Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
קח בחשבון את העובדות הבאות:

1) חברות הליסינג לא מחכירות רכב לכל אחד, ועל מנת לעמוד בתנאים שלהם תצטרך לעבור בדיקת אשראי שאם אתה חי על הקצה לא בטוח שתצליח לעבור.

2) הבנק לא לוקח רכב משומש כבטוחה, ולכן אם תחליט לרכוש רכב משומש תצטרך לקחת הלוואה לכל מטרה - שלא בטוח שיתנו לך.

3) אם אתה לא מסוגל לחסוך כשאין לך רכב, איך תוכל לשלם את ההוצאות כשיהיה לך רכב?

1- לא הייתי מודע לכך, תודה שהסבת את תשומת ליבי. לא חושב שתהיה בעיה בתחום זה מכיוון שכבר לקחתי בעבר הלוואות גדולות של כ-20K+ ומעולם לא פיגרתי / לא שילמתי תשלום כלשהו, כולל בכרטיס האשראי.

2-כנ"ל בסעיף 1 .

3- עוד כמה חודשים לא רבים ייתפנה לי מקום בתקציב החודשי , בדמות הסכום שנקבתי למעלה בהודעתי הראשונה ואוכל להפנות אותו למטרת רכב. אתה צודק, בגדול אוכל גם פשוט לחסוך אותו עוד מספר חודשים למען המקדמה. אבל שוב, חבל לי מאוד לבזבז זמן שאני יכול לצבור ניסיון על הכביש, שלתחושתי אקוטי עבורי.

עריכה אחרונה על ידי tom26
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באופן פשטני, חברת הליסינג נותנת לך שירות (קניה, מכירה ומימון, במינימום) ואתה משלם גם על עלות השירות וגם על הרווח של חברת הליסינג, שהיא לא גמ"ח.

ה-common sense בתחום אומר שחכירה תהיה קצת יקרה יותר מקנייה עצמאית, כי אתה משלם על השירות, ומקבל נוחות בתמורה.

אם מסתכלים טיפה יותר לעומק, לחברת ליסינג יש יתרון עצום עליך: הגודל. היא קונה רכבים במחיר זול משמעותית ממך, מטפלת בהם בעלויות זולות משמעותית וגם מבטחת בעלויות זולות משמעותית.

ועדיין, לפחות לדעתי, אין חברת ליסינג שתציע עסקת ליסינג שתהיה זולה משמעותית מרכישה עצמאית דרך היבואן (למקרה הכללי, לא למקרה ספציפי של מישהו עם בעיית ביטוח למשל), כי אז היבואן פשוט יפסיק למכור לה רכבים. במקרה קצה תקבל מחירים די קרובים.

אם תבדוק את עסקת הספארק באוויס אקספרס, תגלה שאתה משלם בערך 50,000₪ בשלוש שנים (לפני דלק). אם אין לך בעיית ביטוח, לרכב חדש באחריות זה לא מעט, לדעתי גם בניכוי ביטוח סביר זה יותר מחצי משווי הרכב.

אוקיי, שוב תודה רבה לך על המענה הסבלני והמפורט, מעריך זאת מאוד. אז המלצתך הסופית היא כמדומני לחכות, לחסוך קצת עבור מקדמה ואז ללכת על ליסינג כמו שאתה שלחת לי?

פורסם
אוקיי, שוב תודה רבה לך על המענה הסבלני והמפורט, מעריך זאת מאוד. אז המלצתך הסופית היא כמדומני לחכות, לחסוך קצת עבור מקדמה ואז ללכת על ליסינג כמו שאתה שלחת לי?
בכיף!

זו היתה ההמלצה של zvit, בוא ניתן את הקרדיט הראוי.

מכאן, זה כבר השיקול הכלכלי והאישי שלך.

לתוכנית ליסינג כזו יש שלושה יתרונות משמעותיים: תשלום קבוע בכל חודש, רכב חדש, והנוחות. יש לה גם שני חסרונות משמעותיים: חוסר גמישות (קנס על החזרה מוקדמת של הרכב) ועלות גבוהה יותר (בהערכה גסה ב-5,000₪ לשנה).

לרכב פרטי משומש יש את החסרונות של ההתעסקות, העובדה שלא מדובר ברכב חדש, הסכנה (הכלכלית, של השבתת הרכב) בחוסר בביטוח מקיף והעלויות המשתנות פר חודש. מאידך, הוא זול יותר (בממוצע, לאורך תקופה) ויש לך גמישות רבה יותר (תוכל למכור אותו לפני או אחרי שלוש שנים, תוכל להשקיע בו או להזניח אותו).

מה מביניהם עדיף תלוי ביכולות הכלכליות שלך ובהעדפה האישית שלך.

העצה היחידה שאני יכול לחתום עליה בשתי ידיים היא שמה שלא תחליט, אל תיכנס להלוואה / עסקה שאתה לא יכול לממן. זו תמיד פרקטיקה גרועה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
בכיף!

זו היתה ההמלצה של zvit, בוא ניתן את הקרדיט הראוי.

מכאן, זה כבר השיקול הכלכלי והאישי שלך.

לתוכנית ליסינג כזו יש שלושה יתרונות משמעותיים: תשלום קבוע בכל חודש, רכב חדש, והנוחות. יש לה גם שני חסרונות משמעותיים: חוסר גמישות (קנס על החזרה מוקדמת של הרכב) ועלות גבוהה יותר (בהערכה גסה ב-5,000₪ לשנה).

לרכב פרטי משומש יש את החסרונות של ההתעסקות, העובדה שלא מדובר ברכב חדש, הסכנה (הכלכלית, של השבתת הרכב) בחוסר בביטוח מקיף והעלויות המשתנות פר חודש. מאידך, הוא זול יותר (בממוצע, לאורך תקופה) ויש לך גמישות רבה יותר (תוכל למכור אותו לפני או אחרי שלוש שנים, תוכל להשקיע בו או להזניח אותו).

מה מביניהם עדיף תלוי ביכולות הכלכליות שלך ובהעדפה האישית שלך.

העצה היחידה שאני יכול לחתום עליה בשתי ידיים היא שמה שלא תחליט, אל תיכנס להלוואה / עסקה שאתה לא יכול לממן. זו תמיד פרקטיקה גרועה.

תודה רבה.

בעלות גבוהה יותר , התכוונת בהשוואה לרכישה של אותו רכב במקום ליסיניג נכון?

וכמובן תודה רבה גם ל-zvit.

פורסם

לא, הכוונה היתה לעלות גבוהה יותר בהשוואה לרכב משומש. אם כי, שוב, ההערכה לעלות של רכב משומש היתה קצת שמרנית מבחינת טיפולים, וקצת אופטימית מבחינת הביטוח (בלי מקיף, בלי תאונות באשמתך). השונות בעלויות של רכב משומש יכולה להיות די גבוהה, ולהבנתי זה אחד הדברים שמטרידים אותך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

במקרה הספציפי שלך ההפרש בעלויות בין רכישה עצמאית לליסינג הוא די קטן בגלל שעלויות הביטוח במקרה שלך הן גבוהות אם אתה מבטח לבד ומסובסדות אם אתה לוקח ליסינג.

אפשרות נוספת היא רכישה של משומש עם אחריות במקום שנותן 100% מימון עם פריסה ארוכה שמשמעותה תשלום של כמה מאות שקלים בחודש גם על כלי רכב זולים יחסית, כמו לובינסקי טרייד למשל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא, הכוונה היתה לעלות גבוהה יותר בהשוואה לרכב משומש. אם כי, שוב, ההערכה לעלות של רכב משומש היתה קצת שמרנית מבחינת טיפולים, וקצת אופטימית מבחינת הביטוח (בלי מקיף, בלי תאונות באשמתך). השונות בעלויות של רכב משומש יכולה להיות די גבוהה, ולהבנתי זה אחד הדברים שמטרידים אותך.

אכן כן, תודה רבה !

פורסם
במקרה הספציפי שלך ההפרש בעלויות בין רכישה עצמאית לליסינג הוא די קטן בגלל שעלויות הביטוח במקרה שלך הן גבוהות אם אתה מבטח לבד ומסובסדות אם אתה לוקח ליסינג.

אפשרות נוספת היא רכישה של משומש עם אחריות במקום שנותן 100% מימון עם פריסה ארוכה שמשמעותה תשלום של כמה מאות שקלים בחודש גם על כלי רכב זולים יחסית, כמו לובינסקי טרייד למשל.

הסבסוד בביטוח בליסינג רלוונטי גם אליי כנהג חדש?

לגבי לובינסקי טרייד - אשמח לקבל דגשים/ הערות לגבי השיטה הזו (חסרונות/ יתרונות, מה חשוב לבדוק וכו').

תודה רבה בכל אופן על הסיוע.

פורסם
הסבסוד בביטוח בליסינג רלוונטי גם אליי כנהג חדש?

לגבי לובינסקי טרייד - אשמח לקבל דגשים/ הערות לגבי השיטה הזו (חסרונות/ יתרונות, מה חשוב לבדוק וכו').

תודה רבה בכל אופן על הסיוע.

אם תקבל הצעה משתלמת בליסינג בהתחשב במצבך כנהג חדש, יהיה רלוונטי. עליך לידע את מי שנותן לך את ההצעה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אם תקבל הצעה משתלמת בליסינג בהתחשב במצבך כנהג חדש, יהיה רלוונטי. עליך לידע את מי שנותן לך את ההצעה.

הבנתי. כלומר זה תלוי חברה והצעה, אני לא בהכרח תמיד אקבל הצעה עדיפה מבחינה ביטוחית בליסינג על פני רכישה וביטוח באופן עצמאי.

פורסם

החברה לא תגיד לך איזה מרכיב מגלם איזה חלק מהמחיר (כלומר לא תעמיד לך הצעה של נניח 1500 ותגיד לך "300 זה על ביטוח, 200 זה טיפולים").

באחריותך להשוות מחיר של קניה של רכב חדש, הערכה (איכשהוא) של ירידת הערך, מחירי הטיפולים והביטוח, כדי להגיע למסקנה האם משתלם יותר הליסינג.

פורסם
החברה לא תגיד לך איזה מרכיב מגלם איזה חלק מהמחיר (כלומר לא תעמיד לך הצעה של נניח 1500 ותגיד לך "300 זה על ביטוח, 200 זה טיפולים").

באחריותך להשוות מחיר של קניה של רכב חדש, הערכה (איכשהוא) של ירידת הערך, מחירי הטיפולים והביטוח, כדי להגיע למסקנה האם משתלם יותר הליסינג.

אה אוקיי, הבנתי. זה כבר קצת יותר מורכב.

כרגיל, אין שקיפות בשום נושא בארץ.

תודה לך.

פורסם

מ-מ-ש לא מדויק. יש מחיר בסיסי לטיפולים ביטוח (בספארק נגיד 277 ש"ח לחודש) תוספת נהג חדש וצעיר 100 ש"ח לחודש - הכי שקוף שיכול להיות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אישית לא קיבלתי את המידע הזה, אבל אם ZVIT אומר, אקח את מילתו.

ולכן ההצעה תהיה פשוט לשאול אותם ולבצע את ההשוואה.

אני לא יודע לגבי הספארק, אבל כרגע אני מתעניין במספר רכבים בליסינג הפרטי, ואף על פי שאני לא נהג צעיר ויש לי עבר ביטוחי. הביטוח שעלה בWOBI הוא לא משהו שהייתי רוצה לשלם בעצמי, כך שבמקרה שלי הליסינג יצא די משתלם (ביחס כמובן לצרכים שלי ברכב לתקופת זמן קצובה מבלי ההתעסקות בבעלותו)

פורסם
אני אישית לא קיבלתי את המידע הזה, אבל אם ZVIT אומר, אקח את מילתו.

ולכן ההצעה תהיה פשוט לשאול אותם ולבצע את ההשוואה.

אני לא יודע לגבי הספארק, אבל כרגע אני מתעניין במספר רכבים בליסינג הפרטי, ואף על פי שאני לא נהג צעיר ויש לי עבר ביטוחי. הביטוח שעלה בWOBI הוא לא משהו שהייתי רוצה לשלם בעצמי, כך שבמקרה שלי הליסינג יצא די משתלם (ביחס כמובן לצרכים שלי ברכב לתקופת זמן קצובה מבלי ההתעסקות בבעלותו)

תודה.

• תוכן חדש...