Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוודאי ע"י רישום בהזמנה שהרכב חהחה רישום 2018 ושהם מתחייבים שהרכב הוא לאחר מתיחת פנים. תוודאי גם רישום שאם את מקבלת לא מה שהובטח/סוכם, את מקבלת החזר מלא של הכסף

פורסם

וגם תוודאי איזה צבע הרכב שתקבלי, מתי בדיוק תקבלי אותו, מה הוא כולל מבחינת איבזור מולטימדיה קודנית כספת מובילאיי מגנזיום וכו', מהם תנאי התשלום, מה קורה במקרה של ביטול עיסקה וכו'.

הכל חייב להיות כתוב במפורש בחוזה הרכישה. אל תסמכי על שום דבר שנאמר בעל פה.

אם את יכולה לקחת מהם את החוזה ולעלות לכאן להתייעצות זה הכי טוב.

פורסם

כן כמובן אני אבדוק הכל ואחתים על הכל.

אני עדיין מאוד מבולבלת וככל שאני מדברת עם יותר אנשים כך אני יותר הולכת לאיבוד.

התחלתי לחשוב אולי עדיף לי בכלל לקנות מיד פרטית שהיה על הכביש כמה חודשים כי הוא עבר ירידת ערך מסוימת, המחיר הוא כמעט אותו מחיר כמו ליסינג 0 ק"מ אבל ירדו לי פחות אחוזים במכירת הרכב (???) כי היד הראשונה היא פרטי ולא ליסינג. כבר לא ברור...

ואז בדקתי עם הבנק הלוואה והם נותנים ריבית נמוכה יותר משמעותית אם אני קונה מיבואן/ליסינג 0 ק"מ ולא מפרטי ואז הרכב משועבד עד לתום תקופת ההלוואה.

דבר נוסף, אני חייבת למכור את הקטנה שלי לפני תום השנה אחרת נגיע ל 2018 ואני מפסידה כמה אלפים טובים, מצד שני אני אשאר בלי רכב חודש חודשיים וזה ממש מכה בשבילי. השכרה יקרה לי..

בקיצור אני מבולבלת והכל מתחיל ונגמר בדבר הארור שנקרא - כסף!!!

פורסם

לדעתי האישית אם את סגורה על הדגם הזה עדיף לקנות אותו במסלול ה0 ק"מ. באתרי השוברים מציעים דגם שמכונה "מאזדה 2 דינמיק 2018" בתוספת של כ-1500 ש"ח(לעומת 2017), תצרי קשר ותבררי עם מדובר בדגם שעבר מתיכת פנים. אופציה נוספת היא לגשת ישירות לחברות הליסינג ולחפש אצלהם את הדגם הספציפי.

אני גם חושב שזאת אופציה טובה ויודע שפערי המחיר באלבר מאוד משמעותיים. הייתי מתחיל שם וממשיך לחברות אחרות.

פורסם

בבקשה בלי הצעות לרכבים אחרים, אני סגורה על הבחירה שלי.

מתנצל מראש, לא מתכוון להציע ממש רכב אחר, אבל בכל זאת, עצה אחרת מזקן קצת טרחן. כשאת כותבת את זה:

בקיצור אני מבולבלת והכל מתחיל ונגמר בדבר הארור שנקרא - כסף!!!

זה נשמע כאילו את לא באמת במקום הנכון כרגע לקנות רכב חדש ב-100,00₪ בהלוואה של 50%.

מה יקרה אם לא תצליחי למכור את הרכב שלך? אם תקבלי הצעות ממש נמוכות עליו? השוק היום מאוד קשה ומוצף בהמוני רכבים, לפי מה קבעת את הסכום שישאר לך אחרי המכירה? אם זה לפי המחירון, כדאי מאוד שתבדקי שוב בכמה רכבים דומים מפורסמים ביד2, ומזה תורידי כמה אחוזים טובים כדי באמת למכור.

וגם, איזו הלוואה את לוקחת? אם זו הלוואת בלון, יכול להיות שכשתצטרכי להחזיר את הבלון הרכב יהיה שווה פחות משארית ההלוואה. מה תעשי אז? תקחי עוד הלוואה?

את החלומות תשאירי לזמן אחר שתוכלי באמת לממש אותם. עדיף לנהוג ב-i20 ישנה קצת מלהכנס לחוב לא קטן בשביל רכב שהוא בעיקר קצת חדש יותר. מילא אם היית מדברת על איזו ג'וליה תלתן, אבל בשביל מאזדה 2, לדעתי, זה פשוט לא שווה את זה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

התכוונתי שאני סגורה על מאזדה 2, לא מהיכן אקנה.

אתה לחלוטין צודק, זה חלום רחוק משנת 2008 והחלטתי שהגיע הזמן לממש. המחירון של הקטנה הוא 51 ואף אחד לא מתקשר.. היא מאוד שמורה עם קילומטרז' נמוך וקניתי ממישהי, לא השכרה/ליסינג. מוזר לי שאין מענה.

אני לוקחת הלוואה מהבנק והציעו לי ריבית ממש נמוכה. בדקתי מה אוכל לשלם כל חודש מבלי שזה יחנוק אותי.

אני לא יכולה להסביר במילים אבל אני ממש מאוהבת ברכב הזה (כולה מאזדה קטנה) אז למה לא? אני בשלב בחיים שאני רוצה מעבר לפרקטי, רוצה מפנק. בשבילי זה רכב מפנק, נכון שאין לי דרישות גבוהות?

את המזראטי גראן טוריסמו נשאיר ליום אחר 8)

פורסם
המחירון של הקטנה הוא 51 ואף אחד לא מתקשר.. היא מאוד שמורה עם קילומטרז' נמוך וקניתי ממישהי, לא השכרה/ליסינג. מוזר לי שאין מענה.

זה המצב היום - בשנתיים האחרונות אנחנו מתקרבים ל-300,000 רכבים חדשים בשנה. יש לזה מחיר בדמות חוסר ביקוש למשומשות וירידת ערך גבוהה.

אני לוקחת הלוואה מהבנק והציעו לי ריבית ממש נמוכה. בדקתי מה אוכל לשלם כל חודש מבלי שזה יחנוק אותי.

אני לא יכולה להסביר במילים אבל אני ממש מאוהבת ברכב הזה (כולה מאזדה קטנה) אז למה לא? אני בשלב בחיים שאני רוצה מעבר לפרקטי, רוצה מפנק. בשבילי זה רכב מפנק, נכון שאין לי דרישות גבוהות?

את המזראטי גראן טוריסמו נשאיר ליום אחר 8)

אני באמת לא מנסה להיות ביקורתי. נשמע שאת מתנהלת בסה"כ בצורה מחושבת פחות או יותר. את רק צריכה להבין אם שווה לך לשלם את ירידת הערך של רכב חדש, שהיא גבוהה משמעותית מזו של רכב משומש. כולנו בשלב בחיים שאנחנו רוצים מעבר לפרקטי, השאלה אם אנחנו גם יכולים להרשות את זה לעצמנו. את באמת מוכנה להפסיד, במקרה הטוב, 40,000 ש"ח על רכב בשלוש השנים הראשונות?

לדעתי - אם את במצב שאת מגיעה לקצה גבול היכולת הכלכלית בשביל רכב חדש - חכי קצת. תישארי עם היונדאי עוד שנה או שנתיים, ואז תקני מאזדה כזו בת שנתיים - שלוש. היא כבר תעלה הרבה פחות, ואת תחסכי עשרות אלפי שקלים בירידת ערך. כשתגיעי למצב שאת יכולה לממן רכב חדש יותר בקלות (ורצוי מההון העצמי, רצוי גם שישאר עוד קצת הון עצמי אח"כ) - תקני חדש.

אבל זו רק דעתי האישית. אם את יכולה לממן את הפרויקט הזה בצורה סבירה, ומבינה את ירידת הערך הצפויה - תתחדשי!

אני מסכים איתך

פורסם

יש הרבה במה שאתה אומר, אף אחד לא אוהב להפסיד ורכב - זה בזבוז מוחלט של כסף! קניתי את היונדאי שלי לאחר שספגה את את ירידת הערך הראשונה (קניתי אותה בת שנה וחצי עם 6000 ק"מ) ואם אני אמכור ב 50 (אמן) יצא שכל שנה הפסדתי 7000 ש"ח! זה מטורף.

אגב, איך הגעת ל 40 אלף בשלוש שנים?

אם אני לא קונה 0 ק"מ העדיפות שלי לקנות רכב בן שנה והפער היא קטן. ביד 2 אנשים פרטים מפרסמים מאזדה בת שנה במחיר של 90 בערך ובליסינג אני מאמינה שאצליח לקנות ב 92.

פורסם

ירידת ערך של רכב חדש בשלוש שנים היום נעה בין 40 ל-50 אחוז, פרט למקרים מיוחדים. לא נראה לי שמאזדה 2 היא מקרה מיוחד. אם היא עולה 100,000₪ כחדשה, ירידת ערך סבירה תהיה 40,000₪ בשלוש שנים.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

כמובן, אבל אם תקני רכב בן 3 ותמכרי אחרי 3 שנים כדי לקנות שוב רכב בן 3 ההפסד ירד אפילו עוד. ההפסד הכי גדול הוא בשנים הראשונות.

ושוב, אני לא נגד לקנות רכב חדש, רק לא חושב שכדאי להלחץ כלכלית בשביל זה. אבל אני מבין שיש דעות שונות, וזה לגמרי בסדר.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...