ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,524 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, אני מתכנן לקנות רכב בחודש-חודשיים הקרוב ורציתי להתייעץ אתכם, אני קצת לא בטוח מה האופציה שהכי עדיפה לצרכים שלי. רק אני נוסע ברכב, ואני מעריך שבערך 50% מהנסיעה תיהיה עירונית ו50% בין עירונית ביום יום. אחד מהשיקולים העיקריים הם שיהיה בטיחותי, עם צריכת דלק טובה, ושמן הסתם לא יהיה רכב מצ'וקמק שיתפרק מהר, מצד שני זה יהיה בסדר אם הרכב יהיה קטן ברמה שיהיה קצת צפוף ל5 אנשים כי הרכב לא יתמלא לרוב חשוב גם שהרכב לא יהיה ידני. שאר השיקולים פחות קריטיים לי אבל הייתי מעדיף שהם לא יהיו מתחת לממוצע בצורה חריגה (שלא יהיה רועש כמו מטוס, או מנוע שממש מתקשה לסחוב עליות) התקציב הוא באיזור ה60-70K, מוכן לעלות במידת הצורך אם התוספת שווה את זה. בגדול ההתלבטות שלי היא בין חדש למשו…
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, רכב ״אפס קילומטר״ שנקנה מליסינג נחשב ביד הקונה כרכב יד ראשונה או כרכב יד שנייה ? האם נרשם שחברת הליסינג היא יד ראשונה וקונה הרכב מחברת הליסינג הוא יד שנייה ? או שחברת הליסינג אינה נרשמת כיד ראשונה וכך קונה הרכב נחשב יד ראשונה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
- 1 תגובות
- 583 צפיות
אני מחפש רכב מיד שניה, שיהיה רכב משני במשפחה, וישמש בעיקר לנסיעות קצרות לעבודה ובתוך העיר. תקציב כ 60000 ₪. ראיתי באחד מחברות הטרייד אין את שני הרכבים הבאים: קיה ריו, 5 דלתות,2014, 65000 ק"מ, וטויטה ספייס ורסו 2015 עם 40000 ק"מ. הורסו יקרה יותר וממה שקראתי חסכונית בהרבה מהריו. האבזור בוורסו דל מאד. שתיהן הרגישו מרווחות למדי. אשמח להמלצות וחוות דעת נוספות לגבי שתי הדגמים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
- 0 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים. מעוניין בקפטיבה 7 מקומות, האם יש לרכב מחלות כלשהן שמהן צריך להיזהר? מתכוון לכל אופציות המנועים : לדיזל 2.2, לבנזין 2.4 והבנזין 3.2 תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת adamL, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, במהלך חיפושי אחרי רכב נתקלתי ברכב שנת 2012 סדרה 3 318 הרכב נראה טוב בתמונות, התחייבות של המוכר בבדיקה וכו'.. הרכב עם 93,000 ק"מ אבל יד 5 , המוכר מוכן להורדה במחיר הרכב הורדה של כ10K , הרכב נמצא באזור ירושלים ואני בצפון- מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חברים, דיברתי עם בחור שמוכר טויוטה יאריס אוט' 2006, יד שנייה, נסעה 170K ק"מ, נמכרת תמורת 20K ש"ח. בשיחת טלפון הוא אמר שהיד הקודמת היתה גם היא פרטית, אבל הרכב "עבר השבחה באלדן" לפני שהוא קנה אותו- מה זה אומר "השבחה"? האם זה אומר שהיה בשימוש של ליסינג/השכרה? באופן כללי לגבי הרכב- האם כדאי? האם ממליצים על חלופה משתלמת יותר לזוג שרוצה רכב אמין נוח ולא צרכן דלק גדול באותה קטגוריה? תודה!!
הודעה אחרונה מאת GuyLa, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי חברים אני מתלבט בין 3 סוגי רכבים: אאודי A3, שנת 2009, אוטומט, 110000 ק''מ,יד 2 ב.מ.וו סדרה 1, 2010, אוטומט, 110000 ק''מ, יד 2 אלפא-רומיאו מיטו, 2011, 67000 ק''מ, יד 2. המחיר פחות או יותר דומה לשלושתן. אני עושה נסיעות בינעירוניות לרב, כ-500 ק''מ בשבוע. נוסע לרב לבד, לעתים עם אדם נוסף. מחפש רכב עם חוויית נהיגה טובה, יפה חיצונית, אך חשוב גם שיהיה אמין ורצוי חסכוני. מי מנצחת בהשוואה בין שלושתן? תודה
הודעה אחרונה מאת humb, -
מנהלים/פנאי חדש וחסכוני פאסט דיזל/יונדאי סונטה היברידית/סקודה סופרב/ ראב ופז'ו 3008 1 2
מאת altername- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, חמי יוצא לפנסיה והוא רוצה לקנות לעצמו רכב לנהיגה עירונית לרוב אבל כזה שיוצא לטיולים ארוכים מחוץ לעיר עם רכב מלא. לפני שנעשה סבב סוכנויות אשמח לחוות דעת שימקדו קצת בחיפוש. חשובה לו נוחות, החיסכון בדלק ובאחזקה. ברור לי שטווח המחירים של הדגמים רחב מאוד. עד עכשיו הייתה לו קאמרי בנזין והוא רוצה משהו לפחות באותה "רמה" של נוחות וביצועים. יונדאי סונטה היברידית פולקסווגן פאסט 2.0 דיזל סקודה סוברב 2.0 דיזל פז'ו 3008 2.0 דיזל טויוטא ראב היברידית סונטה הכי זולה וגם חסכונית ו7 שנות אחריות מאוד קורץ. איך היא נחשבת מבחינת נוחות ואבזור? אם יש עוד דגמים שיכולים להתאים ולא חשבתי עליהם אשמח להצעות. ויטלי
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם מחפשים את הרכב הבא, לזוג צעיר. משמש בעיקר אותי, נסיעות יומיות לעבודה של כ70 קמ ליום (המוווון פקקים), פע בשבועיים נסיעות ארוכות יותר, סה"כ 20-25 אלף קמ לשנה. חשובים לי בעיקר הקריטריונים הבאים: בטיחות. אמינות. צריכת דלק. כמו כן מתכננים להחזיק את הרכב כ4 שנים במהלכם בעז"ה ילד ראשון אז שיתאים לעגלה בבגאז'. לגבי עיצוב מראה וכו'- לא משחק תפקיד. מבחינת תקציב תכננתי להשקיע בערך 60-75. חיפשתי הונדה ג'אז לא הירידי הרבה זמן וקצת מאתגר למצוא. חשבתי על הפאביה אבל אחרי קריאה אני חוששת מה dsg7. מה אתם אומרים על האופציות האלה? יש אולי עוד הצעות שמתאימות לקריטריונים האלה..? )אוהבת סוזוקי מאוד וכרגע עם ליאנה מוצלחת אבל הגיע הזמן להשתדרג. הסוויפט להבנתי לא ית…
הודעה אחרונה מאת medriving, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב בן שנתים / שלוש, על מנת לשדרג את הסיטרואן פיקאסו שלי (שנת 2008). הפיקאסו מעולה ומפנקת (איבזור, נוחות), ואני מחפש רכב שמציע פחות או יותר את אותה רמת נוחות. דרישות: זה רכב 'ראשי'. אין חובה ל 7 מקומות, אבל צריך מקום למזוודות, באם נוסעים לאילת... רכב אוטומטי עושים כ 15,000 ק"מ בשנה בקרת שיוט (עדיפות לבקרת שיוט אדפטיבית) שלא 'יקרעו' בביטוח. אני רגיל לשלם סכום של 2,000 ש"ח למקיף. (הבנתי שלאחרונה יש תיאבון לחברות הביטוח להגדיל את הפרמיה בצורה דרסטית.) אמינות מכנית מחפש רכב שהוא מעט יותר טוב 'מהסטנדרט' (כמו I30 / פורד פוקוס וכו') תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
פיאט כרומה
מאת ilia1-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 998 צפיות
היי רציתי לקבל חוות דעת על הרכב והאם הוא זול או יקר להחזקה בגלל שאינו נמכר יותר (אין לי בעיה גם לייבא חלקים מחו"ל)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 668 צפיות
היי חברים, אני מחפש רכב בתקציב של עד 25K ש"ח (עדיפות לפחות אם יש כאלה) שישמש אותי לנסיעות עירוניות של גג 10 ק"מ + 3 פעמים בשבוע נסיעות מיבנה לתל אביב (40-50 ק"מ במישור ולא בשעות העומס). תכלס- 12 אלף ק"מ שנתי גג. מה חשוב לי ברכב? - שיהיה אמין ולא יריץ אותי למוסכים כל שבועיים - שיהיה חסכוני בדלק ובעלויות טיפולים שוטפים - נוחות נסיעה ככל האפשר - עדיפות לסופר מיני ולא מיני, כי לרוב בנסיעות בינעירוניות הן פחות נעימות... - גיר אוטומטי- חובה באיזה רכבים הייתם ממליצים לי להתמקד? התעניינתי עד כה לגבי יאריס (05-06), סיריון (07-08, אבל כולן מהשכרה ופחות בעניין ), פולו (06-07, קצת מפחד מהדרך שבה הן מזדקנות). אשמח אם תוכלו לפתוח לי את הראש לר…
הודעה אחרונה מאת medriving, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 719 צפיות
הי יש לנו גולף 2004 ידנית שקנינו בשנת 2012. לרגל לידת הילד השני אנחנו רוצים להחליף אותה ברכב חדש יותר ומרווח יותר. הנסיעות שלנו הן בעיקר בתוך העיר (ירושלים), מלבד פעמיים-שלוש בחודש נסיעה למרכז. השאיפה היא שתוכל לשרת אותנו למשך 5-6 שנים כולל אחרי לידה נוספת, ושלא נצטרך להחליף שוב בתוך שנה שנתיים.. כך שמחפשים החל משנתון 2012-2013 וקילומטרז' סביר. תקציב באזור ה-50,000 ש"ח (מתוך הנחה שעל הגולף לא נקבל יותר מ-10,000) סדר העדיפויות מבחינתנו הוא כזה (מהחשוב לפחות חשוב): 1. בטיחות 2. אמינות ( כמה שפחות ביקורים במוסך) 3. תחושה מרווחת (-בעיקר תא מטען מספיק גדול) 4. חיסכון בדלק 5. חוויית נהיגה האפשרויות שחשבנו עליהן עד כה הן: אופל אסטרה, סקודה אוקטביה, ה…
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, אני מתעניין ברכישת רכב פרטי (סופר מיני/משפחתי) דיזל, יד שנייה. תקציב - 50K - 70K עם גמישות. אופי הנסיעות היומי - תל אביב - ירושלים. עדיפות לגיר אוטומטי (וכמובן בטיחותי ואמין. מעבר לכך אין דרישות מיוחדות). מסקירה של לוחות המכירה נראה כי הרכב העיקרי שניתן למצוא - רנו פלואנס/מגאן, אך מקריאה נראה כי הגיר אינו נחשב לאמין במיוחד. וואגיות - לא מצליח למצוא יותר מידי (מודע למחירי הביטוח של הסקודות). כמו כן, האם כל מנועי הדיזל משודכים ל- DSG רטוב? או שיש דגמים שעדיף להתרחק מהם? האם יש דגמים מומלצים אחרים?
הודעה אחרונה מאת MK42001, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בקרוב מאוד צריכה להגיע קיה נירו פלאג אין, יש למישהו מושג מה המחיר צריך להיות? Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת cfir71, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי היינו באחת מחברות הליסינג הגדולות הציעו לנו קאיה ריו עם המפרט הבא: תאריך עלייה לכביש: אוקטובר 2014 ק"מ: 69000 דגם: LX 5 דלתות נפח מנוע: 1396 יד:01 ( ליסינג חברה) הרכב נראה שמור לפי מה שבדקתי במחירון לוי יצחק מחיר לפני שקלול 58,00 אחרי שקלול 51,350 הענין שהם טוענים שמחיר המחירון הוא 62,400 מאחר ועל כל שנה שהרכב לא היה על הכביש זה תוספת של 400 שקלים כלומר 9*400 שזה יוצא 36000. לפי המחירון יש להפחית 18% בגין הליסינג - הם לא מוכנים להפחית 18% אלא פחות (בטענה שלרכב יש ביקוש) המחיר הסופי שהם מוכנים למכור את הרכב הוא 54,500 האם שווה לקנות את הרכב במחיר הזה או להמשיך הלאה? אשמח לשמוע דעה כללית לגבי הרכב ללא קשר למחיר המוצע.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אשמח לקבל מידע מאנשים נחמדים לגבי עלויות הרכב (שנת 2013-2014). ביטוח (מעל גיל 30). חלפים. צמיגים. בלמים. טיפול שנתי. איפה יש מוסכים באזור אשדוד? מה כדאי לבדוק ברכב לפני רכישה? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב, תקציב 25-30, נסועה של 2000 קמ בחודש, כל יום שעתיים על ההגה. הרכב משרת אותי בעיקר, לפעמים גם מעמיס את הילדדוס? שלושה במספר? בעיקר בפיזורים למסגרות אבל יש נסיעות שהם איתי.. אז צריך משהו משפחתי שכזה. בנתיים ממה שקראתי (הרבה!) ובגלל שבא לי אוטו טיפה כיפי כי בתקציב הזה לא נכנס הרבה, הסתכלתי על ספורטבק וb3. שנתונים של 09-11 שכזה. מכיר את עניין הדלק, אני מוכן לשלם עוד מיכל בחודש בשביל מכונית שטיפה יותר סוחבת. יש רעיונות אחרים? אני מפספס בגדול? להסתכל על משהו אחר?
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אשמח שתעזרו לי להבין מה ירידת הערך הצפויה עבור הרכב הזה המוצע למכירה + ירידת ערך מסחרית. וחשוב מכך האם יש לתאונה הזו השלכות בטיחותיות על הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 662 צפיות
שלום, עזרה ממי שמצוי בעומק האטרף בענייני הרכב הנ"ל : 1. האם שנת הדגם 2014 היא באופן גורף הדגם לאחר מתיחת הפנים?-רוצה לומר האם יש מצב שרכב שעלה על הכביש בינואר 2014 למשל יכול להיות מלפני מתיחת הפנים? 2. הצלחתי למצוא איזה צבעים שווקו בשנת 2014. האם יש שינוי(תוספת צבעים) בשנת 2015? 3. האם יש סיבה שיש מעט אקזמפלרים למכירה מידיים פרטיות והמון בסוכנויות רכב?? תודות.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
מנהלים עד 90K 1 2
מאת kamish- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. בשלוש השנים האחרונות אני נוהג על c5 2010 (הדגם המפואר). הרכב נקנה מחברת ליסינג והק״מ הגבוה שלו מתחיל לתת את אותותיו. אני מעוניין לקחת רכב מנהלים אחר מיד שניה, ומתלבט בין כמה דגמים: האינסיגיניה (2014), מאזדה 6 (2014), מאליבו (2014 והלאה) או מונדאו משנתון גבוה כלשהו. הבעיה היא שהתרגלתי לרמת נוחות מאוד גבוהה ב-c5 (מדובר בדגם שכולל את המתלים הידרופנאומטיים) ומחפש רכב שיתן לי חווית נהיגה דומה ככל האפשר. אני גם די גבוה, והמרווח הוא משהו די חשוב אצלי. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, אני מתעניין בקניית מאזדה 2 חדשה. מישהו שיש לו את הרכב יכול לשתף מה הבדל במהירות שיוט (120 קמש +-) תודה!
הודעה אחרונה מאת ערן מ, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 854 צפיות
שלום לכולם הולך לבדוק מחר רכב יד שניה ברחובות. אני מהדרום ולכן לא מכיר מכונים באזור. מישהו יכול להמליץ על מכון? או שכולם אותו דבר? תודה Sent from my SM-N950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה אתם אומרים על תוצאות הבדיקה הזאת (שנת 2012, 77 אלף ק"מ)?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, ראיתי את הרכב שבכותרת, ואני מתלבט אם וכמה להציע עבורו. מדובר ברמת גימור X שהיא הנמוכה יותר. הרכב יד ראשונה, עלה על הכביש באפריל 2015. אין תאונות. הרכב נסע, 80,000 ק"מ, לא מעט. אני אסע 15K ק"מ בשנה, ככה שאני יכול "לבלוע" את הקילומטרז' הגבוה. יש מספר שריטות קלות ושפשופי חנייה זניחים. הטמבון הקדמי קיבל דחיפה קטנה ולא יושב ישר לגמרי, משהו שרואים מקרוב אבל לא מרחוק. יכול להיות שאפשר לסדר ללא עלות, יכול להיות שלא. מעולם לא הוחלפו צמיגים, כלומר צריך להחליף רביעיה. הרכב טופל במוסך מורשה לפי הספר. בנוסף יש לרכב וו גרירה (לא באמת מעניין אותי) וציפויים כהים לכל החלונות. עוד נתון חשוב, אפשר לקנות את אותה אאוטבק, 2017 עם 0 ק"מ מפרטי ב 173,000 ש"ח על הכביש…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
היי אני מסתכלת על מכוניות למכירה מ 2015 ורואה הבדלים משמעותיים בין רכבים. שמירת הערך שלהם. למשל- מזדה 2 10000 שח! פחות ממחירי טויוטה יאריס. האם זה הגיוני? מדובר על רכבים חדשים. האם זו הדרך היחידה לנסות לשער שמירת ערך של אוטו וכמה ניתן לבנות על כך לעתיד?
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, קודם כל תודה על המידע האיכותי שאתם נותנים פה, שאפו ענק! אני לקראת רכישה של טויוטה יאריס סול 1.3 אוט', מודל 2005, נסעה 127,000 ק"מ, יד 3. המחיר- 21000 ש"ח. הרכב נראה שמור, צמיגים ומצבר חדשים, טסט עד סוף 2018, טופלה במוסך מרכזי של טויוטה, ללא תאונות. - האם יש למישהו כאן ניסיון ברכישת יאריס? בעיות ספציפיות ששווה לבדוק? (בכל זאת הרכב חוגג בר מצווה השנה) - האם יש טיפול 130,000 ק"מ באופק? (איך בכלל מחשבים מתי צריך לעשות לו טיפולים? ) - עוד פרטים שיש לכם לשתף ושכדאי לי לשמוע יעזרו מאוד. תודה רבה ואחלה שבוע![TABLE=class: innerDetailsDataGrid] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE]
- 3 תגובות
- 699 צפיות
שלום לכולם, חדש בפורום. אני מעוניין לרכוש רכב דרך ליסינג פרטי. אין לי הרבה מידע בנושא וזאת תהיה הפעם ראשונה שאבצע כזאת רכישה. מה אני מחפש: * רכב משפחתי - 5 מקומות * מנוע 1.6 צורך: * נסיעות יומיות של כ60 ק"מ ביום * בטיחות לילדים * תא מטען מרווח טווח מחירים: * מקדמה עד 10K * חודשי ~1500-1600 רכבים שראיתי לדוגמה: * יונדאי אלנטרה INSPIRE* יונדאי i25 1.6 2018 * טויוטה קורולה סאן 1.6 2017 אשמח לעוד הצעות, מחירים, מאיפה כדאי (חברות ליס) ומידע נוסף. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
רכב חדש עד 70K
מאת Kelso-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אמא שלי מחפשת רכב חדש או 0 קמ בלבד חשוב עלויות אחזקה זולות אמינות ודלק הנסיעות הן ברובן עירוניות אך לעיתים נוסעת לירושלים אז העדיפות לא מנוע 1000 המלצות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 513 צפיות
היי לכולם, ברצוני לדעת האם כדאי לרכוש סיאט איביזה 2016? האם התיבת הילוכים היא כמו שאומרים שהיא פחות טובה? או שזה לאו דווקא נכון? מה המחיר המומלץ ליד 2 ? תודה !
הודעה אחרונה מאת yulianx, -