Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קשקאי/3008/קדג׳אר/אטקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נהגתי בקשקאי, במבחן השוואתי בינו לבין הספורטג וטוסון 1.6 צריכת הדלק בפועל הייתה זהה לשלושתם (למרות נתון תיאורטי טוב בהרבה של הקשקאי) והביצועים של הקוריאניים היו אפילו עדיפים.

נתון התאוצה של הקשקאי, 12.9 שניות, מעיד על חולשה.

בסך הכל אני מעריך שבנסיעה בתוואי מישורי הוא יהיה בסדר, אבל בעליות ובנסיעה חזקה יותר החולשה תתבטא.

הכי טוב לעשות נסיעת מבחן ממושכת שתיתן לך עוד מידע.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לכל הרכבים הנ"ל יש מערכות בטיחות אקטיביות ככה ששם אין לניסאן יתרון.

אתה רוצה לדעת עד כמה הקשקאי חלש ולא מרשים לנסיעה?

לך תעשה נסיעה ב3008 בנזין.

או שפספסת את העובדה שהבחור מתעניין בגרסאות הבסיס, או שפשוט לא בדקת את מפרטי הרכבים.

הקשקאי בהחלט בולט באבזור הבטיחות מול שאר האופציות שהועלו כאן (טוסון,3008,אטקה).

היחיד שמכיל יותר מערכות בטיחות בדגם הבסיס הוא הספורטז.

ומה אתה מציע לו בעצם, את גירסת הפרימיום בנזין של ה-3008 שמחירה הוא 175Kש"ח?

איך התרשמת מהביצועים של גרסת הבנזין ?

אומנם אני לא Green אבל כפי שרשמתי לך כבר מקודם (ועוד אנשים גם כן), הביצועים גרועים, גם ביחס לקורולה 1.6..

גם אם אתה לא נהג מרוצים, אתה תשים לב לחולשת המנוע ולכך שהמנוע ירעיש עקב מאמץ.

זה לא שאי אפשר לחיות עם זה, אבל אני לא מוצא סיבה לסבול את זה כשאפשר לרכוש את גירסת הדיזל ההרבה יותר מוצלחת.

אבל אם אתה באמת לא יכול/מוכן להשקיע עוד 10K ש"ח, פשוט תלך על הספורטז' 1.6 שיהיה עדיף גם מבחינת אבזור בטיחות.

ואם יש לך סבלנות להמתין למבצע (שיבוא מתישהו) אז תוכל בתקציב לרכוש גם את הספורטז עם מנוע 2 ליטר וגג פנורמי.

פורסם

בתור בעלים של קשקאי בנזין (לפני מתיחת הפנים), ויש לנו במשפחה גם ספורטאג'

בשורה התחתונה שני הרכבים נמכרים באלפים כל שנה כך שכנראה לשניהם יש איכות מסויימת. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא איזה מהם מתאימה לך יותר.

המנוע של הקשקאי אמנם על הנייר חלש ואיטי אבל ביום יום אין לזה שום זכר. עקיפות בכביש מהיר מסתיימות מאוד מהר, התאוצה טובה והרעש במהירות השיוט סביר. תא המטען שימושי מאוד ביום-יום לעניין שקיות סופר וכדומה אבל די קטן למען האמת.

מערכת המולטימדיה המקומית די בסדר. קיבלנו 3 שנים של חיבור סלולרי ואי-אפשר לתאר את הנוחות בכך שיש וייז מחובר כל הזמן בלי לגמור את הסוללה של הסלולרי. כמערכת אנדרויד היא מגיעה מוגבלת אבל יודע שיש מי שפרצו אותה והתקינו אפל מיוזיק, פנגו, סלופארק ושאר אפליקציות שימושיות.

הספורטאג' מרגיש לעומתו גדול, כבד ובעיקר קלסטרופובי בגלל אופן הישיבה העמוק. במיוחד בכיסא שליד הנהג. לפחות הספורטאג' מלא מערכות בטיחות אקטיביות ברמת הבסיס. מנסיוני הקט המערכת של הספורטאג' פחות ידידותית מזו של הניסאן. תא המטען שלו קצת יותר גדול ושימושי.

פורסם

המנוע של הקשקאי 1.2 חלש משמעותית, ואי אפשר להשוות אותו לספורטג, בשום פרמטר,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הספורטאג' מרגיש לעומתו גדול, כבד ובעיקר קלסטרופובי בגלל אופן הישיבה העמוק. במיוחד בכיסא שליד הנהג. לפחות הספורטאג' מלא מערכות בטיחות אקטיביות ברמת הבסיס. מנסיוני הקט המערכת של הספורטאג' פחות ידידותית מזו של הניסאן. תא המטען שלו קצת יותר גדול ושימושי.

הקשקאי שלאחר מתיחת הפנים מגיעה עם כל מערכות הבטיחות כבר בגרסת הבסיס.

״

המנוע של הקשקאי 1.2 חלש משמעותית, ואי אפשר להשוות אותו לספורטג, בשום פרמטר,״

מדוע אתה חושב כך ? מה כל-כך מיוחד בספורטאז?

היום ערכתי נסיעת מבחן ארוכה בקשקאי בנזין. הביצועים היו בסדר גמור. היא נוחה מאוד לנהיגה מורגישה איכותית יותר מהספורטאג. כמו כן היא מגיעה מאוד מאובזרת כבר בגרסת הבסיס

פורסם
או שפספסת את העובדה שהבחור מתעניין בגרסאות הבסיס, או שפשוט לא בדקת את מפרטי הרכבים.

הקשקאי בהחלט בולט באבזור הבטיחות מול שאר האופציות שהועלו כאן (טוסון,3008,אטקה).

היחיד שמכיל יותר מערכות בטיחות בדגם הבסיס הוא הספורטז.

ומה אתה מציע לו בעצם, את גירסת הפרימיום בנזין של ה-3008 שמחירה הוא 175Kש"ח?

אומנם אני לא Green אבל כפי שרשמתי לך כבר מקודם (ועוד אנשים גם כן), הביצועים גרועים, גם ביחס לקורולה 1.6..

גם אם אתה לא נהג מרוצים, אתה תשים לב לחולשת המנוע ולכך שהמנוע ירעיש עקב מאמץ.

זה לא שאי אפשר לחיות עם זה, אבל אני לא מוצא סיבה לסבול את זה כשאפשר לרכוש את גירסת הדיזל ההרבה יותר מוצלחת.

אבל אם אתה באמת לא יכול/מוכן להשקיע עוד 10K ש"ח, פשוט תלך על הספורטז' 1.6 שיהיה עדיף גם מבחינת אבזור בטיחות.

ואם יש לך סבלנות להמתין למבצע (שיבוא מתישהו) אז תוכל בתקציב לרכוש גם את הספורטז עם מנוע 2 ליטר וגג פנורמי.

ספורטאז 1.6?? הבחירה הכי פחות טובה מבין כל הרכבים שבשרשור..

בכל מקרה הקשקאי רכב טוב בהרבה מהספורטאז הפשוטה והחלשלושה,למה לא לקחת רכב נחות יותר ביותר כסף??.

פורסם

באמת שלא מבין איך אומרים שהספורטאז' 1.6 הוא רכב חזק או זריז ביחס לרכבי רנו-ניסאן עם מנוע 1.2 טורבו...

נסעתי בספורטאז' הזה, אפילו האימפרזה ליסינג שהייתה לי אז הרגישה משמעותית זריזה ואוחזת יותר (מספרים על הנייר זה נחמד, מדבר על הרגשה בפועל).

אמנם צודקים שהאטקה וה-3008 הן חזקות יותר (כמו כן גירסת הדיזל של הקשקאי) אבל אם מדובר בנהג לא לוחץ שאינו ממהר לשום מקום, ה-1.2 בנזין יספיק, זה לא שמדובר בעגלה.

בקשר לגיר הרציף, זה עניין של טעם. לדעתי, אם מדובר בנסועה ברובה עירונית, הרציף עדיף על פני גיר רובוטי.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

אבל זהו, שכן מדובר בעגלה..

עשיתי נסיעת מבחן וגם אותי ניסה לשכנע הנציג שהיא זריזה ולא "עגלה", הוא אף הגדיל ראש ואמר לי שברכב מסוג זה עם מנוע טורבו אין ללחוץ על הגז עד הסוף וצריך ללחוץ במדורג.

בסופו של דבר הרכב עגלה, לא משנה איך לוחצים על הגז.

בשביל להתנייד נטו זה בסדר, בשביל להנות קצת בדרך זה כבר ממש לא משהו.

וזה לא שהספורטז זריז יותר, הוא פשוט מאובזר יותר עם מערכות בטיחות ומציע מנוע וגיר נעימים יותר (פלנטרי מול רציף) וביצועים דיי זהים.

לדעתי הוא עדיף על הקשקאי בגירסה זו.

לעומת זאת גירסת הדיזל של הקשקאי הרבה יותר הרשימה אותי מכל בחינה, כפי שציינתי אפילו התיבה מצליחה לעבוד טוב יותר ולדמות תיבה אוטומטית "רגילה".

החסם היחיד שבגללו לא רכשתי את הרכב הוא שהיא לא מיובאת בגירסת טקנה, אך כל השאר בהחלט טוב.

על גירסת הבנזין לא הייתי חושב בכלל, זה פשוט לא זה.

אני פשוט לא מבין למה לנסות לחסוך את ה-10K ש"ח האלו ולסבול (או לא להנות) במשך שנים בזמן שיש אלטרנטיבה טובה יותר.

על אחת כמה וכמה כאשר ההפרש הזה יקטן ויחזור בחלקו (אם לא במלואו) ביום המכירה.

*עריכה,

על פי מחירון יד-2, יש הבדל של 6-7 אלף ש"ח במחיר קשקאי דיזל מול בנזין בת 3 שנים.

בנוסף הן יותר מבוקשות ופחות זמינות בלוח.

אם תוסיף לזה את העובדה שהיא תהיה חסכונית באופן משמעותי (מאוד) מדגם הבנזין תגלה שאפילו מבחינה כלכלית אין היגיון ברכישת הבנזין על פני הדיזל.

ממליץ לך לבקש נסיעת מבחן על הדיזל ישירות אחרי הבנזין ותחליט בעצמך.

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם

בסופו של דבר הרכב עגלה, לא משנה איך לוחצים על הגז.

בשביל להתנייד נטו זה בסדר, בשביל להנות קצת בדרך זה כבר ממש לא משהו.

וזה לא שהספורטז זריז יותר, הוא פשוט מאובזר יותר עם מערכות בטיחות ומציע מנוע וגיר נעימים יותר (פלנטרי מול רציף) וביצועים דיי זהים.

לדעתי הוא עדיף על הקשקאי בגירסה זו.

לעומת זאת גירסת הדיזל של הקשקאי הרבה יותר הרשימה אותי מכל בחינה, כפי שציינתי אפילו התיבה מצליחה לעבוד טוב יותר ולדמות תיבה אוטומטית "רגילה".

ה.

1.אתה כל הזמן מציין שלספורטאז יותר מערכות בטיחות ויותר מאובזרת. זה פשוט לא נכון...

הקשקאי שלאחר מתיחת הפנים מאובזרת יותר ועם מערכות בטיחות טובות יותר משל הספורטאז

2.גרסת הדיזל רועשת משמעותית מהבנזין וכ90% מהמכירות הם של דגם הבנזין

3. צר לי אך ממש לא הרגשתי שהרכב עגלה. היא אומנם פחות חזקה מהפיז׳ו 308 1.2 טורבו שאני נוהג היום , אך לא באופן משמעותי.

פורסם

1.אתה כל הזמן מציין שלספורטאז יותר מערכות בטיחות ויותר מאובזרת. זה פשוט לא נכון...

הקשקאי שלאחר מתיחת הפנים מאובזרת יותר ועם מערכות בטיחות טובות יותר משל הספורטאז

2.גרסת הדיזל רועשת משמעותית מהבנזין וכ90% מהמכירות הם של דגם הבנזין

3. צר לי אך ממש לא הרגשתי שהרכב עגלה. היא אומנם פחות חזקה מהפיז׳ו 308 1.2 טורבו שאני נוהג היום , אך לא באופן משמעותי.

1. זה כן נכון. לספורטז גם תיקון סטיה מנתיב ולא רק צפצוף כמו בקשקאי.

2. בדיוק להיפך, הדיזל מרעיש משמעותית פחות מהבנזין, אבל כנראה שכל עוד שלא תעשה נסיעת מבחן לא תדע.

3. אם לא עגלה אז איך תקרא בדיוק לרכב האיטי ביותר בקטגוריה?

אגב לא הבנתי מה קשור נתון המכירות מעבר לזה ש:

א. רוב האנשים מתקמצנים על תוספת התשלום ואין להם מושג מה הם מפספסים.

ב. אם אני לא טועה לפני מתיחת הפנים הפרש המחיר היה גבוה יותר, אך יכול להיות שאני טועה במקרה זה.

בכל מקרה תעשה מה שאתה מוצא לנכון.

פנית לקבל ייעוץ אך עושה הרושם שאתה החלטת כבר לפני שפנית ולא ממש משנה כמה חברים כאן יגידו לך שהרכב איטי והמנוע לא משהו, אתה תשאר בדעתך.

אז במקרה זה עדיף באמת שתלך על הבנזין ותהנה.

תתחדש

פורסם
נסעתי השבוע ברנו קאג'אר (דיזל),

צפופה יחסית ורועשת (בפקקים רעש המנוע מורגש ביותר), סוחבת ממש לא משהו.

בקיצור לא מציאה.

רועשת? כן, בהנעת בוקר קרירה ובעמידה. בנסיעה מנהלתית בקושי מרגישים שזה דיזל, הבידוד טוב והעסק יחסית שקט.

הבנזין אומנם חזקה וזריזה יותר לעומת הדיזל, אך בהאצות ביניים הדיזל מרגישה קלילה יותר.

לגבי הקשקאי - הבנזין יחסית חלושס, יש מי שזה ירגיז אותו ויש מי שזה מספק אותו (95% מהלקוחות).

אני הייתי בוחר בגרסת דיזל, היא נוסעת הרבה יותר טוב, חסכונית הרבה יותר והיא מרגישה הרבה יותר מגובשת מהבנזין.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

עדיין , בהנתן תקציב מוגבל ,הייתי רוכש את הרכב במחיר המינימלי שעדיין עונה על הצרכים שלי . אתם שוב דוחפים את פות"ש לרכבים יותר יקרים, יותר חזקים למרות שהוא מצא את הרכב המאוזן עבורו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הספורטאז'\טוסון בגרסת ה 1.6 יפסידו במבחן ההאצה גם לעגלות השבורות בסופר של רמי לוי.

והקשקאי 1.2 (לא נסעתי על הדיזל) אפילו יותר חלש מהן ומסורס בגלל בגיר.

הספורטאז 1.6 נותנת את חבילת הבטיחות\גודל\מחיר\אבזור הכי טובה בשוק נכון להיום והיא מככבת בזכות ולא בחובה.

(לשלילה- היא לא חסכונית בדלק, מושב הנוסע הקדמי לא מתכוונן לגובה, ולדעתי היא מכוערת מאוד)

לטוסון 1.6 חוץ ממולטימדה נוחה ופרונט שלטעמי יפה אין מה להציע ולא ברור לי מי קונה אותו.

אישית, בחרתי בספורטאז.

אישית 2, הרכב הבא ככל הנראה יהיה ספורטאז 2.0 (חסר לי כח וגג פנורמי)

אם הייתי צריך להשקיע מכספי- אז היה נכנס שיקול הדלק וירידת הערך: ככל הנראה הייתי הולך על הקשקאי דיזל.

בהצלחה

פורסם

שמע, למה להאמין לי, אני הרי קשקשן (האמת שאולי אני אכן כזה)..

אז פשוט תקרא קצת כתבות רכב ותראה בעצמך.

בניגוד למקובל בקטגוריה, ומתוך רצון להציג תצרוכת דלק רשמית נמוכה יותר (ולזכות כך בהטבות מס), מציידת ניסאן את הקאשקאי במנוע טורבו-בנזין בנפח 1.2 ליטר של רנו, עם תיבת הילוכים רציפה. עם הספק מרבי של 115 כ"ס בלבד ותיבה בעלת שיהוי מטריד לעיתים, יחידת הכוח הצרפתית-יפנית אינה מספקת. הביצועים פושרים בעיקר ביציאה מהמקום אך גם בהאצות ביניים. בניגוד לנתונים הרשמיים, מנוע הטורבו הקטן מתקשה להתמודד עם משקל הרכב. באופן מפתיע, גם תצרוכת הדלק אינה מרשימה במיוחד (ורחוקה באופן ניכר מהנתון הרשמי), והיא עדיפה רק במעט על צמד הקוריאניות עם 10.2 ק"מ לליטר בממוצע. הטוסון והספורטאז' מציעים באופן טבעי ביצועים מאד דומים, ואופי פעולת מנוע-תיבת הילוכים עם הבדלים זניחים בלבד. בשני במקרים מציעים רכבי פנאי אלה אספקת כוח מרשימה, שקטה ואחידה יותר. כל אלה באים לידי ביטוי בנסיעה נינוחה יחסית לקאשקאי. תצרוכת הדלק בשניהם עמדה על כ-10 ק"מ לליטר, למרות שהשניים אינם מצויידים במערכת עצור-סע בדומה ליריב היפני.

לא עדיף לא מבחינת צריכת דלק (על אף ההצהרות הבומבסטיות) ולא מבחינת ביצועים (האמת שזה היה צפוי אפילו מהקטלוגים)..

מקור:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4764636,00.html

אם אתה לא סומך על ynet אז אתה יכול למצוא את אותה ההתרשמות גם בשאר העיתונות ואף בכתבות מחו"ל.

בהצלחה

• תוכן חדש...