מקוריות , זיהוי רכב בשטח מת, הנעה ללא מפתח ומצלמת רוורס (וכמובן את המצלמת דרך אבל זה לא קריטי ממש).

פורסם

הנוחות של הקטטוס האוטומטי(לדעתי בגלל הגלגלים הגדולים יותר) - נחותה ביחס לזה הידני, באם אתה מתכנן רכישה של האוטומטי כדאי שתיקח בחשבון.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אני הצלחתי לעשות עסקה טובה מאוד על הגרסה הפחות בכירה, לכן לקחתי.

ההבדלים ביניהם לא גדולים וכוללים: התראה על שטח מת במראות, גנטים 17 במקום 16, הנעה ללא מפתח ומצלמת דרך.

כיום הייתי כנראה הולך על הגרסה הבכירה יותר.

מצד שני, כשיש הנעה ללא מפתח, כפתור ההנעה תופס מקום של תא אחסון ואז אין ממש איפה להניח את הנייד...ככה שרק בגלל זה כדאי לקחת את הגרסה הפחות בכירה לטעמי.

לקחתי רכב לבן עם גג אדום

השילוב היפה לטעמי.

האם מערכות הבטיחות כוללות, שמירה על נתיב נסיעה ובלימה אוטונומית?

ידיות מתגים.

הידית של הבקרת שיוט שלא ממש משתלבת בעיצוב הפנים והמתגים של החלונות , שכיכבו עוד ב307 מ2002 . (לא הייתה בקרת שיוט בארץ אבל זו אותה ידית מאז).

מבפנים הם דיי דומים וכמובן הקקטוס מרווח יותר וגבוה יותר, לנהיגה שניהם דיי נוחים אבל אני חושב (עד כמה שאני זוכר) שהקקטוס מטפל בשיבושים הקטנים קצת יותר טוב מהC3.

אישית יש פריטים אבזוריים שהייתי רוצה בקקטוס ואין שם, לפחות לא כסטנדרט. כמו מערכות בטיחות מקוריות , זיהוי רכב בשטח מת, הנעה ללא מפתח ומצלמת רוורס (וכמובן את המצלמת דרך אבל זה לא קריטי ממש).

אכן, מתגי בקרת השיוט בסיטרואן עברו זמנם.

הנוחות של הקטטוס האוטומטי(לדעתי בגלל הגלגלים הגדולים יותר) - נחותה ביחס לזה הידני, באם אתה מתכנן רכישה של האוטומטי כדאי שתיקח בחשבון.

אקח בחשבון ואבצע נסיעת מבחן.

אישתי הטילה וטו על גיר אוטומט לצערי. כמה שאני מנסה לשכנע.

כל הזמן קנינו לה/לי ידני, עכשיו היא רוצה אוטומט.

פורסם

יש מערכת התראה על סטיה מנתיב מקורית של היצרן (לא מוביליי) .

אין בלימה אוטונומית עד כמה שידוע לי :) .

יש חיישני תאורה וגשם, קרוז קונטרול ותאורת לד מלאה גם בפנים גם בחוץ.

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

ניתן להשיג היום מאזדה cx3 יד שנייה מיבואן/0 ק״מ?

תודה.

פורסם
ניתן להשיג היום מאזדה cx3 יד שנייה מיבואן/0 ק״מ?

תודה.

ההנחות ממה שאני בדקתי קטנות - היבואן נתן לנו הנחה של 3,200 על רמת גימור ZOOM(הפשוטה), ב0 קילומטר היה הפרש של 2000 שקל בערך ולכן לא השתלם לנו.

אבל עכשיו בחג יש את הירידים(למרות שלא נראה לי שהם באמת מבטיחים הנחה טוב יותר) - אולי תמצא אחת 0 קילומטר במחיר טוב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...