ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חיפשתי וחיפשתי רכב חסכוני, עד שמצאתי את הפיאט פונטו 2012 רובוטי מנוע 1.4 77 כ''ס באינטרנט היה כתוב שהיא חסכנית המוכרים אמרו שהיא חסכנית אך לאחר שקניתי אותה גילית שהצריכה שלה כמעט כמו הI35 של ההורים שלי יש באפשרותי להחליף את האוטו ללא הפסד כאילו לא היה העברת בעלות נכון זה רכב יפה המנוע שלו די חלש ועל 100 אני כבר ב3100 סלד אבל הדבר היחיד שמעין אותי זה הצריכת דלק, לאחר חיפוש יותר מעמיק באינטרנט גילית שהצריכה שלה לא וואו מה אתם אומרים להישאר או להחליף? בדוגרי לא מרוצה ממנו... ואם להחליף מה לחפש הדבר היחדי שמעניין אותי זה חסכוני ואמין. אני מדבר על סופר מידי או מיני אין בעיה עם רובטי, ואם נצטרך גם ידני (מעדיף שלא) פשוט אי אפשר לאמין למה שהחברות כותב…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- 13 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מדובר ברכב שיסע כ-5000 קילומטר לחודש. פחות חשוב אם מחיר הרכישה הוא 10k יותר או פחות, יותר חשוב שיהיה חסכוני בדלק, בטיחותי ואמין. אודה לעצתכם.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם. מתלבט בין קנייה (משומש), וצריך עזרה קלה. עד עכשיו הייתי נעול על הגולף, הבנתי שהמאזדה מעולה מכל הבחינות. כמה המרווח מאחורה שונה בין שניהם ? (חשוב - משפחה של גבוהים 1.90+) בלימה אוטונומית המערכת הכי חשוב לי .. יש אותה בכל גולף MK7 או רק שנתונים ודגמים מסויימים ? יש אותה במאזדה ? איך הצריכת דלק של המאזדה מול הגולף ? ואם מישהו יכול לעשות סדר עם רמות האבזור בעיקר של המאזדה אני ישמח כי כבר ממש התבלבלתי תודה
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ננעלתי סופית על האיביזה, ועכשיו רק נותר לי לבחור רמת גימור. ההפרש בין הFR לstyle הוא 10K (לפני משא ומתן...) מה שנותן לי 17'' במקום 15'', אופציה לבחירת סגנון נהיגה (eco/sport...), חלון גג פנורמי, בקרת אקלים, צינור מפלט בעיצוב ספורטיבי, ובכללית, כל מיני טאצ'ים קטנים יפים שמשדרגים את המראה של הרכב. השאלה שלי היא, אני מתכנן למכור את הרכב בעוד 3 שנים, כמה לדעתכם יהיה הבדל במחיר? הגיוני שזה גם יקל עליי למכור את הרכב כשהוא ברמת גימור גבוהה יותר, לא? (כאחד שקנה כבר כמה רכבי יד שניה תמיד חיפשתי את רמת הגימור הגבוהה...) תודה לעונים! עריכה: נכנסתי עכשיו ליד2 והסתכלתי על איביזות מיד ראשונה/שניה משנים 13/14, בקילומטרז' עד 70K, וזה פשוט מדהים שבעלי הF…
הודעה אחרונה מאת dror1, -
-
- 15 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
היי, אני עכשיו מחליף מקום עבודה וצריך לקנות רכב. אחרי שירדתי מעניין הרכב החדש בגלל ירידת הערך הכבדה, הצטמצמתי ל2 דגמים שנראים לי הכי מתאימים - מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר, וסקודה אוקטביה עם מנוע 1.4 טורבו. שניהם מודל 2014 ועולים סביבות ה80-90K. כיום אני נוסע על אוקטביה 1.4 חדשה 2017 מליסינג, ואני מאוד מרוצה מהרכב. הוא חזק, מאובזר, מרווח ונוח. חייב לציין שעל המאזדה 3 עם המנוע 2000 לא נסעתי. אני מתעניין בה כי מאזדה נחשב רכב אמין, ששומר על הערך שלו והיא גם יותר יפה מהסקודה. צריך את עזרתכם להחליט על מה כדאי לי ללכת (או דגם אחר אם לדעתכם יותר מתאים). אני אוהב יותר את איך שהמאזדה נראית, ומעדיף תיבה פלנטרית על גבי רובוטית בשביל שקט נפשי. הבעיה שהמומנט של המאזדה נמוך מז…
הודעה אחרונה מאת כפיר גולף, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום,אני מעוניין לקנות רכב ,50,000 ק"מ בשנה בעיקר מחוץלעיר. האם חדש או משומש? דיזל או בנזין? איציק
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום חברים, סיטרואן C4 2011-2013 מעוניין בחוות דעת, מחלות ידועות, חסרונות ויתרונות וגם מה לבדוק במידה ונחליט ללכת עליה. בעקרון, מדובר ברכב שני שיעשה פחות מ 8K בשנה, הרעיון הוא למצוא רכב בגודל מלא, נינוח ומאובזר בשנתון קרוב וקליומטרז' נמוך שיציג אמינות טובה במיוחד במכלולים היקרים. ראיתי ביד2 כמה אופציות במחירים די מצחיקים (20-25 אלף) תודה רבה! (אגב, החיפוש לא עובד בפורום או שבאמת אין תוצאות לרכב הזה?)
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש רכב חסכוני ואמין אבל לא ברמת הסוזוקי אלטו ופיגו 107 אלא טיפה יותר גדול. חשבתי על קונצרן ואג ידניות מה אומרים ? תודה !
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
- 3 תגובות
- 11 אלף צפיות
זקוק לרכב לתקופה של שנתיים, ולא מעוניין להתעסק בתהליכי מכירה וקנייה של רכב בכמה עשרות אלפי ש"ח אך מצד שני לא מעוניין לההתעסק עם רכבים מיושנים מה שהביא אותיי להתעניין בעסקת הסאב ליס של ליס פור יו ההצעה שקיבלתי כזו פיקנטו 2016, חכירה למשך 24 חודשים (הרכב לא נרשם על שמי) ביטוח,טסט,טיפולים שוטפים- עליי (ביטוח משועבד להם) מחיר חודשי- 650 ש"ח +מקדמה של 5000 ש"ח סהכ- 20 אלף לתקופה של שנתיים בסוף התקופה- מחזיר רת הרכב ללא התחייבות על פניו נשמע דיל טוב, אני משלם רק על ירידת ערך, ונהנה מרכב חדש למשך ה24 חודשים שאני זקוק לרכב. וגם משלם את זה בתשלומים קטנים ונוחים אך יש כמה דברים שמטרידים אותי 1. הם נותנים אחריות לרכב- רק ל15 אלף ק"מ לאחר מכן כול תק…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
שלום חברים. צריך את עזרתכם בהחלטה חשובה. לאחר החלפת קלאצ' מוצלחת לרכב במוסך אורן. יוצא למחרת בבוקר לנסיעה קצרה ושומע שריקה מכיוון משאבת שמן הגה, מחנה ליד הבית ואחרי כמה דק רואה שלולית יפה של שמן הגה מתחת לרכב. מכניס למוסך, הלך שסתום בתיבת הגה. צריך שיפוץ מסרק כמובן שעד שהתמהמהתי גם המשאבת שמן הגן ניזוקה. בנוסף צריך להחליף: משולשים, תפוחים, זרועות ולעשות טיימינג. בקיצור השקעה של בסביבות 8K יש לציין כי עד עכשיו הוחלפו ברכב. מדחס משופץ לפני כשנה וחצי, צמיגים חדשים וקלאצ'. כרגע יש באפשרותי שתי אפשרויות. א. לקנות רכב אחר ב 5K ב. לתקן רק חלק מהנזקים עכשיו לדעתי הרכב שווה השקעה ואמין, וזוגתי סוברת שכדאי להיפטר מהנבלה לפני שתסריח. אשמח ל…
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 584 צפיות
חייל משוחרר שמעונין לרכוש רכב בתקציב של 15,000 ש"ח. לא מעניין שום דבר מלבד החסכון על טיפולים ודלק על מה אתם ממליצים ? אני והמוכר מתחלקים חצי חצי בעלות הבדיקה במכון רישוי ? ומה אתם אומרים על הקיה מגנטיס 2008 ? מתאימה לצרכים ? תודה רבה חבר'ה...
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 592 צפיות
שלום לכולם , אני כעת מתגורר בלונדון ויש לי E46 M3 נהדרת משנת 2005 , אני נאלץ למכור אותה כי אין ממש דרך להביא אותה לישראל ( הגה ימני ). תמיד הייתי לי חיבה ל E46 והמבחר כאן מטורף , יש לי קבריו CARBON BLACK SMG ( ה SMG בעיקר בגלל אשתי אבל בדיעבד זה גיר מצויין לנסיעה חזקה , קצת פחות טוב לנסיעת עיר רגועה ) אני מתכוון לחזור לישראל בקרוב. הסתכלתי על האפשריות בישראל של BMW סדרה 3 ואני שם לב שרוב השנתונים החדשים זה עם המנועים הכי חלשים , ממש עצוב שיש במו 3 עם 137 כוח סוס... והאמת היא קשה מאד למצוא בשוק היד 2 סדרה 3 עם המנועים חזקים מהשנתונים החדשים יותר, יש כל מיני אפשריות טרייד אין למיניהם. יש אחת 325 נהדרת ידנית .. אבל אשתי לא אוהבת ידני וזהו מצאתי כל מ…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 0 תגובות
- 719 צפיות
היי, מקריאה בכתבות מזמן ההשקה של סוזוקי בלנו הנוכחית מוזכר בכולם שב"שנה הבאה" היבואן יביא לארץ את הגרסא עם מערכות בטיחות מובנות. זה היה ב-20016 ואנחנו לקראת סוף 2017, יש למישהו במקרה מידע מתי זה צפוי לקרות והאם זה יקרה בקרוב? תודה
הודעה אחרונה מאת Yl88, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
החלטתי להחליף את הקליאו שלי בסופר מיני חדשה ואני מתלבט בין האיביזה החדשה לפולו החדשה שתגיע בהמשך השנה-תחילת 2018 בעיקרון הבנתי שהן די דומות מבחינת מבנה, מנוע, וביצועים. הדבר היחיד שמשך אותי לגבי הפולו הוא מסך הTFT שיחליף את לוח המכוונים, האם זה שימושי בכלל? ואולי יש בכלל דברים אחרים בין שתי המכוניות שאני צריך לדעת ולשים לב אליהן?
הודעה אחרונה מאת Pilot, -
שלום חברים, בחיפושים אחרי מאזדה 6 עבור דוד שלי מצאתי מאזדה 6 דגם luxury שנת 2010 צבע לבן 73,000 קמ היד הראשונה הייתה ליסינג היד השנייה פרטית המחירון של רכב זה ללא שקלול הוא 47,000 אחרי שקלול הליסינג( 22 אחוז פחות) וקמ נמוך המחירון יצא 41,000 דיברתי עם המוכר בפאלפון הוא דורש 51,000 אני מאמין שהוא יוריד לכיוון ה46,000 אך האם זה כדי לקנות רכב יוצא ליסינג שהמחירים שלו אחרי שקלול הוא 41,000 ב5,000 מעל המחירון? תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת king1996, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מכיר את אתר מכירות הרכב מאפס ק"מ Carbuy . אבל האם מישהו מכיר את האתר Carbay? האם הם דומים לשאר המתווכים בתחום? Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת שי, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, אנחנו מחפשים עכשיו רכב לזוג + 1/2 (עדיין אין ילד אחד אפילו אבל מסתכלים 3-5 שנים קדימה). ראינו הונדה ג'אז הייבריד יד 1 (קנה אותה בשלמה סיקסט אבל הרכב רשום על שמו כיד ראשונה) שנת 2011 (עליה לכביש בדצמ') עם קילומטראז' של 85K. הרכב במצב טוב (לפחות לפי המראה החיצוני ונהיגה קצרה אבל אני לא מבין ככ בתחום) ומטופל במוסך הונדה בלבד במשך כל הזמן שהיה על הכביש (ראיתי קבלות של הטיפולים בשנתיים האחרונות ואפשר מהמוסך לקבל הכל כמובן). עכשיו - מי שהראה לי את הרכב היה הנציג/סוחר שעשה לו טרייד על הרכב החדש שהבעלים קנה. הוא אמר שהוא מטפל בהכל ואין מגע בכלל עם בעל הרכב. מה שכן - הביא לי את המספר שלו (בצמוד לתצלום רשיון כדי שאראה שהוא לא משקר שמדובר באדם מבוגר) ואמר שאפשר לת…
הודעה אחרונה מאת aviapir, -
רכב "VFM" עד 24K שקל 1 2
מאת bkp-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חברים, אני רוצה לקנות רכב שיהיה קצת מעניין מבחינת ניהוג, בעל ביצועים סבירים, לא מצפה ל5 שניות מאפס למאה, אבל אני אסתפק במתחת ל11, מעדיף במיוחד שיהיה ידני, אך בהתחשב בהיצע ואם אין ברירה אסתפק במה שיש . צפויה נסועה של כ15K ק''מ לשנה משולב עירוני ובין עירוני, נוסע לרוב לבד, אבל אני צריך מדי פעם לנסוע עם רכב מלא (נהג+3). אני לא מחפש שיהיה חסכוני במיוחד, אלא צריכה דלק סבירה, אסתפק עם צריכה של 1/11, כמו כן שברמת האמינות לא יגרור אותי לעיתים תכופות למוסך, עם צפי לכמה שפחות הפתעות וזה מביא אותי לדבר העיקרי שזה עלות אחזקה שפויה לצעיר שאמור להתחיל לימודים. אני מודע לזה שהציפיות שלי מעט גדולות, אבל מהבדיקות שלי, עולה שפיאט בראבו ידנית עונה על רוב הקריטריונים שלי, רק שמאוד…
הודעה אחרונה מאת eli669, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 740 צפיות
לקראת רכישת רכב לזוג סטודנטים צעירים, נפלו בידי כמה מציאות שמורות עם ק"מ נמוך ויד נמוכה, רציתי לדעת איך הרכבים האלו בעיקר מבחינת אמינות, עלות אחזקה, צריכת דלק ובטיחות מדובר על מזדה 6 2003 עם מנוע 2000 (כרגע הפייבוריטית) מזדה 323 2004 מנוע 1600/1800/2000 (למשל מה ההפרש בצריכת הדלק ביניהם והאם קיימות מחלות מסוימות למנועים מסויימים?) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הלכתי לראות הונדה סיוויק שנת 2002 ק"מ 190 אלף יד 03 מבחינת מצב, הרכב מבחוץ נראה מעולה, מכסה מנוע מסורטט בדיוק לפי הקווים, סלון שמור, ספר טיפולים רעש מהמנוע לא היה, נסיעה חלקה בעיות: 1. 2 נזילות לא ברורות ( שזה מה שהכי מרתיע אותי ) 2. חלון אחורי שמאלי לא נפתח חוץ מזה הרכב נראה טוב , העניין הוא ששתי הנזילות האלו מרתיעות אותי, במיוחד כשאני לא מבין גדול ברכבים. מצרף תמונה מגוגל של האזורים בהם היו נזילות ואשמח לשמוע את דעתכם מה זה יכול להיות והאם כדאי להכנס לזה וזה משהו קטן או שלא כדאי. לטענת הבחור הייתה לו נזילה יחידה באטם מנוע והוא תיקן אותה ופשוט לא ניקו לו את השמן שנזל וזה נשאר ככה (מה שנראה לי קצת מוזר שלא ניקו לו את זה)
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, חבר טוב צריך לבחור רכב חברה חדש - רכב מהקטגוריה של המשפחתיות(אלנטרה,קורולה וכו') וכו' ללא חריגה מעבר במחיר,גיר אוטומטי בלבד ואין חריגה ממשית שידוע עלי עליה חוץ מזה. עכשיו הבחור נוהג לבד - מרווח מאחורה או בתא מטען לא רלוונטי לו, צריך שהרכב יהיה בנוחות סבירה מיועד לנסיעה של שעתיים ביום לכל כיוון(140 קילומטר ביום). הבחור נהג כרכב זמני בI35 בת שנתיים - סך הכל היה מרוצה מהרכב. ברוב הרכבים נתקלנו באותה בעיה, הרגל הימנית שלו נכנסת בקונסולה\ידית הילוכים\האנדבקס מה שיוצר תנוחת נהיגה מאוד לא נוחה לו - הוא הרגיש שבאלנטרה החדשה לדוגמא פחות מרווח לו בתחום הזה מאשר הI35 הקודמת שהייתה לו. באיזשהוא שלב הלכנו לראות את הC4 פיקאסו 5 מקומות - בה כל הקונסולה המרכזית ממ…
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכב מיועד להיות כרכב שלישי במשפחה בשימוש מועט הרכב הניבדק עם 180000 ק"מ מנוע 2000, יעבור טסט לשנה על ידי המוכר הכל עובד באוטו כולל מערכת ההרמה . נסיעה חלקה . כל זה ומחיר מפתה גרמו לי לחשוב שזה קניה טובה מה דעתכם? אני מודע לשוק הרכב ומוכן לקחת סיכון ,מקסימום אעשה וי על רכב שמאוד רציתי ואמכור אותו
הודעה אחרונה מאת michaelcarmi, -
רכב ב-15K ש"ח
מאת chuk3- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב בתקציב של 15-17 א'. לפי מה שבדקתי עד עכשיו זה שנתונים 2005-2008. אני מחפש רכב אוטומט, אמין ,צריכת דלק טובה וחלקי חילוף זמינים ולא יקרים. מטרת הרכב היא לנסיעות לא ארוכות ולא רבות. כיום אני עושה כ7 א' ק"מ בשנה ויש לי סקודה פליסיה שנת 98. אני מחפש רכב שלא אצטרך להתעסק איתו ולכן גם לא מחפש מנועים גדולים,העצות מהירות וכו'. מטרת הרכב היא להגיע מנקודה A לB . יש לכם המלצות לרכב כזה?
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
- 29 תגובות
- 8 אלף צפיות
חושב ברצינות על הקשקאי ברמת הבסיס מנוע בנזין 1200 טורבו לעומת גרסאות הבסיס של שאר הדגמים שציינתי ביצעתי נסיעת מבחן קצרה עליו והתרשמתי מאוד מהאיכות הכללית וממערכות הבטיחות החשובות. והביצועים הרגישו לי בסדר גמור. קראתי ביקורות באנטרנט ואני קצת חושש לעניין הביצועים. האם הוא עד כדי כך חלש? כמו כן כיצד מערכת המולטימדיה בהתקנה מקומית ? האם היא איכותית ? למעט עניין המנוע , אני די סגור על הרכב. אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אנחנו זוג עם ילדון (ללא עגלה) רב הנסיעות בין עירוניות וגם לעיתים הרריות, רוצים גם לטייל אז צריכים תא מטען מכבד ושיהיה כמה שיותר גבוהה שנוכל לנסוע בכבישי עפר אם צריך. עד עכשיו מיקדנו את החיפושים בפאביה /ספייס 1400 ידנית, אחרי שבדקנו פאביה 2012 ונסענו נסיעת מבחן על הרכב שהרגיש לא ממש סוחב בעליונת, גם בלי מזגן ההרגשה הכללית היתה דיי צפופה, ופלסטיות זולה מבחינת המבנה הפנימי וגם המושבים לא היו הכי נוחים. (ולא ניכנס בכלל לסיפור על איש שברח בצעקות מהמכון בדיקה כשביקשנו ממנו לחתום על מסמך שמתחייב על שילדה מנוע וגיר..) פה ראוי לציין שהרכב הנוכחי שלנו מגאן אוטומאטי 2004 (שכבר הרבה זמן אנחנו מתכננים להחליף, ממש לא סובלים אוטומאטי) הוא לא ואן אבל מרגיש יותר רחב, נח ומושקע מבחינת …
הודעה אחרונה מאת Roy Ofra, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
היי, אחרי 10 שנים עם רכבי יד שנייה של דייהטסו (שרייד וסיריון) האמינים אך עייפים. החלטתי לקנות רכב חדש. ההתלבטות היא בין הדגם הידני הבסיסי של סיאט איביזה החדשה לבין האיגניס - הג'יפון החדש של סוזוקי (גם ידני). מבחינת מחיר, דיי זהה (הבדל של 2000 ש"ח לטובת האיביזה). לפי הנתונים האיביזה חזקה וזריזה יותר, וחשוב מכך - בטוחה יותר (5 כוכבים במבחן ריסוק לעומת 3 של האיגניס), מצד שני - הסוזוקי אמינה יותר ואולי זולה יותר לתחזוקה שוטפת. אני נוסעת גם בכבישים עירוניים וגם בבינעירוניים, כך במבחינת צרכים האיזיבה תשרת אותי טוב יותר, בעיקר בבינעירוני, אבל אני חוששת מעניין האמינות. אשמח לחוות דעתכם...:shock:
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היי מצ"ב טופס בדיקה שנעשתה לפורד אדג' שנת 2011 עם כ120K ק"מ האם התוצאות בסעיף מנוע ומערכת היגוי משקפות בלאי סביר לרכב במצב הנ"ל? או שזה רכב מוזנח ולא כדאי להתקדם לרכישה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מתכנן לקנות רכב ראשון (ראשון EVER במשפחה), ואין לי מושג בזה בכלל. אני מעוניין לקנות מיני/מיני משפחתי, שיהיה חסכוני, בטיחותי, ואם אפשר זריז. התקציב הוא עד 25K. אני חשבתי על פורד מונדיאו/דיהטסו סיריון/פיאט פונטו גרנדה/רנו קליו 3. קראתי פה בפורום ונראה שהרכבים האלה מאוד מומלצים. אשמח לעוד המלצות והצעות. בנוסף לשאלה בנוגע לסוג הרכב, אני מתלבט אם לקנות רכב מיד פרטית או מליסינג פרטי/סוחר (לא רכב חדש) כדי שאוכל לשלם בתשלומים, והרכב יגיע עם כל המסמכים וההיסטוריה. השאלה שלי היא אם בכלל יש כזה דבר, רכב יד שניה בליסינג פרטי, והאם זה כדאי על רכב יד שניה מפרטי? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הסתבכתי עם הנושא. אני נוסע בסביבות 35 אלף ק״מ בשנה. עד עכשיו היה לי רכב ליסינג בעבודה ועקב מספר שינויים בעבודה אני רוצה לרכוש רכב עד 60,000 ש״ח בערך. מבחינת הגודל, לא מפריע לי שהרכב יהיה קטן וזריז מכיוון שאני נוסע כל יום בכביש 6 וחשוב לי שיהיה יציב ונוח. מה ההמלצות? * חייב אוטומט.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 35 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום היה הרבה מחשבה בין סקודה פאביה לקיה פיקנטו ול c3 אני גר במקום עם עליות רבות אז הקיה יצאה מפה בגלל המנוע החלש הפאביה רק שנתים אחריות וביטוח מאוד יקר וחלפים יקרים ואגרה יקרה נשארתי עם ה c3 בחירה טובה עם האחריות 5 שנים או שטעות גדולה? ובאמת אחריות מלאה ל 5 שנים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Dani Laichtman, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)