Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי הכי קטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לרכוש רכב משפחתי קטן (באורכו) ככל שניתן, אך ניתן להסיע בו 3 ילדים מאחורה כולל כסא תינוק אחד.

עלות-תועלת גבוהה.

כרגע, לא משנה התקציב.

אשמח לדעת אם עדיף חדש, משומש, או 0 ק"מ.

אמין מאוד - הסיכוי הנמוך ביותר למנוי במוסך.

תודה.

פורסם

לדעתי אם יש 2 כסאות במקסימום וילד באמצע הונדה ג'אז זה מה שאתה מחפש.

גם אמינה,מאוד חסכונית בדלק.

חסרונות - שכח מהנאה זה רכב שמכוון למינימום צריכת דלק.

זה לא יהיה מרווח שם כמו במשפחתית סטנדרטית אבל לדעתי זה יהיה בסדר כל עוד הם ילדים/נערים.

לגבי כדאיות לדעתי ידנית משומשת תתן לך את התמורה הטובה ביותר, כיוון שהמחירים שמוכרים את האוטומטיות ביד 2 זה הזיה, אבל אפשרי למצוא מציאות מידי פעם.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם

כרגע, לא משנה התקציב.

אשמח לדעת אם עדיף חדש, משומש, או 0 ק"מ.

.

איך אפשר לענות לשאלה הזו, אם אין תקציב?

הרכב הכי זול שיכול לשמש 3 מאחור - סיטרואן קקטוס, בנזין, אטמוספרית, ידנית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ג'אז מאד מרווחת אפשר כמה ילדים מאחורה פלוס ציוד. השאלה אם היא תזוז..אם בגלל החסכנות היא לא זזה או כי אין לה כח.אני לעצמי לא הצלחתי לקבל מענה.

פורסם
תגדיר מה אתה מגדיר כלא זזה.

הביצועים של הג'אז סבירים למנוע אטמוספרי וגיר רציף ומה שמסרס אותה זה בעיקר הגיר.

תגדירי- אתה מתכוון:)

נסעתי בגאז והיא מרגישה נורא מתאמצת בכל מהירות.

גיר רציף יש גם ליאריס 1300 למשל (כיום היא 1500) והרכב מתחיל וממשיך נסיעה בצורה יותר זריזה ופחות משתעלת

אשמח לשמוע יותר על החוויה שלך

פורסם

אתה מכיר את הרכב מניסיון? ראה מה כתבתי מהתחושה שלי בנהיגת נסיון ארוכה בה

אשמח לשמוע

לדעתי אם יש 2 כסאות במקסימום וילד באמצע הונדה ג'אז זה מה שאתה מחפש.

גם אמינה,מאוד חסכונית בדלק.

חסרונות - שכח מהנאה זה רכב שמכוון למינימום צריכת דלק.

זה לא יהיה מרווח שם כמו במשפחתית סטנדרטית אבל לדעתי זה יהיה בסדר כל עוד הם ילדים/נערים.

לגבי כדאיות לדעתי ידנית משומשת תתן לך את התמורה הטובה ביותר, כיוון שהמחירים שמוכרים את האוטומטיות ביד 2 זה הזיה, אבל אפשרי למצוא מציאות מידי פעם.

פורסם

סליחה , לא שמתי לב.

התחושה המאומצת/מסורסת נובע מאופן פעולת הגיר (הסל"ד עולה באופן לינארי עד למהירות הרצויה ובדרך כלל מלווה ברעש לא נעים) והכוח לא מתקבל בצורה מיידית יותר כמו במכוניות עם גירים אוטומטים פלנטריים או רובוטיים.

ואופן פעולת דוושת הגז, יותר כמו מתג ופחות כמו דוושה רגילה.

ביאריס 1500 המצב אכן יותר טוב ויש שם גם דימוי הילוכים שעוזרים לה להתקרב לחווית נסיעה של אוטו עם גיר פלנטרי, אבל מדיי פעם עדיין אפשר להרגיש את האופי הרציף, בעיקר בעליות.

פורסם

אז למה לעשות גיר רציף אם הוא פוגע בחווית הנהיגה? בשם חיסכון דלק?

אז ניתן להגדיר את הגאז שיש בה מאמץ של המנוע? או שזה מנגנון ? אני מתלבטת לגבי רכישה שלה ויכולה לציין שזה די מעלה חשש שרכב כזה לא יסחוב מעבר לחווית נהיגה שיש שאלה אם אפשר או אי אפשר להתרגל אליה

פורסם

מזדה 2 לא עם גיר רציף אלא אוטומטי. אבל הרבה אחרות עם רציף. אשמח אם תפרט את ההבדלים ביניהם. גם אוטומטי מגיע לגובה מסוים ואז מחליף הילוך לא? אז למה זה מרגיש אחרת?

פורסם

תשובה מאוד פשוטה לשאלה שלך, הג'אז מצוידת עוד מהדור הקודם בגיר רציף ולא חסר מכוניות שנמכרו כאן עם גיר רציף כמו פיאט פונטו ספייס או מיצובישי ספייס סטאר ועשו כבר קילומטראז' מכובד.

היתרון של הגיר הזה הוא ביעילות שלו מבחינת צריכת דלק ופעולה חלקה והחסרון זה המחיר שהוא גובה בחויית הנהיגה.

על ה"מאמץ" של המנוע כביכול המהנדסים לקחו בחשבון.

בגיר רציף אין הילוכים בכלל אלא שתי רצועות ובגיר פלנטרי יש הילוכים.

מומלץ לקרוא על איך גיר רציף עובד.

יש גירים רציפים שמדמים הילוכים כדי ליצור חווית נהיגה קרובה יותר לגיר אוטומטי (כמו זה שבספארק או בקורולה).

פורסם

איזה עוד מדמים גיר אוטומטי? הספארק אכן מאד כיפית לנהיגה רק קצת קטנה

לא הבנתי את המשפט על פעולה חלקה של גיר רציף כשמנגד אתה אומר שחווית הנהיגה פחות נוחה מאוטומטי?

שאלה נוספת- אם מזדה 2 אוטומטית האם שווה לקנות מבחינת האם הגיר הזה נחשב בעצם מיושן ?נאמר לי שחלקי החילוף שלה יקרים הרבה יותר מסוויפט למשל או פיקאנטו? האם זה נכון? אם אתה יודע.. או מישהו אחר

פורסם
אתה מכיר את הרכב מניסיון? ראה מה כתבתי מהתחושה שלי בנהיגת נסיון ארוכה בה

אשמח לשמוע

כן יש לי את הרכב הזה כשנה - יש לי את הגרסה הידנית 1400 וזה אוטו שהוא קצת שונה מהשאר(1.2 ידני/1.4 רציף) לא אגיד שיש בו חווית נהיגה מטורפת אבל הוא נעים ונוח מאוד ועם אוטו מלא במבוגרים אני נוסע בלי בעיות מיוחדות (גם נסיעות ארוכות לאילת). זה לא רכב של ביצועים אבל בין הבודדים שיענה על הבקשות שלך.

אופציה נוספת היא הטויוטה ספייס-ורסו במימדים חיצוניים של הג'אז אבל עם מנוע של היאריס. לדעתי פחות מרווחת מהג'אז מאחורה.

לגבי מאזדה 2 היחידה שתכיל 3 ילדים מאחורה זו אולי הגרסאת סדאן,שווה לבדוק לדעתי למרות שכמעט כולן יוצאות ליסינג באיבזור מאוד מאוד בסיסי.

now: Honda Jazz 2011 1339 i-vtec 99 HP CVT

past: Honda Jazz 2009 1339 i-vtec 100 HP manual

opel corsa C 2001 EcoTec 75HP manual

פורסם
כן יש לי את הרכב הזה כשנה - יש לי את הגרסה הידנית 1400 וזה אוטו שהוא קצת שונה מהשאר(1.2 ידני/1.4 רציף) לא אגיד שיש בו חווית נהיגה מטורפת אבל הוא נעים ונוח מאוד ועם אוטו מלא במבוגרים אני נוסע בלי בעיות מיוחדות (גם נסיעות ארוכות לאילת). זה לא רכב של ביצועים אבל בין הבודדים שיענה על הבקשות שלך.

אופציה נוספת היא הטויוטה ספייס-ורסו במימדים חיצוניים של הג'אז אבל עם מנוע של היאריס. לדעתי פחות מרווחת מהג'אז מאחורה.

לגבי מאזדה 2 היחידה שתכיל 3 ילדים מאחורה זו אולי הגרסאת סדאן,שווה לבדוק לדעתי למרות שכמעט כולן יוצאות ליסינג באיבזור מאוד מאוד בסיסי.

יש הבדל בין 1300 ל 1400... בכל זאת. אתה לא מרגיש את המאמצים כל לחיצת גז?

איזה מודל הגאז שלך? 2016?

לגבי מאזדה סדן אין 2017 לדעתי.

• תוכן חדש...