ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני ובעלי מכרנו אופל אדם כי אנחנו מתרחבים ורוצים לחסוך אני מחפשת רכב עד 25 אלף חסכוני בדלק, אמין לא רכב גדול משפחתי יותר לכיוון ההאצ'בק על מה הייתם ממליצים? ואם נתפשר על רכב גדול, על מה הייתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הייתי היום בסוכנות של מאזדה כדי לקחת 6 חדשה. אמרתי לסוכנת שאני שוקל גם מאליבו, היא התלהבה והראתה לי שהמאליבו מאבדת הרבה יותר ערך מהמאזדה תוך כמה שנים. נגנבתי מהמחיר של מאליבו משומשת במסמכים שלה, אז חיפשתי מתחרות ל6 בנות כמה שנים כדי לראות מה הסיטואציה בשוק. אלה הדברים שמצאתי: אופל אינסיניה 2013 - 95k ק״מ - 66kש״ח שברולט מאליבו 2014 2.0 טורבו 256כ״ס - 85k ק״מ - 68kש״ח שברולט מאליבו 2013 2.4 high tech ררק 169כ״ס - 138kק״מ - 47kש״ח פורד מונדאו טיטאניום 240כ״ס 2013 - 95kק״מ - 53kש״ח סקודה סופרב אמבישן 1.8 2013 - 68kש״ח (לא רשום קילומטרז׳) וולוו S60 גרסת Kinetic T4עם 180כ״ס שנת 2013 - 88k קילומטראז׳ - 67kש״ח הונדה אקורד 2014 - 79k ק״מ - 67kש״ח מה הכי משת…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
רכב משפחתי עד 65K
מאת gd1- 2 תגובות
- 761 צפיות
שלום לחברי הפורום. אני מחפש רכב לזוג פלוס תינוקת וכלב. הנתונים: הרכב ימשיך איתנו ככל הנראה 5-6 שנים ולכן מחפשים מרחב נוח כולל תא מטען לעגלות, בטיחות במבחני ריסוק, אמינות, קילומטראז' נמוך (נסועה לא גבוה במיוחד כרגע אבל בכל זאת רכב להרבה שנים), גם נוחות יכולה להיות בונוס אציין שלשנינו אין בעיה לנהוג על ידני וזה נראה כמו פתרון למיקסום מה שנקבל מבחינת שנתון ואיכות הרכב. הרכב המרכזי שעד כה בדקתי היה סוזוקי קרוסאובר ידני, העניין הוא שכרגע לא מצאתי את הרכב המתאים מבחינת קילומטראז' נמוך ומצב הרכב. בחיפושי נתקלתי גם בקיה סיד 2013. ממה שקראתי זה רכב די איכותי ונוח ונמכר במחיר נמוך יחסית בעיקר כי לא תפס בשוק הפרטי וכי נמכר ב-0 ק"מ. להבנתי הן מגיעות עם גיר רובוטי דו מצמדי של …
הודעה אחרונה מאת titanium75469, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לאחר 4 שנים עם הספארק 2011 ששירתה אותי נאמנה בתקופת התואר ובשנה האחרונה, הגיע הזמן להתקדם לרכב "נורמלי", מיוחד ועם קצת פלפל. בתור חובב רכב סבלתי נורא מספארק, בתור סטודנט נהנתי מאוד מצריכת דלק מצוינת ומעלות נמוכה של חלקים. תקציב: 33-35K אחרי הרבה מחשבות, הגעתי למסקנה שהרכב הבא צריך להיות אחד מאלה שרשומים בכותרת. הדרישות: ידני, חסכוני (מינימום 1-15 בשיוט מחוץ לעיר) נוח ואמין. על הסיויק אין הרבה מה לומר, מצאתי מספיק מידע בפורומים השונים, יפנית אמינה, מראה מיוחד, מספיק מרווחת ונוחה והיא די עונה על כל הדרישות שלי, הבעיה היחידה, למצוא אחת ידנית עם ק"מ סביר. הלאון, מכיר את בעיית אכילת השמן במנועי 1.8 (כנראה שזאת גם הסיבה לכך שרוב המודעות ביד 2 הן של דג…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 33 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
היי לכולם, אני מחפש רכב סטיישן למשפחה 5 נפשות, 2 מבוגרים ו3 ילדים קטנים. התקציב שלי הוא 60 אלף, אפשר להתגמש אם אמצא משהו ממש טוב. הדרישות לרכב הם: בטיחות הרכב רכב מרווח - כדי ש3 כיסאות ילדים יכנסו בלי בעיה וגם שמבוגרים ירגישו בנוח. בגאז' גדול. צריכת דלק נמוכה שנתון 2014 ביצעתי סקר שוק קטן וקיבלתי הצעות הבאות: אופל אסטרה סטיישן, 2014, 70 אלף קילומר - מחיר: 50 אלף. קיבלתי את המחיר בחברה שלמה סיקסט. שלמה סיקס הם יבואן של אופל אז קיבלתי מחיר טוב יחסית. רנו מגאן סטיישן 2014 אקפרסיון, בסביבות 90 אלף קילומטר - מחיר: 60 אלף שקל. קצת מעבר לתקציב אבל יש לו צריכת דלק טובה ובגאז' גדול. פורד פוקוס סטיישן 2013, משהו כמו 80 אלף קילומטר…
הודעה אחרונה מאת corola98, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני שוקל לעשות טרייד-אין לקשקאי שנת 2012 עם ק"מ נמוך. האם צפויים מבצעי מכירות לקראת סוף השנה שיעודדו טרייד-אין אטרקטיבי ?
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
-
- 1 תגובות
- 858 צפיות
שלום לחברי הפורום , בעקבות הקמפיין שמאזדה משיקים על הרכב החדש שעומד לצאת אני בהתלבטות האם למכור את המאזדה 2 שלי שנת 2013 אוט' ולהחליף לסיאט איביזה גיר רגיל . בעקבות ירידת ערך , והאמת שבא לי לחזור לנהוג בגיר רגיל . ואם לא איביזה איזה רכב כן הייתם ממליצים גיר רגיל שעומד בתקציב של 50,000 עדיפות לרכב אצבק' . אשמח להמלצות אם כן האם למכור דרך יד 2 או לעשות טרייד בסוכנות מה ההמלצות כאן תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת zivk, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל רכישה של סוזוקי קרוסאובר שעברה תאונה באיזור כנף שמאל קדמית. על פי דוח שמאי היתה ירידה של 6% משווי הרכב ואין פגיעת שילדה. צירפתי את רשימת החלקים שהוחלפו במסגרת התאונה. האם תמורת הפחתה נכונה במחיר כדאי לקנות את הרכב? האם זו תאונה שמשפיעה מהותית על שווי או בטיחות הרכב? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי המון שנים עם מכוניות מנהלים שכללו מאזדה 6, שברולט מאליבו (2 דורות) החלטנו במשפחה לשנות כיוון לג'יפון מרווח. למעשה כבר לא מבחירה אלא מתוך צורך לעלות לרכב גבוה בגלל כאבי גב של אבא שמבלה שעות של נהיגה ביום. אנחנו משפחה של 4 נפשות אבל לרוב רק אבא משתמש באוטו לעבודה. היינו מעוניינים שהאוטו יהיה חזק (אם מסתכלים על 0-100), אמין, מרווח, מאובזר, ועד כמה שניתן חסכוני. גיששתי לא מעט, גם באתרים של 0 ק"מ וכרגע אני עומד על כמה אופציות שהייתי שמח לקבל עליהן דעה: 1) מאזדה CX5 2) סיאט אטקה - גרסת xcellnce (האם עוד יש מקום לדאגה עם תיבת DSG?) 3) סקודה קארוק / קודיאק (גדול מדי בהתחשב שנוסע לרוב 1-2 נוסעים) 4) שברולט אקווינוקס פחות או יותר זה…
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהמשך לאשכולות הקודמים שפתחתי, עשיתי קצת "שיעורי בית" הקשבתי לחברי הפורום ובדקתי את מה שהוצע לי. אני צריך אוטו לא גדול רוב הנסועה שלי זה לבד או עם עוד נוסע או שניים, נסועה מעורבת בין עירוני ועירוני רוב הנסיעות קצרות, אבל פה ושם יהיו נסיעות ארוכות של שעתיים ומעלה לכן סעיף הנוחות מאוד חשוב לי. דרישות: אוטומט\רובוטי בטוח, נח\נעים לנסיעה, אמינות צריכת דלק שיהיה 1 ל 10 כל דבר מעל זה בונוס, הנסיעה בכללי לא רבה אז מוכן להתפשר על הנתון הזה. שוק - מתכנן לשמור את הרכב ל 3- 4 שנים לפחות אז אין לי מושג כמה רלוונטי עבורי הסעיף הזה. כח - לא מחפש אוטו לפתיחות או כל מני שטויות אני פשוט רוצה אוטו שכאשר אני אלחץ על הגז יהיה לו כח ולא ארגיש שהאוטו נחנק. אני כרגע מתלבט …
הודעה אחרונה מאת red1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מצאתי רכב סיטרואן C3 חדש על הכביש שנמכר. בעל הרכב מציין שהרכב עבר תאונה ושלח לי דוח שמאי. האם מישהו יכול לעזור לי להבין לפי הדו"ח כמה הנחה ממחיר המחירון עליי לבקש? תודה
הודעה אחרונה מאת kolarmi12, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 764 צפיות
הורים לנערה צעירה שזה מכבר הוציאה רישיון מעוניינים לקנות לה רכב. הרכב ישמש בעוד כשנה גם את האח היותר צעיר. חשוב שיהיה בטיחותי ואמין ככל האפשר. אין מניעה לרכוש רכבים בלי שוק, כי לא מתכוונים למכור אותו בקרוב.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 787 צפיות
איך הבעלות יכולה כך סתם "לדלג" עליו? נשמע לי שהוא או אני מפספסים משהו. הרכב אגב הוא רנו פלואנס 2017
הודעה אחרונה מאת kolarmi12, -
שברולט קרוז 1 2
מאת Yosef Avraham-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
למישהו היה את הרכב שנת 2010, ls 1600? אשמח לשמוע חוות דעת.
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מברר על חבילות מקבילות לאוויס אקספרס ודיברתי עם נציג של שלמה סיקסט. ההצעה שלהם יקרה משל אוויס במשהו כמו 10-20%, אבל הנציג המליץ לי כמה פעמים ״לקרוא טוב טוב את החוזה״ אבל אמר שלא יכול לומר בטלפון ממה הוא בעצם ממליץ לי להיזהר. מישהו יודע מה העניין?
הודעה אחרונה מאת sh88, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בודק עבור חבר שפותח חברה בע"מ - איזו חברת ליסינג תפעולי מומלצת? האם ללכת על אחת מהגדולות (אלבר / שלמה / Avis) או דווקא על הקטנות יותר? שיקולים עיקריים - מחיר ושירות.
הודעה אחרונה מאת sh88, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. בחודשים הקרובים תסתיים עסקת המימון שלי ואצטרך לשדרג / לשנמך לרכב אחר. נכון לעכשיו עסקת טרייד-אין בסיאט על אטקה חדשה היא האופציה המועדפת מפאת סיבות רבות, אך תהיתי איך האחזקה של הרכב לעומת הרכב שברשותי כיום? (סיאט לאון 1.2 אוטומטית שנת 2015). הביטוח צפוי להיות מעט יותר יקר, זה אני יודע. אך מה לגבי טיפולים וחלפים? הרי המנוע הוא 1.4 רגיל המשרת את שאר רכבי המותג. האם יש לצפות למחירים גבוהים יותר רק כי מדובר בג'יפון? מעבר לאטקה שקלתי לחיוב את הניסאן קשקאי דיזל או רנו קדג'אר דיזל. האם גם שם צפויות עלויות טיפולים וחלפים גבוהות יותר מאשר הלאון הנוכחית? אשמח לכל ייעוץ או חוות דעת. תודה!
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 8 תגובות
- 880 צפיות
הרכב היה 3 שנים בליסינג, למכירה מחברת ליסינג מוכרת.. אתמול לקחתי לבדיקה באלדר נתניה המחיר שמבקשים הוא 47,500, והדיבור הוא שהם מוכנים לתקן את כל הליקויים שנמצאו + אחריות לשנתיים מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 0 תגובות
- 544 צפיות
שלום חברים, אני נמצא בתהליך רכישת רכב מחברת ליסינג. אני סמוך ובטוח שהטופס שקיבלתי איננו משקף את המציאות . אני יודע שהרכב עבר פחחות קלה בפועל אין איזכור לתיקון אני לוקח את הרכב לבד לבדיקה .האם יש בעיה ללכת לקומפיוטסט במערב ראשון ( באזור המגרש) הבדיקה של חברת הליסינג גם בוצעה בקומםיוטסט בסניף אחר . אשמח לשמוע המלצתכם Sent from my MI 5s using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת corola98, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש לי 3 ילדים קטנים ואני מעוניין לקנות רכב משפחתי כך ששלושת המקומות מאחור יהיו מספיק מרווחים בכדי לשים סל-קל, כיסא תינוק ובוסטר. יש המלצות ? תודה, אבי
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה דגמי מכונית עונים להגדרות האלו ומומלצים: משפחתית או מיני-משפחתית. אוטומטית. שנתון 2014-2016 חסכונית יחסית בדלק ואמינה. תא נוסעים שקט במיוחד. בלוטות' ושאר איבזורים - רצוי. תקציב: 45-55 אלף ש"ח. תודה!
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, יש לי סוזוקי ליאנה GLS 2005 ויש לי אפשרות להחליפה בטויוטה קורולה 2009 גיר אוטומטי ע"י זה שאוסיף את ההפרש ביניהם במחירון (תוספת של 21,000 לפי המחירון). מה כדאי לעשות ? האם להשאר עם הסוזוקי (שמתיישנת כבר...) או לעבור לטויטה הקצת יותר חדשה? מה שחשוב לי זה כמה שפחות להתעסק עם בעיות באוטו מצד אחד ומצד שני לא להפסיד יותר מדי כסף.... ביצועי הרכב פחות חשובים לי אלא רק שיסע ולא יעשה בעיות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת קרבורטור, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי זו בדיקה לפוקוס 2008 רציתי לדעת מה אפשר ללמוד מזה?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
מאזדה 2 חדשה 1 2
מאת adidas03- 25 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
לאחר 3 שנים טובות עם היונדאי I20 שלי החלטתי להתחדש ולממש את החלום (כן) - מאזדה 2 חדשה. בחברה עצמה קיבלתי הצעה לדגם 2018 - 101,500 ש"ח. מצאתי אתר שכבר מוכר את דגמי 2018 במחיר של 91,900 אבל לאחר התוספות שאני רוצה הסכום הוא 93,240. כמובן שאני רשומה כיד 2, התשלום הוא פחות 8% - 8260 ש"ח. אני מתכננת להחזיק את הרכב בין חמש לשש שנים. לאחר מכירת הקטנה שלי יהיו לרשותי כ 52,000 ש"ח זמינים, השאר אקח בהלוואה מהבנק שלי. אני מאוד מבולבלת ולא יודעת באיזו אופציה לבחור. מצד אחד מהחברה זה ממש יקר אבל מפריע לי להיות רשומה יד 2 כשהבעלים הראשונים הם ליסינג ואני לא יודעת אם זה יהווה בעיה במכירה. בבקשה בלי הצעות לרכבים אחרים, אני סגורה על הבחירה שלי. תודה!
רכב עד 30K
מאת oshri_t1- 2 תגובות
- 708 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב סופר מיני או משפחתי. הנסיעות שלי בעיקר מהבית לעבודה (פ"ת-קרית אונו) וכ3 פעמים בשבוע לחולון. חשוב לי שיהיה אוטומט, אמין, נורמלי בדלק ובעל מראה חדשני ולא מיושן. תודה מעונים
- 1 תגובות
- 686 צפיות
שלום לכולם. לאחר התלבטויות הגעתי למסקנה שכדאי להיסגר על סופר מיני. התקציב הוא עד 20k הרכב צריך להיות נוח ומיועד לנסיעות קצרות. עדיפות לאוטומטי אבל לא חובה. המעומדות הן: 1.פיאט פונטו כנראה גרנדה, איבו כמעט אין בתקציב. 2.פיג'ו 207, נושא האמינות במנוע קצת מטריד 3.רנו קליאו 3, 4.סקודה פאביה, קצת יותר יקר,שווה להתאמץ? כל הערה והארה תתקבל בשמחה. תודה Sent from my Le X829 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
במבחנים שביצעו ליונדאי טוסון הזכירו כי צפויה להגיע גרסת הטורבו. ככל שידוע לי ספק אם תגיע גרסה כזו ארצה. האם יש למשהו אינפורמציה יותר מבוססת לגבי דגם הטורבו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מוכר הרכב מוכר טויוטה יאריס בת כשנה, הוא טוען שהיא נרכשה באלבר והוא הבעלים הראשון. האם אלבר מוכרים רכבי ליסינג 0 ק"מ או שהם הפכו ליבואן לכל דבר וזו למעשה קנייה "מהחברה"?
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
"ספורטבק" זה השם של ה5 דלתות נכון? מה זה "Motion"? אני פשוט לא מוצא אזכור של המילה Motion ביצחק לוי..
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש מאדם פרטי יד 1 פיג'ו 208 אקטיב 1600 סמ"ק (30 אלף ק"מ) או מזדה 2 (50 אלף ק"מ) חיפשתי בפורום התייחסות למספר דברים שמעניינים אותי ולא מצאתי. אשמח לקבל חוות דעת על השאלות הבאות: 1. האם ל208 ידועות בעיות (מחלות/רגישויות) כלשהם משנתון 2013 ? 2. מה סוג הגיר ברכב הזה וכמה הילוכים ? האם 4 או 6 ? האם יפני או AL4? 3. האם לדעתכם הגיר מסרס את פעולת המנוע (החזק), אני רוצה לדעת אם הוא מורגש? 4. האם יש לרכב הזה שוק לדעתכם ( האם בעוד X זמן יהיה לי קל/קשה למכור אותו) ? 5. האם המאזדה 2 עדיפה, אם כן במה היא עדיפה על הפיג'ו? שוק/מנוע/גיר/תצרוכת דלק? הייתי שמח גם לחוות דעת של אנשים שנסעו על הפיג'ו. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 339 אורחים (הצג רשימה מלאה)