ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
איוניק חדשה
מאת GOLF-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 696 צפיות
עד כמה משתלם, אם בכלל, לרכוש איוניק חדשה מהיבואן לעומת רכישה מיד ראשונה 0 ק"מ? איפה ניתן לרכוש את הרכב במבצעי יד ראשונה 0 ק"מ? תודה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על הרכב הנ"ל. המחיר שלו כעת די אטקרטיבי, בסביבות ה-88 אלף ש"ח על הכביש, ומבחינת גודל הוא עונה בדיוק על צרכי המשפחה. האם יש משהו אטרקטיבי יותר ברמת המחיר הזו ובקטגוריה הזו? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
קורולה 2010 1 2
מאת פנדל- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפשים רכב שיכיל 3 ילדים מאחור (2 כסאות +בוסטר), בטיחותי, אמין ואם חסכוני - מה טוב. מצאנו קורולה, 2010, 110,000 ק"מ, 45,000 ש"ח. ממליצים? חיפשנו את מבחני הריסוק של הדגם בשנתון הזה בeuruo ncap ולא מצאנו. יתכן והוא לא ערך מבחני ריסוק? היכן ניתן למצוא מידע לגבי מפרט הבטיחות שלו? משהו נוסף שכדאי לבדוק בקשר לדגם בשנתון הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 940 צפיות
אני מחפש רכב שיעשה בערך 12K בשנה, עדיפות לידני אבל אפשר גם אוטומט שנתון סביבת 2011 עד עכשיו ראיתי את המיקרה שהייתה אחלה, אבל בסוף מכרו אותה לפני שהחלטתי :/ אם יש המלצות למשהו עם קצת חריגה, אז אפשר גם, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, חבר בארץ מתעניין ברכישת הרכב הנ"ל. להבנתי לרכב היו בעיות רציניות עם הגיר האוטומטי. האם מדובר על פלנטרי מסורתי? האם למישהו יש נסיון עם קרוז לאחר התיקון/החלפה? הבעיה חוזרת לאחר הפעולות האלו? עוד עצות המידע על הרכב יתקבלו בברכה. *מצאתי שרשור טרי בנושא, אך לא היתה שם תשובה חד משמעית. אז אם למישהו יש מידע בנושא, אשמח אם תחלקו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 35.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש רכב שמשועבד לבנק, לאחר שהמוכר מסער שיעבוד יש צורך לגשת למשרד הרישוי או שאפשר לגשת ישר לדואר להעברת בעלות? אשמח להסבר מפורט, בברכת חג שמח ושנה טובה.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 813 צפיות
שלום לכולם, יצא שקיבלנו מיצובישי אאוטלנדר במתנה (2009). אנחנו זוג צעיר +1 ומחפשים רכב בטוח וחסכוני. מכיוון שהאאוטלנדר צורך הרבה דלק, המחשבה היא למכור ולקנות רכב שיתאים לנו יותר. מצד שני, מישהו הציע לנו לבצע הסבה לגז, ראיתי פה שהתגובות מעורבות לגבי זה, מה עוד שאני מניח שרכב מדגם חדש יותר (נגיד 2015 ומעלה) יהיה בטיחותי יותר אף אם קטן יותר. האם יש המלצות לרכב מתאים עד 90K? חשבנו על טויוטה אוריס סטיישן (היברידי). האם יש רעיונות נוספים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Aner Lev, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, אנחנו מתכננים להתרחב קצת, וגם הרכב צריך הגדלה. בראש ישר חשבתי על פיקאסו. מחד אני עם 3008 (2011), ככה שיש חששות לגבי המנוע. מצד שני לא ראיתי שמישהו התלונן על המנוע המשופר. בעבר היה את המשתמש skitsa שלקח את הSMAX והתלהב מאוד עד שנעלם מהאתר. בעיקרון בלובינסקי טרייד מצאתי פיקאסו עם 100K ק"מ, נראתה לא רע, כמובן לפני בדיקה שלי. מישהו יכול להחוות דיעה? תודה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, בהמשך להתלבטות קודמת שהעליתי כאן - החלטתי ללכת עם קליאו ידנית 2012. היה לי נסיון טוב עם הרכב הזה, והמנוע והפשוט + גיר ידני מרגיעים אותי. קיבלתי הבוקר היסטוריית טיפולים מלאה - הכל נראה כשורה למעט זה שבכל טיפול החליפו אטם לאגן שמן (האם מקובל בכל טיפול לפרק אגן שמן ולהחליף אטם? וכן - החלפה של קרטר מנוע מלא (בוצע כשלושה חודשים אחרי טיימינג). האם זה מלמד על בעיה? לא ראיתי אינדיקציה בהיסטוריה על ביצוע ראש מנוע וכו'. אשמח לעצות. (קליאו 2012 1.2 ידנית, 50,000 ק"מ)
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
- 1 תגובות
- 519 צפיות
שלום רב, האם להחלפת דלת יש משמעות מסחרית רצינית? כיצד נכון לתמחר בצורה אוביקטיבית בהינתן כי הרכב לא אקזוטי בכלל . בברכה, דניאל
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום יש לי רכב מהעבודה, וקידום בתפקיד הגדיל לי משמעותית את אחזקת הרכב (אם אני מחזיר את הרכב מהעבודה) והעלה חזרה את המחשבה לוותר על הרכב חברה. בתנאים החדשים ההפרש בנטו הוא 2200 ש"ח והעבודה גם משלמת לי את הביטוח והרשיון. הבעיה היא שכרגע אין לי כסף להשקיע ברכב חדיש וטוב, הסתכלתי על תוכניות מימון למיניהם וההחזר החודשי מחסל לי כמעט את כל ה"רווח" החודשי של להחזיר את הרכב, ומצד אני לא מוכן לקנות רכב קטן וחלש עם הכסף שכן יש לי. אחרי קצת חיפושים ברשת נתקלתי בסיטרואן C5 שנתון 2010, ראיתי שאני יכול למצוא אחד בתקציב של 20,000 ש"ח +- שהוא לפחות על הנייר לא שבור, יכול לקנות אותו להחזיק אותו 2-3 שנים לחסוך כסף ואז להשתדרג. היתרונות מבכינתי: רכב מפואר ומפנק, חזק, נ…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתלבט בין פולו gti לאאודי שמעתי שלפולו יש בעיה במנועים בשנים מסוימות אז אם אפשר הסבר על זה
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשוב לציין בגלל החוק החדש אסור שהרכב יעבור את ה3500 קילו תודה לעוזרים חייב משהו גדול כמו ספרינטר תודה
הודעה אחרונה מאת tomer2011, -
- 2 תגובות
- 677 צפיות
היי, לא כתבתי כאן שנים. אנו מעוניינים לרכוש רכב שני הביתה. עקב רצון לשמור על תקציב נמוך - אני בוחן מגוון מוזר של רכבים שהמשותף להם הוא תקציב. אני נוטה לקליאו 2011/2012 האמת - היתה לי כזו לפני ה208 ואין לי מילה רעה לומר עליה, ובכל זאת - בוחן מגוון אופציות. שתי אופציות שכללתי ברשימה הקצרה שלי, שאין לי שום מושג לגביהן - ואשמח לסיוע: 1. סקודה פאביה ספייס 1.6 אוט' שנת 2009 (אמביינט) היתרון הברור של הרכב הוא הגודל. 2. גולף 1.6 אוט' שנת 2009 (טרנדליין) - שם היתרון הוא במבחני הריסוק. בשני הדגמים, אני לא לגמרי רגוע לגבי הגיר/מנוע ואשמח לחוות דעת. אני מניח שהרכב יהיה אצלנו עד שלוש שנים - אבל אין לדעת. לחילופין המלצות לרכב עד 30 אש"ח יתקבלו בברכה - כשהד…
הודעה אחרונה מאת king1996, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
שלום לכולם , התלבטות קטנה והייתי שמח לשמוע את חוות דעתכם... בדרך כלל אני מחליף רכב חדש כל שנה וחצי שנתיים מסיבותי האישיות לא רלוונטי כרגע לעניין. מכרתי לאחרונה את הרכב שלי שהיה בן שנה וחצי והתכנון היה להוציא סדר גודל של 200 אלף שח לכל היותר לרכב חדש. לאבא שלי יש מונית מרצדס B200 בת שנתיים שבקושי נסעה והוא הנהג היחידי ושומר עליה בפדנטיות מטורפת. הרכב נקי , שמור ומטופל כמו שצריך. חשבתי שבמקום להוציא סכום די גדול אני יכול היום לקנות את המונית לשלם הפרשי מיסים ולהוציא מהכיס סדר גודל של 70 אלף שח ולנסוע במרצדס חדשה מודל 2016 , להחזיק אותה שנתיים ולמכור. השאלה הנשאלת אם זה בכלל כדאי וטוב כמו שזה נשמע ? ושוב זו לא בעיה של כסף אלא פשוט להוציא הרבה פחות מהתכנון המ…
הודעה אחרונה מאת giliav, -
-
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! קודם כל תודה רבה על העזרה אני חייב לציין שאני כבר חודשיים וחצי בחיפושים אחרי רכב ולא מצליח למצוא את הרכב המתאים.. 1. יש לי שאלה שמטרידה אותי. שמתי לב שפורד פוקוס סטיישן נמכרת במחירים מאוד אטרקטיביים. ראיתי פוקוס סטיישן 1.6 2013 ב31K מפרטי עם 150K~. אני יודע שהסיבה למחירים הנמוכים בדגם הזה הוא בגלל ההצפה של השוק ע"י חברות הליסינג של הדגם הזה. השאלה האם יש סיבה נוספת? יש סיבה לחשוש? אני יודע שיש לו גיר רובוטי, אבל הבנתי שהוא לא מתדרדר בעליות (דבר שמאוד חשוב לי) ושהוא יחסית אמין. 2. כרגע אני מסתכל לרוב על הרכבים : קיה סיד סטיישן, יונדאי i30cw, קיה פורטה, קיה ריו. האם כדאי להכניס את הפוקוס לרשימה? האם יש לכם הערות/הארות לגבי …
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, מחפשים רכב שיכיל 3 ילדים מאחור (2 כסאות ובוסטר), בטיחותי ואמין. הציעו לנו: לנסר אינבייט, 2011, 137,000 ק"מ, עבר 2 ידיים פרטיות, 32,000 ש"ח. ספורטבק, 2011, 97,000 ק"מ, עבר יד אחד פרטית, 37,000 ש"ח. איזו מכונית נחשבת יותר מרווחת? האם בשניהם ניתן להכניס 3 ילדים מאחור? האם הספורטבק - בעלת מנוע של 1.8 - נחשבת חסכונית יותר או בזבזנית יותר מהinvite (מנוע 1.5)? האם באחד מהדגמים הללו לא ניתן לבטל כרית אוויר מקדימה? (לא הצלחתי למצוא מידע על כך) מצאתי שבתקופה שבין 2009 ל2012 עשו מבחני ריסוק לספורטבק בלבד: https://www.euroncap.com/en/results/mitsubishi/lancer/11051 א. האם הם תקפים גם לאינבייט? או שבעצם כל דגם שמיצובישי הוא לא ספורטבק עד 2012 בעל 0 כוכבי …
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב חדש שיהיה נוח, ברמה ממש מפנקת. עדיפות לרכב משפחתי קלאסי ולא ג'יפון. תקציב: 170-230 א' ש"ח. תודה
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, מיצובישי ספייס סטאר, בתא המטען ליד הגלגל ספייר יש מין חומר איטום. האם זה חומר מילוי שמעיד על תאונה? תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, זקוק להמלצה על רכב עד 100 K וקצת... כרגע אני נוהג על יונדאי I20 ואני לא נוהג יחסית הרבה. בממוצע 10 אלף בשנה. אולי קצת פחות. חשוב שברכב הבא שלי, שיהיה זריז יותר, מעוצב טוב יותר, ומבחינה בטיחותית שיספק בטיחות גבוהה. ומובילאיי מן הסתם לא נחשבת חח כן, הייתי רוצה שברכב החדש יהיו ג'אנטים נורמלים ולא מפלסטיק, התנעה ללא מפתח, סך הכל הייתי רוצה שהרכב יהיה מודרני אני כן אוהב לתת גז בהתחלה, בשביל ההרגשה. אני לא נוהג מהר יחסית, אבל מידי פעם יש לי יציאות של נהיגה מהירה, במקרה שמישהו בכביש מחליט לנהוג כמו סבתא זקנה עשיתי נהיגות על כמה רכבים. 1. מאזדה 3- לא ממש הרגשתי את הרכב כי זה היה בתל אביב הפקוקה, אבל יחסית היה סבבה- הבעיה היא שהמחיר גבוה- הרצון שלי היה לק…
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 5 תגובות
- 926 צפיות
היי אני מחפש רכב קטן (בנאדם יחיד, יכול להיות גם 3 דלתות וגם 5). חשוב לי שיהיה זריז, אישית מעדיף טורבו (גם מבחינת הרגשה בהשוואה לאטמוספרי וגם מבחינת אפשרות לחיסכון בדלק כשלא משתוללים) אשמח לשמוע עוד אפשרויות של מנועים אטמוספריים במידה ויש. חייב שהרכב יהיה ידני. מחפש שנתון גבוה וקילומטראז' נמוך כמובן.
הודעה אחרונה מאת opher50, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי ראיתי היום רכב מיצובישי לנסר קלאסיק 2005 עם 135K ק"מ שבדקתי את המדיד של השמן ראיתי שהוא מתחת לסימון ה LOW וכשניגשתי לראות אם יש נזילות מתחת לרכב אז ראיתי כתם ממש קטן על הכביש ושהסתכלתי למעלה ראיתי שיש מלא נזילות שמן. הרכב נוסע ללא בעיות, גיר ומנוע שקטים ונשמעים תקינים אני מצרף תמונות התמונה הראשונה זה כאשר התכופפתי בצד השמאלי של הרכב איפה שהנהג מתחת לכנף פרט לכך, מקדימה של הרכב חסר גרילר קטן, ו2 ברגים שמחברים את הטמבון הקדמי מכסה של מיכל מילוי וישרים חסר הרכב לא נראה שמור יותר מדי אבל הוא מרגיש טוב בנסיעה האם לאור הממצאים עם נזילות השמן כדאי לרכוש את הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם אוכל לקבל חוות דעת/הערכה על האיכות הכללית של האיביזה האוטומטית 1.0 ליטר reference מבחינת אמינות ותמורה לכסף. תודה.
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מה עדיף? ה 6 יותר יקר!
הודעה אחרונה מאת dangolde, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני כבר תקופה רוצה לשדרג את הפולו 2006 הידנית שלי. נתקלתי במודעה של רנו קליאו שנת 2014 אוטומטית מנוע 1200 טורבו דגם קולקשן. חקרתי מעט על הקליאו החדשה ולפי איך שנראה היא אמינה חזקה וחסכונית עם בעיית מוח גיר שצריך להחליף סביב ה60 אלף קילומטר. החסרון הנוסף הוא טראומה של ישראלים מצרפתיות כפי הנראה כך שיהיה מעט קשה למכור בסוף התקופה. אשמח לדעתכם לגביי הרכב הספציפי הזה, במיוחד אמינות וצריכת דלק. ולגביי הרכב שבדקתי, דיברתי עם הבעלים והוא יד שנייה (01 ברישיון), שאלתי לגביי הגיר והוא ענה שהוחלף מוח גיר במסגרת אחריות לפני כ10,000 ק"מ (נותן לי שקט נפשי לעוד 60 אלף?). הוא גם ציין כי הוא הוציא את הרכב מהחברה כחלק מטרייד אין או משהו בסגנון, טוען שהוא עוב…
הודעה אחרונה מאת ezana9, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בהנחה ובדיקה יוצאת תקינה, מחיר של 66 אלף + אחריות ל 3 שנים גיר ומנוע נשמע מחיר סביר או גבוהה? מחירון לוי יצחק 78 אלף ללא שקלול. Sent from my MI 5s using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
היי רציתי לקבל חוות דעת לגבי ה MG 350
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה נתקלתי בדבר הבא: http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C_%D7%96%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%94 אופל זאפירה, 0 ק"מ מליסינג. אנחנו אמנם עם "רק" 3 ילדים, אבל כולם בכסאות ובוסטרים עם גב. איך האופל מבחינת מרווח? אני רואה שמדובר במנוע 1.4 טורבו שנמצא גם באסטרה, יש לו מחלות ידועות? מה לגבי הגיר? מה לגבי צריכת דלק? הזאפירה שוקלת טון וחצי, ואצלנו תסע בעיקר בעיר ובעליות (חיפה). בקיצור, כל מידע יעזור.
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה עבור חבר מתכנן לקנות יונדאי I10 הצורה חדשה מודל 2014 ידנית. עד כמה הרכב אמין, נוח וחסכוני, אני מודע לכך שהכל אינדיבידואלי וכמה הרגל כבדה על הגז אבל בגדול אשמח לשמוע מבעלי רכב זהה עד כמה הם מרוצים או לא מרוצים מהרכב ומה צריכת הדלק. לינק לסיכום תקופה / סקירה של חברי הפורום על הרכב גם ייתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת banban, -
-
- 8 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם. ברצוני לקנות רכב חדש - פיג'ו 2008 מהניילונים (ישירות מהחברה) אשמח לקבל חוות דעת עליו - כמה הפיג'ו רואה מוסך, כמה הרכב אמין, איזה תקלות נפוצות איתו - ומי שיש לו פיג'ו, אז האם הוא ממליץ על הרכב, או שזה אכזבה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Ron.P,
-
מי מחובר 24 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 373 אורחים (הצג רשימה מלאה)