Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני סטודנט שנה א', מחפש רכב מיני אמין חסכוני ומשנתון כמה שיותר גבוהה, ידני בלבד.

פיג'ו 107/ סוזוקי אלטו באות בחשבון, לדעתי

סיאט מיי - הכי הרבה רכב לשקל.

תקציב 20k פלוס מינוס.

בקצרה מה שכבר הבנתי על הרכבים הנ"ל:

107- מנוע דאיטסו - בלוק זהה לסיריון 1.0 מנועים אמינים אך עדינים.

אלטו - מנועים ותיקים ואמינים( מרוטי) של אלטו הגרסא היפנית שלא הגיע לארץ (שרשרת טיימינג, ואירדיום ככה שמבחינת טיפולים כדאית אך מרגישה ממש קופסת שימורים)

סיאט מיי-

אני לא מצליח למצוא מידע על הסיאט מיי מבחינת אמינות, החיסרונות היחידים שמצאתי זה קושי בשילוב הילוך ראשון ורוורס, כיסא נהג שלא מתכוונן לגובה.

אני אשמח למידע נוסף מבעליי הרכבים הנ"ל.

תודה :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לסיאט מיי יש יתרון בדמות מנוע חזק יותר ובלימה אוטונומית.

הפיגו והאלטו רכבים אמינים וחיסכוניים.

אני גם זוכר משהו לגבי קושי בהעברת הילוכים בסיאט מיי אך לא זכורות לי בעיות משמעותיות.

תשקול גם את הפיאט פנדה, מנוע fire ותיק ואמין עם נוחות עדיפה על הפיגו והאלטו, כמו כן המנוע הוא 4 צילנדרים לכן לא רועד בעמידה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כשהייתי סטודנט גם לי הייתה אלטו ידנית, הוצאתי אותה חדשה מסוכנות ב-2010 ב 61000 שח.

החזקתי רכב כשנתיים וחצי ו 51000 קילומטר.

הרכב מאוד חסכוני, בנסיעות ארוכות הגעתי ל 21 קילומטר לליטר במשאבה, ממוצע עמד על 17-18 קילומטר לליטר.

כמו כן טיפולים היו זולים (יחסית) במוסך מורשה וביטוח זול.

חוץ מזה: לא נוח (נסיעות מעל שעה היו כאבים בגב וכתפיים), לא מאובזר, לא שקט, לא יציב ולא בטיחותי.

החלפתי אותו כי מישהו "נרדם" ונכנס בי מאחורה כשעמדתי ברמזור אדום.

בקיצור לא ממליץ!!

יצא לי לנסוע בסיאט מי רובוטית, לכן לא אתייחס לצריכת דלק, אבל רכב בהחלט מרגיש איכותי, בנוי טוב ויציב יותר מאלטו. כפי שאמרת הכי הרבה רכב בקטגוריה הנל.

107 לא מכיר.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם (נערך)

ל 107 מנוע שמשרת גם ביאריס 1 ליטר בין שלל רכבי טויוטה ודייהטסו.

לא יודע מה כוונתך ב "עדין". אצלי עבר כ 160 אלף ק"מ על טיפולים שוטפים בלבד ומרגיש כמו חדש. אגב יש שרשרת טיימינג ולא רצועה.

צריכת דלק טוב יותר מ 1:18 (בנסיעה פרברית). אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר אם משתדלים.

אגב, אם אתה מחפש קצת הנאה בנהיגה, ה 107 בעלת פוטנציאל להעלות חיוך.

עריכה אחרונה על ידי Top Geek

106GTI - Deus ex machina

פורסם

ה107 מרגישה יותר יציבה מהפנדה למשל בכביש מפותל בגלל זווית גילגול קטנה יותר, אם נכנסים לתוך פניה במהירות אבל מנגד בעיר נוקשה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תוסיף לרשימה פיקנטו. היא הכי הרבה רכב בסגמנט הזה.

המכונית היחידה שבה מתיישבים ולא מרגישים שהתפשרת על מיליון דברים - היא פשוט זהה לרכב משפחתי קטן כמו הריו למשל, אבל בממדים יותר קומפקטיים.

בשלושת המכוניות הללו אתה תרגיש באופן מיידי שאתה חוסך על עצמך - בין אם זה פתחי איוורור למזגן שלא קיימים ב-107 ובמי, או מושבים לא נוחים בטירוף באלטו.

פורסם

הבעיה שפיקנטו 2011 מתומכרת קרוב ל30 אלף שקל כאשר 107 קרוב יותר ל20 אלף.

בפועל איזה בערך 7-8 אלף שקל הבדל ביניהם.

פורסם

אלטו אכן הכי פחות בטיחותית ויציבה על הכביש.

בבדיקה שעשיתי על הסיריון של שנות ה2000 מנועי ה-1.0 פחות מומלצים (לעומת 1.3)

קיה/ יונדאי לא באות בחשבון בשל מחירם הגבוהה, ותכלס לא אוהב את הרכבים האלו אולי יש בהם יותר פלסטיקה אבל הכל מרגיש זול ולא עומד במבחן הזמן (ויש לי נסיון עם רכבים תוצרת החברות מהעבודה)

הסיטרואן פחות יפה לטעמי..

עוד מידע על המיי וה-107 יתקבל בברכה ;)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

ה107 אכן מההנה ביותר מהקטנות לנהיגה. המיי/ אפ לא פחות יציבה ממנה אבל בכ"ז לא מעלה חיוך על הפנים. אני חושב שהאחת מגרסות של הסיאט מיי/ VW UP מוציאה הספק יותר גבוה בנפח זהה של 1000 סמ"ק אז אולי זה שיקול ללכת עליה.

אם תסקור פה את הפורום לאורך השנים תראה, שיש אנשים שזועקים לשמיים, שחסר פתח מרכזי מתכוונן במרכז ל107/ מיי/ אפ/C1 והם זועקים את זה באופן אוטומטי כאילו שהם באים להציל את העולם. אבל אף אחד מהם לא היה בעלים של 107 / אפ/ מיי /C1 אז הם לא ממש מבינים והם בעיקר משערים.

בקיצור לגבי ה107: נוסעת הכי טוב מהקטנות, חסכונית מאד ואמינה מאד , מזגן סביר ביותר. חסר קצת כוח בעליות לירושליים אבל אין שום בעיה בנסיעה בעיר או נסיעה לב"ש (מנסיון רב).

פורסם
הבעיה שפיקנטו 2011 מתומכרת קרוב ל30 אלף שקל כאשר 107 קרוב יותר ל20 אלף.

בפועל איזה בערך 7-8 אלף שקל הבדל ביניהם.

אישית הייתי מעדיף לרכוש פיקנטו בת 3 מהשכרה ב-30K, עם פריסה ל-60 תשלומים - מאשר לנסוע באוגוסט על רכב בלי פתחי איוורור או סתם קרש גיהוץ עם גלגלים כמו האלטו.

ההפרש החודשי הוא גג 200 ש"ח, החיים השוטפים נראים אחרת לגמרי.

פורסם (נערך)

איזה שטויות. לקחת הלוואה ל5 שנים על רכב גמור מהשכרה?

107 מיד פרטית עושה את העבודה נהדר. ברשות אימי כזאת כבר בת 5.

0 תקלות מלבד קלאץ' ב60K.

הפתח מזגן האמצעי לא רלוונטי כלל, המזגן של הרכב מקרר מצויין.

אני אחד שכל הזמן חם לו, ממש כל הזמן ולא הייתי מעביר את המזגן ל4 אף פעם גם בימי הקיץ החמים כשהייתי לוקח לאימא את הרכב במעברים בין הרכבים שלי.

לעומת זאת קיבלתי מהשכרה לחודש ימים פיקנטו 2015 1.25 והיה לי נורא חם בה. המזגן בה הרגשית משמעותית פחות טוב מב107.

הדבר היחיד שיותר טוב בפיקנטו זה איכות החומרים בפנים והגיר. ה107 מפצה על זה בצריכת דלק משמעותית טובה יותר עקב הגיר הרובוטי. אם הייתי סטודנט שמחשב לחסוך עלויות הייתי ללא ספק בוחר ב107 ולא בפיקנטו.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

107 -

רכב בסיסי מאוד, מרגיש שחסכו עליך בכל פינה.

רועש מאד ובנסיעות ארוכות קצת מעייף.

חוץ מזה סוס עבודה מאד אמין.

לשים דלק ולנסוע.

אתמול נסעתי לירושלים. 90 קמ"ש על הילוך 3.

קצת התאמצה אבל לא נורא...

הפיקנטו - רכב הרבה יותר נוח.

פורסם
אישית הייתי מעדיף לרכוש פיקנטו בת 3 מהשכרה ב-30K, עם פריסה ל-60 תשלומים - מאשר לנסוע באוגוסט על רכב בלי פתחי איוורור או סתם קרש גיהוץ עם גלגלים כמו האלטו.

ההפרש החודשי הוא גג 200 ש"ח, החיים השוטפים נראים אחרת לגמרי.

להתחייב ל 5 שנים? לא חושב שזה חכם.

פתחי האיוור לדעתי בסדר גמור בפיגו והמזגן מקרר טוב מאוד.

• תוכן חדש...