Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת רכישת רכב לזוג סטודנטים צעירים, נפלו בידי כמה מציאות שמורות עם ק"מ נמוך ויד נמוכה, רציתי לדעת איך הרכבים האלו בעיקר מבחינת אמינות, עלות אחזקה, צריכת דלק ובטיחות

מדובר על מזדה 6 2003 עם מנוע 2000 (כרגע הפייבוריטית)

מזדה 323 2004 מנוע 1600/1800/2000 (למשל מה ההפרש בצריכת הדלק ביניהם והאם קיימות מחלות מסוימות למנועים מסויימים?)

תודה מראש!

פורסם

אוכל לשפוך קצת אור רק על מאזדה 323 , עמה יש לי ניסיון וגם חפרתי המון לפני שקניתי אותה.

מנוע 2000 , 131 כ"ס (שבסופו של דבר רכשתי בגרסת 5 דלתות) - זריז , כוח זמין בכל רגע, בנסיעה רגועה משולבת מגיע איתו ל 1:12 לערך. בנסיעות בינעירוניות רגועות גם מגרד את ה 1:14.

למאזדות 323 יש מחלת גיר שזקוק לשיפוץ באיזור ה 150 אלף קילומטר - ממליץ לבדוק שמן גיר ולראות שהצבע שלו תקין, וכמובן נסיעת מבחן להרגיש אם יש בעיטות במעבר בין הילוכים או החלקות.

בידוד רעשים - בנסיעה מעל 3K סל"ד המנוע מורגש בתא הנוסעים , בנסיעות רגועות יותר המנוע פחות מורגש אך רעש הכביש ורוח מורגשים.

מזגן - למאזדות 323 יש נטיה שנגד מהירות מתקלקל - הסממנים - המזגן עובד על מהירות 1 ו 4 , לא עובד על 2 ו 3 . בארץ ינסו לאנוס אותך במחיר התיקון. קנה נגד מהירות באיביי ב 20$.

נוחות - רכב ספרטני , לא מהמצטיינים בקטגוריה זו ... תנוחת הישיבה של הנהג נמוכה מידי לטעמי ונסיעות ארוכות מסתיימות עם כאבי גב (אבל גם יש לי בעיה בחוליה L5 , אז אולי שם הברדק מתחיל) . לעומת זאת לדעתי המושב האחורי נוח יותר (ותעיד על זה גם בת זוגי שמעדיפה בנסיעות ארוכות לשבת מאחור ואיכשהו תמיד נרדמת).

יחס עלות תועלת - אצלי הרכב משמש כרכב לנסיעות משפחתיות (מחזיקים רכב קטן וחסכוני לנסיעות יומיומיות). עלויות הביטוח הזולות (חובה וצד ג' בלבד, כמובן) , ועלות החלפים - הופכות את הרכב הזה עבורי לסופר משתלם. בטח שבסדר גודל של המחירים האלו ירידת הערך היא לא משתנה במשוואה (עבורי).

אם מצאת רכב טוב , עם ק"מ ויד נמוכים, ולאחר ששללת את הבעיות לעיל - הייתי הולך על זה.

*מאזדה 6 לסטודנטים נראה לי קצת מוגזם , בגודל בעיקר (שאני מניח שיש לו גם השלכה על צריכת הדלק)

פורסם

דווקא מבחינת צריכת הדלק לא ממש,

אני עם מזדה 6 2008 (צורה חדשה), נסיעה משולבת רגועה 1:12, נסיעה בינעירונית בלבד הצלחתי להגיע ל 1:17.

ההבדל הוא בעיקר בעלות הרכישה.

פורסם

זהו שנפלה לידי 6 2003 עם 100 אלף ק"מ במחיר שזהה לשל 323 שמורה.

אני מניח שצריכת הדלק תיהיה לטובת ה323 בגלל משקל נמוך יותר אבל ה6 (לאחר נסיעת מבחן היום) פשוט מרגישה לי מדהים.. יותר טוב מהמזדה 2 2017 של ההורים.

פורסם

לאשתי היה מזדה 323 מאותו דור שאתה מחפש.

בטיחותית, מדובר בבדיחה, אתה יכול לעקם את הפח שלו במכת אגרוף. תאונה קטנה שעשתה אשתי גרמה להחלפת מכסה מנוע ופגיעת שסי. ושוב, מדובר בתאונה קלה מאוד.

תצרוכת הדלק בינונית, 1 ל-10 משולב.

הגיר סובל מבעיות אמינות - הוחלף לאחר מאה אלף קילומטר.

נוחות נסיעה בינונית מאוד, ישיבה נמוכה. המנוע זריז ונמרץ ולא תהיה לך בעיית סחיבה.

מעבר לגיר בסך הכל מדובר ברכב אמין מאוד.

• תוכן חדש...