ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זקוק להכוונה. שמעתי שבמידה ונרכש רכב שייצורו בשנת 2017 והרכב יעלה לכביש בשנת 2018 , יש זכאות לקבל הנחה בגובה של כ- 14% מערכך הרכב. האם זה נכון ? היכן ניתן לבדוק?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם יש הבדל גדול בדגם של 2013 לדגם של 2014 ? מבחינת קילמוטראז 2013 - 55 אלף קמ זה הרבה ? תודה חברים .
הודעה אחרונה מאת e.e, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שוקל לקנות אאוטלנדר PHEV 2014-2015. יש למישהו נסיון עם הרכב אחרי בעלות של כמה שנים? יש תקלות עם המערכות או צריך בטריות חדשות כל כמה שנים בעלות של חצי מהרכב? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת green, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני לא מוצא במחירון אקטיב פרו. מה זה הפרו?
הודעה אחרונה מאת zivk, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 787 צפיות
שלום לכולם, לצערי הרב הפיאסטה המתוקה שלי הושבתה, אז הוחלט לרכוש רכב יד שניה, כל הרכבים רק גיר ידני... האפשרויות הן: פיאט פונטו גרנדה, שנתון 2010-1011, 100000 ק"מ, יד שניה, יד ראשונה הייתה ליסינג. קיה ריו, שנתון 2012, 140000 ק"מ, יד 1. סקודה פאביה 2011, דגם ספורט גג נפתח ושטויות כאלה, 150000 ק"מ, יד 3. סקודה פאביה 2012-2013, 150000 ק"מ, יד 2. השאלה היא לא מה הכי כדאי לקנות ביחס למחיר {לא התייחסתי אפילו למחיר} אלא מבחינת אמינות איזה רכב יבקר הכי פחות במוסך ולאיזה רכב יש הכי מעט תקלות. ואם יש לכם עוד הצעות בשבילי לאיזה רכב כדאי לרכוש בסגנון הנ"ל סופר מיני, זה יהיה מצוין.
הודעה אחרונה מאת אוהד זכי, -
-
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפשים רכב עד 35 אלף ש"ח ועדיפות לפחות, 30 אלף יהיה מצויין, דברים חשובים: *זוג סטודנטים - עדיפות לרכב שידוע כאמין ושלא ידרוש הרבה תחזוקה (אין זמן וכסף לזה). *הרכב ישמש לנסיעות פנימיות קצרות ופעם-פעמיים בשבוע לנסיעה מחוץ לעיר של בערך 150 ק"מ. *עדיפות לתא מטען בגודל סביר-ביומיום אין ממש צורך רק בנסיעות ארוכות עם 4-6 תיקים בינוניים, ושיהיה נוח לעוד 2 אנשים מאחורה - מסיעים טרמפיסטים מדי פעם. *אוטומט *נוחות סבירה לכמה נהגים (גבוה/ממוצע/נמוך) *צריכת דלק סבירה עד חסכונית אין כרגע התלבטות בין דגמים, מחפש הכוונה כללית מה כדאי לחפש ולבדוק,דגמים מומלצים, איזה יד/קילומטרז, פרטי/ליסינג וכו'. - חשבתי על 2011 ומעלה מקטגוריית סופר-מיני ומעלה. תנו בהמלצות, תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב שבע מקומות (ארבעה ילדים). כיום נוסע על גרנד סניק 2007. הייתי שמח לקנות גרנד סניק דיזל אבל ירידת הערך מרתיעה. על הפרק אאוטלנדר דיזל או פריוס פלוס שניהם שנתון 2014. הרושם שלי מלוח יד 2 שאאוטלנדר יקר בעשרת אלף ש"ח. מה דעתכם על הרכבים הנ"ל? איזה מהם עדיף? בהינתן הנסועה הנמוכה אולי כדאי בכלל רכב אחר? אאוטלנדר בנזין (למרות שלא זול משמעותית מהדיזל)? האם ההחזקה של אאוטלנדר דיזל יקרה מהחזקת דגם הבנזין? ומה לגבי ירידת ערך?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב, אני מתכנן לקנות דוקאטו יד שניה משנת 2004 ומתלבט לגבי רכב שראיתי עם קצת נזילות שמן, ובעיית חשמל (לא מניע ישירות מהמצבר, אורות צד ימין לא עובדים) אך במחיר זול מאוד (כ10000 שח). הרכב נוסע בסדר גמור וללא רעשים מיוחדים. הגיר מרגיש במצב טוב. ברכב הוחלף מנוע לפני כחצי שנה עם אישורים, לא בדקתי יחד עם מכונאי ואני מתלבט האם לקנות את הרכב ולקחת מראש עד כ10000 ש"ח נוספים לתיקונים/יישור קו לרכב או האם להשקיע יותר ברכב במצב טוב יותר. אני יודע שקשה מאוד לענות ללא בדיקה מקיפה של הרכב אך אשמח לשמוע דעות/הצעות הרכב ישמש כקראוון (נוסע) ולא כרכב עבודה תודה!
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, קבלתי הצעה של סקודה אוקטביה הדגם אקזקיוטיב (הכי מפואר) נפח 1.4 טורבו, עם 3 שנים אחריות (כן, זה חדש) בסכום של כ-148,000ש"ח כולל הכל. לא התמקחתי בכלל, לקחתי את ההצעה ואמרתי לו שאני אחשוב על זה... אני יודע שבכל מקום זה שונה, מה הניסיון שלכם? תודה גיל
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
היי, אני מחפשת מכונית חדשה. הקטגוריה המועדפת היא סופר מיני. מספר שאלות- 1.רציתי לשמוע דעות לגבי טויוטה יאריס, מזדה 2, סוזוקי סוויפט, הונדה גאז . סיאט איביזה ודגמים רלוונטים אחרים אם יש טובים לצרכיי- קריטריונים חשובים לי- רכב אמין. תחזוקה זולה (טיפול אחת לשנה בלי כל מיני תקלות, חלקי חילוף זולים יחסית). צריכת דלק טובה. רכב עמיד ויציב על הכביש ונח לנסיעות עירוניות ובין עירוניות של כ 20000 קילומטרים לשנה. שמירת ערך הרכב לאורך השנים (הכוונה פה לשמוע על ההבדלים ביניהם בדגמים החדשים). 2. התרשמות של בעלי סוויפט 2017 לגבי כח מנוע, במיוחד בהשוואה לדגם סוויפט מהעבר של 1490 סמק. האם אתם חשים הבדל? האם ידוע לכם על הבדל בעוצמה ובחוויה? 3. האם תיבת הילוכים רציפה היא בעלת יותר…
הודעה אחרונה מאת medriving, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני כבר המון זמן מחפש רכב 7 מקומות דיזל אוטומט. ראיתי מודעה שדי מסקרנת אותי על פיאט דובלו 7 מקומות שנת 2013 עם 90 כ"ס גיר רובוטי. אשמח לשמוע חוות דעת בעד ונגד בדגש על אמינות טיפולים צריכת דלק ! בטיחות. הרכב מיועד להיות רכב משפחה עיקרי ולא רכב העמסה . תודה לעוזרים מדובר על רכב שנת 2013
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
קניית רכב סוף שנה
מאת Fit- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום הזה האם כדי לקנות עכשיו רכב - לא מדובר ברכב חדש או לחכות ל-2018? ברור לי שרכב צובר פחת- ירידת ערך מחודש לחודש.. אך האם אדחה את הקניה לתחילת 2018 החסכון יהיה משמעותי יותר?
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אפשר לקבל בבקשה חוות דעת על פורד פוקוס טיטניום תודה
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לפני כשנתיים קניתי קיה פיקנטו EX 2014 R במחיר 66,000. זה לא סוד שהרכב הזה מאבד מהערך שלו במהירות, כמו המון דגמים אחרים. זה גרם לי לחשוב - לטווח הארוך והנכון כלכלית - לחפש אופציה יותר משתלמת. 1. להישאר עם הרכב, להמשיך לשלם ביטוחים, טיפולים, ירידת ערך או 2. למכור בקצת פחות מ50,0000 ולחפש עסקת ליסינג טובה על פיקנטו חדשה. הציעו לי ב1500 ש"ח לחודש (למשך 3 שנים) היתרון - רכב חדש ל3 שנים כולל ביטוחים וטיפולים החיסרון - הרכב לא שלי בסוף העסקה ואולי עוד כמה חסרונות שאני לא מודע אליהן (?) אין לי בעיה עם זה שה"נכס" לא שלי בסוף 3 שנים, הרי רכב לא עושה תשואה והערך שלו רק יורד. מה דעתכם? אני נוסע בעיקר עירוני כ- 6,000 ק"מ בשנה.
הודעה אחרונה מאת shimronfio, -
- 5 תגובות
- 956 צפיות
ערב טוב חברים התקציב בערך 85K מחפש רכב קצת גבוה לזוג+1 לתקופה של 4-5 שנים. מחפש שנתון 2015 כמובן שיהיה זול לאחזקה כמה שניתן, אמין כמה שניתן וצריכת דלק טובה. מה עדיף מבין ה2? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 0 תגובות
- 476 צפיות
עם 127 K יד 3 מקורית, ממה שניתן לראות הרכב חלק עם קווים ישרים לגמרי,ללא תיקוני צבע או החלפת פגושים אפילו. הבחור רשם שהיא שמורה מאוד ומטופלת, וכך גם נראית האמת. לא התקשרתי או בדקתי עדיין מעבר, אבל הרכב דיי מסקרן אותי. השאלה היא מה יש לבדוק ברכב שכזה, מחלות ידועות מנוע/ גיר וכיו"ב. אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת nimo, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שואל בשביל חבר. הוא מעוניין ברכב גדול ומרווח שישמש גם כרכב פרטי וגם רכב לעסק. הוצע לו באלדן אאוטלנדר יד 1 0 ק"מ ב141 אש"ח. מה שמעניין אותו זה עד כמה יש שוק לרכב, והאם יש לו ירידת ערך גבוהה ביחס לדגמים מתחרים דוגמת טוסון או ספורטאז׳. האם יש כאן מישהו שקנה אאוטלנדר/טוסון/ספורטאז׳, מכר אחרי 3 שנים, ויכול להעיד? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
היי אנשים, אני ממש שוקל לקנות אוקטביה עם תקציב של 100,000ש"ח+- שמעתי שהיו הרבה בעיות בגיר DSG... על אילו שנים מדובר? ובכלל ממליצים? תודה!
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל הנוכחים, אני מחפש כבר כמה חודשים לקנות לאישתי טויוטה אוריס שנתון 2009 עד 2012 (הגולף נמכרה בצער רב) ויש לי כמה שאלות: באיזו שנה החליף הגיר האוטומטי את הגיר הרובוטי? האם ישנם הבדלים משמעותיים בין דגמי לקצ'ורי לבין GLI ? האם המנוע 1.8 הייבריד הוא אותו מנוע שיש בדגם החדש (משנת 2013 ומעלה)? מה כדאי, מנוע בנזין או היברידי? האם הטויוטה יאריס יותר מוצלחת ועדיפה? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב משנתון מתקדם שיהיה בערך אחד ל12 משולב צריכת דלק, אוטומט, מסופר מיני ומעלה לפי מה שראיתי יש אופל קורסה שנת 2011 פיאט בראבו השאלה היא איך הרובטי האם הוא נוראי בעיר (מכיר רובוטי רק מהפוקוס 2013 שהוא סבבה מבחינתי) שברולט סוניק 2011 אשמח לחוות דעת על הרכבים האלה והאם יש עוד המלצות?
הודעה אחרונה מאת Crazy motorcycle, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אני מתעניין ברכישת של גולף GTI MK7 שנתון 2014-2015 אשמח לחוות דעת באופן כללי על הרכב, אם יש כאן מישהו עם הרכב זה יעזור לי מאד תודה.
הודעה אחרונה מאת Mk7, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, תוך כדי חיפוש אחר אוקטביה הבנתי שביצעו ריקול בשנת 2010-2012 למנועים 1.8 טורבו שלהם [בגלל אכילת שמן]. הבנתי שהתקלה טופלה משנת 2013. האם בכלל מומלץ להתעסק עם המנועים 1.8 טורבו 160 כ"ס? עדיף לקנות 1.2 טורבו? לא מדבר על צריכת דלק פחותה, אלה על תיקונים ותקלות שעלולות להגיע... בנוסף, האם ביטוח ל-1.8 טורבו יעלה יותר מ-1.2 טורבו? תודה רבה למגיבים!!!
הודעה אחרונה מאת ehaiot, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 929 צפיות
היי אני עם רכב יאריס 2016 מהשכרה. בגירת הדלת נהג מרגישה בעייתי. חלשה משהו. תהיתי האם נשחקת מהר. כמו כן הגיר לא נרגיש לי כמו משהו שיחזיק לאורך שנים. למישהו או מישהי נסיון עם זה?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מחפשת לקנות רכב חדש בקטגוריית סופר מיני, ישמש כרכב שני למשפחה. שימוש עיקרי - נסיעה לעבודה וחזרה - 10 ק"מ לכיוון. דרך בינעירונית מפותלת, עם עליות וירידות. נקודות חשובות: בטיחותי, סוחב בעליות, בגז' שיכול להכיל עגלת תינוק, חסכוני בדלק. תקציב עד איזור ה100K. לא משנה ידני\אוטומטי. קצת מבולבלת מהאפשרויות ואשמח לקבל קצת מיקוד לרכב שמתאים לצרכים הנ"ל. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Torso, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל האנשים הנפלאים בפורום! קודם כל- קראתי פה בשבועיים האחרונים די הרבה, וכמויות המידע והנכונות לעזור פה מדהימים אז תודה! אז אני רוצה לראשונה לקנות אוטו. מרווח, עדיף אוטומט, עדיף האצ׳בק (לא אוהב סדאן) עד 25K. האוטו יסע 10-15K קמ בשנה: בעיקר ר״ג-ת״א (עבודה), קצת ברדיוס ר״ג-רחובות, וטיולים. אני אוהב לטייל ובד״כ לא לבד ועם הרבה ציוד. לכן אני רוצה אוטו גדול עם הרבה מקום, ועדיף כזה שלא מתפרק ממגע עם שביל עפר. המכוניות המושלמות עבורי היו סקודה יטי וסוזוקי קרוסובר, אבל השנתונים שלהם חדשים מדי ולכן לא בתקציב. לכן כרגע אני שוקל את האופציות האלה (בשנתונים 2009-11): פוקוס סטיישן, i30, C3 picasso. שקלתי גם C4 (אולי קטן מדי?) וסקודה רומסטר (גדול מדי?) אשמח…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר חיפושים וקריאה רבה הגעתי למסקנה שלצרכים שלי (רכב שני בבית , יעשה את הרוב המוחלט של הנסיעות, ישמש בנוסף לעבודה הנוספת שלי בשליחויות וחלוקת עיתונים - המון ק"מ בשנה) המועמד המתאים ביותר הוא הסקודה אוקטביה משנת 2010 ומעלה בתצורת גיר רגיל טורבו דיזל 1.6 סמ"ק. 1.אשמח לכל הערה/הארה/דגשים , דברים שצריך לשים לב אליהם באופן מיוחד? 2.האם ישנו מספר ק"מ מסויים שעדיף להמנע ממנו ולהשתדל לכוון תחתיו? 3.הגעתי למסקנת הגיר רגיל עקב שלל התלונות והבעיות עם גיר הDSG (וגם כי הגיר רגיל אמור להיות קצת חסכוני יותר) - אשמח לתגובות גם בנושא זה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת AvihuHe, -
אהלן, מחפש המלצה על רכב למשפחה - דגש על בטיחות. תקציב עד 125 אלף. במושב האחורי נמצאים שני כסאות בטיחות. הייתי רוצה שיהיה אפשר לשבת ביניהם בנוחות יחסית. בנוסף - מחפש תא מטען בגודל יפה, שאפשר להכניס אליו לפחות עגלה ותיק גדול. בשביל פרספקטיבה - כרגע אנחנו נוהגים בדיהטסו סיריון. למי שיושב בין שני כסאות הבטיחות מאוד מאוד צפוף. כשמכניסים את העגלה לבגאז׳ אין מקום לשום דבר אחר (וגם אותה לא טרויאלי להכניס). עד כה העדפתי באופן כללי להימנע מרכבים גדולים, אבל הסיריון באמת צפופה לנו מדי ואני מניח שקיים גם יתרון בטיחותי לרכבים גדולים יותר... הבטיחות מבחינתי מעל הכל. אופציות שחשבתי עליהן בינתיים: - קיה סיד סטישן (SW) - תא מטען ענק, דירוג בטיחות טוב, מקבלת הרבה…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
?????
הודעה אחרונה מאת splesh, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, טווח המחירים שלי נא בין 40-50, אני עבדתי מאוד קשה כדי להשיג את הסכום הזה ואני מעוניין לרכוש לי אוטו ראשון -אני נהג חדש. חשבתי על סקודה סופרב, האוטו לצורך נסיעות עירוניות יומיות לעבודה ולפעמים בסופש בין עירוני ,אני גר בחיפה. אשמח לחוות דעת בנוגע לאוטו ,סוגי דגמים ,ניסיון אישי שלכם. תודה רבה Sent from my LG-K430 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר על רכב חדש. הרכב אמור לשמש בעיקר רק אותי, אני מניחה שמדי פעם אסיע עוד כמה אנשים. חשוב לי רכב אמין, חסכוני בדלק ונוחות נהיגה. אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת borisYalzin,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)