ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 708 צפיות
שלום לכל המסייעים אני רוצה לרכוש טנדר 4*4 שישמש אותי בעיקר לנסיעות קצרות, עבודה בחקלאות שכוללת שימוש רב בארגז ונגרר. וכמובן טיולי שטח אמנם לא מטורפים אבל טיולים... כמו כולם, לא באתי להמציא את הגלגל מחדש מתלבט בין טויוטה\ניסאן\איסוזו\מיצובישי. חשוב לי מאוד אמינות וסחירות
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
שלום לכולם, אני לפני קניית רכב ואני מתלבט בין הדגמים וזקוק לחוות דעת על הרכב: קיה פורטה 2009 או 2010 או מזדה 3 2009 הצורה החדשה (התקציב שלי הוא בין 25k - 28k) בעיקרון מזדה 3 מוכר וידוע ובעיקר קיה פורטה לא מכיר ומה שרוצה לדעת מעבר לחוות הדעת המקצועית אמינות, טיפולים-עלויות ותדירות,צריכת דלק נוחות. מי שיש לו המלצות ניסיון עם האוטו גם מוזמן להגיב. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת kobi1989, -
- 0 תגובות
- 569 צפיות
שלום, במהלך השבוע נאסוף רכב שאנו מתכוונים לקנות (מחברת ליסינג) ונבדוק במוסך לפני קניה. 1. נשמח להמלצות על מוסכים מומלצים בירושלים ועל טיפים של אלופים למעמד הזה. 2. מה עלות הבדיקה שנהוג לגבות? תודה
הודעה אחרונה מאת קרנף 1, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 855 צפיות
האם היד הראשונה היה ליסינג, האם היה חברה? אפשר לדעת? אני לא מדבר על פרטים כמו, איזו חברה בדיוק! אלא באופן כללי, פרטי, חברה או שמא ליסינג. תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אשמח לשמוע מה דעתכם על פג'ו 5008 שנת 2013. האם הרכב נחשב בטיחותי? מה היתרונות/החסרונות שאני צריכה לדעת עליו? המון תודה! מיטל
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן כולם, אני בן 21 אחרי שחרור מהצבא, גר בירושלים. יש לי תקציב עד 10 אלף לקניית רכב. בגדול, אני צריך לנסוע בירושלים כל יום לא יותר מ30ק"מ. ושתיהיה אפשרות לצאת לכיוון מרכז בלי בעיות. לא מבין יותר מידי, לא מכיר יותר מידי, פתוח להצעות ודעות תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו בבקשה יכול לעשות לי סדר בנושא? אני שואל על השנים 08-12 בכל סוכנות אומרים משהו אחר. דרישות: אני מחפש בשבילי למשפחה שתתרחב בקרוב. חסכונית אבל חווית נסיעה סבירה קודם כל. נסיעות בעיקר מחוץ לעיר. לא הרבה קילומטראז.מאמין שעד 15. אשמח לשמוע על המלצה אחרת בסגנון. התקציב25K עד 30K.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב אני חדש כאן בפורום אז קודם כל נעים מאוד לכולם.. אני רוצה לקנות רכב והאמת אני לא מבין כמעט כלום ברכבים.אציין גם שלא קניתי אף פעם רכב..אשמח להמלצות על רכבים לפי הנתונים שאני ארשום. הנתונים: שימושים:נסיעות לעבודה וחזרה.המרחק מהבית שלי לעבודה הוא כ-22 ק"מ.בנוסף נסיעות לסופר כפעמיים בשבוע בערך.המרחק בערך כ-5 ק"מ.כמובן שמדי פעם לפעם יכולות להיות נסיעות לקניות, סידורים, משפחה וכו'.המרחקים אמורים להיות בערך 10 ק"מ פלוס מינוס. ידני או אוטומט:רק אוטומט! כמות אנשים ברכב:אני רווק והרכב אמור לשמש בעיקר אותי. תקציב:יש לי כרגע 13K אולי אני יכול להוסיף עוד 2K.בעניין התקציב יש לי קודם שאלה האם מישהו יודע אם בתקציב הזה הסבירות היא יחסית גבוהה שאני כן יכול למצוא רכב אמין…
הודעה אחרונה מאת Iftah Gadon, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני רוצה לדעת את מי ללכת לבדוק קודם. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tamir Farkash, -
-
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
מתלבט בין ב.מ.וו X3 לבין Alpha Romeo Stelvio חדשות. מה היתרונות והחסרונות? האם אחת מהן עדיפה ואם כן למה? במיוחד מדאיג אותי אם יהיה שוק לאלפא אחרי 3-4 שנים. תודה ניר
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן אנשים. לנהג חדש בן 25 שאת רוב נסיעותיו יעשה במרכז ופעם בחודש בערך יעשה תל אביב רמת הגולן וחזרה. הנהג רווק ללא ילדים וללא ציוד שבעיקר זקוק לרכב ראשון ללמוד עליו. הצעתי 107/с1 ידנית אך הוא חושש שהמנוע 1000 לא יקח אותו בהצלחה עד לרמת הגולן והנסיע לשם תגרום למאמץ ובלאי גדול לרכב. אשמח לשמוע את חוות הדעת שלכם.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- 1 תגובות
- 695 צפיות
הי שבת שלום, אני רוצה לרכוש רכב יד 2 ואני מתלבט אם לרכוש בשוק הפרטי או מחברה. מה עדיף? והאם והיה ואני קונה רכב מחברה ובבוא היום אני ארצה למכור אותו אז שווי מחירון הרכב יהיה יותר נמוך מבעלות פרטית כי הבעלות הקודמת שלו הייתה של חברת ליסינג? כי אני יודע שיש לזה משמעות שהרכב הוא חדש עד בן 3 שנים השאלה אם יש לזה משמעות יתרה שהרכב הוא כבר בן כמה שנים ואף יותר. תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 814 צפיות
שלום חברים, ההורים מחפשים להחליף את הפאסאט ברכב אחר קצת יותר פרימיום. מה דעתכם על ה C180 ? איך אמינות המנוע 1.6 עם 156 כ"ס ? בעיות ידועות?
הודעה אחרונה מאת Idan233, -
- 0 תגובות
- 773 צפיות
שלום, מתלבט בין שני רכבים לפני רכישה: 1. סיאט איביזה 2016 מפרטי יד 1, 33,000 ק"מ במחיר 63,000 ש"ח. 2. הונדה ג'אז 2015 היברידית יד 2 מחברת אוויס (נמכר כ-0 ק"מ בליסינג מימוני וחזר אליהם), 30,000 ק"מ, במחיר 65,000. מה דעתכם? ושאלה נוספת לגבי הג'אז - המחירון המשוקלל לפי לוי יצחק הוא 62.5, אבל הם לא מוכנים לרדת שקל מתחת למחיר שציינתי, ובכלל טוענים שהם לא מבצעים הפחתה של 14% על זה שהרכב היה בליסינג מימוני 0 ק"מ, כי ברישיון לא מצויין שהוא מליסינג. (יכול להיות דבר כזה שקונים רכב 0 ק"מ מחברת ליסינג והוא לא מופיע ברשיון כיד 1 ליסינג??) תודה!
הודעה אחרונה מאת takadito15, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היי רציתי לדעת איך ניתן לקבל מידע לגבי מחירי חלקי חילוף ואחזקת רכב...בעיות שיש וצורך בתחלופת חלקים ושחיקה ? מי הגורם? אני מתלבטת בין מספר דגמי מכוניות- מזדה 2, הונדה גאז, סוזוקי, טויוטה יאריס.סיטרואן 3.סוזוקי אני יודעת שהיא זולה. נאמר לי שחלקי חילוף מזדה 2 פי 3 מאחרות. וגורם אחר אמר לי שהונדה מאד יקרה בחלקי חילוף. מה נכון? רוצה לבלות במוסך רק אחת לשנה ובמינימום עלות. האם לגיר אוטומטי פחות בעיות מגיר רציף?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות טויוטה ורסו חדשה ואני מתלבט האם לשלם במזומן או לקחת הלוואה. אני לא מתכנן למכור את הרכב לאחר שנתיים / שלוש. תודה, אבי
הודעה אחרונה מאת Y_u_v_a_l, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ביקשתי לקבל את הרכב בתחילת ינואר, הוצע לי לקחת את הרכב בעוד כשבוע וחצי, בדצמבר ובתמורה אקבל הנחה של כ4000 שקל נוספים מהמחיר שקיבלתי בימי המכירות. הרכב הוא סיאט איביזה fr, צורה חדשה. סך בכל מחיר הרכב יהיה בערך 98000 על הכביש. משתלם או שעדיף לחכות לינואר? אני שוכר רכב במחיר 2500 לחודש. משמע מבחינתי ההנחה היא 6500 שקל.
הודעה אחרונה מאת joelsnet, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש רכב חסכוני אמין וזול לאחזקה רגיל למנוע 2000 אבל יודע שאין ברירה וצריך להתפשר הציפיות שלי מהרכב כבר כתובות למעלה חשוב רק שיהיה לא ידני!!! לא להציע סיריון וגטס פשוט לא מתחבר לרכבים האלה בינתיים הסתכלתי על c1 רובוטית קצת מפחד מהמנוע 1000 מסיבת המזגן הסחיבה של האוטו ועצם זה שאני אוהב לשבת מרווח וההגה לא ניתן לכיוון לאורך (יודע שאולי אאלץ להתפשר) חשוב גם שירגיש יציב ולא נידף עד כמה שאפשר חשוב לא לעבור את ה20 אלף הנסיעות הן בעיקר עירוניות נוסע הרבה מה אתם מציעים?
הודעה אחרונה מאת Kelso, -
-
- 20 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
היי לכולם. יעוץ לגבי ליסינג פרטי(לאחר החזרת ליסינג מהעבודה וירידה בקילומטרז) ברור שזו הלוואה. מאמין שמבצעי סוף שנה הופכים את זה לקצת יותר כדאי ולא מעוניין ברכישה. 1.יש הבדלים בין החברות בתנאים ובעיקר ב"אותיות הקטנות"? 2.מה קורה בהחזרה. כמה מתקטננים ומה המחיר המקסימאלי שמשלמים ככנס? 3. חבילת ביטוח - בעד או נגד? מעוניין בהכל כולל הכל סביב 2000 שקל לחודש. דגמים מומלצים(משפחתית עם העדפה לסטיישן) תודה למייעצים.
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חברים אני מחפש רכב עם עדיפות למשהו קומפקטי אבל עדיין עם סטייל מסויים, שיהיה איתי כאן בעיר הארורה הזאת (תל אביב) עם הרבה גיחות הבייתה (מושב בדרום) והסתובבויות באיזור. מתכנן לשפר את הרמקולים ברכב אם זה רלוונטי. תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אני מחזיק בשנים האחרונות I30 2008, ששירתה אותי בצורה טובה ואמינה. החלטתי להתחדש קצת, התקציב שלי הוא 60K והעדפה העיקרית הייתה להשאר עם יונדאי. ראיתי בתקציב הנ"ל : I30 Premium 2013 (גג פנורמי נפתח) Veloster Inspire 2012 אני רווק , ככה שמבחינת גודל הוולוסטר אמורה להספיק. השימוש ברכב מסתכם בערך ב30 דקות בתוך העיר כל יום. ההתלבטות העיקרית היא האם לוולוסטר יש שוק במידה ועוד 2-3 שנים ארצה למכור אותה? כי הבנתי שהייצור שלה הופסק. בנוסף רציתי לדעת האם ידוע לכם על בעיות כלשהן מהגג הפנורמי הנפתח בI30 ? תודה!!
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , בעבר שאלתי פה לגבי רכב בתקציב של 3-5k ואמרתם לי שזה לא שווה לקנות במחיר הזה כי זה לקנות צרות של אחרים . הקשבתי לכם , חסכתי קצת ועכשיו אני רוצה לקנות רכב באיזור ה15k , אני מקווה שזה מספיק כרגע. אשמח שתייעצו לי איזה רכב לקנות בהתאם לצרכים שלי , אני כמובן לא מצפה לרכב מהשורה הראשונה שנת 2017 אבל סה"כ שיענה על הדרישות.. 1.חסכוני בדלק (חובה) 2.שהרכב לא "יצרח" לי ב110-120 קמ"ש , לא מחפש רכב חזק בטירוף אבל שאוכל לנסוע איתו במהירויות האלו ולא להרגיש את הרכב זועק ורועש . 3.פחות קריטי לי המראה , אם הוא נראה טוב זה בונוס . אם יש רכב שעונה על כל הדרישות והתקציב שלו הוא באיזור ה20k אני מוכן לחסוך עוד קצת בשבילו אם הוא שווה את זה. תודה רבה לכולם…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 905 צפיות
היי תמיד היה לנו במשפחה רכב עתיק בן 15-20 שנה אז החלטתי לפנק את ההורים! בקיצור רכב משפחתי או סופר מיני אוטמטי שיהיה נוח ומרווח יחסית. תקציב עד : 40k בינתיים צמצמתי את זה ל: 1 קיה פורטה 2. קיה סיד 3. מיצובישי לאנסר שקלתי אפילו i10כי זה יאפשר לי לקנות רכב טיפה פחות ישן אבל אני לא סגור על איך הוא משתווה מול הרכבים הנ"ל... כמובן פתוח להצעות של כל דגם שלא מופיע בפוסט תודה!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי ברשותי קורולה GLI שנת 2017,האשה ראתה את הקרוסאובר של טויוטה C-HR והתלהבה מהעיצוב ורצתה אותו. מעבר לעיצוב האם הרכב "שווה" את ההחלפה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
רנו קליאו b
מאת עידו18-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 688 צפיות
ערב טוב. הציעו לי לקנות רכב רנו קליאו b שנת 1999 ידני. הרכב עשה 76000 ק"מ מנוע 1390 סמ"ק יש לרכב מצבר חדש שווה קנייה במחיר של 2500-3000 שקל? תודה...
הודעה אחרונה מאת עידו18, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתלבט בין איביזה reference ידנית מול רובוטית. הידנית זולה בהרבה. האם הידנית אמינה יותר מהרובוטית? האם התיבה הרובוטית אמינה? מה ייתן יותר תמורה לכסף? אישית, אין לי בעיה עם ידני ובכל זאת..
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
רכב חסכוני לזוג + ילד או שניים ל4 שנים הקרובות או יותר. תקציב 25K. קריטריונים בפנים.
מאת Tamir Farkash- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב. אנחנו זוג עם כוונות להתרחב בשני ילדים ב 3, 4 שנים הקרובות. הרכב ישמש אותנו לפחות ל 3 שנים כך שאשמח גם המלצות על קילומטראז רצוי לפני שתקלות הבלאי הגדולות מגיעות/ מה כדאי לבדוק שבוצע מבחינת טיפולים. אם ממש כדאי, אפשר למתוח תקציב עד 30. מחפשים ולפי המדרג הבא: 1. חווית נהיגה לא נוראית (מבחינתי נוראית זה למשל מיקרה או אטראטז' שהן נורא רועשות בתוך התא נהג ועקיפה היא קשה לתכנון.) 2. רכב חסכוני בדלק ובטיפולים, עם אמינות גבוהה ככל הניתן, לאחר שהקריטריון הקדום סונן. 3. שיהיה נוח להעמיס עגלה/בוסטר/אמבטיה ולא על הקשקש. תא מטען מרווח ומושבים מתקפלים, 4. נסיעות בעיקר בין עירוני. מאמין שניסע ממוצע בין 15 ל 20 קילומטר לשנה, יותר לכיוון ה 15. אופציה לביטול כרי…
הודעה אחרונה מאת Tamir Farkash, -
- 3 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב שיהיה חסכוני בדלק ובהוצאות השוטפות , אמין , נוח לנסיעה מרובה (שליחויות/הובלות קטנות כהכנסה צדדית), בלי להתפשר על בטיחות הנהג והנוסעים יותר מדיי. הכיוון שלי הוא טורבו דיזל ידני (לא פוסל גם אוטומט במידה והחלפת הגיר חלילה תהיה זולה במקרה תקלה ושהתנהגות הגיר תקינה ולא קופצנית - נכוותי בעבר קשות מרנו פלואנס טורבו דיזל אוטומטית) ולאחר כמה ימים של שוטטות רשת וחיפושים בפורום זה הגעתי (לדעתי) לשלושת הדגמים שעל פניו נשמעים כמתאימים למשימה: תקציב: 40K-45K 1. סיטרואן ברלינגו טורבו דיזל ידני 2. פיאט קובו טורבו דיזל ידני/רובוטי 3. סיטרואן סי3 פיקאסו טורבו דיזל ידני/רובוטי אשמח לכל תגובה והערה.. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Yossiam8, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
נניח והייתם צריכים להחזיק רכב שישמש אותכם לנסיעה לעבודה וחזרה, ימים ראשון עד חמישי. סה"כ 6-7 ק"מ לכיוון כמעט בלי פקקים. כמה כסף הייתם משקיעים ברכב כזה?
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היברידי ללא תאונות. מאלבר. דורשים עליו 95.000 ש"ח. יש מסמכים שנהג עליו נהג יחיד. אשמח לקבל יעוץ ענייני. תודה
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 271 אורחים (הצג רשימה מלאה)