ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בהנחה שעדיין לא קיבלתי את הרכב, אך הוא רשום על שמי, האם יש לי עדיין אופציה למיקוח בנושא? לא חתמתי בחוזה/הזמנה על זה שהוא מ2016 גיליתי את זה רק היום והיום נשלח אלי החוזה הכביכול מעודכן (לא חתום). לרכב יש 14,000 ק"מ שהבנתי שזה סביר. מנהלים - אם השרשור לא מתאים לפה אנא שלחו אותי למקום המתאים. תודה !
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, לא יודע אם הפורום הנכון אבל, אני חי כרגע בארהב ובמהלך שיטוטי באינטרנט נתקלתי ברכב הזה , נראה מעניין, מה ידוע עליו? המנוע אמין? גיר וכיו״ב ? חושב עליו בתור רכב שני/שלישי אבל האמינות חשובה לי.. אשמח לתגובות Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 783 צפיות
שלום, אני בתהליך של רכישת רכב יד שנייה וברשיון רכב חסר לי מידע של כ"ס, בקרת יציבות, כריות אוויר, קוד וכו' רציתי לדעת האם זה הגיוני או שמשהו לא תקין ברשיון.. תודה
הודעה אחרונה מאת Tsoof Natanzon, -
-
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי מה אתם חושבים על שברולט קרוז אוטומט מהשנים 2011-2013? מבחינת אמינות?צריכת דלק?תקלות מיוחדות? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת idan4u, -
- 9 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות רכב שני (אוטומטי בלבד) למשפחה עם 3 ילדים. המחיר שכיוונתי אליו הוא 40K, אבל אני יכול להתאמץ קצת יותר בשביל שדרוג משמעותי. הרכב ישמש אותי, לפיזור ילדים בגנים בבוקר (בת 5 בבוסטר במושב נוסע, ו-2 ילדים קטנים יותר בבוסטרים מאחורה) ונסיעה של 10 ק"מ הלוך וחזור לתחנת רכבת ובנוסף, נסיעה אחת בשבוע הלוך-חזור של 35 ק"מ מצפון השרון לתל-אביב. אין צורך בתא מטען גדול (את הנסיעות המשפחתיות עושים עם I30CW), אבל חשוב לי מערכת מולטימדיה + bluetooth עם שליטה מההגה - כשאני נוהג, אני תמיד שומע מוזיקה / מפעיל waze. לרכב לא צריכות להיות יכולות דינאמיות. אני נוהג כמו זקנה. אשמח שהוא לא ירעיש יותר מדי כדי לא להפריע לי לשמוע מוזיקה בדרך. מה שחשוב לי במיוחד הוא האמי…
הודעה אחרונה מאת Nimrod_S, -
- 3 תגובות
- 973 צפיות
האם כדאי לקנות מכונית זו? מצד אחת מכונית משפחתית במחיר מציאה ומצד שני יש שמועות לגבי הגיר הרובוטי והבעיות שהוא עושה. האם למישהו יש ניסיון עם אוטו זה ויכול להמליץ האם לקנות או לא לקנות אותו? האם יונדאי i30 עדיפה? הפרש של 10K...
הודעה אחרונה מאת bar304, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב לנסיעות לעבודה: 80 ק"מ ביום כאשר בערך 60 ק"מ על כביש מהיר ועוד 20 ק"מ בעירוני\פקקים. (כלומר 20-25 אלף ק"מ בשנה) אני רוב הזמן יהיה יחיד באוטו ולכן לא מעניין אותי מרחב מאחור\בגאז' גדול. אני מחפש ברכב שיהיה זול לאחזקה (חלפים\טיפולים זולים, צריכת דלק סבירה) ומספיק כוח לעקוף משאיות בעליה (אני גר באריאל). הרכב צריך להיות אוטומטי מודרני יחסית (גיר רציף\6 הילוכים\כפול מצמדים אמין יחסית) האוצפיות שחשבתי אליהם הן: 1. ספייס סטאר בשנתונים 14-15. יש לא מעט בשוק ב35-40 אלף שקל. (עד כמה קריטי המתיחת פנים שהייתה בסוף 2014?) 2. רנו קליאו 2014 ב50-55 אלף. עד כמה אני צריך לדאוג מהקרבה של הEDC לPOWER SHIFT של פורד? עד כמה הטיפולים בו זולים ועד כמה הרכב חסכוני? …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האם שווה לרכוש את הרכב שברולט סוניק ltz 1.6 מנוע 1598 שנת 2013 במחיר נמוך מ-30k למרות שעברה החלפת דלת ימין ובגאז' ממגרש? מדובר ברכב ראשון להתחלה אז אני לא יודע מה זה כל כך משנה חוץ מירידת ערך. או שפשוט עדיף להוסיף עוד 10-5k ולקנות את אותו רכב גם כן יד 1 במצב תקין ושלם.
הודעה אחרונה מאת Yosef Avraham, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
2 רכבים הגיעו לגמר, טויוטה אוריס היברדית ופיג'ו 308 פרימיום. ההתלבטות שלי מונעת בעזרת כמה דברים: א. מרווח הרגליים בפיג'ו 308, קוצץ, בשביל הגדלת נפח תא המטען. ב. אוריס מגיעה עם מערכת זיהוי נתיב, בלימה אוטומטית - פיג'ו מגיעה בלי המערכות האלה אלא התקנה מקומית של המוביליי המסריח. (יבואן לא מסכים בלי זה) ג. פיג'ו מגיעה עם חיישן גשם ואורות, טיוטה מגיעה עם חיישן גשם בלבד (יבוא של אלבר). ד. נסיעת המבחן בטויוטה היתה יותר שקטה כמובן בגלל המנוע, אלא גם בידוד רעשים. בפיג'ו לעיתים שומעים ומרגישים את קרקוש ורעדת ה-3 צילנדרים והרגשתי שהבידוד רוח, לא איכותי. ה. העיצוב הפנימי והחיצוני, לעניות דעתי, יותר יפה בפיג'ו. ו. מערכת המולטימדיה מרגישה לי יותר אי…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
הטיפו ככול הניראה נופלת. נשארו השתיים. מי מהם עדיפה כאשר הדרישות הם נוחות לנסיעות ארוכות ושיוטים(מן הסתם שתהיה כלולה בקרת שיוט). וכמובן כוח, גיר שלא יטלטל. ? הנטיה שלי היא יותר לקליאו, אבל אשמח לדעת מאנשים עם נסיון עם השתיים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתי לדעתכם יתחילו מבצעים לקראת השנה החדשה? האם מדובר על מבצעים מיוחדים? דגמים משנה קודמת? האם מומלץ לקחת אפס קילומטר רק מיבואן?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני מתלבט בין 2 רכבים מאזדה 3 יד ראשונה 2004 עשתה 107k. ו טויוטה קורולה 2004 יד שלישית עשתה 150k שניהם במצב מכני טוב. על מה הייתם הולכים?
הודעה אחרונה מאת dds, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 822 צפיות
אהבתי את הרכב הנ"ל בסוכנות. קצת קשיח אבל הכוח וההתנהגות מפצים על זה. שוקל להתחיל לחפש אחת משומשת בת שנתיים שלוש בסביבות 90k. יש כאן אנשים עם הרכב שיכולים לספר על השימוש לטווח ארוך מבחינת אחזקה? עוד רכבים בתקציב דומה שכדאי לי לשקול? נסועה של בערך 15000 ק"מ בשנה. לא מתיימר להיות נהג ספורטיבי אבל אוהב רכבים עם יותר כוח מהממוצע.
הודעה אחרונה מאת susduj, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
עשיתי נסיעות על שתיהן. נוחות נסיעה- ספארק לוקחת בגדול (ואני מדי פעם נוסע לירושלים אז זה כן חשוב). אבל היא כל כך הרבה פחות שווה מה c1 עם גג נפתח.. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
אני רואה ששני הדגמים האלה מתומחרים זהה. אנחנו מחפשים רכב שיחליף קאשקאי ויהיה בעל תכונות דומות. המחיר של דגמי הסוזוקי נראה בסדר. איזה דגם נותן תמורה יותר טובה למחיר? האם ניתן להתקין בדגמים האלה מצלמת רוורס ? נראה קצת תמוהה שב2017 אין בדגמים האלה מולטימדייה בסיסי שאפילו בדגמי מיני כבר יש.
הודעה אחרונה מאת kalda01, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, היום הלכתי לראות סיטרואן ברלינגו שנת 2009 240 אלף קילמטר. חבר שלי מוסכניק בדק את המנוע גיר וקלאץ ואמר שהיא נוסעת טוב מאוד. חיצונית הרכב מעפן. גאנטים ברזל ללא טסות חלודים. חלון אחד צבוע בספרי שחור שרואים ממש. והבדי כסאות קרועים. הרכבים האלה מפורסמים בסביבות ה11 אלף עד 17אלף ביד 2 בעוד המחירון הוא 20. סגרתי היום עם הבנאדם עקב המצב החיצוני 7300 שח. את החלון (אחורי) אשייף קומפלט שכל הצבע ירד ואעשה לו השחרה שייראה חדש. גאנטים גם אשייף ואצבע. אשים ריפוד חדש למושבים.(100 שח באיבי) הכל זול מאוד. לגבי הבדיקה עקב כך שאני יודע שהמנוע גיר וקלאץ טובים, האם יש טעם לקחת לבדיקה? הבנאדם לא מתחייב בטענה שהרכב ישן והוא לא יודע מה מצבו. לוקחים על הבדיקה של רכב כזה די…
הודעה אחרונה מאת daniel22, -
- 1 תגובות
- 697 צפיות
זה תקין שבדקו לי רק בלמים קדמיים בבדיקה ולא בלמים אחוריים והמברקס? מה תוצאות בדיקת הבלמים? תקין?
הודעה אחרונה מאת Elhai Etedgi, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש לקנות רכב עם שנתון כמה יותר גבוהה (14/15) הרכב לא צריך להיות מטוס קרב, אבל כן יאפשר לנסוע בסבבה. התקציב שלי עומד על 60K ראיתי שהפולו יחסית רכב במחיר מתאים והרכב סבבה בגודל (נהג יחיד ברוב הזמן) המנוע למרות שהוא 1.2 מציג נתונים טובים. השאלה אם בתקציב הזה יש רכבים טובים יותר, והאם הפולו מומלץ? תודה
הודעה אחרונה מאת yehavi, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מצ"ב תוצאות בדיקה של הרכב: הונדה סיוויק 2011, פרטי יד ראשונה, 68500 ק"מ. מנוע: ראש מנוע = צריכת שמן ממובילי שסתומים. תיבת הילוכים: תיכת הילוכים אוטומטית = תומכי תיבת הילוכים פגומים. דעתכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת אביתר 29, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חבר'ה אשמח לדעתכם - אני מחפש רכב למשפחה (2 ילדים). אני איש של גיר ידני, מה גם שזה חוסך כ-20k פחות או יותר מדגם מקביל אוטומט ולמזלי האשה לא מטילה וטו (כבר עם ניסיון עוד מהבית שלה הגדרתי תקציב של כ-60k אבל אני יחסית גמיש. המועמדות הן סוזוקי קרוסאובר וניסאן קשקאי - שתיהן מיוני 14 עם אותו קילומטרז' כמעט והמחיר המבוקש הוא כ-7K יותר לקשקאי. אופציה נוספת היא דאסטר בן שנתיים וקצת שנסע מעט מאוד ב-60k שח. אני מחפש בעיקר רכב שכיף לנהוג בו, מרווח עם תא מטען שיכול להכיל בקלות עגת תינוק, לא רועש ובטיחותי. תצרוכת דלק פחות קריטית כי הנסועה שלי היא כ-15k ק"מ. אשמח להערותיכם. המון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
נסיעות יום יומיות תל אביב ירושלים וחזרה - לקסוס ct200 היברידית בת 3 או קקטוס דיזל חדש? תא - י-ם - תא כל יום לעבודה וחזרה 120 קמ ביום (הלוך חזור) כפול 247 ימי עבודה בשנה 29640 קמ בשנה נניח עוד 3000 קמ בשנה לסופר קופת חולים וכו - סהכ כ-33000 קמ בשנה לגבי לקסוס - אני מאמין שאפשר למצוא אקזמפלר טוב ב-110 אלף שח (דגם לאחר מתיחת פנים 2014) לגבי קקטוס - אפשר לקחת קקטוס דיזל חדשה ב-100 אלף שח או להמתין חצי שנה עד שיגיע דגם החדש לארץ מה אתם הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת OMER1986, -
-
- 1 תגובות
- 615 צפיות
היי, אני צריך לעשות טיפול 130 אלף ק"מ לרנו שלי,מה הוא אמור לכלול והבנתי שאני צריך לשים שמן 5-40W אבל לא הצלחתי למצוא באיזה תקן הוא אמור להיות,כמו כן האם מומלץ להחליף שמן גיר(גיר רציף של קשקאי) בטיפול הזה? תודה, זיו.
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. לאחר תקופה של שוטטות באתרי היבואנים השונים נתקלתי ב2 אופציות מעניינות. אני עוד לא בטוח כיצד ומתי ארכוש (או ליסינג פרטי) אך בינתיים אני אוסף פייבוריטיות. כרגע נמצאו 2: 1. סיאט איביזה החדשה, ידנית, מנוע 1.5 ברמת גימור EVO 2. סיאט לאון, מנוע 1400 שמפיק 140 כ"ס, גם זה חדש בהיצע. גיר DSG. המחיר הנדרש עבור שתיהן הוא 123 אש"ח. מבחינת כוח ואבזור, שתיהן עונות בדיוק על הצורך. המחיר זהה בשתיהן, אך יש מספר הבדלים. בהנחה שרוב הפרטמטרים זהים או ההבדלים זניחים. מה מומלץ עפ"י דעתכם? החישוב העיקרי פה הוא סחירות ואמינות. אף על פי שמדובר ב2 דגמים חדשים (או חדשים מאוד עבור האיביזה) אלה דווקא 2 הקריטריונים האחרונים שנשארו על מנת להחליט ביניהן. …
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. מחפש רכב שישמש כרכב שני בבית. הוא צריך גם להיות מרווח, לכן אני בספק אם מיני / סופרמיני תהיה מתאימה כאן. הוא חייב להיות אוטומטי (רציף או פלנטרי, אבל לא רובוטי). אחת הדרישות שעלו היא אבזור נדיב. דהיינו סאנרוף, חלונות חשמל גם מאחור וכו'. עדיף כמה שיותר חדש. הצעות? והאם העלאת התקציב בעוד 10K, תקדם אותי למשהו טוב בהרבה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
- 6 תגובות
- 953 צפיות
שלום לכולם כן, כן. אני יודע שזה נדוש וחפרתי הרבה. אשמח לעצתכם לגבי מספר דגמים מצומצם. אנחנו כרגע זוג+3, אבל התכנית היא לגדול בשנתיים הקרובות. חשובים לי: המרחב, הבטיחות, האמינות והדלק(כמה שאפשר) התקציב 70-100K (עדיף כמה שפחות). אני מתלבט בין הדגמים הבאים שהם בעלי 3 מושבים נפרדים בשורה האמצעית: S-max, פיקאסו, 5008, וסניק (ולכן פסלתי את ה-5 והורסו) התובנות שלי הן: הפורד מאוד מומלצת, אבל קשה להשגה - היא לא קצת מיושנת? (2009) הסניק (דיזל) סה"כ טובה (אבל לא נראית משהו וקשה להשגה עם ק"מ סביר) הפיקאסו וה-5008 - קראתי לגבי הבעיות עם הטורבו ומאוד נרתעתי. האם מנוע ה-thp שודרג משנתון מסויים והבעיות נפתרו? אפשר לגלות בעיות צפויות במנוע …
הודעה אחרונה מאת shlomog, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ביצעתי בדיקת קומפרסיה לרכב עם התוצאות הבאות MEAN VALUE Cyl1 - 15.5 Cyl2 - 16.4 Cyl3 - 16.5 Cyl4 - 16.8 DIFFERENCE - 1.3 IN% - 7.5 מישהו יודע מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים. בדומה לפוסט מהבוקר על רכב משומש, אני שוקל לקנות ניסאן קשקאי ידינית חדשה. חשבתי גם על קרוסאובר ודאסטר. סדר העדיפויויות שלי הוא כזה. 1. חשוב לי שיהיה רכב שפשוט לא ייכנס למוסך (מלבד טיפולים כמובן), גם לא בעוד 5 שנים. אחרי ניסיון רע עם פיאט פונטו, וניסיון מצויין עם ניסאן מיקרה (כמובן שאני לוקח בחשבון שעברו כמה שנים בין הרכבים), סעיף מספר 1 חשוב יותר מהאחרים. 2. חשוב לי שיהיה חסכוני 3. חשוב לי שיהיה רכב נוח לישיבה וכיף לנהיגה מה דעתכם? האם קשקאי הוא הבחירה בטובה ביותר? או שיש מקום לשקול את הקרוסואובר או הדאסטר?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, צריכים רכב 1600 אוטומט דחוף. היות והמשפחה מתרחבת וכרגע אנחנו רק עם 2 ילדים מחפשים רכב שישמש אותנו בעיקר לקחת אותם לגנים ופעם בשבועיים קניות בסופר. מדובר על פחות מ-2 ק"מ ליום. השאלה אם שווה לנו לקחת רכב ישן כמו סובארו ניו אייג', יונדאי אקסנט, מאזדה לאנטיס במודלים ישנים עם ק"מ יחסית נמוך או שזה מקום לצרות ועדיף להוסיף עוד כמה אלפים ולקחת דגם יותר מתקדם? חשבנו על זה כי בעתיד נצטרך לקנות רכב 7 מקומות וכרגע אין לנו תקציב לרכב כזה. התקציב עד 10,000 כולל הביטוח, טסט והוצאות נלוות. תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 575 צפיות
אני שוקלת לקנות את החדשה, אבל כשישבתי בתוכה שמתי לב שאזור הנהג פחות נוח (לטעמי) מהמודל הקודם: חלון קדמי צר יותר הדשבורד גבוה, ומסתיר חלק מהכביש אין תאים צמודים לתקרה כמו שהיו קודם תאי איחסון קטנים (בחלקם) אין מדף כתיבה שהיה צמוד למושב שליד הנהג הרכב נמוך יותר והרגשתי שאני יושבת בצפוף. אבל קראתי בכתבות שהיא משופרת מבחינת כוח, יציבות. ואולי זה מה שחשוב? אשמח לשמוע מה דעתכם.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב אז ככה אני כבר משוטט שבוע ברחבי האינטרנט ובכללי בחיפוש אחר הרכב שלא עבר יותר מידי שמצבו טוב וששווה לקנות. רציתי לדעת מכם האם שווה מבחינת כוח וחווית נסיעה ובכללי לקנות את הדגם הפשוט ה1.4(85 כ"ס) reference אני מדבר על דגמי 2013 ומעלה יש כאלה שאמרו לי שכן ויש כאלה שלא, בנוסף, יש כל מיני דגמים של הספורט שזה בדיוק אותו מפרט רק גימור ספורט, חוץ מגימור יש משהו שונה במנוע או בביצועים ? תודה רבה לעונים (:
הודעה אחרונה מאת shraga007, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)