Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחרונה הוצאתי רישיון על אוטומט, אני מעל גיל 24(נהג חדש אך לא צעיר מבחינה ביטוחית).

אני צריך רכב למטרת נסיעה יומיומית באיזור ת"א וגוש דן, כ-30 ק"מ ממוצע ליום.

יש לי תקציב של כ-1500 ש"ח בחודש להוצאה כוללת על רכב (מבין שזה סכום לא גבוה), אין לי כסף נזיל שבאמצעותו אוכל לרכוש, לכן חשבתי על אופציית הליסניג, או לחלופין לקיחת הלוואה מהבנק ורכישת רכב יד שנייה במחיר של 10-20K .

לא מבין כ"כ ברכבים , צריך רכב שיישרת אותי נאמנה עם כמה שפחות התעסקות ועלויות לא צפויות ובעלות חודשית כמה שפחות גבוהה.

האם זה בכלל אפשרי?

תודה מראש.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא רואה איך יכנס רכב חדש כלשהוא, ליסינג או לא ליסינג ב-1500₪ בחודש, כולל הכל.

נסה לגייס 20,000₪ וחפש דיהטסו סיריון למשל. גם זה יכול להיות גבולי לתקציב, אם כוללים ירידת ערך (החזר הלוואה).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אני לא רואה איך יכנס רכב חדש כלשהוא, ליסינג או לא ליסינג ב-1500₪ בחודש, כולל הכל.

נסה לגייס 20,000₪ וחפש דיהטסו סיריון למשל. גם זה יכול להיות גבולי לתקציב, אם כוללים ירידת ערך (החזר הלוואה).

מה הכוונה ל-"ירידת ערך - החזר הלוואה" ? ברור לי שהערך של הרכב יירד ואני אפסיד עליו, זה משהו שלא בשליטתי וזה יקרה עם כל רכב כמדומני, גם חדש מהניילונים, תקן אותי אם אני טועה. אני בכל מקרה צריך רכב, מה שקריטי לי זה שהתשלום החודשי לא יהיה גבוה ממה שאני מוסגל לשלם.

פורסם

שברולט ספארק מאוויס אקספרס תענה על הדרישות כ-1200 ש"ח כולל הכל ללא דלק, אבל תצטרך 7500 ש"ח מקדמה.

קח בחשבון שכנהג חדש ללא עבר ביטוחי רק ביטוח חובה + צד ג' יכול לצאת יותר מ-300 ש"ח לחודש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שברולט ספארק מאוויס אקספרס תענה על הדרישות כ-1200 ש"ח כולל הכל ללא דלק, אבל תצטרך 7500 ש"ח מקדמה.

קח בחשבון שכנהג חדש ללא עבר ביטוחי רק ביטוח חובה + צד ג' יכול לצאת יותר מ-300 ש"ח לחודש.

אז זהו, שלא הצלחתי להבין, המחיר שהם רושמים באתרים הוא כולל ביטוח והכל? או נטו על הרכב?

והאם אני משלם לצורך העניין, 1200 ש"ח כפול 36 חודשים ולאחר מכן מחזיר את הרכב ללא שום התחייבות אליהם או תשלומים נוספים?

פורסם

לדעתי אויס אקספרס כולל הכל, אבל הכי פשוט להתקשר ולשאול. יש הגבלת ק"מ, ועלול להיות תשלום על מצב קוסמטי בהחזרת הרכב, ואולי עוד משהו שפיספסתי. ובטח יש קנס יציאה אם תחליט להחזיר את הרכב לפני סוף החוזה.

רק שים לב ש-7500₪ מקדמה ל-3 שנים זה בעצם עוד 200₪ (אפילו מעט יותר) לחודש, אז בעצם התשלום החודשי הוא 1,400₪ לחודש, קצת מפספס את המטרה. מצד שני, אתה מקבל רכב חדש וההוצאות צפויות ומאוד דומות כל חודש (עד כדי דלק).

כשאתה קונה רכב יד שניה, ההוצאה החודשית לא תהיה זהה כל חודש. תקלות הן בלתי צפויות, ואתה עלול למצוא את עצמך מוציא פתאום אלפי שקלים במוסך, ואז לא להוציא שקל על תחזוקה עד הטיפול השוטף הבא. אם חשוב לך להגביל את התשלום החודשי (בניגוד לעלות החודשית הממוצעת בסוף התקופה), זה עשוי להיות מאתגר.

התחשיב החודשי לגבי רכב משומש ב-20,000₪ הוא בערך 300₪ על ירידת ערך, 300₪ על טיפולים, 300₪ על ביטוח ו-100₪ על טסט. סה"כ 1000₪ בחודש הוצאות קבועות, מה שמשאיר לך 500₪ לדלק. אבל שוב, זה ממוצע, ההוצאה החודשית האמיתית בחודשים מסוימים עשויה להיות שונה משמעותית. לגבי טיפולים, זה קצת עניין של מזל, לרכב פשוט ואמין שתוחזק בצורה סבירה זו הנחה קצת שמרנית לטעמי, יש סיכוי שתשלם פחות בסופו של דבר (אבל גם ההיפך אפשרי). חשוב לשים לב שזה לא כולל ביטוח מקיף (רק חובה וצד ג'), וזה סיכון (כלכלי) לא קטן, בטח לנהג חדש.

לגבי ירידת ערך, ברור שלכל רכב (פרט אולי לרכבי אספנות נדירים מאוד) יש ירידת ערך, השאלה היא איך היא נספרת מבחינתך. אם אתה קונה רכב ב-20,000₪ ואחרי 3 שנים מוכר ב-10,000₪, תקבל ירידת ערך ממוצעת של קצת פחות מ-300₪ בחודש, אבל לא באמת יורדים לך 300₪ כל חודש מחשבון הבנק שלך.

אני מסכים איתך

פורסם
לדעתי אויס אקספרס כולל הכל, אבל הכי פשוט להתקשר ולשאול. יש הגבלת ק"מ, ועלול להיות תשלום על מצב קוסמטי בהחזרת הרכב, ואולי עוד משהו שפיספסתי. ובטח יש קנס יציאה אם תחליט להחזיר את הרכב לפני סוף החוזה.

רק שים לב ש-7500₪ מקדמה ל-3 שנים זה בעצם עוד 200₪ (אפילו מעט יותר) לחודש, אז בעצם התשלום החודשי הוא 1,400₪ לחודש, קצת מפספס את המטרה. מצד שני, אתה מקבל רכב חדש וההוצאות צפויות ומאוד דומות כל חודש (עד כדי דלק).

כשאתה קונה רכב יד שניה, ההוצאה החודשית לא תהיה זהה כל חודש. תקלות הן בלתי צפויות, ואתה עלול למצוא את עצמך מוציא פתאום אלפי שקלים במוסך, ואז לא להוציא שקל על תחזוקה עד הטיפול השוטף הבא. אם חשוב לך להגביל את התשלום החודשי (בניגוד לעלות החודשית הממוצעת בסוף התקופה), זה עשוי להיות מאתגר.

התחשיב החודשי לגבי רכב משומש ב-20,000₪ הוא בערך 300₪ על ירידת ערך, 300₪ על טיפולים, 300₪ על ביטוח ו-100₪ על טסט. סה"כ 1000₪ בחודש הוצאות קבועות, מה שמשאיר לך 500₪ לדלק. אבל שוב, זה ממוצע, ההוצאה החודשית האמיתית בחודשים מסוימים עשויה להיות שונה משמעותית. לגבי טיפולים, זה קצת עניין של מזל, לרכב פשוט ואמין שתוחזק בצורה סבירה זו הנחה קצת שמרנית לטעמי, יש סיכוי שתשלם פחות בסופו של דבר (אבל גם ההיפך אפשרי). חשוב לשים לב שזה לא כולל ביטוח מקיף (רק חובה וצד ג'), וזה סיכון (כלכלי) לא קטן, בטח לנהג חדש.

לגבי ירידת ערך, ברור שלכל רכב (פרט אולי לרכבי אספנות נדירים מאוד) יש ירידת ערך, השאלה היא איך היא נספרת מבחינתך. אם אתה קונה רכב ב-20,000₪ ואחרי 3 שנים מוכר ב-10,000₪, תקבל ירידת ערך ממוצעת של קצת פחות מ-300₪ בחודש, אבל לא באמת יורדים לך 300₪ כל חודש מחשבון הבנק שלך.

קודם כל תודה רבה על המענה המפורט !

מה אומר לך, נראה עסק לא פשוט בכלל עבור מי שאין לו חסכונות / בטחון כלכלי בדמות משכורת של 5 ספרות ומעלה..

אבל אם אני בכל זאת מנסה להגיע למסקנה והחלטה כלשהי, אני מבין מדברייך שיד שנייה זה הימור עצום מבחינתי, כיוון שבמידה ואדרש באופן פתאומי לטיפולים בעלות של אלפי שקלים- אין לי אותם.

אולי ישנה אופציית ליסינג אחרת, עם עלות פחותה , הכל כלול מלבד דלק, עד 1000 ש"ח בחודש כולל מקדמה? או לחלופין, 800 ש"ח לא כולל מקדמה ואז אוכל לקחת את ההלוואה מהבנק עבור המקדמה , לשלם את כולה לחברת הליסינג ולהחזיר לבנק כל חודש 200 שקלים. יש חברה כזו שאתה מכיר? כמובן שחשובה גם האמינות והשקיפות שלה , שהבנתי שאלו מאוד בעייתים בחברות הליסינג.

פורסם

אני לא מכיר מסלול ליסינג זול יותר, וגם זה די מפתיע. פשוט חפש בגוגל ליסינג פרטי, אולי תמצא. בכל אופן, תמיד יש אותיות קטנות, וכדאי להבין טוב את החוזה.

אבל זו גישה קצת בעייתית - רכב חדש יסבול מירידת ערך גבוהה יותר ברוב המוחלט של המקרים, ולכן יהיה יקר יותר. לקנות רכב חדש כדי לחסוך זה קצת לרבע את המעגל.

לדעתי, ל-30 ק"מ ביום בגוש דן, אם התקציב שלך ממש מוגבל, תחבורה ציבורית או אופניים חשמליים יהיו הפיתרון הכי זול עד שתחסוך קצת.

אני מסכים איתך

פורסם
אני לא מכיר מסלול ליסינג זול יותר, וגם זה די מפתיע. פשוט חפש בגוגל ליסינג פרטי, אולי תמצא. בכל אופן, תמיד יש אותיות קטנות, וכדאי להבין טוב את החוזה.

אבל זו גישה קצת בעייתית - רכב חדש יסבול מירידת ערך גבוהה יותר ברוב המוחלט של המקרים, ולכן יהיה יקר יותר. לקנות רכב חדש כדי לחסוך זה קצת לרבע את המעגל.

לדעתי, ל-30 ק"מ ביום בגוש דן, אם התקציב שלך ממש מוגבל, תחבורה ציבורית או אופניים חשמליים יהיו הפיתרון הכי זול עד שתחסוך קצת.

הבנתי. לצערי הרב, אין לי אפשרות לחסוך, יותר מידי הוצאות, מעט מידי ספרות במשכורת.

בנוסף, לאחר כ-15 שנים מסוייטות בתחב"צ הישראלית המהוללת והיעילה במיוחד, מהעיר ממנה אני יוצא ואל העיר אלייה אני נכנס שהיא הצפופה בארץ, החלטתי שלא עוד. גם אם זה אומר לקחת על עצמי התחייבות גדולה של רכישת רכב/ ליסינג. חיים רק פעם אחת ואני לא רוצה לרכוש רכב בפעם הראשונה רק לקראת גיל 40 או יותר , אם בכלל.

לא הבנתי איך בליסניג ירידת הערך רלוונטית אליי, שהרי אני גם ככה שוכר את הרכב ל-3 שנים ולאחר מכן מחזיר אותו ובחישוב מהיר, יוצא שאני משלם 3 שנים רק את כחצי מעלות הרכב.

פורסם

כשאתה לוקח רכב בליסינג, אתה משלם לחברת הליסינג על העלויות שלה (והרווח שלה). העלות העיקרית של חברת הליסינג היא כמובן ירידת הערך, וברכב חדש היא גבוהה יותר מאשר ברכב משומש.

אני מסכים איתך

פורסם

זה נכון שירידת הערך של רכב חדש היא גבוהה יותר מרכב משומש. במקרה הספציפי חלק מההנחה מועבר ללקוח דרך המחיר הנוח, וגם הביטוח יותר זול למרות היעדר העבר הביטוחי.

מצד שני לא חכם להכניס את עצמ להוצאות גדולות ולחיות "על הקצה" לדעתי, כדאי שתחסוך כך שתוכל לשלם לפחות את המקדמה במזומן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
כשאתה לוקח רכב בליסינג, אתה משלם לחברת הליסינג על העלויות שלה (והרווח שלה). העלות העיקרית של חברת הליסינג היא כמובן ירידת הערך, וברכב חדש היא גבוהה יותר מאשר ברכב משומש.

סלח לי מראש על הבורות בנושא וחוסר ההבנה, פשוט התחלתי להתעניין בנושא רק לפני כחודש ואני עדיין מנסה להבין מה קורה בתחום הזה.

אבל בשורה התחתונה, אם לקחתי נניח קיה פיקנטו, שעלותה כ-80,000 שקלים, ושכרתי אותה שזה שזה מבחינתי כמו לרכוש רק בלי כאב הראש של המכירה, ל-3 שנים, בחצי מהעלות שלה (נניח, 1000 שח לחודש כפול 3 שנים +מקדמה של 7500 ש"ח) איפה בדיוק ההפסד שלי? בכך שמישהו שרוכש ולא בליסינג, הרכב בסוף שלו? לא קריטי עבורי, להפך, מעדיף לא להתעסק עם עניינים של מכירת רכבים.

מעבר לכך שאדם שירכוש את הרכב ולא בליסינג ויירצה למכור אותו, אני מניח שההפסד הכספי שלו גם יהיה לא מבוטל ואולי אף יותר גדול כתוצאה מאותה ירידת ערך. תקן אותי אם אני טועה.

פורסם
זה נכון שירידת הערך של רכב חדש היא גבוהה יותר מרכב משומש. במקרה הספציפי חלק מההנחה מועבר ללקוח דרך המחיר הנוח, וגם הביטוח יותר זול למרות היעדר העבר הביטוחי.

מצד שני לא חכם להכניס את עצמ להוצאות גדולות ולחיות "על הקצה" לדעתי, כדאי שתחסוך כך שתוכל לשלם לפחות את המקדמה במזומן.

כפי שכבר אמרתי ל-pooh-bear, תהיה לי בעיה לחסוך ואם אצליח זה ייקח המון זמן, זמן שחבל לי להמשיך ולהעביר בסבל בתחב"צ ולבזבז, במקום להשתפשף על הכביש עם הרישיון החדש, שבעיניי זהו דבר חשוב מאוד ואני רואה כבר עכשיו מהנסיעות עם הרכב של המשפחה, כמה שבשיעורי הנהיגה לא לומדים באמת לנהוג.

פורסם

באופן פשטני, חברת הליסינג נותנת לך שירות (קניה, מכירה ומימון, במינימום) ואתה משלם גם על עלות השירות וגם על הרווח של חברת הליסינג, שהיא לא גמ"ח.

ה-common sense בתחום אומר שחכירה תהיה קצת יקרה יותר מקנייה עצמאית, כי אתה משלם על השירות, ומקבל נוחות בתמורה.

אם מסתכלים טיפה יותר לעומק, לחברת ליסינג יש יתרון עצום עליך: הגודל. היא קונה רכבים במחיר זול משמעותית ממך, מטפלת בהם בעלויות זולות משמעותית וגם מבטחת בעלויות זולות משמעותית.

ועדיין, לפחות לדעתי, אין חברת ליסינג שתציע עסקת ליסינג שתהיה זולה משמעותית מרכישה עצמאית דרך היבואן (למקרה הכללי, לא למקרה ספציפי של מישהו עם בעיית ביטוח למשל), כי אז היבואן פשוט יפסיק למכור לה רכבים. במקרה קצה תקבל מחירים די קרובים.

אם תבדוק את עסקת הספארק באוויס אקספרס, תגלה שאתה משלם בערך 50,000₪ בשלוש שנים (לפני דלק). אם אין לך בעיית ביטוח, לרכב חדש באחריות זה לא מעט, לדעתי גם בניכוי ביטוח סביר זה יותר מחצי משווי הרכב.

אני מסכים איתך

פורסם

קח בחשבון את העובדות הבאות:

1) חברות הליסינג לא מחכירות רכב לכל אחד, ועל מנת לעמוד בתנאים שלהם תצטרך לעבור בדיקת אשראי שאם אתה חי על הקצה לא בטוח שתצליח לעבור.

2) הבנק לא לוקח רכב משומש כבטוחה, ולכן אם תחליט לרכוש רכב משומש תצטרך לקחת הלוואה לכל מטרה - שלא בטוח שיתנו לך.

3) אם אתה לא מסוגל לחסוך כשאין לך רכב, איך תוכל לשלם את ההוצאות כשיהיה לך רכב?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...