Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנעלייך, קיה סיד או I30 כמו שהציעו לך.

במידה ושני אלו לא מתאימות הייתי פוזל לכיוון הרנו מגאן דיזל.

אם "קיבלתי הצעות על ..." אומר שאתה בתהליך רכישה ממגרש אני מציע לנסות את השוק הפרטי לפני שאתה מגיע לנבלות של הסוחרים.

99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר ובצדק.

ואגב שלמה סיקסט, מציע לך לבצע חיפוש בגוגל (אפילו פה באתר) על השם שלהם, הרבה לפני שהייתי נכנס לעסקה כלשהי איתם.

מחירים שמופיעים ביד 2 הם יותר גדולים ממה שסוכנות מציעה ולכן אני נוטה לכיוון הסוכנויות. בנוסף יש להן בדרך כלל אחריות לשנה שכוללת מנוע, גיר ועוד משהו.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי האסטרה נשמע אחלה רכב כחבילה כוללת אך צצות לא מעט בעיות שניתן לקרוא עליהן בפורום וגם בזמנו שהתעניינתי נתקלתי בכמה בעלים מאוד לא מרוצים מהרכב.

בתקציב שלך אני יכול להגיב על מגאן סטיישן, הייתי בודק אופציה דווקא לרדת בשנה ולחפש אחת מיד פרטית עם ק''מ כמה שיותר נמוך! הרכב מצויין ואמין אך צריך לשים לב לגיר, בקילומטראז' נמוך אין מה לחשוש מהגיר הדו מצמדי ואולי רק סביב ה 100 אלף ק''מ + רק להשאיר כסף בצד למחשב גיר במידה ויתקלקל בעתיד, מלבד זאת רכב מצויין! חסכון בדלק ברמה של רכב מיני ידני וניתן למצוא סולר היום גם ב 5.60 ש''ח במקומות אמינים.

לגבי 3 כסאות, אני לא יודע מה הקונפיגורציה מבחינת גילאים אצלך אך 3 כסאות מאחור לרוב לא ייכנסו במשפחתי אלא אם אחד מהם הוא רק בוסטר, או שניים מהם סלקלים קטנים/בינוניים.

אצלי במגאן מאחורה היה מותקן כסא בטיחות בין הגדולים וסלקל בין הגדולים בשוק, אשתי הייתה לפעמים יושבת ביניהם בנוחות סבירה.

הרכב עצמו בין הנוחים שיצא לי לנסוע בהם לאורך זמן, החזקה שוטפת סבירה ביותר ומרווח טיפולים נוח (טיימינג ב 160 אלף ק''מ פעם ראשונה, טיפולים כל 20 אלף ק''מ שאצלי הקדמתי לכל 15).

יש גם את אופציית הפלואנס עם מנוע וגיר זהים למגאן שבדגמיה המפוארים יש גם פתחי מזגן לאחור אך תא מטען פחות נוח לשימוש.

לעניין אחריות של מגרשים קח בערבון מוגבל, מחשב גיר שהלך לי בזמנו שהינו חלק מהגיר לא היה כלול באחריות והאחריות מאוד מצומצמת במיוחד שמדובר בגיר רובוטי, אצלי רצו שאלך למוסך מורשה רנו ואשלם 300 ש''ח על אבחון על מנת בכלל לקבוע אם זה באחריות או לא, בלי קשר המחשב גיר הוחלף במורשה רנו בחצי מחיר היות והרכב היה מעט אחרי תקופת האחריות שלו מהיצרן. עלות תיקון מחשב גיר במלואה הינה כ 2800 ש''ח שגם זה סביר ביחס לגיר רובוטי (אם תשווה לעלויות של פורד מונדיאו או dsg למיניהם).

מקווה שעזרתי.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מערכת החשמל במגאן עדיפה מזאת שיש בפלואנס, וגם תא המטען פרקטי יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לגבי החשמל אצלי מעולם לא נתקלתי בשום תקלה ולא חסר אבזור (חיישני אורות, גשם, סנרוף, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט, נעילה כמובן כולל מרימי שמשות מקוריים, חיישני רוורס מקוריים וכו).

גם בפלואנס לא שמעתי על אנשים עם בעיות חשמל.

אולי קיימים מקרים בעקבות התקנות שנעשו בארץ של מובילאיי או מצלמות רוורס וכו'.

התא מטען אין ספק בהרבה יותר נוח!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני נוסע ביום שישי לסוכנוס lease4u שהם יבואן של רנו. אני מקווה לקבל שם מחיר טוב. אם כן זה יהיה מצויין ואני הולך לקנות רנו.

יש דברים שכדאי לשים עליהם לב בדגם של רנו מגאן?

בנוסף השוואתי רוחב של מושבים אחוריים של כל מיני דגמים (יש כתבה בידיעות אחרונות), רכבים שמתאימים לי זה יונדאי I30, וקיה סיד. השאר די צפופים. לגבי רנו מגאן אני עוד לא יודע מה הגודל שלו, אגלה זאת ביום שישי.

שאלה נוספת מטרידה אותי זה כדאיות קניית פורד פוקוס. מחיר שנת 2013 עם קילומטראז' 80K בסביות 35 אלף. צריכת דלק + תחזקה של פורד עדיין תהיה יותר זולה מלקנות רכב ב60 אלף + תחזוקה שלו. האם אני צודק?

פורסם

ליס פור יו זו חברת הליסינג של היבואן של רנו, קרסו מוטורס.

במגאן צריך לבדוק את תפקוד הגיר בעיקר, ואולי בגלל שמדובר בליס פור יו יתנו לך אחריות מוארכת עליו ועל המנוע.

עוד מקום טוב לחפש בו מגאן זה קרסו טרייד אין.

בעניין הפוקוס , אתה צריך לקחת בחשבון שהגיר שם (גיר מאותה חברה שיצרה את הגיר של המגאן, רק שבפוקוס האמינות הייתה נמוכה יותר) לא להיט, וגם היא בין הצפופות בקטגוריית המשפחתיות.

פורסם (נערך)

רכשתי את שלי בליס פור יו, למרות שהיום אני מרוצה מהרכב עצמו חויית הרכישה הייתה לא פחות מזוועתית!

פירטתי ארוכות בזמנו על חויית הרכישה כאן.

אחריות גיר מורחבת לא תקבל מליס פור יו (אלא אם משהו השתנה בשנה האחרונה) וההפך, על קלאצ'ים כנראה לא תקבל אחריות כי זה חלק מתבלה ועל מחשב גיר מנסיון אישי שלי אין אחריות מהם.

ממליץ לך לגשת לקרסו טרייד אין, להם באמת יש אחריות על המכלולים הללו.

השבחה של ליס פור יו כמו במרבית המגרשים היא זולה ואצלי אחרי כשנה ישנם לא מעט קילופי צבע ולקה שזה מההשבחה שנעשתה לפני שנה וקצת בלבד! הצביעה מאוד גרועה ועם נזילות, ככה גם הלקה עם נזילות.

שוב אומר שלדעתי עדיף לך לחפש 2013 מיד פרטית ועם ק''מ נמוך, לטווח הארוך כנראה שזה ישתלם לך יותר.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בסוף אני מתלבט בין 2 דגמים:

* רנו מגאן סטיישן 1.2 בנזין, 69 אלף קילומטר - מחיר: 55 אלף

* קיה סיד סטיישן, 70 אלף קילומטר - מחיר: 63 אלף

על שני הרכבים יש אחריות של שנתיים: מנועה, גיר ועוד 6 מכלולים.

מה עדיף? האם שווה לקחת את הקיה בגלל אמינות יותר גבוה?

פורסם

אם שני הרכבים נוחים לך באותה המידה, לתקופה העולה על שנתיים שהרכבים באחריות, הייתי בוחר בקיה. יש סיכוי לא קטן שאחרי 100-120 אלף קילומטרים תצטרך להשקיע בתיקון כזה או אחר של הגיר ברנו. כי בגדול זה אותו הגיר הרובוטי כמו בפוקוס , רק שברנו יש איתו פחות תקלות בשלב המוקדם.

ההפרש במחיר השוק בין שני הרכבים כנראה יישמר גם בעתיד. ואם יתחילו באופן גורף בעיות גיר ברנו, אפילו יגדל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לא מעט סיפורים בפורום על 1.2 טורבו בקליאו בשילוב גיר רובוטי ובק''מ דיי נמוך הולך לאנשים המחשב גיר.

אם כבר רנו לדעתי רק דיזל.

תבדוק מה ה 6 מכלולים כוללים והאם תחת סעיף גיר כלולים המצמדים והמחשב גיר כי זה בעיקר מה שנהרס וזה גם לא כ''כ זול.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עם כל הכבוד לפורד מונדאו אבל בתור אחד שהתעניין בגרסת הטיטניום מאחורי מועדון המעריצים של הרכב (ובצדק שיש כזה) מופיעות בעיות לא קטנות ברכב שבהם הולך המנוע והגיר הרובוטי, במקרים מרובים הרצון הטוב של היבואן מתקן זאת ללא עלות אבל כשזה יגמר מדובר ב 30 אלף ש''ח לגיר ו 50 אלף ש''ח למנוע!

אוסים לגבי קיה או מגאן בנזין, כנראה שהקיה תשמור הרבה יותר טוב על ערכה מאשר המגאן בנזין, אם כבר מגאן אז רק דיזל!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...