Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אישית הייתי מעדיף לרכוש פיקנטו בת 3 מהשכרה ב-30K, עם פריסה ל-60 תשלומים - מאשר לנסוע באוגוסט על רכב בלי פתחי איוורור או סתם קרש גיהוץ עם גלגלים כמו האלטו.

ההפרש החודשי הוא גג 200 ש"ח, החיים השוטפים נראים אחרת לגמרי.

אז בוא נשחזר את ההמלצה - אתה ממליץ לפות״ש שכתב שהוא סטודנט וככל הנראה אין לו הרבה כסף ללכת לחברת השכרה ולקנות פיקנטו יוצאת השכרה ב30k.

עכשיו, רכב יוצא השכרה שעבד קשה יהיה כנראה אחד שידרוש אחזקה(מפאת הבלאי שלו - מה לעשות גם קיה פיקנטו שמגיעה ל130 אלף ב3 שנים תהיה עם בלאי גבוהה) שגבוהה יותר מלקנות רכב כמו 107? ככל הנראה שכן.

עלות ההלוואה? נכון שההלוואות לא בשמים אבל כמובן שזה משהו שצריך לשכלל ויכול להגיע ל1000-2000 שקל, כמובן אם אתה לוקח רכב במלא תשלומים אתה בנקודת מיקוח נחותה אל מול הסוחר הממולח של חברת הליסינג? שינסה לדחוף לך את הנבלה במחיר גבוהה מאוד יחסית(אולי גם מחירון?) כי ״אתה לוקח במלא תשלומים זה הטבה בפני עצמה״.

בניגוד אליך אני ממליץ לוותר על התענוג.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז בוא נשחזר את ההמלצה - אתה ממליץ לפות״ש שכתב שהוא סטודנט וככל הנראה אין לו הרבה כסף ללכת לחברת השכרה ולקנות פיקנטו יוצאת השכרה ב30k.

עכשיו, רכב יוצא השכרה שעבד קשה יהיה כנראה אחד שידרוש אחזקה(מפאת הבלאי שלו - מה לעשות גם קיה פיקנטו שמגיעה ל130 אלף ב3 שנים תהיה עם בלאי גבוהה) שגבוהה יותר מלקנות רכב כמו 107? ככל הנראה שכן.

עלות ההלוואה? נכון שההלוואות לא בשמים אבל כמובן שזה משהו שצריך לשכלל ויכול להגיע ל1000-2000 שקל, כמובן אם אתה לוקח רכב במלא תשלומים אתה בנקודת מיקוח נחותה אל מול הסוחר הממולח של חברת הליסינג? שינסה לדחוף לך את הנבלה במחיר גבוהה מאוד יחסית(אולי גם מחירון?) כי ״אתה לוקח במלא תשלומים זה הטבה בפני עצמה״.

בניגוד אליך אני ממליץ לוותר על התענוג.

מעולם לא נתקלתי ברכב בן 3 עם 130K שנמכר ישירות בחברת השכרה. אלה נבלות שהולכות לסוחרים.

בד"כ רכבי השכרה בני 30 מגיעים עם 80-90K, שזה לא ממש חדש ונוצץ אבל גם לא סוף העולם.

כל הליקויים מטופלים לפני קנייה, אתה מקבל רכב מודל 2014 ולא 2011 (כמו עם ה-107 ב-20K) - וכל מה שהוספת זה 10K לאורך 5 שנים - שזה סביבות 200 ש"ח בחודש אחרי ריבית.

בתמורה אתה מקבל רכב הרבה יותר מוצלח. תרשום פה בפורום את הצירוף "מזגן 107" ו"מזגן פיקנטו", תראה מי מתלונן יותר בקיץ. מה לעשות, כשזה יום חם (כמו כמעט כל יום בישראל) ואתה רוצה רוח קרה ונעימה בפנים - זה לא באמת מעניין אותך שיש פתח איוורור ענק שזורק אוויר קר על שמשה לוהטת.

זה תכנון שמתאים לאירופה, שם לחלק מהמכוניות אין בכלל מזגן מלכתחילה, רק חימום.

כמו כן, יש לפיקנטו 4 כוכבים במבחן ריסוק, בעוד לפיג'ו יש 3, יש 70 ליטר יותר בתא המטען, חלונות נורמלים מאחורה ולא חרכי ירי, הפיקנטו הוצגה ב-2011 בעוד ה-107 היא מכונית שהוצגה בשנת 2005 - ובאופן כללי בפיקנטו יש תחושה שאתה נוסע באוטו - לא בצעצוע.

זו לא בושה להתפשר על רמת המכונית בשביל לחסוך כסף - אבל אם אתה מסוגל לעמוד בתשלום הנוסף, אז עדיף לקנות מכונית נורמלית.

פורסם

עניין המזגן זה עניין שנוי במחלוקת וכדאי פותח השירשור יבדוק זאת בעצמו.

נכון שלפיקנטו יש חלונות מאחור, אבל תכלס, כמה פעמים אתה משתמש בהם במיוחד אם אתה נוהג לבד?

הפיקנטו הידנית הרבה פחות אטרקטיבית מהאוטומטית.

בפנים היא מרגישה אכן מושקעת יותר עם דיפון מלא, השאלה אם זה שווה לפותח השירשור לקחת הלוואה לכמה שנים טובות בתור סטודנט.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אצלי בספר, אם יש ספק - אין ספק.

יולי-אוגוסט כבר עבר, אין הזדמנות לבדוק בזמן אמת אם המזגן ב-107 עושה את העבודה מבחינת הבנאדם או לא.

שכחתי בכלל את עניין הדיפון החלקי - פח חשוף בקיץ זה בכלל סיוט.

ההלוואה של 200 ש"ח בחודש גם חוסכת באחזקה - מה לעשות, יותר קל להחזיק רכב בן 3 מאשר רכב בן 6 - כך שגם כאן יש קיזוז מסויים - אז אנחנו כבר מדברים על סכום נמוך יותר בממוצע מדי חודש - כאן פותח השרשור יעשה חשבון עם עצמו, האם הוא לא יקלל את עצמו מדי יום בקיץ.

פורסם

אבל הבלאי המואץ שיוצרת ההשכרה והקילומטרז שהוא פי 3 מהממוצע השנתי תעמיד רכב בן 3 במצב של רכב בן 9 - ואז רכב סטנדרטי בן 6 יהיה עדיף.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ד"ר סובארו:

יש לך 107?

השכרת פעם 107 לתקופה של חודש?

נהגת פעם עם 107 לשבוע באוגוסט?

נהגת יום אחד ב107 באגוסט ובאותו יום בפיקנטו (1000)?

אתה פשוט החלטת משהו, ממוחך הקודח ומאז, שאני פה בפורום אני קורא את האזהרה המטופשת שלך שלא מבוססת על נסיון אמיתי.

אולי תקשיב לאלו שיש להם נסיון אמיתי?

תריץ בעצמך את החיפוש שהצעת ותמצא לי בעלי 107 שמתלוננים על זה שהמזגן שלהם קטסטרופה בגלל שאין פתח מרכזי מתכוונן. לדעתי לא תמצא מישהו כזה.

מה שכן תמצא בכל שרשור על 107 זה איזה אחד הזוי -אולי ד"ר -שמייד קופץ שהוא לא היה קונה כי...

אבל הוא גם מעולם לא קנה.

פורסם
ד"ר סובארו:

יש לך 107?

השכרת פעם 107 לתקופה של חודש?

נהגת פעם עם 107 לשבוע באוגוסט?

נהגת יום אחד ב107 באגוסט ובאותו יום בפיקנטו (1000)?

אתה פשוט החלטת משהו, ממוחך הקודח ומאז, שאני פה בפורום אני קורא את האזהרה המטופשת שלך שלא מבוססת על נסיון אמיתי.

אולי תקשיב לאלו שיש להם נסיון אמיתי?

תריץ בעצמך את החיפוש שהצעת ותמצא לי בעלי 107 שמתלוננים על זה שהמזגן שלהם קטסטרופה בגלל שאין פתח מרכזי מתכוונן. לדעתי לא תמצא מישהו כזה.

מה שכן תמצא בכל שרשור על 107 זה איזה אחד הזוי -אולי ד"ר -שמייד קופץ שהוא לא היה קונה כי...

אבל הוא גם מעולם לא קנה.

האמת שאני שכרתי לסופש באוגוסט לפני כמה שנים 107 וסבלתי, מאוד.

מהרשימה אני ממליץ על אלטו, נכון שהיא רק 4 מושבים, אבל אתה סטודנט וזה בסדר גמור (לפי דעתי גם נראת הכי נורמלית)

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
אצלי בספר, אם יש ספק - אין ספק.

יולי-אוגוסט כבר עבר, אין הזדמנות לבדוק בזמן אמת אם המזגן ב-107 עושה את העבודה מבחינת הבנאדם או לא.

שכחתי בכלל את עניין הדיפון החלקי - פח חשוף בקיץ זה בכלל סיוט.

ההלוואה של 200 ש"ח בחודש גם חוסכת באחזקה - מה לעשות, יותר קל להחזיק רכב בן 3 מאשר רכב בן 6 - כך שגם כאן יש קיזוז מסויים - אז אנחנו כבר מדברים על סכום נמוך יותר בממוצע מדי חודש - כאן פותח השרשור יעשה חשבון עם עצמו, האם הוא לא יקלל את עצמו מדי יום בקיץ.

אבל ב30 אלף הוא יוכל לרכוש פיגו/c1 מודל 2014 בערך.

בדיוק כמו הפיקנטו שציינת רק ללא הלוואה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בחודש עבר יצא לי לסוע גם על פיקנטו השכרה וגם על ה107 של אימא.

לא הרגשתי הבדל ובפיקנטו היה חם יותר (אם כי יאמר לזכותה שהיא בצבע כהה יותר).

פורסם

מדלגים פה על הספארק כאילו היא לא קיימת. הכי חזקה מכולן, נראית סביר (בעיני כל הקטגוריה הזאת נראית כמו נעליים) איבזור בסדר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בטווח מחיר כזה כשאפשר לקנות פנדה(צורה חדשה) או קליאו, לא מבין למה להסתכל בכלל על כול קבוצת המיני עם הפח החשוף ותחושת הקמצנות, או להתסכל על רכבים חלשים ולא חסכוניים כמו פיקנטו או ספארק.

פורסם

אני גם הייתי בחיפושים לא מזמן בתקציב הזה לרכב שני לבית, קליאו ופנדה צורה חדשה מאוד קשה למצוא בתקציב הזה, ספארק יש בכמויות הבעייה שעל רובם רוצים יותר מ 20k ומשום מה חלק גדול מהרכבים האלו שחוטים ולא שמורים. בסוף קניתי c1 שנת 2012, הרכב ברשותי חודש הוא רועש, המושבים לי לפחות נוחים, בתנועה עירונית מספק קצב סביר, בעליות מורגש החוסר כוח.

לגבי מזגן, המזגן די טוב והרכב מתקרר מהר. מה שכן בעמידה העוצמה שלו יורדת אבל לא משהו דרסטי.

סה"כ אחרי חודש די מרוצה מהרכב

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם
אבל ב30 אלף הוא יוכל לרכוש פיגו/c1 מודל 2014 בערך.

בדיוק כמו הפיקנטו שציינת רק ללא הלוואה.

התקציב שלו הוא 20K. לא 30. אפשר גם לקנות פיקנטו\107 חדשה פלוס מינוס באותו סכום כסף (סביבות 60K) - לא כ"כ הבנתי מה הפואנטה שלך.

בכל מקרה, לא משנה איך תסובב את זה - 107 הוא רכב נחות בכל פרמטר מהפיקנטו, למעט בסעיף צריכת הדלק, שם הפיקנטו מזייפת - האוטומט 1200 שתיין וגם מנוע ה1000 לא מספק את אותה תצרוכת כמו המתחרות.

לגבי אמינות, אני מניח שאף אחת מהן לא באמת בעייתית.

פורסם

אם הבנתי אותך נכון הצעת לעלות לתקציב של 30 אלף ולקחת הלוואה על מנת לרכוש פיקנטו 2014 יוצאת השכרה.

אבל באותו התקציב,אם כבר לעלות אותו, ניתן לרכוש באותו תקציב פיגו או סיטרואן מאותה שנה בערך ללא הלוואה ומיד פרטית.

אבל ב 20 אלף פיקנטו הוא לא ימצא.

• תוכן חדש...