ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מוסך בודק- רלקס אשדוד הרכב שנלקח לבדיקה- סקודה פאביה 2015 חודש מאי, ק"מ: 66000, יד1 פרטית. הערות עיקריות: בלוק מננוע: רעשים ממותחנים וגלגלות תיבת הילוכים אוטומטית- רעידות יתר, שילוב לא תקין, לתיקון ובדיקה חוזרת, לכוון/לתקן. כמו כן, צוין בסעיף שונה נזילת שמן מהגיר. נושא הגיר היה הנושא שהכי דאגתי ממנו טרם הבדיקה, מיד לאחר הבדיקה הרכב נלקח לחברה שם נאמר כי כנראה יש להחליף מצמדים וזה יעשה במסגריות אחריות מורחבת לגיר (5 שנים). עם זאת, הוחלט לוותר על העסקה כרגע ולחפש רכב "נקי" יותר אשמח לחוות דעת לגבי הבדיקה וההחלטה האם לגיטימי לקנות רכב ולהכנס איתו מיד להחלפת מצמדים?
הודעה אחרונה מאת tamirushb, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום מתלבט איזה רכב כדאי לרכוש אשמח לקבל המלצה לרכב פנאי בתקציב הנ"ל. הדרישות הם אמינות ,זריזות ושמירת ערך. תודה
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- 1 תגובות
- 709 צפיות
שלום. אני מעוניין לקנות את רכב הנ"ל. מה דעתכם עליו מבחינת ביצועיים תקלות מחלות שונות.? המנוע שלו אמין.? שמעתי שהחלקי חילוף יקרים השאלה אם זה רכב שנמצא המון במוסך או עם טיפול טוב ושמירה של שגרת טיפולים יהיה בסדר. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לרכוש סופרב 2011 אלגנס 1.8 TSI לאחר חיפוש ברשת ראיתי שהרכב סובל מבעיות במנוע ובגיר. האם בכל זאת ללכת על הרכב או לרדת מהעץ עליו טיפסתי?? בפוסטים קודמים ראיתי שהייתה קריאת שירות "שקטה". איך אפשר לברר כי הרכב אכן עבר את קריאת השירות לפני קניית הרכב ? האם אפשר לקחת רכב לבדיקה בצ'מפיון? תודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה הוצאתי רישיון על אוטומט, אני מעל גיל 24(נהג חדש אך לא צעיר מבחינה ביטוחית). אני צריך רכב למטרת נסיעה יומיומית באיזור ת"א וגוש דן, כ-30 ק"מ ממוצע ליום. יש לי תקציב של כ-1500 ש"ח בחודש להוצאה כוללת על רכב (מבין שזה סכום לא גבוה), אין לי כסף נזיל שבאמצעותו אוכל לרכוש, לכן חשבתי על אופציית הליסניג, או לחלופין לקיחת הלוואה מהבנק ורכישת רכב יד שנייה במחיר של 10-20K . לא מבין כ"כ ברכבים , צריך רכב שיישרת אותי נאמנה עם כמה שפחות התעסקות ועלויות לא צפויות ובעלות חודשית כמה שפחות גבוהה. האם זה בכלל אפשרי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חייב עזרה בקניית רכב אני מעוניין לקנות רכב בתחילת 2018 אני מתלבט מאוד כבר יותר מחודש בין מאזדה 3 2017 פרמיום 5דלתות 2.0 ליטר מנוע לבין סיאט לאון FR 1.8 2016 חשוב לי שיהיה מהיר יציאה טובה מהמקום וגם אמינות מאוד חשובה, תאמת הסיאט יותר קורץ לי אבל אני מפחד מהגיר DSG7 המקולל שלהם אין לי כלכך בעיה להתפשר וללכת על המאזדה אני מאוד אוהב את הצורה שלה והמנוע 2ליטר נראה לי בכלל לא חלש וכמובן שהיא יותר אמינה מהלאון אבל בכל זאת זה לא סיאט לאון 1.8 טורבו עד כמה הגיר DSG של 2016 בעייתי והאם יש אחריות מורחבת עליו אשמח לעזרה חברים
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
חבר עם Q7 ישנה שעשה הזמנה (וכמובן שניתן לשנות) ל Q7 ה E-TRON עושה חושבים מחדש,אז אני מתייעץ פה המלצות/דיס המלצות לרכב? כדאי להחליף לטורבו דיזל הרגילה? איך הרכב מבחינת כח? חווד בעולם וכו? תודה!
הודעה אחרונה מאת yarongti, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לשדרג את היונדאי I20 2010 אוטומטי. הרכב נוסע רק בעיר (חיפה) ומסיע מבוגר + 3 ילדים, שכבר לא צריכים כסאות בטיחות. התקציב הוא בערך תוספת של 20K (אני לא יודע כמה בדיוק שווה היונדאי, אולי בסביבות 25K). הדרישות מהרכב הם: - בטיחות ואמינות סבירים - להסתדר טוב עם העליות של חיפה כמו היונדאי - בערך באותו הגודל במו היונדאי - מרחב פנימי לפחות כמו היונדאי. רצוי קצת יותר, אבל לא חובה - נוחות נסיעה טובה יותר מהיונדאי. היונדאי די רועש ולא משכך כ"כ טוב כבישים משובשים - יותר חדיש (2013) לא כ"כ חשוב: - צריכת דלק - נפח תא מטען - סחירות האופציות שבינתיים חשבתי עליהם (אבל יש בטח עוד המון דגמים שאני לא מכיר): - יונדאי I20 יותר חדש, בהנחה שנ…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מתלבט איזה רכב לרכוש בליסינג מהעבודה : 1.פולקסווגן גיטה 1.2 2.פיזו 2008 3.סובארו XV 4.סקודה אוקטביה 1.0 5.רנו מגאן קופה 6.טויוטה קורולה 7.ניסאן קשקאי 8.רנו קאפטור אני יודע שהרכבים שונים אחד מהשני , חלק גיפונים , מה שחשוב לי זה נוחות ישיבה ,שהרכב ישב בצורה טובה על הכביש( לא יקפוץ ) וגם מנוע חזק . מה כדי לי לבחור ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם: מעוניין בייעוץ ועזרה מהחברים באתר. אז מה בעצם אני מחפש ברכב? קודם כל אמינות, לא בא לי לבלות במוסך. שנית מחפש אוטו שיהיה מרווח ונוח וכולל בלימה אקטיבית. וכמובן שיהיה מאובזר במערכת מולטימדיה. יצא לי לשבת ביאריס (לא לנהוג) , צפוף לטעמי (ואני לא בחור כבד משקל) , עיצוב פנים מיושן ומערכת מולטימדיה דור ישן. יצא לי לשבת בהונדה גאז', ואו, ממש נהנתי, רכב מרווח מאוד ונוח, כולל בלימה אקטיבית למיטב הבנתי, אך העיצוב של הרכב מבחוץ קצת מבאס. מזדה 2 לא יצא לי להיות ברכב , לפי מה שראיתי באינטרנט רכב מאובזר יחסית עם מערכת מולטימדיה טובה. עריכה: אחרי שקראתי קצת הבנתי שהגאז' זה עגלה עם סוסה, ואני מגיע מאיביזה FR , אז אני אוותר על האופציה הזאת. לא מבקש חווית…
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 568 צפיות
אהלן בת דודה שלי ביקשה ממני יעזרה בקניית רכב יד שניה היא ובעלה צריכים את הרכב לנסיעות מקרית שמונה לתל אביב ובחזרה פעם בחודש בערך וטיפה להסתובב שם ,מה שחשוב לה ברכב זה צריכת דלק נורמאלית טיפולים זולים והכי חשוב אווטומט! ,אם אפשר שיראה טוב לא חובה! התקציב הוא 20K תודה (אני חשבתי על פיאט פונטו איבו או דיטסו סיריון ) אם יש לכם עוד המלצות אשמח. מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 780 צפיות
היי חברים אני מחפש רכב יד שנייה בשנתונים של 2014-2015 ורציתי לדעת האם כדאי להמתין שתתחלף השנה כדי שהרכב יחשב כבר כשנה ישן יותר או שאנשים הולכים לפי חודשי העלייה והשנה עצמה פחות חשובה? איך זה עובד בשוק בפועל? אני פשוט חסר ניסיון בקניית רכבים
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משהו לא ברור לי. אני מוצא רק מחיר של רכב חדש במחירון יצחק לוי. לא כתוב מחיר של רכב 2017 משומש. למה? ואם אני בודק מחירון שלו ביד 2 - המחיר הוא מתחת ל100,000. רק לי נראה לא הגיוני?
הודעה אחרונה מאת danezeq, -
- 0 תגובות
- 477 צפיות
שלום. אני מתכוון לרכשו רכב בפעם הראשונה ואני רוצה לקחת אותו לבדיקה במוסך לפני קנייה. הבנתי ממדריכים באינטרנט שכדאי לקחת אותו לבדיקה למוסך מורשה ע"י משרד התחבורה לבדיקות רכב. השאלה שלי היא, האם זה באמת הכרחי? אם כן, איך אני יכול לדעת שהמוסך מורשה? האם יש רשימה של מוסכים מורשים היכן שהוא? תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת fdgrgh, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב מיני, אני גר בתל אביב לכן כל גודל אחר לא בא בחשבון. לעבודה אני מגיע באופניים והרכב ישמש בעיקר לטיולים וסידורים. הנסועה לא תיהיה גבוהה לכן צריכת דלק לא מעניינת. הדבר שהכי חשוב זה התנהגות כביש והנאה מנהיגה. מוכן להתפשר על ביצועים. דברים לא חשובים- מקום מאחורה ובגאז' (גם ככה הקטגוריה הזו לא מצטיינת בזה) דברים שנחמד אם יהיה- רמקולים סבירים ובלוטות' (אין צורך במערכת מולטימדיה מלאה עם מסך) ובידוד רעשים עד כמה שניתן. תקציב 30K
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אמא שלי, אשה מבוגרת, שנוסעת בעיקר נסיעות עירוניות בחיפה ואיזו נסיעה בין עירונית של כ 60 קמ בערך פעם בחודש רוצה להחליף את האוואו שיש לה ברכב קומפקטי חדש. הרכב משמש בעיקר אותה לבד (כלומר לא ילדים ונכדים באופן קבוע) וחשוב לה דגם שנחשב אמין מכנית, יכול להתמודד עם העליות של חיפה בקלות וכמה שיותר חסכוני בדלק. יש לה התלבטות איזו מכונית מבין אלו יונדאי i20 סוזוקי איגניס או סופר סוויפט טויוטה יאריס החדשה האם יש תובנות טיפים מידע המלצות שיוכלו לעזור בהחלטה ? תודה רבה תבורכו
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר מחשב והתייעצות לגבי רכב עד 20 אלף הוחלט שכבר עדיף לעשות מאמץ והשקעה ולקחת רכב חדש עכשיו השאלה הנשאלת היא כזאת קיבלתי הצעה על פיקנטו 2018 חדשה מהחברה דגם EX במחיר 78500 מצד שני יש אפשרות לפיקנטו 2017 LX 0 קמ מליסינג במחיר 66000 ההתלבטות היא כזאת מצד אחד עדיפות הרכב היא כמובן לחדש אך העלות החודשית במימון תהיה גבוהה משמעותית יש איזשהיא נקודה שאני מפספס או דגשים והמלצות? (אגב ראיתי אפשרות של 0 קמ 2018 אבל זה באינטרנט ולא מכיר את האתר אז לא בטוח שאמין) בנוסף אם יש המלצות נוספות לרכב אחר אמין חסכוני לסטודנט אשמח לשמוע (לא במחיר גבוה יותר ולא ספייסטאר)
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
שוב זקוק לעזרתכם לאחר שמכרתי את הרכב שלי היום, אני מחפש רכב שישמש כרכב שני, בטיחותי, אמין ואם אפשר קצת מהנה על הכביש, סחיר ככל הניתן. ראיתי את האיביזה 2017 נמכרת ביד2 בסביבות ה75, ובאותו מחיר ניתן חמצוא את היאריס בדגם עם הגג הפנורמי שקורץ לי מאוד, אבל שנתון 2015. מתכנן להחזיק את הרכב לפחות 3 שנים, כרגע עובר מפאביה ידנית 2012, לא היו יותר מדי תלונות אך רוצה להתקדם בשנתון וכמון לעבור לאוטומט. ה 208, ממנה מאוד סלדתי בהתחלה בגלל עניין הסחירות והסטיגמה הישנה של פיג'ו, מקבלת גאן הרבה המלצות כך שגם היא על הפרק אך עוד לא נהגתי באחת כזאת. דעות? שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת tamirushb, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה תוספות חשובות ? קיבלתי הצעה אבל לא יודע על איזה תוספות חשוב לא לוותר ואיזה פחות חשובות
הודעה אחרונה מאת ניר בר, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בצ'מפיון מציעים לעשות התקנות מקומיות ברכב חדש לאון עם מולטימדיה 8 אינץ' (אם אני לא טועה הוא מגיע עם אנדרואיד אוטו ומירור לינק). מדובר בהתקנת וייז, התקנת חיישני חניה, מצלמת חניה. האם כדאי, מבחינת מחיר ואיכות עבודה, לעשות את כל ההתקנות האלה אצלהם או לעשות במקום אחר?
הודעה אחרונה מאת kurko1992, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים אשמח לחוות דעת על הרכב, בעיקר על רמת האמינות, עלויות והתחזוקה בכללי. ראיתי גם ביד2 שיש המון רמות אבזור, מישהו יכול לעשות לי קצת סדר?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 4 תגובות
- 931 צפיות
שלום, האוטו ישמש משפחה צעירה ל 3 4 שנים הקרובות. יעשה קילומטר ממוצע של 15-20 אני מחפש קילומטראז נמוך כדי שהרכב יחזיק לתקופה של 3 שנים לפחות. מאוד חשוב לי צריכת דלק ועלות טיפולים נמוכה. ראיתי שבאותו מחיר אני יכול להביא פוקוס 12 או SX4 10. I30 ומאזדה 3 ירדו בגלל צריכת דלק. האם יש עוד המלצות ? עד 25K
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לאשתי יש גרנדיס 2010 שקנינו ב 2012 ועד עכשיו היא עברה כ 120 אלף ק״מ. אני רוצה להחליף אותה לפני שהיא תזדקן מידי, הבעיה שאין תחליפים. בכל מקרה, אני רוצה רכב משומש בן 1-4, שמישהו אחר כבר ספג חלק מירידת הערך, אך לא הגדרתי מגבלת מחיר. הבחירה הטבעית היא אולי מיצובישי אאוטלנדר, אבל למרות שיש לנו ״רק״ שלושה ילדים, התרגלנו לגודל של הגרנדיס, כשהרבה פעמים אנחנו מסיעים סבתא או עוד חבר ולפעמים שלושה זוגות אופניים. גם פורד גלקסי, סיאט אלהמברה וקרייזלר ווייאג׳ר נופלות, בגלל חשש מבעיות אמינות. פורד אקספלורר ושברולט טרוורס נופלות בגלל שלא נחוצה לנו פוזה של ג׳יפ ואנחנו לא מוכנים לשלם עליה. מה שמשאיר אותנו עם שני רכבים שאולי גדולים לצרכים (הם 8 מקומות כשנחוצים לנו 6-7), אבל נראי…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
איך הדגם הנ״ל מבחינת בטיחות, אמינות, נוחות, צריכת דלק, עלות טיפולים? האם מישהו יודע מה רוחב המושב האחורי? תודה!!! Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני לקראת קניית רכב ראשון, אשמח להתייעצות. הפרטים: 1. עלויות תחזוקה נמוכות, אמינות רכב וצריכת דלק נמוכה. 2. רכב משפחתי מרווח ונח, באופן אישי מעדיף רכב מאובזר וחדש-יחסית כמידת האפשר בתקציב. 3. כנראה שהרכב יסע כ-800 ק"מ בחודש, הרוב בנסיעה עירונית. 4. התקציב הוא סביב 30,000 ש"ח. אשמח להמלצות לדגמים ספציפיים או כיווני מחשבה אחרים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי הצעה לסובארו אימפרזה 2007, הק"מ גבוה - 235000 אבל המחיר טוב מאוד. הרכב עבר טיימינג לפני 20000 ומטופל, השאלה כמה אורך החיים של המנוע וגיר ברכב הזה ואם ישכל מיני תקלות שצצות בק"מ כזה או שהוא אמין מאוד.
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני יודע שזה שני עולמות אחרים אבל מה יותר כדאי לי מבחינת כוח,אמינות, עלויות החזקה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 0 תגובות
- 593 צפיות
היי, אני חדש פה בפורום, ובכלל כצרכן רכב (איכשהו הגעתי לגיל 32 בלי להיות בעלים של אחד) אני מחפש לקנות רכב בתקציב של עד 25K , כשהשיקולים (בערך) בסדר חשיבות יורד הם: 1. אמינות (כלומר לבלות כמה שפחות במוסך) 2-3. מרווח ונוחות 2-3. צריכת דלק 4. סיכוי להחזיר חלק מהסכום בחלוף כמה שנים (5. ״עבירות״ . זה בסוגריים כי אני מבין שזה לא ממש רלוונטי לקטגוריה שלי. בכל מקרה הכוונה לשבילי עפר) אני לא מתחבר לעיצובי הסדאן, ובגלל זה מסתכל בעיקר על האצ׳בקים/סטיישנים. חקרתי כבר את יד2, כרגע אני שוקל: פורד פוקוס סטיישן יונדאי i30 *חשבתי גם על C4 (קטן משמעותית?). ובעקרון אם הייתי יכול להרשות לעצמי הייתי קונה או את הסקודה ייטי , או את הסוזוקי קרוסאובר (בעיקר כי שתיהן גבוהות…
הודעה אחרונה מאת victordekk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היי, אני זכאית להלוואה עומדת מביטוח לאומי לקניית רכב עד 1800 סמ"ק. לפי מה שאני יודעת הרכב הקובע הוא הונדה סיוויק וגובה המיסים עליו הוא בערך 60,000 ש"ח. אני מעוניינת לקנות את הרכב הראשון שלי. רכב כמו הונדה סיוויק או כל רכב אחר בעל מנוע בנפח 1800 סמ"ק גדול מידי בשבילי. אני בת 21 ומחפשת רכב לא גדול במיוחד שישמש אותי לרוב לנסיעה ללימודים. לפי מה שאני יודעת אני יכולה לרכוש כל רכב שאני מעוניינת בו אך ברגע שאקנה רכב שנפח המנוע שלו קטן מ-1300 גובה הקצבת ניידות תפחת בהתאם. אני מחפשת המלצות לרכב לא גדול במיוחד משהו ממשפחת הסופר מיני שנפח המנוע שלו יהיה גדול מ-1300 ושיהיה חסכוני בדלק. בנוסף יש לי שאלה לאנשים שמבינים בכל העניין הזה של רכישת רכב מביטוח לאומי, האם זה משתלם לקנ…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
טוב לאחר חפירות רבות פה על רכב שני למשך שנה וחצי עם נסועה שנתית של 30 אלף ק''מ בסוף הוחלט לעלות בשנים ובתקציב לטובת משהו יותר חדיש. מפה לשם אם כבר אז כבר נקנה משהו שאשתי רצתה מאז ומתמיד, אם כבר עוד רכב לפחות שיהיה גם עם טעם כלשהו. מפה לשם במקביל לפיאט פנדה ולאיביזה ועוד שחיפשתי פזלתי גם לכיוון הפיאט 500. לאחר שהבנתי שה 1.2 חלש מדי ו 0.9 טורבו לא מספיק אמין ויקר להחזקה חיפשתי 1.4 ידני. נפלתי על מישהי שפירסמה לפני כחודשיים + ומאז החליטה לא למכור ובטעות נתקלתי במודעה ישנה, מפה לשם חפרתי לה במשך כשבועיים+, אמרה שתחשוב על זה ולבסוף אמרה שאם אני רציני שאבוא לראות. הרכב יד ראשונה, תחילת 2010, מנוע 1.4 גיר ידני, סנרוף (צבע אדום שלא לטעמי אך מילא), ג'נטים מקוריי…
הודעה אחרונה מאת system_x,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 339 אורחים (הצג רשימה מלאה)