ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום חברים, יש לי חבר שמעוניין לייבא אישית את המוסטנג החדשה בדגם 2.3L אקו בוסט, אשמח לשמוע ממי שרכש מוסטנג בעבר או ייבא אישית רכב אחר, על כל עניין התהליך, המורכבות וכמה בסוף נטו התשלום שיצא לו, (באתר של פורד מחיר המכונית הוא בערך 30 אלף דולר). בנוסף אשמח אם תוכלו לשערך לי את העלות האחזקה של הרכב, ביטוח טיפולים דלק וכיוצא בזה, הנהג הוא בן 22 עם 5 שנות רישיון, וכ-15K נסיעה שנתית.
הודעה אחרונה מאת shimronfio, -
רנו קליאו 2014
מאת Naor10-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בימים אלה אני מתכנן לקנות רנו קליאו 2014 פחות או יותר זה הכיוון, הדגם המבוקש הוא 1200 אוטומט דגם קולקשן. בגדול אני מחפש רכב שפחות או יותר יהיה חסכוני ויראה טוב על הכביש ויהיה זריז ואמין, מה דעתכם? יש המלצה נוספת? כיום אני מחזיק בשברולט קרוז 2011 שלמרות הביקורות דווקא עשתה את העבודה מצוין פשוט הגעתי למסקנה שאין לי צורך בגודל ובתצרוכת הדלק המופרזת....אני רווק כרגע אז אין צורך ברכב גדול. מעבר לכך, כמה לדעתכם פחות או יותר אני צריך להוסיף אם אני עושה טרייד אין במגרש או סוכנות? אודה לעצה....
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
שלום, יונדאי 2014 דגם i35 עם מעיכת פח בדלת קדמית, צד נוסע. בבדיקה לפני קניה בקומפיוטסט, טענו שהרכב נקי מתאונות שלדה ושיש רק "תיקון בגוף". כמה אמורים להוריד במחיר בשל פגיעה כזו? הרכב חוץ מזה במצב חדש לגמרי (25 אק"מ). מה המשמעות של פגיעה כזו על כריות אוויר למשל? איך אפשר לוודא בבטחון שהן תקינות? תודה!
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בגדול תכננתי לקנות את הDynamic, אז האפשרויות הן כאלה: 1. Dynamic מהאחרונות שיש במלאי ב100,000 ש"ח במקום 105,000 ורק בצבע שחור (חסרון מבחינתי כי אני מעדיף לבן) 2. Dynamic מהדגם שעובר עדכון (בלימה אוטונומית ב80 קמ"ש במקום 30 כיום, פנסי לד, פנסי ערפל קצת שונים,תוספת מוביל איי) ב104,000 ש"ח ובכל צבע שארצה. 3. Pure white (מושבי עור, העברת הילוכים מההגה ועוד כל מיני גימיקים..) - גם כן בצבע כהה כלשהו שזה חסרון מבחינתי, ואני לא מת על מושבי העור שוב בהיבט הפרקטי..המחיר: 107,500 ש"ח.. אני נוטה להעדיף את אופציה 2, למרות שהיא יותר יקרה ב4000 ש"ח רק בגלל האפשרות לקחת אותה בלבן. דעתכם?
הודעה אחרונה מאת VWpolo2001, -
-
- 1 תגובות
- 584 צפיות
אני מעונין לקנות רכב משפחתי (תקציב 80k) ולאחר נסיעה באוקטביה הייתי בטוח שמצאתי את האוטו. ואז התחלתי לשמוע בעיות על הגיר DSG ועל עלויות טיפול יקרות. הייתי שמח לשמוע חוות דעת לגבי רכב זה. תודה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 642 צפיות
מחפש בשביל חבר, ג'יפון עם ישיבה גבוה (או קרוסאובר תלוי איך תרצו לקרוא לזה). משומש, 5 מקומות כמה שיותר נוח ואמין. אשמח לשמוע ממכם מה האופציות בתקציב כזה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן אנשים, בהמשך לחיפושי אחרי קרוסאובר מפנק הייתי די נעול על הקודיאק דיזל אקסקלוזיב ואפילו הזמנתי אחת כבר. אני לא בן אדם סטיגמתי אבל יש לי בבית אוקטביה בת 3 שנכנסת למוסך כל חצי שנה בגלל בעיות גיר בלתי נסבלות ולכן התחלתי קצת לחשוש מהקודיאק. אני יודע שמדובר בגיר כיו יכול רטוב ויותר אמין אבל הטעם המר מהאוקטביה עדיין ישנו ועדיין עומד בחנייה. הנסוע השנתית שלי היא 20-30 אלף קילומטר. התרשמתי הטויוטה rav4 פרימיום היבריד בסוכנות של טויוטה. אני יודע שזה רכב ברמה אחרת וזול ב60 אלף ש"ח אבל אני שוקל להזמין אותו כדי לחסוך לעצמי בעיות אמינות. אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם.
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
- 2 תגובות
- 720 צפיות
שלום רב, אני לא סוחר בטיבעי ואין לי ניסיון עם רכישת רכב יד 2 מליסינג חבר שעובד בחברת ליסינג מחפש עבורי את הרכב שבנדון לדעתכם, מה יהיה מחיר הוגן לרכב בשנתון הזה נניח שמור, נקי מתאונות ותקין עם ק"מ סביר נניח 60-70 אלף ק"מ אפשר גם טווח מחירים לפי מחירון יד 2 , לוי יצחק ולוח יד 2 הטווח הוא בין 55-76 אני לא גרידי ואין לי בעיה לשלם אבל מעוניין לשלם מחיר הוגן תודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת מה אתם חושבים על הרכב מבחינת אמינות, מחיר התיקונים, נוחות אשמח לשמוע את דעתכם תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת bar304, -
-
סקודה פאביה
מאת yaaraG-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי כולם! ברצוני לקנות סקודה פאביה - הבנתי ממספר אנשים לא מקצועיים שהיה בעבר איזה עניין עם תקלות חוזרות ונשנות, בחלק מהמודלים שלהם. האם יש למישהו כאן מושג על איזו תקלה מדובר ומאילו שנתונים עלי להיזהר? תודה רבה יערה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
בכללי התעניינתי לגבי רכישת רכב מיני בן 3 מליסינג, ולאחרונה נתקלתי בעסקה הזאת: ניסאן מיקרה 2017 מיד ראשונה - 0 ק"מ מקדמה 9,900 ש"ח תשלום חודשי 595 ש"ח ל-30 חודשים. סה"כ 27,750 ש"ח. משתדרג בתום התקופה לרכב חדש. על פניו העסקה נראית יותר משתלמת מרכישת רכב בן שלוש מחברת ליסינג, או שאני טועה?
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
טויוטה יצאו במבצע. האוונסיס נמכרת בהנחה של כמעט 12,000 שח ונמכרת לפי הפרסום במחיר של קורולה. איפה הקאצ'?? מה אני מפספס? נדיבות של היבואן או שיש משהו מסריח מאחורי המבצע
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
יפני או צרפתי 1 2
מאת שלומי יונה-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום ואחרי חגים שמח , אני מבקש לשמוע את דעתכם . מתלבט בין טויטה אוריס ת סטיישן היברידי2014 שנסעה 100 אלף קילומטר . המחיר הוא 65000 אלף דרך אופרייט. לבין סיטרואין פיקאסו c3 2014 דיזל ידני שנסעה 78000 במחיר של 45000 דרך לובינסקי. אני גומע כ30000 אלף בשנה . הבנתי ששתי המכוניות חסכוניות . יש לי חשש מהאמינות של סיטרואין ולא ידוע אם זאת סטיגמה או אמת על הבעיות שלהן. טויטה היא אמינה אבל הרבה יותר יקרה . אשמח לדעתכם שתעזור לי להחליט.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים. אני צריך המלצה לרכב עם 7 מקומות (לפחות), דיזל (או בנזין חזק ויחסית חסכוני) אוטומטי בתקציב של עד 60K. יש חיה כזאת בכלל בתקציב? הרכב מיועד להסעת נוסעים לעבודה בעיקר. מטען פחות חשוב. מה שכן חשוב שהרכב יהיה אמין ואם אפשר גם יחסית חסכוני, נסועה שנתית משוערת של כ30K. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מעוניין להתייעץ לגבי רכישת רכב מטרייד אין, השיקולים שלי ברכישת רכב הם בעיקר כלכליים מכיוון שהצרכים שלי הם מינימאלים, אני נוסע כ 10 ק"מ ביום סה"כ בתוך העיר. עשיתי סקר שוק אצל מספר חברות טרייד אין לגבי רכישת רכב זול, חיפשתי רכב אוטומאטי מבעלות פרטית בלבד ולהלן ההצעות העיקריות שקיבלתי: סוזוקי אלטו שנת 2011, 60,000 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 30,000 ש"ח. סוזוקי אלטו שנת 2014 , 101,000 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 36,500 ש"ח. סיאט מיי שנת 2013, 86,500 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 30,000 ש"ח. יונדאי i10 שנת 2014, 50,000 ק"מ, יד ראשונה ומחיר מבוקש 44,000 ש"ח. אני מתלבט בין האפשרויות, כל הרכבים כאמור גיר אוטומאטי ומבעלות פרטית לפני התמקחות על המחיר …
הודעה אחרונה מאת התייעצות, -
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
שלום וברכה, עד כה נהגתי בסובארו B3 שנת 2008. עקב תאונה שהשביתה את הרכב עלי לרכוש רכב וזה חייב להיות די מהר כי אני עובד מחוץ לעיר. מדובר בנסיעה יומיומית מירושלים לבית שמש עם פיזור של שני ילדים בבוקר בתוך העיר. כך שזה צריך להיות רכב שסוחב את הנסיעה הזו מחוץ לעיר ולא שותה יותר מדי דלק. לא כל כך משנה אם זה מיני או סדאן מבחינתי ועם עדיפות לרכבים יפניים אבל לא חייב. כמו כן צריך שיהיה אוט'. עוד נתון חשוב מבחינתי הוא שהרכב לא יהיה נמוך מדי כיוון שאני יחסית גבוה וקשה לי עם רכבים נמוכים. הסובארו לצורך העניין היתה סבירה. תודה רבה לכל העונים, דניאל Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת daniel9876, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מסיים ליסינג של יונדאי i20. כבר רכב שני מסוג זה. הייתי מרוצה באופן סביר. נגמרה תקופת הליסינג מחדש את הליסינג ומחליף רכב. האופציות שעלו לי: i20, I20 קרוס, אולי מזדה 2 או כל רעיון אחר. זה רכב שני במשפחה. כלל, מרוצה מיונדאי, נוסע כ-10,000 עד 12,000 ק"מ בשנה. שיקולים: הנאה סבירה מנהיגה, מרווח כולל ליושבים מאחור, גימור וצ'ופרים, עלויות טיפולים, דלק מה מומלץ? רעיונות? עוד נקודות למחשבה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 536 צפיות
שלום, צריך עזרה וייעוץ ממי שיודע ויכול לעזור - אני מחפש רכב לאשתי, רכב מיני, מיועד לנסיעות בין מודיעין לירושלים הלוך חזור מדי יום. בעז"ה מתרחבים, אז אני מחפש רכב שייכנס בו גם עגלת תינוק סטנדרטית. מחפש רכב חסכוני, אמין, ועד כמה שניתן בתקציב הזה, משהו בטיחותי. התלבטתי על יונדאי I10 2014 שזה בערך המחיר שלה. יש הצעות? הארות על היונדאי? אשמח מאוד לעזרה, תודה רבה. נ.ב. לא ליסינג, סוכנויות וכו'.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
משפחתי עד 40k
מאת SergDru-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 820 צפיות
שלום מעוניין בייעוץ ברכישת רכב סביבות ה-40k. עדיפות לרכב מיני משפחתי - משפחתי 1600 - 2000. אפשרות גם לרכב עם נפח מנוע קטן יותר (גם אם לא משפחתי) אבל כזה שסוחב כשצריך - לרוב נוסע לבד, רוב הנסיעות בתוך העיר וסופ"ש מחוץ לעיר. היום נוסע על מאזדה 3 2005 1600 האצ'בק ואני די מרוצה ממנה למרות הגיר שמעט מסרסר אותה וכמובן גיל הרכב... בנוסף, אם יש אופציה אטרקטיבית אך מעט יקרה יותר מהתקציב אשמח לשקול את ההצעה. תודה=]
הודעה אחרונה מאת SergDru, -
-
- 4 תגובות
- 661 צפיות
אשמח לייעוץ מה עדיף לי לקנות כרכב משפחתי - אני מתלבט בין טיוטה קורולה אוטומט 2010 לפורד פוקוס סטיישן רובוטית 2013. על מה היית ממליצ/ה? תודה רבה וכל טוב.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי לכולם. אני מעוניין לקנות קיה ריו שנת 2014 דגם סדאן. איך היא ?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום, אחרי התלבטויות רבות (כולל בפורום) החלטתי להתמקד בשני הרכבים האלה במטרה לרכוש אחד מהם כבר בימים הקרובים. מדובר ברכבים חדשים, גרסה אוטומטית ולא היברידית ובגרסאות המאובזרות (קומפורט בג׳אז וסטייל ביאריס). בנוסף, אני צפוי לנסועה לא קצרה (15-20 אלף קמ בשנה). בהשוואה ביניהם חשובות לי בעיקר הנקודות הבאות: • בטיחות • אמינות • צריכת דלק פחות חשובה לי הנראות. לגבי ביצועי הרכב, כמובן אעדיף שיהיו טובים ככל האפשר, אבל זה שיקול משני מבחינתי (אלא אם לאחת מהן יש יתרון מובהק על השניה. אציין שנהגתי בנסיעות מבחן על שתיהן, אך בשל הזמן הקצר והפקקים הלא מעטים לא הצלחתי לחוות לגמרי עד עצמתן). אשמח לשמוע מאנשים שמכירים את הדגמים הללו או כאלה שהתלבטו גם ב…
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הי חברים. הרכב המיועד הוא אימפרזה 2014 Style אוט' 1.6 (114 כ"ס) עם 83 אלף ק"מ יד 1 מחברת השכרה. אני אהיה היד ה-2. לפני כמה ימים התחיל משא ומתן על הרכב מצידי כמובן , עם מחיר של 54 אלף. אחרי יום יומיים הוא הוריד לי ל-52 או 50 (כמובן לאחר שנשאתי ונתתי איתו) , והיום הוריד לי ל-46 כמעט. אז אני לא יודע בדיוק, אולי כי זה רכב של חברה שכנראה מחזיקה מאות רכבים כאלו ומתים להיפטר ממנו או שבגלל שיש משהו ברכב? בנאדם פרטי יוציא לי את המיץ אם יוריד לי בכלל אלף ש"ח... אז אולי כי זה המקצוע של הסוכן למכור-ולא אכפת לו כל כך בכמה העיקר להעיף את הרכב כי זה מה שהוא עושה כמעט כל חצי שעה (כל פגישה עם לקוח) ? אשמח להבהרות בנושא מהמבינים פה... תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום & מליבו מוצעת בהנחה 21000₪ & במסגרת העיסקה מציעים לי על הרכב שלי 100,000₪. כאשר במחירון שווה 112000₪ ומחיר משוקלל שווה 115000₪ ( קשקאי בן שנה וחצי). & האם עיסקה סבירה ? בהתחשב ששנת 2018 בפתח. אודה להתייחסויות תודה
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
סופר מיני עד 100K 1 2
מאת dani7391-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב חדש לאמא שלי (בעיקר בשבילה רוב הזמן) עד 100 אלף שקלים ואשמח אם תעזרו לי. אני מתלבט לגבי הסופר המיני הבאות: 1. טויוטה יאריס 2. סיאט איביזה 3. מאזדה 2 הדגשים החשובים הם: בטיחות הנסיעה מבחינת האבזור, נוחות נסיעה, אמינות וחיסכון בדלק. המלצות לרכבים אחרים שלא נמצאים ברשימה יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת wa11a, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום אני שוקל לקנות פג'ו 3008 פרימיום בסוכנולת המוכר אמר לי שבגלל שאין מפתח לדגם הנ"ל, אלא כפתור הנעה, אין אפשרות להתקין עלוקה וקודן (מה שהביטוח שלי דורש לדגם הנ"ל) אלא רק איתוראן (save או רגיל) האם המוכר דובר אמת או מנסה להכריח אותי לקנות איתוראן בברכה ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
האם אפשר להעביר בעלות עם דרכון או חוגר?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, יש לי בערך 35 אלף ק״מ בשנה נסיעות. אני צריך רכב חסכוני וראיתי את הרכב הזה. יש לו מחלות מסוימות? רכב כדאי? אלטרנטיבה אחרת? תודה.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
האם קמ נמוך מעלה ערך מחיר לרכב ובמה זה תלוי? איך מחשבים את האחוזים והאם יש הבדל בסוג הרכב / שנתון
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש טויוה ורסו 2014 מליסינג, מעט מעל 90 אלף ק"מ. מצורפת הסטוריית הטיפולים כפי שניתנה לי. בבדיקה מטעמם הרכב יוצא נקי לחלוטין למעט צמיגים אחוריים שחוקים שהוחלפו, ותקוני מרכב וצבע במשמעות נמוכה, מעיכות שריטות בצבע + פגמים ונזק לפגושים. בכל הפרמטרים קיבל ציון 100 למעט 92 ב'שלדת מרכב', ציון כולל 99. האם אתם רואים בהיסטוריה משהו חשוד? משהו שדורש תשומת לב מיוחדת בבדיקה? תודה!
הודעה אחרונה מאת שמוליקר, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 428 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BRAVO_SX
- שביט
- חוםואבק
- ChaoscripT
- אור1111
- BoazB11
- Supertigre
- EladOs34
- RedLabel
- daniel.asu
- hans
- NickName1