ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,572 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, מבקש את חוכמת ההמונים להמלצה מה לעשות? ברשותי מאזדה 3 2015 SPIRIT 2.0 יד ראשונה 88000 שמורה בקפדנות שעכשיו אישתי נוהגת עליה אציין שהיא צריכה ללדת עוד חודש חשבתי לתומי להחליף אותה ביונדאי i10 PRIME 2019 כיוון שהביטוחים וטיפולים יקרים במאזדה והמאזדה כבר 4 שנים על הכביש ככה שיהיה לי רכב חדש עם אחריות יצרן וביטוחים וטיפולים יותר זולים. ביחס למאזדה שהוא רכב יקר לאחזקה וביטוחים ויש לו בלאי של כמה שנים. האם לדעתכם אני צריך להישאר עם האוטו או להחליף אותו ביונדאי. אציין רק שמחיר המחירון של המאזדה 80000 לכן שוקל להחליף ברכב חדש ששווה במחיר בשביל אישתי שתסע לעבודה וחזרה. אודה לעצתכם
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, אני בן 23 מחפש רכב, אוטומט בלבד, עד 25,000, חריגה של 5 אלף גג, סופר מיני, מתלבט בין טויוטה יאריס, מאזדה 2, יונדאי I20, סיאט איביזה, אם יש רכב עדיף מבחינתכם אשמח לשמוע. שימוש בעיקר עירוני מידי פעם בין עירוני.
הודעה אחרונה מאת aviGreat, -
-
שלום לכולם, מעוניינים להחליף יונדאי i10 ידנית שברשותנו, ההגיון היה להחליף בדגם זהה וחדש אבל לצערנו הוא לא משווק יותר בארץ. האפשרויות שחשבנו עליהן מבחינת טווח המחיר וחיסכון בדלק הן: קיה פיקנטו ידנית 2019 סוזוקי סלריו ידנית 2019 יונדאי i10 אוטומאטי (מה שיש) 2019 לאחר חיפוש בפורום ממקדים את השאלה ככה: הדבר העיקרי והעליון שחשוב לנו הוא אמינות. הדבר השני הוא חיסכון (לכן המחשבה על ידני). טווח המחיר כמו של השלוש לעיל, יותר בכיוון הפיקנטו והסלריו ומבינים שתהיה התייקרות של כל הדגמים האלה בחודש הבא? המטרה נסיעות גם עירוניות וגם בין עירוניות, נניח 20000-25000ק"מ לשנה על הסלריו שמענו דיווחים סותרים והבנו שאין לו יותר מדי קונים לעומת האלטו. קיה כחברה לא ב…
הודעה אחרונה מאת Eli Pimpshtein, -
- 4 תגובות
- 673 צפיות
שלום רב. השבוע נגנב לי מתחת לבית יונדאי i25 2011 ונמצא כשאר ניזוק עד כדי טוטאל לוס כעת אני מחפש רכב משפחתי (זוג + 2 תינוקות בגילאים 2-3) והכיוון הוא יונדאי i35 ובתקציב עד 70 אלף שח פרמטרים: 1) בטיחות (כריות אוויר, EBD, ESP ותוצאה גבוהה במבחני ריסוק) 2) אבזור - חשוב בקרת אקלים מפוצלת שיהיה גם לתינוקות מאחורה 3) תא מטען גדול 4) אמינות - בלי מחלות קשות וידועות 5) חלפים טיפולים וביטוחים זולים או סבירים הבנתי שליונדאי i35 הצורה הישנה בשנתון 2015-2016 בגרסת supreme יש בקרת אקלים מפוצלת האם הרכב מומלץ ? האם יש מחלות ידועות ? האם כדאי רכב מעבר ליסינג או רק פרטי? תודה מראש אלון
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 4 תגובות
- 879 צפיות
הי, יש רכב שאני רוצה לראות באיזור יוקנעם, האם יש מכון מומלץ בסביבה? תודה
הודעה אחרונה מאת odhh, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש הונדה סיוויק טייפ אר למכירה שהייתי אולי רוצה לקנות היא יד 5, עם 140000 ק"מ. יש לה מנוע שחייבים למשוך לקצה (8000 סל"ד) כדי לקבל ממנו ביצועים טובים ואני מנחש שבמהלך 16 השנים שלה על הכביש היא כנראה עברה חיים לא קלים (זה לא אוטו שקונים לנסוע רגוע). בסולם של 1 עד 10 עד כמה מדובר ברעיון הגיוני? מה הסיכוי של רכב כזה להציג אמינות טובה (בפרט של המנוע) והאם הוא עדיין מסוגל להציע ביצועים טובים (וקרובים למקור)?
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מחפש רכב שאסע איתו, לכל היותר, אולי 6000-8000 קמ בשנה (טיולים בסופ"ש קניות וכו'). אוטו אצלי לא משמש ככלי רכב ראשי (קורקינט חשמלי+רכבת) וגם לא משני (בנדיט 1200..) ככה שרוב הזמן הרכב יעמוד בחניה. היתה לי עד לא מזמן מאזדה 6 חדשה והרכב הרגיש פשוט מדי,חסר אופי, חלש וסתם איבד מערכו ואני מחפש משהו יותר כיפי בשביל קצת פרקטיות כשצריך פחית והרבה רגש ושלא יעשה לי רגשות אשם שהוא בקושי בשימוש בגלל שאני משתמש בארבעה גלגלים לכל היותר בסופ"ש וגם לא תמיד, לא ממש אכפת לי מצריכת הדלק או אחזקה יחסית יקרה (בגבולות הסביר) מאז שהייתי בארה"ב תקופה פיתחתי חיבה מיוחדת לרכב הזה. ראיתי שאפשר למצוא אקזמפלרים כאלה בארץ בפחות מ40 אלף ש"ח. מישהו סיפר לי סיפורי אימה על מחשבים …
הודעה אחרונה מאת dptnl, -
- 0 תגובות
- 459 צפיות
אני מתלבט בין שלושת הרכבים לצורך עבודה שניה ונסיעות קצרות איסוזו טרופר 2003 3.0 דיזל ניסאן טראנו 2003 2.7 דיזל סוזוקי XL7 2004, 2700 בנזין הנסועה השנתית שלי היא בסביבות ה7,000 קילומטר. מה שמעניין אותי זה בעיקר אמינות ועלויות תחזוקה. אשמח לשמוע את דעתכם, תודה דני
הודעה אחרונה מאת דני323, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 55 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
היי, חדש בפורום ככותב אבל מתעניין מאוד במה שיש לכם לומר ומעריך את דעתכם סיפור שקורה ברגעים אלו ממש רכשתי רכב, טויוטה קורולה 14 מכונס נכסים (יד 3 בעברו השכרה\ליסינג) הכונס הציג העתק "מידע על הרכב" כרישיון הרכב, בנוסף הוא כתב כי מד אוץ של 134000 בערך. עשיתי את החישובים שלי והחלטתי ללכת על זה ולהכנס להתמחרות. מפה לשם בסופו של יום נמכר לי ב 46000 כשהמחירון המשוקלל שלו בערך 54000 אתמול, אחרי שטירטרו אותנו מפה לשם, הלכתי לקחת את הרכב. הרכב במצב לא טוב מבחינת ניקיון ופגמים בצבע, משהו שלקחתי בחשבון ההפתעה חיכתה לי היום במשרד התחבורה, העברנו בעלות קיבלנו העתק רישיון 550000 ק"מ ושוב 550000 ק"מ זה בערך מה שכתוב שם חשכו עיני וכל עולמי חרב עליי, הבנתי במהירות שמי…
הודעה אחרונה מאת moosh, -
-
היי אני רוצה לקנות מאזדה 2 Dynamic אוט' 1.5 (103 כ"ס) יד ראשונה, שנת 2015 קילומטראז' 90,000 במחיר 38,000 מה דעתכם על הרכב והפרטים שציינתי והאם המחיר סביר ואם ניתן לדעתכם להוריד? (פעם ראשונה שאני קונה רכב) מאזדה 2Dynamic אוט' 1.5 (103 כ"ס)מאזדה 2Dynamic אוט' 1.5 (103 כ"ס)
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 910 צפיות
שלום חברים, יש לי סוזוקי אלטו 2011, ידנית (150 אלף קילומטר) כבר שנתיים כמעט הרכב אצלי, הוא לא עושה לי שום בעיות אמין מאוד וחסכוני אבל אני לא נהנה מהנסיעה.. פשוט מדי, לא מפנק.. אני בטוח שמי שיש לו אלטו מכיר את ההרגשה. יצא לי לנסוע בMG 550 וממש אהבתי את האבזור והנסיעה למרות שכאמור מדובר ברכב סיני שאין לו שוק בארץ.. ראיתי לא מעט מכוניות כאלו שנת 2011-2013 עם קילומטרז' של כ 130-90 אלף הייתי רוצה לשמוע ממישהו שמכיר את הרכב לגבי האמינות שלו, עלויות חלפים, צריכת דלק וכו'
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים שאלתי: 1 . מה ההבדל בין דגמים texas / Arizona/ luxury 2. מה צריכת דלק (חלק אומרים 1:9 וחלק 1:5 ) 3 .מה לבדוק לפני קניה 4. כמה לגיטימי להוריד ממחירון בהתחשב שהדגם לא קל למכירה ............ תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת master_k, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 492 צפיות
אבקש את עזרתכם בהחלטה על הרכב הבא שלי. כרגע יש לי 2 אופציות. סיד סטיישן בנזין 2016 עם 40 ק"מ טויוטה אוריס סטיישן הייברידי 2015 עם 85 ק"מ ההבדל במחיר הוא שהטויוטה עולה 5 אלף שקל יותר מהסיד . הנסועה השנתית שלי קרובה ל40 אלף שרובם לבד ובעיקר חשוב לי חסכון , נוחות ואמינות . האם לרדת בשנה ולעלות בקמ שווה את האוריס, למרות שנראה שהרכב שומר על הערך שלו. או שאולי עדיף את הסיד למרות צריכת הדלק הגבוה יותר תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
שלום לכולם מה המשמעות של: משמעות נמוכה הוחלפה דלת תא מטען כיפוף ברך קורה קדמית ימין ושמאל כיפוף תומך רדיאטור כיפוף תומך פגוש קדמי בנוסף האם המנוע הנ''ל שלושה צילינדרים אמור להרעיש כמו דיזל הרכב עשה 85000 קמ תודה
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב יד 2 עד 50,000 ש"ח לנסיעות של כ 5,000 ק"מ בשנה. הסתכלתי על Volvo S60 2013 ו Audi A6 2010. עלות התחזוקה של ה Audi מאוד גבוהה או שאפשר להישאר בתקציב של כמה אלפים בשנה בגלל הקילומטרז' הנמוך שהרכב יעבור?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, קודם כל יש לציין שאין לי אפשרות לבדוק כרגע וזה המקום היחיד שיכול לעזור לי. אני בן 17 ומעוניין לקנות סובארו אימפרזה מכיון שאני שומע עליה המון דברים טובים אבל אני לא בדיוק יודע. אשמח לדעת ממישהו שמבין איך היא מבחינת: אמינות צריכת דלק נמוכה איזו שנה כדאי - 2006/7/8 ומדוע. = ואם כדאי לי ללכת על סובארו אימפרזה בכלל, אני לא יודע אילו עוד רכבים יש בשוק שיכולים להתאים לדרישות האלה. אשמח להצעות התקציב שלי הוא: עד 10,000. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רוצה לדעת לגבי אמינות המערכת ההיברידית והרכב בכללי מבחינת נוחות נסיעה ואחזקה שוטפת תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אשמח לקבל המלצה לרכב שני בבית עבור אשתי. קצת פרטים: - תקציב - עד 40K - חייב להיות אוטומט - אשתי לא נהגה הרבה שנים מאז שקיבלה את הרשיון - רצוי מאוד רכב מרווח עם תא מטען יחסית גדול, ומצד שני רכב קטן יחסית מבחינת אפשרויות חנייה נוחות וצריכת דלק נמוכה. - מרחק נסיעה הוא כ 500 ק"מ בחודש בתוך העיר. - חשוב בטיחות ואמינות. ביצועים ונוחות נסיעה פחות. בינתיים חשבנו על ההונדה ג'אז והניסאן נוט. אשמח לקבל חיזוקיים לבחירות או המלצות אחרות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום כולם, האם למישהו כאן יש נסיון עם הרכבים האלה מבחינת תחזוקה שוטפת/ביקורים במוסך? מי מהם יותר זול לתיחזוק מבחינה הזאת? הכוונה היא להחזיק מעבר ל3 שנים. אגב, אם למישהו יש מידע ספציפי של למה כדאי ללכת על אחד מהם ולא אחר, אשמח לשמוע כמובן (הכוונה היא לא לקנות את הרמת גימור הכי יקרה). תודה,
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני עומד בפני רכישה של גיפ מהדגם הנ"ל, למה לשים לב? האם יש "מחלות" ידועות מראש? תודה.
הודעה אחרונה מאת boaz9090, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 448 צפיות
אנסה לתמצת ככל האפשר; אני מתחיל עבודה חדשה בחודש-חודשיים הקרובים באיזור נתבג, אני גר ברחובות וכיוצא מכך חייב רכב. התקציב הוא 20-25K, נסועה ממוצעת 60 קמ ביום בינעירוני שישה ימים בשבוע+נסיעות קטנות פה ושם בעיר. שתי נקודות חשובות הן א. אמינות ב. צריכת דלק אילו שהן הצעות לרכבים שאפשר למצוא במצב טוב (קמ סביר אחרי טיפול וטסט לא צריך לשפוך עוד אלפייה שתיים אחרי שבוע) במחירים האלה? לא אכפת גם רכב ידני.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 577 צפיות
שלום, ביום שישי קבעתי עם מוכר להיפגש במכון בדיקה ולאחר מכן להסיר שיעבוד מרכב שאני רוצה לקנות (ספורטאג׳ 2016) בבנק דיסקונט שבו השיעבוד. המוכר נראה מאוד אמין אבל למרות כל החיפושים אני לא מצליח לקבל תשובה לכמה שאלות פשוטות: 1. האם הסרת השיעבוד עוברת מיידית לדואר שם אפשר להעביר בעלות על הרכב? או רק למשרד הרישוי? 2. האם יש נוסח להסכם ששווה להוסיף לזיכרון דברים כדי לוודא שבין הסרת השיעבוד להעברת הבעלות המוכר לא פשוט בורח עם הכסף? אשמח לעוד עצות ממי שעבר את התהליך לאחרונה ויכול להעיד. בברכה, חיים
הודעה אחרונה מאת save, -
-
שלום רב, שוקלת לקנות סיאט אטקה 2018, אשמח לחוות דעת האם נכון שיש לה בעיות גיר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת green, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 634 צפיות
היי החלטתי לקנות סקודה סיטיגו עם נתונים טובים ומחיר טוב אך הייתי רוצה לוודא שהכל בסדר עם בדיקה, מכירים מכון אמין באזור נהריה? (אם יש לכם כמה דגשים לתת לי לפני מעמד הרכישה אשמח לשמוע )
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
רכב משפחתי, שאני לוקח בלסיניג תפעולי פרטי. כולל רישוי על הקורולה: 2289 בחודש קיה נירו כולל רישוי : 2530 בחודש עסקה ל36 חודשים, ללא התחייבות עם מקדמה של 7400 בשלמה סיקסט ריווח מאחור ובאגז' נוח פקטור. כמו כן חווית נסיעה חשובה לי. מן הסתם הבגאז' בנירו טוב יותר ופרקטי. מן הצד השני הפרשי מחיר מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת chaimb, -
- 0 תגובות
- 476 צפיות
הי חברים. אני מתעניין ברכישת קיה חדשה. מכירים אולם תצוגה / מרכז מכירה מומלץ שיש לכם ניסיון טוב איתו באזור המרכז ( שירותיות , באים לקראתך בסגירה, מוסרים את הרכב כמו שצריך, עובדים בצורה מסודרת, אחראית ונקיה ..) ? הבנתי שבראשון מערב ( שורק ) יש מרכז חדיש ובחולון מרכז נעים ושירותי. אשמח לקבל אינפורמציה רלוונטית ממי שהתנסה או מכיר. תודה.
הודעה אחרונה מאת mro, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 699 צפיות
יש להם רכב שאני מחפש.
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 469 צפיות
היי אני שואל בשביל אחותי היא רוצה להחליף את הרכב שלה עקב הריון של תאומות, היא צריכה בגדול רכב עם בגאז גדול בשביל התאומים עגלות וזה, וצריכת דלק נמוכה ככל האפשר תודה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 691 צפיות
שלום, אני אשמח לקבל המלצה לרכב לזוג צעיר. שיעשה 40 קילומטר ביום בדרך כלל מחוץ לעיר (למרות שעומד ברב הזמן בפקקים) אוטומט. חשוב שיהיה חסכוני וחזק יחסית (לא מנוע 1000). וגם אמין במחינה מכנית ולא יקר מחינת אחזקה. מצפים שהרכב ישמש להרבה שנים 5-6 שנים לפחות. בשאיפה למצוא רכב עם קילומטרז נמוך ושנה גבוהה יחסית. אם יש משהו שקרוב לדרישות האלו בתקציב של 50 אלף , אשמח לדעת ולקבל חוות דעת. אין לי עדיפות לחברה / סוג מסויים אבל חשוב שיעמוד בדרישות הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 897 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- IsraCar
- tomerR
- amit_a
- לירון .ה.
- שביט
- Chmimo
- איציק נ.
- AviorXD
- T_A
- פול-טנק
- Nakamichi
- David32