ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 891 צפיות
שלום, מחפשים רכב שיכיל 2 כסאות בטיחות + בוסטר גב מאחור, בטיחותי, אמין ואם יהיה גם חסכוני - יהיה נחמד. הבנו שפורטה ולנסר עונים פחות או יותר על הקריטריונים. אחר איזה רכב עדיף למקד את החיפושים? (תקציב- סביב ה45,000). האם בשני הדגמים ניתן לבטל כרית אוויר מקדימה? (הבנו שבחלק מהדגמים של הI-35 לא ניתן לבטל מקדימה את כרית האוויר ושהפורטה תואמת לI-35). תודה,
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רב, אני מבקש את עזרת חברי הפורום בלהעריך את המצב שנקלעתי אליו. הלכתי לאחת הסוכנויות המובילות לטרייד אין. היה שם מכונית שרק הגיע למלאי 0 ימים במלאי. מאוד התאימה לי שילמתי מקדמה על מחיר שהוא 4000 יותר מהמחירון של יצחק לוי ובדיוק לפי מחירון יד 2 המשוקלל ביקשתי הסטוריית טיפולים שהאוטו הגיעה האוטו טופל במוסכי החברה. משום מה נתנו לי רק 3 שנים אחרונות. לקחתי לבדיקה. בבדיקה נאמר לי שהאוטו עבר תאונה אחורית ויש פגיעה עם משמעות נמוכה בקצה שילדה. חזרתי לסוכנות. הם מיצדם לא ספרו לי על התאונה. שזה שלעצמו חוצפה. בדרכים שלי בררתי וגיליתי שהאוטו עבר תאונה עם ירידת ערך של 6000 שח לפחות. וכמובן שהמוכר ספר הכול לסוכנות. הסוכנות הסיכמה לרדת למחיר מחירון ו…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
אחרי שפספסתי את הבראבו שפורסמה בפורום והייתה עם ק''מ נמוך אני מחפש אחת ידנית. אין מבחר בתכלס, יש אחת ביד 2 עם 170 אלף ק''מ ואחת באוטודיל עם 173 אלף ק''מ. כהתעניינות למרות שהק''מ מרתיע אותי דיברתי עם אוטודיל, אמו שזה רכב יד ראשונה שהיה של רוסי זקן וטופל לפי הספר בחברה. בוצע טיימינג לא מזמן, אחרי טיפול, לטענת הנציג בפנים כחדש, בחוץ שמור סה''כ, טסט לשנה מלאה (כרגע ללא טסט). מחיר אני מאמין אפשר להוציא ב 20 אלף ש''ח. הרכב שנת 2010 כמובן ידני אז הדגם הפשוט. מה דעתכם? הק''מ בהחלט מרתיע אותי, הגבלת תקציב דווקא אין ממש אך אין מבחר וזאת הבעיה. שקלתי לקפוץ לראות אותה אבל לא יודע אם בכלל כדאי לבזבז זמן. אציין רק שהרכב נועד להחליף את המגאן שלי. …
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים נגמר לי הליסינג של הטויוטה אוריס סטיישן הייבריד שעשתה שלוש שנים נאמנה ונשמרה בצורה מפתיעה לחלוטין. אני בהתלבטות בין שתי אופציות, אשמח ותעזרו לי לבחור ביניהם : סקודה ראפיד 1.4 TSI רנו גראנד קופה דיזל 1.5 35.000 ק"מ בשנה. אני שם דגש חשוב על נוחות, אבזור וכוח. אודה לחוות דעתכם ...
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אחרי כמה שנים עם רכבים ישנים (2002 ומטה) קניתי אתמול את הרנו קליאו החדשה במבצע האחרון עם תנאי מימון מעולים ומחיר הרכב עמד עד 70000. רכשתי את הדגם הידני 0.9T ברמת גימור expression plus בצבע שחור כרגע אני על אקסנט קופה 2002 ידנית ששירתה אותי טוב בשנה האחרונה.. והגיע הזמן להשתדרג. אשמח לקבל עצות על שמירת צבע הרכב. שיפורים אסתטיים וכדומה לילה טוב Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר מכירת הרכב מחפש אחד אחר ודי אובד עצות, אני נעול על רכבי tsi כי הם בדיוק עונים לצורך שלי, הבעיה שכרגע בשוק אין יותר מדי אופציות. חיפשתי סקודה פאביה ויש כמה בצבעים לא לטעמי. אני כבר חייב למצוא רכב, השאלה שלי היא כזאת האם כיום בשוק יש עוד רכבים עם מנועים כמו tsi בעלי נפח קטן עם טורבו, חשוב לי שיהיה חזק אך גם חסכוני. אני סטודנט כרגע שנה א ואני מחפש רכב לכל התואר שמלבד טיפולים שוטפים לא יצטרך עוד תשומת לב מיוחדת. אשמח לשמוע על עוד כיוונים . נ.ב איביזה ופולו לא באות בחשבון כי שתיהן יקרות יותר מהפאביה ולא מציעות שום דבר יותר אולי אפילו פחות. (אני מדבר רק על הגרסאות המאובזרות שזה סטייל fr וcomfortline)
הודעה אחרונה מאת ariel126, -
-
שלום לכולם, אני אחרי נסיעת מבחן על קורסה OPC, פולו GTI ו208 GTI - משקלול המרכיבים אני מעוניין לרכוש את הפיג'ו - אבל יש לי חוסר וודאות קטנה לגבי איכות הרכב. אמנם חווית הנסיעה הייתה טובה אבל איכות החומרים פחות טובה משל המתחרות. מה גם שממחקר קצר באינטרנט היו כאלו שסיפרו שאיכות ההרכבה של הרכב שנויה במחלוקת. אשמח לחוות דעת \ ניסיונכם עם פיג'ו באופן כללי או עם ה208 GTI בפרט. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
עם עדיפות לבלימה אוטונומית במהירות גבוהה. אני יודע על מאזדה 3 (0 ק"מ בערך 116 אלף שח) יש את סיאט איביזה, אבל אני לא יודע באיזה מהירויות המערכת יעילה.
הודעה אחרונה מאת dror101, -
-
- 2 תגובות
- 855 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
ג'ולייטה - דגמים
מאת Gidi- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 869 צפיות
שלום חברים אני שוקל לרכוש ג'ולייטה, ויש לי מספר שאלות. ראשית, יש הרבה רמות גימורי מישהו יכול לעשות לי סדר? מה הכי נחות ומה הכי מאובזר ומה מקבלים בכל רמת גימור? חיפשתי משהו מאתר היצרן אך ללא הצלחה שנית, הבנתי כי בשנת 2014 הרכב עבר מתיחת פנים. מה הרשמים של לפני ואחרי? והאם יש עדיפות מובהקת לדגם המתוח פנים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Gidi, -
- 3 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
שלום רב, ראיתי רכב מסוג לנסר, יד2, והמוכר שלח לי תצלום של רישיון הרכב הקודם ורציתי לדעת מה המשמעות של הפקדת סוחר רישיון לטסט המוכר טען שהוא קנה את הרכב מטרייד אין של כלמוביל (הרכב אצלו מ2011) אני מעוניין לוודא שהכל תקין ושמספר הידיים הוא כמו שהוא מציין, שהוא יד2 ושלא היה עבר ליסינג/השכרה איך אני מוודא את זה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בהמשך לפוסט קודם : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?637215-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F מאז הפוסט הקודם אני יושב בפורום וקורא על רכבים שונים , בהתאם לביקורות שכתבו בעלי רכבים וחוות הדעת שקראתי הגעתי לישורת האחרונה ואני מתלבט בין הבאים. כן , לא כולם באותה קטגוריה , אבל כולם במסגרת התקציב וכולם מעניינים אותי. הרכב ישמש בעיקר (95% מהמקרים) לנסיעות משפחתיות ארוכות (גרים בערבה). בת זוגי מעדיפה לשבת מאחור , בין שני כסאות הילדים (כסא + סלקל). בנוסף לכל הציוד הסטנדרטי שלוקחים לסופ"ש אצל המשפחה, אנה (הכלבה האהובה והנבחנית משהו שלנו) תמיד איתנו. תמיד היו לנו מרכבי האצ'בק , כשאנה יושבת ב"תא המטען". *** לנסיעות יומומיות …
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, כרגע בעלים של סקודה פאביה 2012 ידנית, אחלה רכב, אבל אני רוצה להשתדרג ועל הדרך לעבור לאוטומט. בנוסף, לאשתי יש טויוטה קורולה וזה הרכב הראשי שלנו. הרכב משמש אותי לנסיעות קצרות, כ-40 ק"מ ביום. מבקש המלצות לרכב משפחתי/סופר מיני בטיחותי קודם כל, אמין ומרווח ככל האפשר, אם כי משפחתית אינה חובה, אך מעדיף לא לרדת מהמרווח בפאביה. חשבתי על סיאט לאון או אולי קיה פורטה בשנתונים 2014-2015 פאביה החדשה יקרה אשמח להמלצות נוספות.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 0 תגובות
- 971 צפיות
אני משתעשע ברעיון לרכוש אלפא מיטו 2011 - 2010 135 כ"ס אוטומטית\רובוטית. מהמידע שאספתי עד כה אני יודע שיש תקלה סדרתית בחיישן הגה ועלות החלפה לא זולה בכלל. ואם זה מנוע מולטיאייר כמו ב 135 אני חושב? אז חשוב לוודא שבוצעו טיפולים כל 15 אלף ולא 30 אלף. חוץ מזה הבנתי שהיא חולקת לא מעט מכלולים עם הפונטו, מה שמוזיל מעט עלויות של חלפים. א. השאלה שלי בכמה הרכב הזה נסחר? על מנת שאני אדע האם הרכישה הזאת מתאימה לי או גדולה עליי. ב. האם יש מחלות נוספות לרכב? ג. מה עלויות אחזקה? ד. והאם יש עוד דברים שכדאי לי לשקול בנוגע לרכישה?
הודעה אחרונה מאת אלפ1583440549, -
- 35 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אנחנו מחפשות רכב סופר מיני, שיהיה רכב שני בבית וישמש בממוצע ל 7000 ק"מ בשנה. רב הזמן (90%) נוסע ברכב אדם אחד, אבל כיוון שיש שני ילדים קטנים (ותוכניות עתידיות לעוד ) אז צריך גם אופציה להכניס לפחות 2 כסאות ילדים, וגם מקום בבגאז. רב הנסיעות הן בתוך העיר, כיוון שלנסיעות ארוכות בדרכ משתמשים ברכב הגדול מהעבודה. נושא הבטיחות חשוב לנו מבחינת מבחני ריסוק- 5 כוכבים, אבל פחות מבחינת כל התוספות האקטיביות. שנתון- עדיף 2014 ומעלה. תקציב- יש מספר אופציות: מבחינת סכום זמין- יש לנו כ 40,000, ואפשר למתוח אותו עד 50,000, או ללכת על מימון- ואז אנחנו יכולות להוסיף עוד 700-800 בחודש כך שהאופציות הן- יד שניה עד 50,000, יד שניה מליסינג עד 70,000, או חדש עם מימון (אופ…
- 0 תגובות
- 500 צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מה אתם אומרים על הרכב מבחינת נוחות, חיסכון בדלק וטיפולים מאזדה 6 executive 2013 2.0 תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת huxh123456, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, אם לא מתאים לפורום נא להעביר. הרכב: יונדאי I20 2013 אחרי ראש מנוע. בכללי האוטו בסדר גמור, מפגין אמינות טובה. 135,000 ק"מ. ההתלבטות: למכור ולשדרג למשהו דומה בשנתון יותר מתקדם, או להשאר איתו עוד כמה שנים?
הודעה אחרונה מאת yoni162, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 513 צפיות
הרבה המליצו לי על משפחתית כי זה מה שאני צריך מסוג קיה פורטה. אני מוכר את הסיאט איביזה שלי ואין לי תקציב גבוה לכן אשמח לשמוע מה ההמלצות שלכם. מודל 2010 קיה פורטה אחלה מחירים. השאלה האם הוא באמת אמין כפי שטוענים. ומה אתם ממליצים? קחו בחשבון נסיעה כל יום 30 קמ בערך. רכב משפחתי. אני לא יזיק תא מטען גדול וחסכון בדלק עם עלויות חלפים נמוכות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 597 צפיות
אני מחפש לקנות רכב בטיחותי. האם ניתן להעריך את ההבדל בין מבחנים משנים 2012- 2015 לעומת השנים האחרונות (2016-2017)? רכב שקיבל חמישה כוכבים ב2013 עדיין נחשב בטיחותי גם היום? יש הערכה כמה כוכבים היה מקבל במבחנים של 2017? ברור לי שיש יתרון למבחנים האחרונים, אבל זה 'יחייב' אותי לקנות רכב חדש מה שאומר יקר משמעותית. אני מניח שקשה למצוא תשובה, אבל אשמח להערכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אני מחפש רכב ידני לנסיעות ת"א-כפ"ס-נתניה על בסיס יומי, שמחירו לא יעלה (לפחות לא משמעותית) על 15K. פרמטרים חשובים נוספים הם מן הסתם עדיפות לחיסכון בדלק ולביקורים נדירים ככל הניתן במוסך. הלכתי לאיבוד בלוח של יד2 ואני זקוק להכוונת המומחים תודה!
הודעה אחרונה מאת Shay89, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי מנסה לעזור לחבר להתמקד מחפש 7 מקומות, אוטו', התקציב 80-100 אש''ח. הבחור נכווה מפיז'ו סיטרואן, כך שפיקאסו ופיג'ו 3008 לא באים בחשבון. עם מה נשארנו? מזדה 5 ומיצו' אאוטלנדר? טיפים וכיווני חשיבה נוספים יתקבלו בתודה
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, כרגע עומדות על הפרק פולו 2015 עם מנוע 1.2TSI או סיאט איביזה 2016 עם מנוע 1.0TSI מבחינת מנוע - איזה מנוע עדיף יותר? מה ההבדל העיקרי בין שני המנועים? מבחינה אישית אני נוטה יותר לפולו... אבל האם יש יתרון מובהק לאיביזה? אשמח אם תוכלו להסביר
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, יש לי חבר טוב מהעבודה שמתלבט אם לקנות את הרכב הנל,הוא מצא רכב כזה משנת 2011 ברמת האבזור הגבוהה (Comfort Pack) עם 65,000 ק"מ יד שנייה כששני הידיים היו פרטיות,מה דעתכם על הרכב הזה והאם יש בו בעיות כמו שיש במנוע הTHP 156?הבנתי שזה אותו מנוע רק בלי טורבו(מנוע שמספק 120 כ"ס עם תיבת הילוכים בת 4 הילוכים AL8).. תודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 2 תגובות
- 739 צפיות
שלום, ביום שני האחרון רכב נכנס בי מאחור וכתוצאה מזה הרכב הוגדר כטוטאללוס על ידי שמאי. מאז אני ללא רכב, לכן ההחלטה צריכה להגיע דיי מהר. מכיוון שזה הגיע בפתאומיות ואין ביידי את הסכום כרגע, אצטרך ללכת לכיוון של ליסינג מימוני או תפעולי. מאוד אהבתי את האיביזה FR החדשה, הבעיה שברוב הסוכניות שבדקתי היא לא נמצאת. בשלמה סיקסט בצורה של ליסינג תפעולי מדובר על עלות חודשית (לא קיבלתי עדיין הצעת מחיר מסודרת) בין 2000-2100 לחודש. באביס, שלמה ואופרייטליס אמורים לחזור אלי אחרי בדיקה אם קיימת FR. ב lease4u אין בכלל, אלדן לא ניסיתי. האם יש דרך נכונה יותר או פחות? האם זה כדאיי בכלל? אולי בכלל כדאי ללכת לצמפיון ולעשות את זה דרכם? אשמח לטיפים וכיוון בנושא. …
הודעה אחרונה מאת yuval1111, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, מה אתם אומרים על הרכב מבחינת: אמינות, נוחות, צריכת דלק(הבנתי שיש מנוע חדש sky.. שהוא חוסך בדלק) זה בשנתון הזה? אשמח לשמוע תגובות שלכם על הרכב תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן, אני רוצה לקנות דייהטסו טריוס. מצאתי אצל סוחר אחד שנת 2007, 90k קמ. אוטו נראה סבבה. אני רוצה לקבל ייעוץ לפני קניה (ב36 אלף): לסוחר יש מוסך צמוד למגרש והוא מתחייב 3 חודשים על מנוע גיר ושלדה ובדיקה כללית לפני קנייה אצלו במוסך. אפשר לסמוך על העניין הזה ולחסוך את הבדיקה במכון בדיקה מצידי? דבר נוסף הוא שלסוחר יש בעלות תו סוחר. האם יש צורך לבדוק את הבעלים הקודמים בכל אופן? איפה אפשר לבדוק היסטוריית טיפולים אם אין ספר טיפולים? אם יש נקודות נוספות שצריך לשים לב בקנייה מול סוחר רכבים, אנא שתפו. תודה.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכוון לקחת לבדיקה רכב שעבר ציפוי עם מדבקה, זה יכול לפגוע בטיב הבדיקה ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יכול להשתגע מהשמות המסובכים של רנו. זה רנו קליאו? רנו קליאו החדשה? רנו קליאו אסטייט? רנו קליאו סטיישן? רנו קליאו אקספרסון? רנו קליאו אקספרסון PACK PLUS? רנו קליאו אקספרסון קולקשן? רנו קליאו אקספרסון PK? המחירון נותן עוד הרבה שמות. מישהו יודע את שמו של הרכב רק לפי התמונה? תודה.
- 0 תגובות
- 472 צפיות
היי, מה הם ההבדלים בין רמות האבזור במזדה 6(אני מתכוון לדגם החדש שיצא ב2008)? תודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 619 צפיות
אהלן! הציעו לי למכירה את הכותרת. ולפי מה שהמוכר אמר הם נדירות בארץ. 2 שאלות! 1. האם יהיה לי חלקי חילוף לאוטו אם יהיו תקלות? (כלומר לקחת מפורד רגילה וכו..) 2. האם כדאי לקנות את האוטו? תודה!
הודעה אחרונה מאת mark_Avn,