ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
קרייזלר 300C
מאת Zangif- 0 תגובות
- 778 צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין בקרייזלר 300C מהשנים 2006-2009, האם יש בעיות מיוחדות לדגם? מה עלות האחזקה? זמינות חלקים ומחירים לדוגמה בהשוואה להונדה אקורד או סובארו B4? חוץ מעניין הדלק יש עוד דברים שכדאי לדעת לפני קנייה? והאם בכלל כדאי? מבקש חוות דעת רק ממי שמכיר את הדגם והיה בבעלותו, חוכמולוגים להמשיך הלאה. תודה זנגיף
הודעה אחרונה מאת Zangif, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים ובכך, אני צריך המלצה למקרה הפרטני שלי: קולגה לעבודה מסיים את תקופת הליסינג עם אוריס היברידית 2015 שעשתה בערך 40000 ק"מ. כנראה שיצטרך להחזיר את הרכב בינואר. מכיר את האיש טוב ואני יודע שלא עשה תאונות ונהג בצורה די רגועה על האוטו. הנקודות הבעיתיות שלי הם כאלה: 1. האוריס יקרה, אצטרך לקחת הלוואה על יותר מחצי מהסכום 2. אני לא יכול לקנות ישירות בחברת הליסינג, אלא הקולגה יקנה ואז אני אקנה ממנו (איבוד יד, אהיה יד שלישית) 3. היתי מעדיף רכב בגודל משפחתי מלא ולא "משפחתית צפופה" 4. חברת הליסינג כנראה תרצה למכור בהנחה של 5% בלבד עקב הקילומטראז' הנמוך יחסית. אשמח לקבל את דעתכם לגבי כדאיות העסקה. האם היתרונות של רכב אמין, שכיר וחסכוני גדולות מהחסרונות למעלה…
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב ל 3 ילדים בגילאי 5.5, 2.5 ותינוקי. הגדול יושב בכיסא בטיחות מותאם עד גיל 7, הבינוני בכיסא בטיחות והקטנצ'יק בסלקל. תינוקי עוד לא נולד. כרגע אנחנו נוסעים בסוזוקי קרוסאובר טורסו החדשה. במושב האחורי אין סיכוי להכניס שלושה כיסאות בטיחות. במידה והסלקל יהיה במושב הקדמי, לאשתי אין מקום בין המושבים מאחורה. ובנוסף אין מספיק מקום בתא המטען לעגלת אמבטיה + משחקים של הילדים. התקציב הוא עד 120k. ולא יותר מ 3 שנים על הכביש. בגלל חניה בעייתית, חייבים רכב שלא יהיה ארוך מסקודה אוקטביה (4.6 מטרים בערך). נתחיל בשאלה, האם לקנות רכב 5 או 7 מקומות? לא יודע למה, אבל אני ממש לא סובל את המיצובישי אאוטלנדר... פשוט מגעיל אותי. אהבתי את הקודיאק ואני מא…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
רכב משפחתי הכי קטן 1 2
מאת janiv-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב משפחתי קטן (באורכו) ככל שניתן, אך ניתן להסיע בו 3 ילדים מאחורה כולל כסא תינוק אחד. עלות-תועלת גבוהה. כרגע, לא משנה התקציב. אשמח לדעת אם עדיף חדש, משומש, או 0 ק"מ. אמין מאוד - הסיכוי הנמוך ביותר למנוי במוסך. תודה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב. אני מבין שמדובר ברכב שכבר לא משווק ועניין התיקונים יכול להיות בעייתי. בכל זאת יכול להיות פתרון טוב וזול בשבילי במחיר הנכון כמובן. מעונין לדעת לגבי האמינות שלו,כל השאר לא קריטי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב משפחתי לזוג + 3, מחפש מיד שנייה\ליסינג בתקציב של עד 40 אלף מה שחשוב לי ברכב זה אמין ותחזוקה זולה צריכת דלק רצוי חסכוני שיהיה מקום מאחורה רצוי עלויות ביטוח נמוכות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 601 צפיות
בתקופה האחרונה במהלך חיפושיי אחרי רכב חדש, הבנתי שציון הבטיחות שנתנו בעבר לא זהים למה שקורה היום. האם השינוי היחיד הוא מערכות ההתראה והבלימה האוטומטיות? או שגם מבחני הריסוק טובים יותר? (כלומר, רכב שנמדד בשנת 2012 וקיבל 90% בהגנה על הנוסעים יקבל פתאום 80%?) שאלה נוספת למבינים - מה ההבדל בין בלם תוף לבלם דיסק ומדוע הוא משפיע על תוצאות הבטיחות? תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
רוצה לשדרג רכב משני - סוזוקי סוויפט (יד שנייה שנת 2010) הרכב שווה כ 41,000 ש"ח. אני מוכן להוסיף עוד כ 30-40,000 כדי לשדרג לרכב בן שנתיים / שלוש. עדיפות מאדם פרטי. זה רכב משני שנוסע כ 10,000 ק"מ לשנה. 80% בעיר ו 20% טיולים מחוץ לעיר. רכב עם אמינות כמו הסוזוקי (אפס (!) תקלות ב 5 שנים שהוא אצלי) אני שונא את הרכבים החדשים שמגיעים עם המובילאיי (התראה המציקה בכל רגע) עדיפות לרכב עם בקרת שיוט רצוי גם תא מטען מעט גדול יותר למאשר הסוויפט. על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת uripri, -
-
- 6 תגובות
- 975 צפיות
היי חושב על רכב לזוג בין סופר מיני למשפחתי שיהיה מקום לשני מבוגרים גם מאחורה חסכונית משהו כמו אחד ל 13-14 משנתון כמה שיותר גבוה שיהיה בטיחותי אחזקה זולה מה שמצאתי עד עכשיו זה סוזוקי ספלאש ומצובישי אטרז אני לא מחפש איזה הנאת נהיגה לא מפריע לי רכב פשוט
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אנשים, אני מחפש לקנות רכב משומש. חשוב לי שהרכב יהיה אמין, שיהיה לו שוק, כשיהיה צריך והלוואי וכמה שפחות שיהיה לו חלפים זולים וכמובן מן הסתם שיצרוך פחות דלק עד כמה שאפשר.אה וישמש אותי לפחות לשנתיים שלוש הקרובות. שימושים:בעיקר נסיעה בינעירונית לעבודה כל יום.מרחק כולל סה"כ של בערך 45 ק"מ כל יום. כמובן מדי פעם נסיעות לקניות, סידורים, משפחה וכו' שהמרחקים הם עד 10 ק"מ. כמות אנשים ברכב:אני רווק ולכן הרכב ישמש בעיקר אותי. תיבת הילוכים:אוטומט.רובוטית אני קצת מפחד כי אני לא מכיר.אשמח להתבדות על זה.רק לא ידני. תקציב: 15K עד 25K.בכוונה רשמתי תווך מחיר גדול כי במידת הצורך אני מוכן להגדיל התקציב ל25K. על איזה דגמים אתם ממליצים לי להתחיל לחפש? נ.ב. המליצו לי אנשים …
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים. מזה זמן מה אני מחפש רכב 7 מקומות שישמש את אישתי בהסעת הקטנטנים. אני מכוון כרגע לשברולט קפטיבה עד שנתון 2011 ולשברולט אורלנדו עד שנתון 2013 כמובן בגרסאות הדיזל שלהם. (תקציב עד 65000 ש"ח). אשמח לדעת מה צריך לבדוק לפני רכישה? האם קיימות בעיות מיוחדות בשנתונים אלה ובפרט במנועי הדיזל שלהם? מה עלות הטסט השנתית לרכבים הללו? בנוסף, זו תיהיה רכישה ראשונה של רכב דיזל, כיצד הולך עלות הדיזל בתחנות הדלק? האם המחיר המוצג זה המחיר האמיתי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת adamL, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב. אנחנו חושבים להחליף רכב. יש לנו רכב אחד במשפחה. הצרכים: רכב משפחתי (זוג +2 בגיל עשרה), לכן חייב 5 דלתות. רוב הנסיעות בשטח עירוני (מרכז הארץ) אם כי לא בשעות פקוקות. כמעט כל סופ"ש טיולים (כולל טיולי אופניים -> אז צריך אפשרות להתקנת גגון). נסועה עד כ20K קמ לשנה. רוצים רכב אמין שלא נכנס הרבה למוסך. חיסכון בדלק גם חשוב. בטיחות אקטיבית ופסיבית ברמה גבוהה. יהיה נחמד גם להינות מהנהיגה. תקציב: כ80K שח מכל ההיצע בשוק גם זוגתי וגם אני נדלקנו על סיאט לאון. השאלות: האם הרכב הנ"ל מתאים לנו? ידני או אוטומט? -> האם DSG בעייתי? האם יש דגמים אחרים שלא חשבנו עליהם? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי, ראיתי פרסומת באינטרנט על הטבות לדגמי 2018 עד ה-20 לחודש. יש למישהו פרטים?
הודעה אחרונה מאת nepet, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 942 צפיות
ההצעה היא כזו - ניסן אקו מיקרה 2013 דגם visia 1.2 אוטומט מחברת אלדן - יד ראשונה מליסינג פרטי קילומטרז' 80,000 , עברה טיפולים מסודרים עם תיעוד כאשר הטיפול האחרון ממש עכשיו ב80,000 והוחלפו גם ברקסים. מצבר חדש, צמיגים הוחלפו לפני שנה, ואחריות מורחבת לשנה על מנוע גיר ובגדול כל החלקים. תוספות מבחינת אבזור רק חיישני רוורס. מחיר 33 אלף השימוש - לזוג צעירים, נסיעות יום יומיות קצרות בתוך העיר ופעם-פעמיים בשבוע נסיעה של 150 קילומטר עם אופציה לעוד שני נוסעים מאחור. אשמח לחוות דעת על ההצעה האם משתלמת ומה כדאי לבדוק ביתר זהירות ברכב מבחינת חווית נסיעה ותחושה כללית אהבנו את הרכב. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת levy, -
-
- 3 תגובות
- 863 צפיות
אני מחפש רכב מיני/סופר מיני אמין ויחסית חסכוני, לנסיעה של 20 דקות לעבודה כל בוקר. בנתיים חשבתי על כמה אופציות: יונדאי i10 2011/שברולט ספארק 2011/דייהטסו סיריון 2007-2009. איזה רכב לדעתכם יתאים? ואשמח אם תציעו לי אם יש רכבים אחרים שלא נמצאים פה אבל גם יהיו טובים. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי חבר'ה, בנוגע לרכבים שהזכרתי - אני מודע להבדלים ברמות הגימור ובמנועים. השאלה שלי לגבי אמינות בלבד. האם ניתן לומר על אחד מהדגמים שהוא מפגין אמינות גבוהה יותר? אשמח לעזרתכם, דור
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. מחפש המלצה לרכב סופר מיני/מיני אוטומטי אמין וחסכוני. תקציב של 25k. אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אמין וחסכוני, גברי במידה האפשר ומאובזר יחסית חשוב שנתון מתקדם
הודעה אחרונה מאת Kelso, -
-
שלום לכולם, בבעלותי יונדאי I20 שנת 2009. אני מתייעץ אתכם כי אף פעם לא עשיתי את הצעד הזה ולכן אני חייב עזרה כדי לעשות את הצעד הנכון. שקלתי להחליף אותה אבל כרגע עולה צורך ברכב נוסף במשפחה אז אני לא רואה כדאיות למכור רכב שאני מכיר את המחלות שלו ואני צריך אותו לנסיעה קצרה יחסית ביום. שורה תחתונה: אין לי את כל הסכום לקנות רכב שאני רוצה, הרכב שאני רוצה עולה סביב 60000 ש"ח לאחר מיקוח. מתוך 60 אלף, אני יכול לגרד עכשיו 20 אלף במזומן, והשאר בהלוואה. הבעיה שאני לא רוצה להתחייב לתשלום חודשי גבוה יחסית, חשבתי לקחת הלוואה בה אחזיר החזר חודשי נמוך ל 3-4 שנים, עם אפשרות לפרוע אותה במידה ויהיה לי את הכסף, ובסוף התקופה להחזיר את היתרה. מה בדרך כלל הריביות שלוקחים על …
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
קיבלתי לאחר מסע שכנועים מול הסוכנות רכב KIA את המספר VIN המלא של הרכב שאני אמור לקבל. תחילה הביאו לי רק ה- 6 ספרות אחרונות של הקוד בן ה- 17 ספרות \ VIN . עם קבלת שאר הקוד בשעה טובה , ניגשתי לנתח אותו באתר של החברה KIA . KIA VIN DECODER הניתוח הוציא נתון מעניין - שנת ייצור 2016!!!!! מה אני עושה? אודה להכוונה \ ייעוץ לפני שאני פונה לסוכנות. אינני יודע עם לבטל כי קניתי את האוטו במסגרת מבצע חברי הוט עם הנחה של 12K ועם תוספות לרכב.
הודעה אחרונה מאת abartall, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום לחברי המקצוענים אני נוסע סביבות ה 2000 קילומטר בחודש לכן אני מעוניין לקנות רכב חסכוני בדלק שיחסוך לי קצת כסף, שיהיה אמין גם ושיהיה לו שוק על מנת שאוכל למכור אותו די מהר בעוד כ 5 שנים. אשמח לייעוץ המקצועי של חכמי הפורום תודה רבה מראש תקציב - עד 30000
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
התכנון היה לקנות קיה פיקנטו חדשה מהיבואן אך פתאום להוציא 80000 היה נשמע לי קצת הוצאה כבדה ההתלבטות היא אם להקל על עצמי ולקנות 2015 משומשת שמורה או לא אם כן איזה עוד רכבים הייתם ממליצים בסביבות המחיר 50-60 אלף שקלים חשוב שיהיה אמין (יפני), סחיר חסכוני, -אוטומט פלנטרי-, נוח, ושיראה טוב ( לא נשי ) בחסכוני הכוונה לדלק ואחזקה זולה הרצון להחזיק עם הרכב סביב ה 5-6 שנים בעבר הייתה לי לנסר מהצורה החדשה וההגה היה לי רחוק מהכיסא ולא נוח המלצות ודעות רלוונטיות ? יש לציין שמתכנן להיות כבר סטודנט בשנה הבאה
הודעה אחרונה מאת serg90, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על הרכב הנ"ל לזוג+1 בטיחות, אמינות, צריכת דלק שמירת ערך וכל מה שאתם יכולים ויודעים. שנת 2016 95-100 ש"ח
הודעה אחרונה מאת ronhub, -
הזמנתי רכב חדש שמגיע ב2018 ויותקן עליו מוביליי ללא אפשרות לביטול. באולם תצוגה טוענים שכל רכב מ2018 חייב שיהיה לו מוביליי לא משנה איזה איבזור בטיחות יש לרכב. נסעתי פעם על רכב עם המוביליי מותקן וזה מצפצף כל הזמן ללא סיבה וסתם משגע. הגיוני שיחייבו את היבואן להתקין מוביליי בכל הרכבים? אני מקווה שאני יכול להוריד אותו ברגע שאקבל את הרכב.
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
קניית רכב 0 ק"מ 1 2
מאת SurfHigh-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אז החלטנו לרכוש קיה סיד סטיישן מליסינג 0 ק"מ. אין לנו צורך במימון. למה לשים לב? יש דרך לדעת כמה זמן הרכב עמד במגרש לפני המסירה? יש המלצה לחברה מסויימת? אני מעוניין שהרכב יקבל רישוי של ינואר 2018. האם אפשרי או שהרכבים האלו נחשבים כאילו כבר עלו על הכביש? אם יש מישהו שרכש מ 0 ק"מ ויכול לפרט על התהליך זה יהיה מצויין. תודה.
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
- 1 תגובות
- 653 צפיות
מחפש רכב סלון מחיר סביב 150K שנתון 2014-2016, הצעות, חוות דעת?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, אשמח לדעתכם לתחשיב הכלכלי הבא ובהשוואה בין קניית רכב ב-0 ק"מ לבין הליסינג המימוני/תפעולי הפרטי לסוגיו: אקח כדוגמא קיה סיד סטיישן. רכישה ב-0 ק"מ =104K ש"ח בערך. בהנחה שאחזיק אותה 7 שנים ואמכור אותה עם ההיסטוריה שלה (נסועה ממוצעת-15K ק"מ בשנה, תהיה יד שניה) סביר שאמכור אותה ב-20-30K ש"ח. כלומר, במשך 7 שנים, ירידת ערך של כ-80K ש"ח. ירידת ערך לשנה: 11-11.5K ש"ח. עלות אגרת רישוי לשנה: 1,500 ש"ח. עלות ביטוח (חובה+מקיף) לשנה - 3000-4000 ש"ח - ככל שהרכב מזדקן העלות יורדת עלות טיפולים שנתית - 1500-2000 ש"ח - ככל שהרכב מזדקן, עלות הטיפולים עלולה לעלות אחזקה, ללא דלק בשנה: 7000 ש"ח. כלומר, יחד עם ירידה הערך - כ-18,000 בשנה. ליסינג פרטי לרכב הזה כולל טי…
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, קיבלתי הצעה לטויוטה יאריס הייבריד חדשה ורציתי להתייעץ לפני תשלום סופי. 1. מרים שמשות וחיישני רוורס בהתקנה מקומית - האם יש סוגים/דגמים שונים? 2. היבואן מציע "קודן עם כספת לעלוקה". הביטוח דורש "קודנית עם 2 ניתוקים" (עם אפשרות להתקנה זולה יותר מטעמו). אשמח להסבר מה עדיף ובכלל, האם אני חייב להוסיף מיגון - לכאורה זה דגם לא גניב. 3. האם יש משהו נוסף שכדאי לוודא/להוסיף לרכב חדש ודגם זה בפרט? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
הונדה גאז או מאזדה 2 1 2 3
מאת arikba55- 35 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
הי מתעתד לרכוש רכב חדש בעתיד הקרוב .מתלבט בין שני הרכבים הנל שניהם משנת 2018. ההתלבטות נובעת מכמה פלוסים ומינוסים שיש לכל אחד מהרכבים. החשש שלי מהגיר הרציף של ההונדה בעיקר אמינות לטווח בינוני. לגבי המאזדה בעיקר הצפיפות היחסית .מה דעתכם??? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 742 צפיות
מוכר רכב ציין בפני שהוא קנה את הרכב מאדם פרטי, ובמקום "לשרוף יד" הוא רשם את הרכב על שמו כ"יד ביניים" וכך הקונה הבא יהיה רשום כבעלים מספר 2, ולא 3. מה זה בדיוק "יד ביניים" ואיך סוחרים עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -