ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לקבל חוות דעת לפני רכישה. קשקאי או ספורטז דגם בסיסי 1.6 אוטומט תודה
הודעה אחרונה מאת kadiel, -
-
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום, ביקרתי בסוכנות של סיאט ומאוד התלהבתי מהרכב ואני מעוניין לרכוש אשמח לקבל חוות דעת לגביי אמינות שמבחינתי הכי חשוב(גיר ידני בלבד),יריד ערך,טיפולים והאם האחזקה יקרה (היום יש לי בנוסף אאוטלנדר והוא אמין מאוד)? תודה.
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחפש להיות יד שניה עם קילומטרז עד 60K ועד שלוש שנים בערך על הכביש. הקרטריונים שחשובים לי לפי סדר הם: אמינות,צריכת דלק, תחזוקה זולה, איכות הנסיעה, רכב יפה. כרגע הסתכלתי על 4 רכבים (מעדיף סופר מיני): פלסווגן פולו, יונדאי i20 חדשה, טיוטה יאריס היברדית, סקודה פביה.(אם יש מומלצים יותר אני אשמח לשמוע). בשנתיים האחרונות נהגתי על טיוטה יאריס חדשה(רכב חברה) והחלטתי כי אני מעדיף רכב פרטי בעקבות עלויות. שמעתי דעות לכן ולכן לגבי הרכבים הנ"ל ואחרים, לגבי אלה שמעתי דברים חיובים יותר ולכן בדקתי אותם. אשמח לשמוע אם יש הצעות לגבי אחרים או למה דווקא את אלה.
הודעה אחרונה מאת yuvalk11, -
-
- 6 תגובות
- 846 צפיות
היי, אני עומד לפני רכישת קיה סראטו הנתונים הם: שנת 2009, 120K ק"מ, יד 2 ראשונה ליסינג. הבחור רוצה 19,000, לאחר התמקחות קטנה בטלפון ירד ל - 18,000 וטוען שזה הקו האדום. מחירון לוי יצחק לאחר שקלול עומד על כ - 22,000. כמה שאלות: המחיר נשמע סביר? לדרוש פחות מזה ואם לא יסכים לעזוב את הרכב? יש טעם לקחת לבדיקה רכב שנת 2009? אם כן אפשר לקבל המלצה למכון באזור הקריות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בחיפושי אחר רכב בתקציב (עד 30K) נתקלתי בפאביה, והתמקדתי ספציפית בדגם הספורט. לאחר כעשור בכבישים, למישהו יש ניסיון עם הרכב? מחלות ילדות? מה לבדוק? התמודדות עם בלאי של הזמן? ובעיקר, האם לחפש את הTSI או שמא את הבנזין 1.6? דעות?
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי יש לי שאלה למבינים האוטו שלי סוזוקי 2010 sx4 glx כוח 120 ויש glx כוח 119 esp מה הבדל בנחם ?
הודעה אחרונה מאת oren1, -
-
- 1 תגובות
- 508 צפיות
אין לי מוסך שאני מכיר. האם שווה לקחת רכב בעלות כזו לבדיקה? ואם כן, חוץ ממנוע גיר ושאסי. הבדיקה גם תגלה בעיה באינג'קטורים או במשאבת סולר?. עוד משהוא שכדאי להתייחס אליו? תודה
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל חברי וחברות הפורום ותודה, אנחנו מחפשים רכב 5 או 7 מושבים (בעדיפות לחמישה מושבים כרגע) רחב, שהמרחק בין שני לולאות האיזופיקס הקיצוניות במושב האחורי הוא 1.10 מטר או יותר אחת מהשניה. חשוב לי שהרכב יהיה מהסוג הבטיחותי ביותר אך יכולה להתפשר במבחינת פונקציות פינוק אחרות ושנת ייצור. אשמח לשמוע אילו רכבים עונים על הצרכים שלנו. תודה ושבת שלום, מיטל.
הודעה אחרונה מאת מיטל דותן, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 736 צפיות
אשמח להסבר
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
רכב קטן 25-30K
מאת Fit-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 639 צפיות
מחפש רכב שהוא יחסית קטן- זה יהיה רכב ראשון שלי , צריכת דלק יחסית נמוכה, לא יקר לתחזוקה והכי חשוב אמין. בגדול התקציב שלי 25K אבל יכול לגלוש טיפה עד 30K אם אמצא משהו ממש טוב ששווה את זה. חשבתי בהתחלה על מאזדה 2 , אבל מחיפוש שעשיתי מצאתי רק רכבים עם ק"מ גבוהה או שהיו בבעלות ליסינג, כך שבינתים לא נמצאה מציאה ... כמובן שאמשיך בחיפושים אחר מאזדה 2 אבל אשמח לעוד הצעות ( אל תציעו לי סיריון בבקשה כי אני לא כ"כ אוהב תרכב הזה) תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום! בחודש האחרון חיפשתי משפחתית קטנה/סופר מיני גדולה במגרשי הליסינג, התקציב היה עד 45K. המכוניות הזולות במגרשים, סביב ה30-35, היו רק פורד פוקוס רובוטית שהעדפתי לוותר בגלל התיבה הבעייתית, ורנו פלואנס, שמצד אחד שמעתי המלצות, ומצד שני שמעתי ביקורות. כשעליתי level אחד במחיר, ושמעתי גם הצעות על קיה ריו, i25, הונדה אינסייט, נתנו לי מאחת החברות הצעה על רכב קיה ריו 2014, עשה 125,000 ק"מ, ליסינג נהג יחיד, המחיר הוא 42,000 (המחירון לרכב הוא 64,000 לא כולל הפחתות על קילומטרז וליסינג). מה אתם אומרים על ההצעה הספציפית הזאת? הבדיקה שעשה מכון הליסינג יצאה יחסית יפה- בסעיף מנוע, יש "חוסר שמן במנוע", הליסינג כמובן מילא שמן ועשה טיפול מאז (מקווה שהחוסר בשמן נובע סת…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 7 תגובות
- 989 צפיות
שלום לכולם, זקוק לייעוץ בקניית רכב ראשון... הצרכים שלי הינם: נסיעה לעבודה יומית של 80-90 ק"מ נסיעה פעם בחודש של 150 ק"מ ולעיתים נדירות אף יותר. - נוסע יחיד לרוב - העדפה לאוטומט, אך אפשרי ידני רצוי רכב עם מנוע טיפה חזק (התנסות רעה עם פיקאנטו, למשל בעליות וכו') מודל 2012+ נראה לי בסדר, דעתכם? תקציב 30K וניתן טיפה עוד לעלות כפונקציה של יעילות/בזבוז אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת Dexx, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות רכב עם מימון, ולכן אני מתעניין בטרייד אין/סוכנות ומגרש... יתרונות/חסרונות? אשמח לעצתכם.
הודעה אחרונה מאת Dexx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן. יש מבצע על הדגם הנ"ל (שזה היחידי מהדגמים של הקקטוס שקורץ לי - מנוע מוגדש שמגיע למומנט שיא בסל"ד נמוך עם קג"מ מכובד בהחלט בהתחשב ברכב, משקל קל מאוד וצריכת דלק מצוינת בנסיעה רגועה). השאלה שלי היא איך הגיר והקלאץ'? במבחני הדרכים היה כתוב שהם מאכזבים בשילוב עם המנוע המצוין ופוגעים ביכולות שלו. בכללי אם למישהו יש היכרות עם הרכב הנ"ל אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב חדש להורים שלי, שלא נוסעים הרבה (בעיקר בתוך העיר). בגלל הגיל שלהם אני מחפש רכב שיהיה להם נוח להיכנס ולצאת ממנו, זאת אומרת גבוה יחסית, והוא לא צריך כל מיני גאדג'טים כי הם לא ידעו מה לעשות עם זה ממילא. מצאתי באתר הזה מגוון רכבים למכירה מתחת ל-35,000 ש"ח http://www.galileasing.co.il/car-sale/ , אני רק לא יודע מה לבחור להם. אני יודע שהצרפתיות נמוכות יחסית, איזה רכב גבוה יותר? אולי השברולט? אני פשוט לא רוצה סתם לטרטר אותם לחנויות...
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
התקציב עד 70,000. הבת הצעירה ( בת 21) רוצה פיאט 500. מה שמעניין אותה זה השיק והיופי של הרכב. הרכב חייב להיות אוטמטי. הנאה מנהיגה, אמינות סחירות ושאר ירקות לא ממש מעניינים אותה. תכלס הפיאט 500 אחלה רכב בכללי למעט הגיר הרובוטי הנוראי שלה- פשוט חווית נהיגה מזעזעת. אבל היא טוענת שזה לא מפריע לה. הצעות לרכב אחר מדליק לא פחות לצעירה אבל קצת יותר נורמאלי מבחינת ניהוג יתקבלו בברכה. פיקנטו/ספארק/ i10 לא באות בחשבון. C1/ יאריס/ פיז׳ו 108 גם לא כי גם להן גיר רובוטי נוראי. אז מה כן?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברים, אשמח להמלצה על מכון לבדיקת רכב אמין באשדוד. תודה מראש, טל
הודעה אחרונה מאת טל 25, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 820 צפיות
בזכות סוף השנה אני מקבל הנחות נוספות, השאלה היא למה? מה אני מפסיד בעקיפין? מחיר הרכב משתנה ב-1/1? הרי בסופו של דבר מחיר הרכב נקבע ע"פ חודש עליה לכביש... לא? מה אני מפספס פה?
הודעה אחרונה מאת green, -
-
שלום חבריי, לאחר שנתיים וחצי שחייתי על שכירויות רכב ממקום העבודה, אוטוטו אצטרך לבחור רכב קבוע. מועמדות חזקות הן ההיברידיות בגלל שווי השימוש הפחות, פוזל לכיוון הנירו. חשוב מאוד להישאר בגזרת השווי שימוש לרכבים עד 140k, איני יודע מה המקפצה במס בנטו ברכבים יקרים יותר. חשיבות לרכב כמה שיותר שקט ומבודד, מרווח ונעים לשהות בו. תודה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 6 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכונן לקנות רכב פנאי בינואר הקרוב, ההתלבטות העיקרית שלי כרגע היא בין יונדאי טוסון 2.0 ליטר לבין הפיג'ו 3008 דיזל פרימיום. גם הסקודה קארוק יכולה להיות אופציה, רק שכרגע לא ידוע בדיוק מתי היא תגיעה. הפיג'ו די מדהימה מבחינה אבזור (פרימיום), וחלל הפנימי של הרכב ממש עכשווי ומעניין. הנסיעת מבחן הדיזל הייתה די מוצלחת, אומנם מרגישים הבדל ביחס לבנזין. אבל לנסיעה יומיומית ולא ספורטיבית היא בהחלט נותנת מענה טוב. הטוסון נראת מצויין מבחוץ. מבפנים היא סבירה, נוסעת לא רע בכלל. לצערי חסרת מערכות בטיחות מתקדמות. די מוצפת בכבישי ישראל. ההבדל בין המחיר של שני הרכב הוא באזור ה25-30K, כאשר הפיג'ו בדגם הפרימיום דיזל יקרה יותר. לא היה מפריע לי להשקיע בפיג'ו, אך א…
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 47 תגובות
- 15.7 אלף צפיות
הי, בספטמבר האחרון הזמנתי פורד קוגה טיטניום וביקשתי שימסר לי עם רישוי של ינואר 2018. בדפי הזמנה עם המפרט עליהם חתמתי שמחתי לגלות שאין מובילאיי. היום, נשלחו לי טפסים חדשים לחתימה ולצערי גיליתי שדחפו לי מובילאיי... קראתי שמשרד התחבורה מחייב מובילאיי מ 2018 לרכבים שאין בהם שמירת מרחק אקטיבית ותיקון סטייה מנתיב. אבל בפורד יש תיקון סטייה מנתיב וסיוע בלימה בעיר. לא מספיק? האם עצם העובדה שרכשתי את הרכב ב 2017 לא פותרת אותי? האם אני יכול להתנגד ולצעוק ממש חזק עד שהיבואן יכנע? גם היום במפרט רשום שאין מובילאיי בטיטניום, רק בטרנד. ( לינק ) ממש לא רציתי רכב עם מובילאיי, יש לי רק דברים לא טובים לומר על המערכת הזו והקומבינה שהיא יוצרת. מה לעשות? אני שוקל לבטל א…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
חוות דעת על וולוו S60 09-10 האם כדאי לרדת ממזדה 6 08 לטובת רכב הנ״ל?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
קיה סורנטו
מאת קוביבוי- 11 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
שלום חברים. אני מעוניין לקנות כעת רכב 7 מקומות מרווח ונוח עם מראה טוב, וכמובן אמין מיד שנייה. (שנתון 2012 לערך) לאחר חיפושים ובירורים הגעתי לרכב/ג'יפ "קיה סורנטו". כעת אני שם לב שיש ברכב הנ"ל כמה תתי דגם; URBAN, EX וכו'. הפערים במחירים בין תתי הדגם הם משמעותיים ביותר במחירון של "יד 2". אין לי מושג מה ההבדל בין הדגמים השונים. אם משהו יודע אשמח לשמוע את ההבדלים ביניהם. (כמובן שאשמח גם לשמוע ייעוץ על הרכב הנ"ל, בלי קשר לדגמים השונים) בנוסף הייתי רוצה לדעת איזה מחירון קובע בשוק? ביד 2 המחירון שונה מהמחירון של לוי יצחק לדוגמא. עוד שאלה: יש רכב כזה על הכוונת שלי, וכשדברתי עם המוכר, הוא אמר לי שעקב נקישות במנוע הוא החליף למנוע חדש מייבוא מחו"ל ( עם קבלות). האם זה …
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי כרגע סיאט לאון FR 1.8T שנת 2015 שרכשתי מהיבואן, וכרגע אני מעוניין למכור את הרכב לטובת חיסכון לרכישה דירה (יוקר המחיה ). הדרישות הן: תקציב - עד 30K מנוע בנזין עם גיר אוטומטי לא מיני/סופר מיני, סדאן או האצ'בק אני יודע שזה בעייתי, אבל מעדיף שיהיה כמה שיותר מאובזר עם כפתורים בהגה ומסך או לפחות אפשרות להתקנה של דאבל דין כ"ס עד כמה שניתן, וכמובן חסכוני ואמין עד כה, הדבר היחידי שמצאתי הוא פורד פוקוס, 2 ליטרים בגרסאת GHIA. איך נחשבת האמינות של הפורד? אני יודע שהגירים שלהם בשנתונים היותר מתקדמים נוטים להתקלקל מהר, גם כאן זה ככה? בכלל כדאי למכור את הרכב שלי בשביל לחסוך באזור 90,000 ש"ח לטובת רכישת דירה? יש לי סכום שחסכתי אבל הוא לא ממש מספיק …
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 654 צפיות
אהלן, מתלבט בין אודי A3 e tron החדשה לבין אינפינטי Q30 מה הייתם ממליצים, תודה
הודעה אחרונה מאת adeebk, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 668 צפיות
אני מניח שהמכללים והמנוע משותפים עם ה208, לא? האם יש מידע לגבי אמינותם? ידוע שניתנת אחריות של 5 שנים על הרכב, אבל בכל זאת, בשביל השקט הנפשי. תיבת ההילוכים היא יפנית ותיקה אז לגביה אין חששות. אשמח לעצתכם.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
הוריי מעוניינים לרכוש רכב חדש (אחרי כמה שנים טובות עם לאנסר 1.8 ) והחליטו ללכת על רכב יחסית גבוה (קרוסאובר/SUV). הם מאוד אהבו את הסיאט אטקה, אבל אין צפי למלאי בחודשים הקרובים ולכן ירדו מהעניין. כרגע הם מתעניינים בפורד קוגה (ברמת גימור טיטניום), לאחר שבדקו מספר אופציות (יונדאי טוסון, קיה ספורטז' ו-HR-V שנמצאה יחסית חלשה). מה דעתכם על הקוגה? איך האמינות שלה? (עניין צריכת הדלק ידוע להם, פחות מ-9 ק"מ לליטר). איזה אופציות נוספות יכולות להיות מתאימות להם? תקציב - עד 165K. חשוב לציין שרוב הנסיעה היא באיזור ירושלים - המון עליות.
-
סוזוקי באלנו החדשה 1 2
מאת esebl-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מחפש לשדרג את הרכב השני במשפחה. בעיקרון חיפשתי בהתחלה יד2 (כלומר יד1) בשנתונים מתקדמים מליסינג או 0 ק"מ, אבל נתקלתי בבאלנו החדשה עם מחיר די אטרקטיבי (יחסית). העניין הוא שלא מצאתי כמעט בגלל ביקורות אובייקטיביות על הרכב.. האם מישהו חווה/שמע/מכיר?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 1 תגובות
- 727 צפיות
הי, אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי הבדיקה הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת car1997, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1. פורד אדג 2009 יד 2 100000 קמ 2. אאודי A6 2009 3.0 290 כס יד 1 100000 קמ אשמח לתגובות ויעוץ
הודעה אחרונה מאת אדרנלין,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 339 אורחים (הצג רשימה מלאה)