ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
שלום לכולם. אני מצפה לילד ראשון בקרוב ואני בחיפוש אחר הרכב המשפחתי הראשון שלי. לפני שלושה חודשים מכרתי את הפולו ששירת אותי נאמנה 4 שנים,ומחפש מחליפה ראוייה. בגדול אני לא יודע כל כך מה אני מחפש. הדרישות החשובות מהרכב לפי הסדר הן: נוחות-כל הפרקטיקה סביב נושא התינוק,נוחות נסיעה ביצועים ואיבזור-חשוב שלא יהיה רכב מסורס שיהיה קצת כוח בנגיעה בדוושת הגז.ושיהיה מאובזר ומפנק ככל שניתן. אמינות-בגדול שיהיה רכב אמין ללא מחלות כרוניות שיידע לקבל את טיפוליו השוטפים והחלפת מכלולים עם בלאי טבעי. צריכת דלק-לא יחרוך את כבישי ישראל 40 קילומטר ביום בממוצע. כרגע הרכבים שתפסו את צומת ליבי זה ההודנה. אמא שלי נוהגת באחת סדאן מאוד מרוצים. וחבר נוהג ב5 …
הודעה אחרונה מאת adiel11, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום האם זה נכון שרכב חדש מהחברה 2018 לא עולה על הכביש לפני 01/01/2018 ? הזמנתי רכב חדש ונאמר לי שאין אפשרות לקבל לפני למרות שהרכב קיים במלאי. תודה.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 688 צפיות
חבר רוצה לקנות רכב שם מצויין שהייתה תאונה ושווי ירידת הערך 7.00 מה זה אומר 7 אחוז מהמחירון? או משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים, מגיעה שעתה של הקורולה 2015 לחזור לחברת הליסינג ואני צריך לבחור רכב חדש האופציות העומדות בפניי הן אלה: רנו גרנד קופה דיזל/בנזין, ניסן סנטרה / טויוטה קורולה/מאזדה 3/שברולט קרוז/סוזוקי קרוסאובר/סוזוקי ויטרהמה מומלץ? מאיזה רכב להתרחק? ומישהו יודע איך האבזור של הג'יפונים (מצלמת רוורס למשל)? תודה רבה אלדן
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
ברשותנו כרגע מאזדה 6 2005 פרימיום (מפנקת אבל יקרה) שהתחילה לעשות בעיות אז הגענו להחלטה שצריך להחליף רכב. האמת שאין לנו כיוון ספציפי על רכב מסוים אבל נשמח לעזרה ברכישת רכב חדש. הנקודות החשובות לנו הם: - אמין ותחזוקה קלה - צריכת דלק - שיהיה רחב ובגז' גדול עדיפות לשנתונים מתקדמים..רוב הנסיעות לנו בתוך העיר (קריות) תודה רבה על כל תשובה/מענה שיינתן. יאיר ושרה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
שלום לכולם, אוטוטו נגרמת לי תקופת הליסינג (לאחר 3 שנים) עם הקורולה - רכב ליסינג מהעבודה. ככל הנראה לא אחדש את העסקה מאחר והתנאים אינם משתלמים עבורי. מאחר שברשותינו רכב נוסף (פורד פוקוס סטיישן), החלטתי לשנות גישה ולרכוש רכב קטן יותר (רוב הזמן אני הנהג היחיד). אנחנו משפחה של 4 נפשות (שני ילדים קטנים - 3 ו 1) והייתי מעוניין שהרכב יוכל לשרת אותנו גם בנסיעות ארוכות (אני אישית לא מסמפט את הפוקוס). גיששתי לא מעט (בעיקר באתרי ליסינג 0 ק"מ) וננעלתי על כמה אופציות אשר הייתי שמח אם תוכלו לייעץ לי לגביהן (כולן עם גיר אוטומטי - לא מתחשק לי ידני): 1) פיג'ו 208 2) פיג'ו 2008 (אומנם לא ממש סופר-מיני וגם יקר יותר אך אולי אוכל להגמיש את המחיר כלפי מעלה) 3) סיטרו…
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
- 14 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
הייתי היום באלדן והם מוכרים רכב מהשכרה עם אחריות לשלוש שנים (עם הורדת חלק מסעיפי האחריות בהדרגה). התרשמתי לטובה מהאחריות, מההתחיבות לקניה חוזרת במחיר מחירון (בלי הפחתת אחוזים על השכרה), מהשקיפות שהם מבטיחים בעניין טיפולים ותאונות ועוד. רציתי לדעת אם יש לכם מה להוסיף בעניין אלדן כחברה, קניה מהשכרה, ומתחרים שכדאי לבדוק גם אצלם.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב עם תא מטען גדול, בשביל להוביל אופניים מתקפלות (2 אופניים מתקפלות ליתר דיוק) אני מחפש כמה שיותר זול, אמין וחסכוני, ואין לי בעיה לנהוג על ידני. לכן אני חשבתי על רכב סטיישן ידני. מחיפוש ביד שתיים מצאתי בודדים - סיאט איביזה איזה 2 יחידות, שדווקא נראות סבירות, וקיה סיד עם קילומטרים מטורפים ויקר. שאלה היא איזה עוד אופציות יש לי? מי מכיר רכב ידני טוב עם תא מטען גדול? אני גם די פתוח לגבי לקנות רכב כמו קנגו, שאלה אם הוא אכן חסכוני ואמין. נראה לי סיישן יותר הגיוני כי אני לא באמת צריך את כל הבודקה הזה.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 5 תגובות
- 677 צפיות
מדוע הפריוס החדשה כל כך יקרה. מה מיוחד בה ביחס לאוריס?
הודעה אחרונה מאת avi 1234, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המוכרת אומרת שהיא קנתה מהחברה (ניסאן) והם מכרו לה את זה כיד 2 בהנחה. ברישון הרכב לא רשום כלום ליד "רישום מקורי", והפער בין תאריך הרישום לתאריך בעלות הוא חודשיים. יש סיבה לחשוד? מה זה אומר? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת assi, -
-
- 1 תגובות
- 451 צפיות
ישנה אפשרות לקנייה מליסינג: אשמח לדעתכם לגבי הדגמים הבאים. הכי חשוב לי בטיחות ואמינות. פורד s - max: שנת 2015, 63,000 ק"מ פורד גלקסי: שנת 2014 115,000 ק"מ שניהם סביב 92,000 ש"ח, יד ראשונה מליסינג, אחריות לשנה (מנוע, הילוכים..) אשמח לדעתכם לגבי הבטיחות והאמינות וכל מה שחשוב לי לדעת על הדגמים האלו. קצת לחוץ לי כי כרגע הרכב שלנו קטן מלהכיל את כולנו. מה לבקש לדעת מחברת הליסינג? המון תודה!! מיטל
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
היי, בתור בעלים לא גאה במיוחד של i10 בשנתיים האחרונות החלטתי להתחדש בלאון קופרה יד 1 2016/2015. לפני הקנייה עצמה מטריד אותי שאני לא מוצא מידע על אמינות הרכב, מישהו יודע להגיד לי עד כמה הלאון קופרה בשנים האלה נחשבת אמינה? אולי יש כאן בעלים של הרכב שיכול לספר לי עלויות אחזקה שוטפת? (ביטוחים אני מברר כבר ויחסית מרוצה מהמחירים) ובאופן כללי אשמח לשמוע את דעתכם על הרכב. תודה!
הודעה אחרונה מאת Pazarus, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב שני, לא גדול במיוחד שישמש אותי להגיע לעבודה מידי יום. זו נסיעה של 20 דק' מכביש החוף או במקביל לים על כורכר. הפונקציה השנייה של הרכב היא טיולי שטח. הלהבתי את הבן (בן 3 וחצי) כך שלא הייתי רוצה לשגת מההבטחה, רק אם לא תהיה לי ברירה... אני דיי מתחיל בתחום כך שכנראה לא יהיו טיולים ברמת נהיגה הכי מורכבת ולא שטח הכי מאתגר לפחות בהתחלה, חשבתי על טיפה חולות וטיפה כורכר אולי בוץ, לא טיפוסים ולא בולדרים כנראה... רוב הזמן הילדים יבוא איתי, או לפחות אחד מהם, לא חושב שיהיו מקרים רבים שניסע יותר משלושה באוטו. וגם רוב הזמן ניסע ללילה אחד ולא יותר, לפחות בהתחלה... התקציב שלי הוא עד 90000 ש"ח כמובן שאפשר להוציא פחות... חשוב לי שהרכב יהיה …
הודעה אחרונה מאת ortes, -
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
שלום, אני מחר מגיע לטרייד מוביל סניף גלילות על מנת לבדוק סקודה ספייסבאק, טרייד מוביל ביצעו בדיקה אצל קומפיוטסט ובשביל להיות רגוע אני רוצה להעביר את הרכב בדיקה נוספת, משער שאין טעם לחזור לבדיקה אצל קומפיוטסט. מכירים מכון בדיקה באזור וטוב? אם זה משנה אני מגיע לשם מחר בשעה 8:00. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Tamlin, -
אהלן, אחותי מחפשת רכב חדש. עד היום היא נהגה על יונדאי i20. היא רוצה קצת להתפנק ולהתחיל להנות מהרכב והחליטה להחליף. התקציב הוא סביב ה130k. עדיפות לרכב חדש אך גם יד שניה מעניין יכול לבוא בחשבון. היא מחפשת רכב גבוה (ג'יפון) מפנק, זריז, נראה טוב ואם אמין מה טוב. חשבנו על: Mazda cx3, fiat 500x, Opel moka, Renault captur וכו. האם יש דגמים מומלצים יותר מהאחרים? במידה וקונים חדש, האם סוף השנה זה זמן טוב לרכוש או לחכות ל2018? תודה תומר Sent from my Pixel XL using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום מחפשים רכב נוסף מטרת הרכב הוא רכב שיהיה ראשי, משפחתי גדול ומרווח לנסיעות משפחתיות קיבלנו הצעה ,רנו פלואנס 2014, מנוע 2000 עם פינוקים של ריפודי עור, מגנזיום קילומטראז כ- 65 אלף אחריות של 3 חודשים על מנוע וגיר מה אומרים על הרנו הנ"ל ? היא אמינה ? בטיחותית? למביני עניין, עד כמה ניתן להוריד את המחיר? השקלול של הרכב כפי שהיה במודעה אצלהם הוא באזור ה 60 אלף ש"ח, ללא מיקוח כבר רמזו לנו שאפשר לסגור על 55 אלף אודה לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת Jeka88, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, ביקרתי היום בסוכנות של פג'ו לגבי ה- 5008 החדשה. כמ-כן, כבר ביקרתי מספר פעמים בסוכנות של סקודה ובדקתי לעומק את הקודיאק. קיימות לי עדיין מספר שאלות כדי להחליט על איזה רכב אני הולך: 1. איזה מנוע יעיל יותר ה- 1.6 בנזין של פג'ו או ה- 1.4 של סקודה. 2. מבחינת חלקים ותחזוקה שוטפת איזה רכב "יקר" יותר לטיפול בארץ? זאת אומרת, תיקון דפיקות, חלקי חילוף כגון מראות צד ובכלל טיפולים שוטפים, האם קיים הבדל משמעותי? 3. ערך הרכב. לאורך השנים האם אמת ישנו הבדל בירידת הערך בין פג'ו לסקודה? תודה,
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני מעוניין לרכוש רכב ואני מתלבט בין מאזדה 3 ספיריט 2010 67000 קילומטר יד שנייה פרטית לבין מיצובישי ספורטבק 2013 52000 קילומטר יד ראשונה אשמח לדעת מה עדיף מבין שניהם לרכב משפחתי..
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי כולם, בתור חובב סיטרואן מושבע (C5 2007, C5 2014) - איכות הנסיעה, נוחות, והתייחסות לפרטים הקטנים, הן בין התכונות החשובות ביותר עבורי. כעת מחפש רכב משומש - קטן יותר, וזול יותר, עם חוויה דומה וצריכת דלק נמוכה. בנוסף, צפוי לעשות הרבה נסיעות בינעירוניות הלוך-ושוב, אז גם צריכת דלק חשובה. הדבר האחרון שחשוב הוא שהאוטו לא יהיה "מסכן" - הייתי רוצה סמארט או C1 בגודל, אבל מצד שני, רוצה להרגיש שאני נוהג במשהו עם מנוע ולא בקופסת דגני בוקר על גלגלים. לכן מנוע שמסוגל להאיץ ורכב שלא יעוף ברוח הן תכונות חשובות. אשוב ואסכם: * איכות נסיעה, נוחות, התייחסות לפרטים קטנים * צריכת דלק נמוכה, דגש על נסיעות בינעירוניות * אחיזת כביש סבירה, מנוע חזק (יחסית) ככל שאנ…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן זקוק להמלצה על סופר מיני \ משפחתית קומפטית שקל לתמרן בעיר ועם זווית ראייה טובה. חשיבות לנוחות ואבזור בטיחות מתקדם תקציב 135 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- 1 תגובות
- 628 צפיות
מישהו מכיר או יודע על חברת ליסינג שמאפשרת ליסינג מימוני או תפעולי לרכבים ספורטיביים?
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם מישהוא יכול לתת לי חוות דעת אם כדאי לרכוש את רכב דאצה סטפוואי האוטומטי שהגיר רובוטי ולא אוטומט רגיל
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו בבקשה יכול לומר לי מה ההבדל בין הרנו פלואנס לבין הרנו מגאן סטיישן דיזל 2013/14? והסבר לגבי ההבדל ברמות גימור שלהם. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת stum, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 818 צפיות
אני סטודנטית בת 24 נוסעת מחדרה לבאר שבע פעם בשבוע בערך ולוקחת איתי טרמפיסטים. אני מחפשת רכב קטן, חסכוני בדלק,אוטומט, עם בגאז׳ נורמלי שיכול להכיל מספר תיקים. חשוב לציין שגיר רובוטי לא בא בחשבון כי אני מרגישה בו פחות בטוח בנהיגה. התקציב שלי הוא 36,000 ש״ח. חיפשתי פורד פיאסטה 2012 אבל יש מעט מאוד עם קילומטרז׳ נורמלי (הרוב עם מעל 110 אלף) ולכן היא הפכה לפחות רלוונטית אשמח לשמוע המלצות על רכבים, שנתונים שכדאי להסתכל עליהם וכו׳. תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
היי, מתלבט האם לרכוש רכב סקודה 1.2 TSI ליסינג יד שנייה שעבר 120K כשהמחיר שלו תחרותי, 55K. האם נכון להתקרב למכונית שעשה 120K מבחינת המנוע והגיר DSG7 שעבר את הrecall כבר ? ושאלה שנייה: כמה להתייחס לזה שהDSG7 לא אוהב פקקים אם בכלל.... תודה עידן
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן, כבר תקופה ארוכה שאני מתכונן לרכישה של VW גולף שנתון 2013 - כנראה עם מנוע 1400. לא אשקר, אין לי הרבה ידע ברכבים, עד היום נהגתי במיצובישי לנסר 2008 של ההורים ביום יום, ולקראת גיל 24 אני רוצה לקנות רכב שאהנה מהנהיגה שלו.. הגולף ממש קורצת לי מכל הבחינות, העיצוב שלה מבפנים ומבחוץ (בעיקר הצורה החדשה, שזו הסיבה שאני הולך על 2013), הביצועים, צריכת דלק - הכל.. אני עוד 4 חודשים בן 24, שזה הגיל שבו המחירי של הביטוח הופך לשפוי, ואז כנראה אקנה את הרכב.. השאלה הגדולה היא כזו - שמעתי שיש המון בעיות עם הDSG דור 7 (שזה מה שיש מ2013 והלאה), בחיפוש קצר באינטרנט ראיתי כל מיני פוסטים אבל לא מצאתי שום דבר חד משמעי.. אם אני קונה גולף שנת 2013, סביר להניח שמאדם פר…
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום וברכה לכולם, אני מתלבט אם לקנות סובארו B3 מודל 2008-2010. מצד אחד שמעתי המלצות חמות בנוגע למצב מכני וכדו', מצד שני שמעתי הפוך! יש למישהו הסבר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, מה לדעתכם יהיה הרכב הכי מוצלח ומשתלם לעשות בו בין 30 ל 40 אלף בשנה כאשר רובם יהיו על כביש 4 ויכללו עמידה בפקקים. נסיעה יום יומית של כ 60 ק"מ לכיוון, שלוקחת בממוצע כ שעה ורבע, כך שרכב נוח זה יתרון. חסכון בדלק זה יתרון עצום, דיזל/היברידי ? (מה לדעתכם בכלל הרכב הכי חסכוני שאפשר למצוא היום?). לצורך ההתמקדות נגדיר כמה תנאים: אין חשיבות לגודל הרכב, רכב שני/שלישי בבית. עם נסוע כ"כ גבוה אין כוונה להחזיק את הרכב ליותר מכמה שנים בודדות (אלה אם כן קונים רכב עד שימות, לא ממש חשבתי על אופציה כזאת האמת). במידה והרכב חדש עליו להיות באזור ה 150 אלף. במידה ומשומש עד 100 אלף. תודה בראש
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 447 צפיות
לפי גוגל, מערכת ESP נוספה במתיחת פנים. לעומת זאת, לפי YNET בדגם גיאה לפני מתיחת פנים כבר יש ESP. מה נכון? קישור לynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3266156,00.html
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הדגם הוא 2017, מנוע דיזל (מדובר במונית לבן אדם סביב שנות ה-60 לחייו) גיר אוטו' הפרמטרים החשובים לו הם: נוחות, מחיר, צריכת דלק ועלויות תחזוקה (כמעט הכל חחח)
הודעה אחרונה מאת save, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)