ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 810 צפיות
רכב היברדי סטיישן מישהו מכיר ? כי אין לי שום מושג לגבי הרכבים ההיברידים והבנתי שהבטרייה מאוד יקרה להחלפה זו קניית רכב מחברות הטרייד אין אשמח לחוות דעת
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם עומד לפני רכישת רכב חדש ,מתלבט בין הונדה סיביק לקורולה ההונדה זולה לי ב5 k (לפי מחירון תייר),מאובזרת יותר , פגש יותר גדול , מצד שני יותר קל למכור קורולה (התכנית למכור אחר כ4 שנים ),יותר שומרת על המחיר שלה,הטיפולים יותר זולים יותר חסכונית בדלק אם מישהו יודע על שיקולים נוספים , או שאחד מהנתונים לא נכון אשמח לשמוע תודה
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
-
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם! ערב טוב, אני רוצה חוות דעת אמיתית וכנה מחברי הפורום על אלפא מיטו 1.4 155 HP. אני מאוד מעוניין ברכב, לאחר חיפושים רבים אחרי מיני ידנית גודשת, הגעתי למיטו, אני חובב יפניות גדול אך האופציות היפניות פשוט כמעט ואינן, מעוניין ברכב צעיר ויפה, מודרני ידני וגודש, בלי קילומטרז' בשמיים שרובו היה לחיצות (WRX) והמיטו תפסה לי את העין. אשמח לחוות דעת שונות, בין אם מדובר בביצועים, התנהגות, אמינות, צריכת דלק וכו'. מעריך כל תשובה, אשמח מאוד להתאהב במיטו לפתוח לעצמי את העיינים כי בנתיים עיניי נשואות אל JDM. (נ.ב אני כבר 3 שנים נוהג על קורולה, אז אני חושב שמגיע לי
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 797 צפיות
אהלן! אשמח לייעוצכם בנוגע לקניית רכב. פרמטרים חשובים: תקציב 60-85K, רכב מיני או סופר מיני - לרוב נוסעת לבד או עם 1-2 נכדים. מכונית חייבת להיות אוטומטית (אין בעיה עם גיר רציף) פרמטרים לפי סדר חשיבות: אמינות, בטיחות, נוחות. הרכב ייסע כ 5-10K בשנה, רובן נסיעות קצרות בתוך העיר, לכן צריכת דלק לא פרמטר חשוב מבחינתי. כרגע הרכב שקיים הוא הונדה ג'אז 2010 שהולכת להימכר. הדילמה היא האם לקחת הונדה ג'אז 2016-2017 החדשה גרסת COMFORT על כל שלל מערכות הבטיחות שלה, או שלדעתכם גם פיקנטו תהווה אופציה טובה וחבל על הכסף? או שיש אופציות נוספות שהייתם ממליצים? הכי חשובה אמינות! יש לציין כי מאוד מרוצה מהג'אז הנוכחית - 8 שנים ללא כל תקלה פרט לטיפולים שוטפים.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
רנו מגאן 2009 1 2
מאת shmuel3058-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם. הציעו לי בקרסו טרייד אין רנו מגאן 2 2009. טופל בצורה נדירה במוסך מורשה, לאחר טיימינג, וכן קוסמטית הרכב שמור מאוד. המחיר 9500. יד 2. השאלה האם מגאן שטופלה היטב תהיה אמינה או שלא ועדיף לחפש יפנית שבתקציב הזה תהיה בערך שנת 2005+- ומה חוות דעת כללית על הרכב, צריכת דלק, נוחות, סחיבה.
הודעה אחרונה מאת ronhub, -
-
בוקר טוב איך הייתם מגיבים אם הייתם באים לראות רכב לרכישה, הייתם ממש מרוצים מהרכב אבל מגלים שאין היסטוריית טיפולים כי המוכר טוען שהוא מכונאי רכב והרכב טופל ותוקן בבית ולעולם לא נכנס למוסך וטופל כל 7.5 אלף ק"מ אך הוא לא רשם או תיעד את הטיפולים והתיקונים. ומצד שני המוכר גם לא מסכים לקחת את הרכב לבדיקה אלא אם כן היא בתשלום מלא של הקונה ולא משנה מה תהיה תוצאת הבדיקה. ובנוסף לזה גם תגלו עקשנות וחוסר גמישות לו על שקל אחד במחיר הרכב המוצע למכירה. והרכב באמת נראה מצויין לגילו יחסית לרכבים אחרים באותה שנה ונראה שמור ומטופל והמוכר נראה כאילו הוא יודע על מה הוא מדבר. איך הייתם מגיבים למוכר כזה? האם הייתם קונים רכב בלי היסטוריית טיפולים? הייתם חושבים על זה? שבת שלום
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, עקב החלפת רכבים בעבודה עומדת בפניי אפשרות לבחור בין קורולה לבין אלנטרה.. מה עדיף? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
אני מתכנן להחליף את האיביזה במהלך שנת 2018 לאחר כארבע שנים ביחד. עדיין לא סגור מתי, בינתיים הרכב נותן שרות מעולה. הרכב שאני מחפש יהיה הרכב השני במשפחה (הרכב הראשון - אוקטביה). אני הנהג העיקרי ברכב, מחליף עם אשתי מדי פעם. נוהג כשעה וחצי ביום וכ25K בשנה. לא רוצה משהו משעמם, הדרישות בהתאם: - מהנה לנהיגה: לא מחפש הגה מתקשר לנס הרים אבל כן רכב שמכוון לנהג. ההיגוי צריך להיות חד ומדויק, מנוע וגיר זריזים , עקיפות שמסתיימות יחסית מהר והנדסת אנוש טובה. לצורך נקודת יחוס, האיביזה שלי (משופרת) מספיקה לי מבחינת הכוח, הניהוג והנדסת האנוש. - פרקטי: הסעת ילדים לבית הספר, קניות מדי פעם. הרכב לא ישמש כרכב הראשי לטיולי המשפחה בסופ"ש. תא מטען של 250-300 ליטר מספיק עבורי. -…
הודעה אחרונה מאת חילייק, -
- 1 תגובות
- 623 צפיות
היי חברים, אני מחפש רכב בתקציב של עד 25K ש"ח שישמש אותי לנסיעות עירוניות של 4-5 ק"מ ברמה היומית ולנסיעות בינעירוניות של 40-50 ק"מ פעמיים-שלוש בשבוע. מקסימום 2 נוסעים בזמן נתון, רוב הזמן אחד. חשוב לי שהרכב יהיה אמין ולא יריץ אותי למוסך כל שבועיים, גיר אוטומטי, שיהיה בטוח ונוח ככל האפשר במגבלת התקציב ושעלות הטיפולים שלו לא תשבור את הכיס. בגלל שהתקציב שלי לא גבוה ואצטרך להתפשר על מודל יחסית ישן, אני שולל רכבים עם מנוע 1000 (אלטו/אייגו/סיטיגו וכו'), שמגיעות ל100-120 אלף קילומטר ומתחילות לעשות רעשים ובעיות. אחרי הרבה קריאות והמלצות שקיבלתי נשארתי עם הרכבים הבאים: טויוטה יאריס 05-06 (22K-25K ש"ח) ניסאן מיקרה 08-09 (20K-23K ש"ח) פולקסוואגן פולו 07-08 ׁׁ…
הודעה אחרונה מאת emasig26, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 627 צפיות
שלום לכם יש מבול של סוגים של רכבים ואני לא מצליח לבחור מה טוב. מבקש הצעה מכם על רכב קטן ש: 1. אני ירושלמי אז צריך לסחוב עליות עם 2 ילדים לכן נראה משהו מעל 1200 2. אפשר ידני אבל לא רובוטי 3. אחזקה זולה 4. אמינות 5. חיסכוני לא חייב בטירוף 1:14 בהחלט סביר. 6. לא משנה לי שמירת ערך - בדרך כלל אני מחזיק רכב עד מוכר אותו לגרוטאה. 7. לא משנה ארץ מוצא. עזרתכם
הודעה אחרונה מאת emasig26, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים, מצאתי מישהו שמוכר אלפא מיטו 0.9 2016 דגם זגטו עם 22000קמש ועשה טיפול כמו שצריך ב 15000 מחירון של הרכב 75000 הוא דורש 67000, מה אתם אומרים? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sjerby, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים, אני לקראת רכישת טיוטה יאריס מודל 2006 (המחירון סביב 23,000 ש"ח). היות ובשנת 2006 עדיין לא היתה נהוגה השיטה של "תאריך עלייה לכביש", אלא ע"פ מודל, רציתי לדעת האם בינואר הקרוב (עוד 10 ימים) צפויה לחול ירידה שנתית של ערך הרכב? (מניח שזה סביב 7%-12%)? נשמע לי הגיוני, אבל אשמח לבדוק מול המבינים. תודה וסופ"ש נהדר! גיא
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- 4 תגובות
- 999 צפיות
הי, לאחר שנים שלל מכוניות ליסינג, קפץ לי ג'וק ישן של בימר. חיפשתי מודלים חדשים יותר אך נתקלתי באחת שנת 2004 מנוע 2.2 6 ציחטנדר נראית שמורה היסטורית טיפולים במוסך מורשה מוכר. 155 אלף ק"מ , יד 3 הכל שלם יש צמיגים איכותיים חדשים, מערכת מולטימדיה תואמת מקור טסט לשנה , הכל עובד ברכב ורואים שטופל באהבה. נראית ומרגישה מעולה על הכביש וחזקה הרבה יותר ממודלים חדשים שבדקתי. מה שכן מדובר ברכב בן 14 וממה שקראתי, גיר בעייתי (זה נכון?) ועוד כמה מחלות . השאלות שלי: 1. רכב שני לנסיעות קצרות- מקסימום 8000 ק"מ בשנה. 2. יש למישהו כזאת לאורך זמן ויכול לספר עלויות ומחלות ידועות? 3. ממה להזהר בקניה? 4. שווה להכנס להרפתקה או לחפש מודל מתקדם יותר? תבורכו , שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת halel, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, מחר בבוקר אני הולך לעשות העברת בעלות לרכב שאני קונה לאמא שלי במתנה. זו הולכת להיות הפתעה...אז השאלה שלי היא, חוץ מתעודת זהות ורשיון שלה, האם אני צריך להביא איתי עוד משהו להעברת הבעלות? ודבר נוסף, היכן בודקים שהרכב לא משועבד? מצפה לתשובה בהקדם, תודה רבה, מני.
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, יש לי תקציב נמוך במיוחד לקניית רכב (מתחת ל7K) , אחרי חיפוש ביד 2 מצאתי את הרכב הבא: פיג'ו 307 שנת 2005 יד ראשונה 110000 ק"מ זה הקישור אליו: http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=4803982&Code=69d9068a81d7cff28a56992dfae598ac עכשיו כתוב שם שיש איזה שהיא בעיה מוזרה עם קפיצה מידי פעם להילוך שלישי ושהרכב ללא טסט. רציתי לדעת: 1 מה הבעיות הנפוצות בדגם הזה? 2 האם המחיר משתלם? ואם לא באיזה מחיר כן ישתלם לי לקנות את הרכב הזה? (התקשרתי אליו , בחור נחמד והמחיר יהיה גמיש באלף אלפיים ש"ח עם מאמץ סביר).
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
אהלן אנשים, אני ממתין לגרסאת השני ליטר פרימיום של קודיאק אבל התחלתי לפזול לכיוון ה5008 בגרסא ההכי מאובזרת. מחפש רכב 7 מקומות מאובזר ואמין לנסוע של 20,000-25,000 קילומטר בשנה. הדגש העיקרי הוא אמינות ואני מאוד רוצה להתפנק לאחר כמה שנים טובות עם אוטלנדר עגלה. אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם על שני הרכבים.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי חברים התחלתי בימים האחרונים לחפש רכב חדש עבורי ורציתי לשאול אתכם משהו לגבי נושא הזיכרון דברים של לפני הקנייה. אני מחפש רכב אודי A3 שנתון 2017 2016, כזה שעדיין אמור להיות באחריות. השאלה שלי היא האם ניתן לוותר לפני הקנייה על בדיקה במוסך שבודק רכבים לפני קנייה, ובמקום זה פשוט להחתים את הבעלים של הרכב שהוא מתחייב לי שהרכב לא עבר אף תאונה ושהשילדה נקייה, ובמידה ויתגלה בהמשך כי האדם שיקר, אני רשאי לקבל את כספי בחזרה. מן הסתם שאני לא באמת מצפה להגיע למצב הזה, אבל אני כן מאמין שאם מישהו יחתום על סעיף כזה הוא יהיה מחוייב לספר לי את האמת לגבי תאונות עבר ובכך לחסוך לי בעצם את הבדיקה, כי הרי הרכב בשנתונים 2017 2016 עדיין נמצא תחת אחריות ככה שחבל לי על הכסף של הבדיקה. עכשיו …
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- 4 תגובות
- 840 צפיות
תודה. תודה תודה תודה תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש המלצה למכון לבדיקת רכב ביקנעם או בסביבה הקרובה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tamir Farkash, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום אני רוצה להבין איפה הקאץ במשאיות כמו סילברדו פורד ודודג' ונמכרים עם ק''מ ומחיר נמוך מטנדרים 1 טון. מתלבט לרכוש F350 2014 עם 80 אלף ק''מ ב 160 אלף. הרכב יגרור חצי מהזמן כ 2 טון.
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
- 1 תגובות
- 652 צפיות
מבקש המלצה למכון בדיקה אמין בכמה איזורים זאת ע"מ לאפשר גמישות מול המוכר איזור השרון (כפ"ס-רעננה-הוד השרון)? איזור ת"א-המרכז? איזור ירושליים? איזור צפון (חדרה-עפולה-חיפה-קריות)? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SaxoMan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 969 צפיות
מחפש רכב קטן חסכוני ואמין לנסיעות לעבודה וחזרה בנסיעות עירוניות בעיקר. תקציב עד 20K שנתונים 2008 ומעלה קילומטראז שנתי עד 30K ק"מ אשמח להמלצות לדגמים מנסיון אישי
הודעה אחרונה מאת gilsun, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הפרמטרים החשובים: איבזור בטיחות מרווח ישיבה נוח גם מאחור נהיגה נוחה עם אחיזת כביש טובה הרגשה שלא קופצים על כל מהמורה בדרך אמינות - רכב אמין / הגעה למוסך בטיפולים.... ועלות חלפים לא מוגזמת, אם יש צורך. צריכת דלק סבירה + נסענו על קודיאק style. ועל מאזדה luxury. אם מנסיונכם יש רכב אחר שכדאי לבדוק, נשמח לדעת. תודה
הודעה אחרונה מאת MikMan, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 720 צפיות
אהלן, התקציב שלי דיי מינימלי אך הוא מספיק לי בשביל להביא פיג'ו 107 בשנתון 2013-2014, הצורך ברכב הוא בשביל המשפחה בשביל נסיעות בתוך העיר ולעבודה ופעם בשבועיים נסיעה ארוכה של כ-100 ק"מ, אינני בטוח כיצד לחשב את תקציב השימוש ברכב אני מניח שההוצאות על הרכב הזה יהיו בסביבות ה1000 שקל בחודש.. השאלה שלי היא כזאת - האם שווה לי להביא רכב אחר משנתון יותר ישן בתקציב זהה לדוגמא מאזדה 3 שנותן לי טיפה יותר מבחינת כל אספקט חוץ מחסכון בדלק אבל מחיר הביטוח יתקזז וגם ההוצאה עליו לבסוף תהיה בסביבות ה1000 שקל לחודש. אני מדבר על גיר אוטומטי. התקציב עומד על 22K.
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
מתלבטים נוסעים עד כה במאזדה3. חשבנו לעבור לרכב SUV. כשחשובים לנו הפרמטרים: איבזור בטיחות, נסיעה נעימה ולא קופצנית, נוחות נהיגה, יציבות על הכביש, נוחות ישיבה גם במושב האחורי (3 אנשים), אמינות. למאזדה יש שם של רכב אמין יותר עם תיקונים זולים יותר אך היא פחות מאובזרת מהפז'ו מבחינה בטיחותית. גם נוחות הנסיעה מאחור, המאזדה נראית צפופה יותר. מה הייתם מציעים מבין השתיים? הייתם בודקים אופציות אחרות או אולי נשארים במשפחתיות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שואל עבור חבר נקלע למצוקה כלכלית ומכר את רכבו היקר ומחפש תחליף זול. מחפש רכב עד 15K אם אפשרות לחריגה קלה. נוסע 40K בשנה לכן חשוב לו מאוד כמה שיותר חסכוני בבנזין/גז/סולר לא מוטרד עם הרכב "יגמר" אחרי שנה שנתיים בגלל הבלאי, מקווה להתאושש עד אז. כמובן מחפש רכב שיהיה יחסית אמין עד כמה שאפשר במחיר הזה.
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז יצאנו לעוד נסיעות מבחן. וגילינו את הקודיאק. שלוקח מבחינת מרווח מושבים מאחור וגם מאובזר יפה בטיחותית. האם מישהו מכיר ויכול להשוות בין הסקודה למאזדה? שוב, מחפשים נהיגה נוחה, בטיחות, נוחות נסיעה גם ליושבים מאחור (חמישה נוסעים /לא ילדים) וגם תובנות לגבי אמינות , עלויות תחזוקה, צריכת דלק וכו. למימיש אחיזת כביש טובה יותר... אגב הסקודה נותנת שנתיים אחריות ושנת אחריות נוספת בתשלום, האם זה מסמן בעייתיות או בלאי גבוה בסקודה או גרידיות של יבואן.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי כולם, כרגע מתעניין לקנות רכב חדש, וכמו ששמתם לב - מכוון לגזרת הסופר-מיני. הדברים שאני מתרשם מהם - אבזור (לא בטיחות) רחב, נוחות, צריכת דלק, מנוע+גיר. השאלה שלי - מה דעתכם על ה-C3 לעומת סיאט איביזה? שתי המכוניות מאוד יפות בעיניי, האבזור בסדר גמור, אבל לא יצא לי לנהוג על אף אחת מהן (מחר מתכנן לנסוע על C3). את הפיג'ו 208 ממש לא אהבתי. הרכב היחיד שעוד לא התעמקתי בו הוא מאזדה 2, אז אם יש לכם כמה מילים להגיד, אשמח. שקלתי גם הונדה ג'אז, אבל היבואן לא הכניס את הדגם הכי חדש לארץ עדיין, אז אין על מה לדבר (האמת שתמיד היה לי חלום להונדה, אבל סיוויק גדולה מדי). תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולםאני מחפש רכב אמין, צריכת דלק ממוצעת, מחירי טיפול סבירים, ורכב איכותי באופן כללי.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם מישהו יכולתת חוות דעת על הרכב? האם מקבלים מחירון? יודע שהשאלה כללית! מישהו נסע על סידרה שלוש gt? ובכלל האם סידרה שלוש של bmw מקבלת מחירון? אאודי דגם מומלץ עד תקציב 200 אלף. עם חווית נהיגה, חשוב לי חווית נהיגה וגם ספורטיביות . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)