Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אגיד לך מה המלצתי לאחותי והיא אימצה.

לקנות רכב זול שירידת הערך שלו נמוכה, בטיחותי עד כמה שניתן.

ליישר קו כמו שצריך ולנסוע.

בסוף קנינו 307 שנת 2002 ב-2000 שקל. עם כל התיקונים יצא בסוף 4500 שקל. הרכב מבוטח בצד ג בלבד. כבר 3 חודשים שהרכב נוסע ירושלים-לטרון כמעט כל יום.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מפחד להתעסק עם רכבים בסכום הזה במיוחד שיש לי יונדאי מתיישנת שעולה לי לא מעט. אגב אני לא חייב משפחתית גם סופר מיני תספיק (לא מיני) לכן גם 208 ידנית יכולה לבוא בחשבון והאמת שאני כול לקנות כזו 2015 עם מעט ק"מ והלוואה ממש קטנה, עוד אופציה שאני לא פוסל כלל.

פורסם

יש פה כמה שאלות שלא נשאלו, בעיקר, מה המטרה של התרגיל הזה.

אם המטרה היא למצוא רכב אמין שיכול לעשות 30,000 ק"מ בשנה עם שני ילדים ויעלה הכי מעט שאפשר ובלי בלת"מים - לדעתי אפשר למצוא רכבים זולים יותר משמעותית מ-60,000, שיחסכו הרבה בירידת ערך (בטח לאור הנסועה הגבוהה הצפויה) ועדיין יהיו אמינים מספיק, כמו ה-208 והקליאו שכבר הציעו, וגם הפיאסטה והפונטו יכולות להיות סבירות לגמרי (כולן בגרסאות הידניות שלהן). חלק מהן אפשר אפילו למצוא ב-20,000, ולאחרות תצטרך הלוואה הרבה פחות משמעותית.

אם המטרה היא לקנות רכב ספציפי ב-60,000 בלי צורך אובייקטיבי - זה כבר שיקול אחר לגמרי, ומאוד אישי. יש כאלו שיעדיפו למנף את עצמם למוות בשביל לקרוע ניילונים מאיזו ב.מ.וו., מרצדס או אאודי, ויש כאלו שיעדיפו לקנות את הרכב הזול והפשוט ביותר גם אם הם יכולים לקנות פרארי בלי מימון. פה אתה צריך לשאול את עצמך על סדרי העדיפויות שלך (אף אחד מהם לא רע, רק צריך להבין אם תהיה מאושר יותר עם רכב ב-60,000 והלוואה, או רכב ב-20-30 בלי הלוואה, או עם הלוואה נמוכה משמעותית).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא התכוונתי לקנות מרצדס או אודי, סה"כ סיאט לאון/הונדה סיויק וכו' כדי שיהיה קצת יותר מרווח לנסוע כל המשפחה ביחד בימי שישי או שיוצאים לטייל.

אבל בהחלט גם ה 208 תעשה את העבודה, פשוט רציתי רכב כמה שיותר חדש על הכביש וכמה שיותר מרווח וכמובן חסכוני בדלק.

לא מחפש פאר ולא מחפש לקרוע את הכביש בתאוצות...

פורסם

לא התכוונתי לרמוז שאתה מחפש משהו מפואר, אני מתנצל אם זה לא הובן.

מה שניסיתי להגיד זה שרכישה מתבצעת במפגש של צורך, יכולת ורצון. אחרי שהצורך והיכולת נפגשו (נניח שב-208 ידנית), נשאר עניין הרצון. לגיטימי לגמרי לרצות סיויק או לאון, השאלה היא אם יהיה עדיףלך אישית לרכוש רכב כזה ב-60,000 ולחיות עם ההלוואה, או לרכוש רכב זול יותר ולחיות בלי הלוואה, או עם הלוואה נמוכה משמעותית.

אני חשבתי תקופה ארוכה שעדיף לרכוש רכב במזומן בלבד, גם אם אתה צריך להתפשר. לקח לי זמן להבין שזו החלטה שמתאימה לי אישית, כי אני לא ישן טוב לילה אם אני במקרה חייב למישהו כמה שקלים. מצד שני, אנשים אחרים ישנו מצויין בלילה גם עם הלוואה של עשרות אלפי ש"ח לרכב (או מיליון+ למשכנתא), ויכול להיות שהם יהנו יותר מלקנות רכב יקר בהלוואה (כמובן שההלוואה צריכה להיות כזו שתוכל לעמוד בהחזר שלה, אחרת זה לא טוב בשום צורה שהיא).

בקיצור - זה אישי, וזה נובע מהתועלת שאתה באופן אישי רואה ברכישה של סיויק לדוגמא לעומת 208.

עוד נושא שלא התייחסו פה אליו כל כך הוא שלרכב ב-60,000 יש ירידת ערך גבוהה משמעותית מלרכב ב-20,000. זה לא רק היכולת שלך לרכוש את הרכב מלכתחילה, אלא היכולת (או הנכונות) שלך לשלם נניח 30,000 ירידת ערך במשך 3 שנים (בטח בנסועה גבוהה כמו שלך) במקום לשלם נניח 15,000 ש"ח או אפילו 10,000 ש"ח ירידת ערך. גם זה שיקול.

אני מסכים איתך

פורסם

הכל בסדר :)

ניראה לי שאקבל את העצה שלך לרכוש רכב במזומן או לקחת הלוואה ממש ממש קטנה (כמו שאמרתי אני מאוד מחושב ולא אוהב הלוואות או תשלומים).

תודה רבה!

פורסם

אני גם חושב שהכי חכם במצבך הנוכחי לקחת הלוואה כמה שיותר קטנה.

אני הייתי מחפש מקרר יפני אמין בכדי לדאוג שיהיו כמה שפחות בלתמי"ם אופציונאליים, נניח מיצובישי לאנסר 1.5 ליטר שנמכרת במחירי בדיחה, מציעה נוחות נסיעה טובה, מרווח פנימי מעולה ואבזור בטיחות מלא עם 7 כריות אוויר. נכון היא לא הכי חסכונית אבל בנסיעה רגועה מחוץ לעיר התוצאה לא תהיה נוראית כל כך וכבונוס היא תהיה נוחה ונעימה יותר לשימוש משפחתי מאשר סופר מיני.

פורסם

במחשבה נוספת אני דווקא לא הייתי מוותר על חסכון בדלק לטובת משפחתית.

כי אם אני לוקח הלוואה ומחזיר 250-300 שקל בחודש, עדיף לי כבר לרכוש רכב חסכוני יותר מהיונדאי שיחסוך לי קצת בדלק

וככה אני פחות או יותר מצמצם נזקים (היום אני משלם דלק 900-1000 שקל בחודש, צריכת דלק 1:13 בנסיעה מאוד רגועה מחוץ לעיר, עם פיג'ו 208 ידנית זה אמור להיות פחות).

בקיצור ניראה לי שה 208 ידנית היא אחלה אופציה בשבילי. לא יודע לגביי ה 1.2 טורבו אבל אני מבין שהיא יותר יקרה ולא בטוח שישתלם לי להתאמץ כדי לרכוש אותה. אז כרגע אני דיי סגור על ה 208 ידנית אלא אם אני אמצא אחת 1.2 טורבו אוטומטית במחיר ממש טוב. מה דעתכם?.

פורסם

אוקיי אז לאחר כמה ימים של חיפושים לא אינטנסיביים מצאתי כמה רכבים מעניינים:

1. פיג'ו 208 יד ראשונה 2015 דגם אקטיב גיר רגיל 38000 ק"מ, מחיר נדרש 45K, בעל הרכב אמר שאשר להסתדר על המחיר אם אני רציני, לא אמר בכמה.

2. פיג'ו 208 יד ראשונה 2015 1.2 טורבו אוטומטית בסביבות 50000 ק"מ מחיר נדרש 58K, גם כאן בעל הרכב אמר שאפשר להסתדר על המחיר ולא נקב במספר.

3. פורד פוקוס ידנית 90000 ק"מ, מטרייד אין של מאזדה ופורד שנת 2013 טסט לשנה עברה טיפול לפני חצי שנה כל הטיפולים במוסך מורשה, האם טוענים שהמחירון 48 והם דורשים 38 אלף. אחריות לשנה.

אני מאוד רוצה את הפוקוס, אבל הראש אומר שלא כדאי בגלל הק"מ ויותר גדאי את הפיג'ו הידנית בעיקר בגלל המחיר שלה הנמוך והק"מ הנמוך.

פורסם

אני אקשה עליך עוד קצת:

יש פיג'ו 2008 ידניות שמבקשים עליהן 40 ומשהו. בדיוק אותו מנוע של ה-208, רכב קצת גדול יותר. אמור להיות גם די חסכוני בנהיגה נכונה.

יש גם c3 פיקאסו דיזל (ידניות ורובוטיות), אבל הן לרוב יהיו עם ק"מ גבוה.

בטווח של קצת פחות מ-60 יש סיטרואן c4 עם המנוע והגיר החדשים (כמו של ה-308). יש עכשיו אחת כזו מ-2015 ביד2 שמבקשים עליה 57 (עם 40 ומשהו אלף ק"מ אאל"ט).

אני מסכים איתך

פורסם

פיקאסו דיזל עוד יכולה לבוא בחשבון, אבל השאלה היא מה גובה הביטוח והטסט? זה גם שיקול עבורי...

לפיג'ו 208 ידנית בדקתי ואפשר למצוא גם בסביבות 3500 חובה + מקיף.

האוטומטית יקרה בביטוח באיזה 300 שקל בשנה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ.

לאחר חישוב מפורט שלי, כולל חישוב ריביות וסקר בין הבנקים, הגעתי למסקנה שאני יכול לקחת הלוואה עד 25000 ש"ח.

ז"א התקציב הוא 45000 ש"ח כרגע.

האם אני מגזים אם אני מחפש פיג'ו 308 1.2 טורבו 2015/סיטרואן C4 טורבו 2015 בתקציב שלי או שאני ריאלי?.

בנוגע ל 206, יש כמה ביד 2 שנת 2016, דגם אקסס 1.2 טורבו שדורשים עליה 73000 ש"ח, אבל באותו מחיר אני קונה ליסינג 0 ק"מ. הם לא מוכנים לרדת הרבה במחיר, אני אמרתי להם שלדעתי 45-50 אלף זה מחיר הוגן בהתחשב בכך שב 73K אני קונה חדשה מהחברה עם אחריות.

מה דעתכם?.

• תוכן חדש...