Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה רוצה לקנות מאזדה 2 ומעניין אותך מה הסל"ד במהירות 120 ק"מש? :shock:

אפשר לדעת מה הסיבה להתעניינות הזו?

פורסם

בערך 2200, ב120 רעשי הרוח הם מה שמפריע ולא המנוע, בכלל, יש שישה הילוכים עם יחסי העברה די טובים, גם לזריזות וגם לשקט, בידוד הרעשים ב120 קמ"ש זה כבר נושא אחר לגמרי.

פורסם

שאלתי בגלל שסלד גבוהה:

1. אולי אתה חושב שזה גורם ליותר רעש.

2. אולי אתה חושב שזה צורך יותר דלק.

3. אולי אתה חושב שזה מתבלה יותר מהר.

לגבי התשובה שלך, אז כך:

מנועי דיזל עובדים בסל"ד הרבה יותר נמוך ממנועי בנזים עם זמינות מומנט עדיפה? אך מרעישים הרבה יותר.

ז"ת

אתן דוגמא, אם רוב מנועי הבנזין עומדים על כ2500- 3000 סל"ד על 100 קמ"ש, רוב מנועי הדיזל על 100 קמ"ש יהיו בין 1500 - 2000 סל"ד.

בנוסף לכך היום נושא הבידוד שונה מרכב לרכב, ותלוי מאוד ברמת הבידוד והאקאוסטיקה.

דוגמא: כאשר המנוע עומד על 3000 סל"ד בפיג'ו 301 תשמע שהוא הרבה יותר רועש מפולקסווגן גולף למשל.

והרשימה עוד ארוכה.

פורסם

בובליט מה עם מנועי טורבו, אצלי ב 100 קמ"ש המחט על 2000 סל"ד.

זה גם קשור לאיכות האיטום ובידוד רעשים של הרכב, ואל תשווה רכב של מדינת עולם שלישי כמו ה 301 לגולף בבידוד רעשים ומנוע.

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם
בובליט מה עם מנועי טורבו, אצלי ב 100 קמ"ש המחט על 2000 סל"ד.

זה גם קשור לאיכות האיטום ובידוד רעשים של הרכב, ואל תשווה רכב של מדינת עולם שלישי כמו ה 301 לגולף בבידוד רעשים ומנוע.

צודק לגבי מנועי טורבו, אך אין מאזדה 2 עם מנוע טורבו, בגלל זה לא הזכרתי אותם.

ברור שאני לא משווה עם הגולף, נהגתי בגולף, מול ה301 היא מרגישה כמו מרצדס מול לאנסר, מה שאני מנסה להוכיח לפות"ש, שגובהה הסל"ד במהירות מסויימת לא אמר הרבה על העברת רעש או רעידות לתא הנוסעים.

אני לא יודע אם ה301 מכוונת למדינות עולם שלישי, מה שאני כן יודע, זה שהיא היתה כשלון של פיג'ו, ואגב היא (כולל האליזה שזה אותו רכב) נמכרו השנה באירופה יותר ממיצובישי לנסר, טויוטה קורולה,שברוליט קרוז, רנו פלואינס, סובארו אימפריזה, סיאט טולידו, פולקסווגן ג'יטה, טויוטה פריוס, ויונדאי אילנטרה, אל תחשוב לילה שאני מנסה להגיד שהיא טובה יותר, ממש לא, מה שכן לא יודע אם האמירה הזו לגבי זה שהיא מכוונת למדינות עולם שלישי נכונה, בעיקר אם זה מצב המכירות שלה השנה באירופה.

פורסם

אתן דוגמא, אם רוב מנועי הבנזין עומדים על כ2500- 3000 סל"ד על 100 קמ"ש

הדוגמא הזו לא נכונה.

יש היום הרבה מכוניות עם גיר מרובה הילוכים או גיר רציף ומנוע בנזין אטמוספרי קטן שמשייטות על 100 קמ"ש בפחות מ 2000 סל"ד.

פורסם (נערך)

מאשר לגבי רכבים עם מנועים קטנים וגיר רציף המשייטים במהירות גבוהה בסל"ד נמוך.

זה משהו שמאוד הערכתי ביאריס 1.3 שהייתה אצלי תקופה. אם זכור לי נכון פחות מ2000 סל"ד ב100 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
אתה רוצה לקנות מאזדה 2 ומעניין אותך מה הסל"ד במהירות 120 ק"מש? :shock:

אפשר לדעת מה הסיבה להתעניינות הזו?

לא ברור למה אתה מתפלא כל כך, שאלה לגיטימית ביותר שעולה לא מעט; נסיעה בין עירונית מהירה במכוניות עם גיר אוטומטי 4 הילוכים מיושן בד"כ מתבטאת בסל"ד גבוה שלא נעים לאוזן ומעייף מאוד בנסיעות ארוכות.

זה פחות עניין של דיזל/בנזין/טורבו ויותר עניין של יחס העברה (או אינסוף יחסי העברה שבגיר רציף). לנסיעה מישורית במהירות ~ 100 קמ"ש ברכב פרטי נדרש סדר גודל של 20 כ"ס, ב-2000 סל"ד נתון זה מתורגם למומנט בסביבות 7.5 קג"מ, אלה נתונים שגם מנועי בנזין אטמוספריים צנועים וצנומים ביותר יכולים לספק ללא שום קושי.

חזיר דיזל

פורסם

רק תיקון קטן, זה שיש לגיר רציף אינסוף יחסי העברה פחות רלוונטי לשיוט.

בשיוט בעומס נמוך גיר רציף מעמיד את הפולי המניע בקוטר הכי גדול ואת הפולי המונע בקוטר הכי קטן ויש יחס העברה קבוע נתון, מעל זה הוא לא יכול לעלות.

את היחס הזה אפשר להשוות ליחס העברה בהילוך הגבוה ביותר בגיר אוט' פלנטרי או ידני.

פורסם
מאשר לגבי רכבים עם מנועים קטנים וגיר רציף המשייטים במהירות גבוהה בסל"ד נמוך.

זה משהו שמאוד הערכתי ביאריס 1.3 שהייתה אצלי תקופה. אם זכור לי נכון פחות מ2000 סל"ד ב100 קמ"ש.

בקורולה שאני מתנייד בה כרגע(גיר רציף שמדמה גיר 7 הילוכים) הסל"ד ב-120 קמ"ש עומד על 2100-2200

פורסם
בקורולה שאני מתנייד בה כרגע(גיר רציף שמדמה גיר 7 הילוכים) הסל"ד ב-120 קמ"ש עומד על 2100-2200

מזדה 2 מאד שקטה בבין עירוני יחסית לקטגוריה

פורסם
בערך 2200, ב120 רעשי הרוח הם מה שמפריע ולא המנוע, בכלל, יש שישה הילוכים עם יחסי העברה די טובים, גם לזריזות וגם לשקט, בידוד הרעשים ב120 קמ"ש זה כבר נושא אחר לגמרי.

+1, הסתכלתי בנסיעה מת"א לחיפה: סל"ד כ ~ 2600 , בשיוט על 120 קמ"ש.

• תוכן חדש...